2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Liste çıkarıyorum da kızlar anadolu yakası ve h.sonu ağırlıklı gidiyoruz şuan.

Forumdan çıkarabildiğim isimlere birazdan mail atacağım. Benim atladığım unuttuğum birileri varsa kusura bakmayın ne olur, sizin farkettiğinZ birileri varsa lütfen ekleyin listeye, ya da maili yönlendirin direkt.

Liste olunca yeterli sayı varsa, belki de sadece avrupaya gelebilenler orada, anadoluya gelebilenler anadoluda hatta varsa farklı aynı sehirler kendi aralarında toplanır. Ne güzel olur:))

ben de varım anadolu yakası haftasonu :)

mrb.kizlar.
az once kontrolumuz vardi.bebek 1.631 kg.normal dedi.ne kilolu ne zayif bir bebek.basasagi pozisyonda.bu da normal dedi.2 haftada 1.700 kg almisim.bu cok tehlikeli.bu hizla gidersen 10 kg.daha almis olursun dedi buna uzuldum.zaten suanda 10 kg.aldim.24 nisandan sonra her an bebek gelebilir aksi olmazsa dedi.sancilarimi tarif ettim normal dedi.ilk defa dun sislik hissettim ayak ve ellerde.yuru su ic sicakta kalma dedi.kramp ve bacak kasilmalari icin magnezyum verdi.biz 2 haftada bir kontrole dustuk.yazmistim.bu 3. iki haftalik kontrolumuz.
bizden haberler boyle.
sagliklar herkese

Masallah cnm bebisine telden giriyorum haftani goremiyorum kacinci haftadasin bende yarin gidecegim yarin 31 giriyorum idrar yollari icin 11:20 de randevumuz heycanlandim simdiden

çok tşk ederm cnm ya içim rahatladı. kaç gündür kafama takıyodum:49:

benımkı 24. haftadan berı dogum pozısyonunda kızlar. sıkıntı yok.. cıkmasına 3 cm kalmıs.. doğursam ben dogururdum 10 haftadır.
dogumumuz kolay olur sıkmayın kendınızı, uzulmeyın hıc ;)

ben de öyleyim.. bu cocuk resmen dün büyüdü.. yeşil dev hulk gıbı mutasyona ugradı.. bu kadar keskın bı dönus olamazdı yanı.. halbukı ne kdr rahattım.. sımdı yerımden kalkamıyorum :(

evet canım devamlı yatıp dinlenmek istiyorum artık hiçbirşey yapmak istemiyorum.

Liste çıkarıyorum da kızlar anadolu yakası ve h.sonu ağırlıklı gidiyoruz şuan.

Forumdan çıkarabildiğim isimlere birazdan mail atacağım. Benim atladığım unuttuğum birileri varsa kusura bakmayın ne olur, sizin farkettiğinZ birileri varsa lütfen ekleyin listeye, ya da maili yönlendirin direkt.

Liste olunca yeterli sayı varsa, belki de sadece avrupaya gelebilenler orada, anadoluya gelebilenler anadoluda hatta varsa farklı aynı sehirler kendi aralarında toplanır. Ne güzel olur:))

Yakutesra : avr hsonu ok
Sweetseptember :
Moonserose1607:
Minamustafa:
Esra25
Melekim19
Echose
Psikologanne: anadolu hsonu ol
Sugar234: anadolu hsonu ok
Handrake: anadolu, salı-pzt ok
Ela26yeni: anadolu ok
Berirem
Halauniversiteli
Miraclemiracle
Domatespatates
Mucize_1406
Sedosss
Sheflera
Koseden
Aromel
Aytezcan: anadolu ok
Yawyaw
Saiking
fzl985
Deniz1006
Niyall : cmt avr ok
Dalokaysmom
_inci
Yagmur damlası
Sibela85
Northstar
Gldn1993
Ses06
Plojovic : istanbulda oturmuyor. Katılım?
Sefamolsunnn
Asilemm
AhmetYahya
Emineyildiz: ist dışı
Sec
Esmasrn
Kaseker avrupa ok. Anadolu?
Smyrna07
Hersey_mumkun
Goforit
SevdaSoner
derin58
MrsBeyaz :ist dışı

İns gelebilrim ben ;-) herkese cvp vermek istiyorum ama telden giriyorum bilgisayarda sorun var int baglanmiyor esim gelince cozer ins telden zor oluyor sinir nor
Alde bende cok yok ama cok ilgi bekliyorum

günaydın arkadaşlar çok kötüyüm yaa 3 gündür bi baş dönmesi bi halsizlik. bugün sağlıkocağına gittim kan testleri verdim biraz önce çıktı kanım ve demirim çok düşük kan 8.5 demir 30 çıktı ne yapacam ben yaa ne yapsam düzelmiyor. canım çok sıkkın çoooooookkkk.:50::50::50::50:

kızlar bısey sorcam

bende 22. haftada centık cıktı.. 2 taraflı.. 29. hafta doktora gıttıgımde gobek cevresı ufak cıktı (1 hafta geriden geliyormuş).
dr centıkten oturu dedı ..

renklı dopplerde daha net gorunur dedı.. duzelmesı ıcın yapılacak bırsey yok dedı..

ama 200 tl alıyorlar doppler ıcın.. ben de acıkcası bılemedım .. yapacak bısey yoksa gıdıpte "centık var" cevabını duymanın ne anlamı var?

sız olsanız ne yapardınız?

ne yapayım ? gıdeyım mı yoksa sız olsanız gıtmezmıydınız?

şu son 2 haftadır bende acayip bir gerilim sinir stress hali var.evdede sürekli kavga içindeyiz.en çok üzüldüğüm oğlum artık benden korkar oldu çok bağırıyorum eşile kavga ediyorum.bana ne oluyor bilmiyorum hormonlardanmı nedir anlamadım.çok mutsuzum.hiç birşeye tahammülüm yok dün evlilik yıldönümüzdü bütün günü kavga ederek geçirdim arada oğlum kaldı hep.bana dua edin ne olur sabır versin allah bana biraz.

Allah sabır versin hormonların etkisi büyük ama şekerin ve kısıtlanmasında etkisi var benimde öyle oluyor bazen.

benımkı 24. haftadan berı dogum pozısyonunda kızlar. sıkıntı yok.. cıkmasına 3 cm kalmıs.. doğursam ben dogururdum 10 haftadır.
dogumumuz kolay olur sıkmayın kendınızı, uzulmeyın hıc ;)

aa 3cm mi.. inş sağlıklı sıhhatli sıkıntısız hepimiz alırız bebişlerimizi kucağımıza.. sayılı günlerimiz kaldı artık:16:

günaydın aydin haftalarini olsun inş............catlak konusuna deginmisinniz maleseff benimde iki yanımda olmuss cumartesii gördüm üzüldüm.kılcal damar gibi mor.çok diil amaa sankiii devamm edecek gibi....bide bi sorum olcak sag elim ve özellilklee parmak uclarım uyusuyo sebebini bilen barmi acep:26:

Canım gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bazı kişilerde olabiliyor diye biliyorum ellerde uyulma ve hissizlik dikkat et çaydanlık sıcak şeyler tutarken falan elinden kayıp düşmesin

kızlar bısey sorcam

bende 22. haftada centık cıktı.. 2 taraflı.. 29. hafta doktora gıttıgımde gobek cevresı ufak cıktı (1 hafta geriden geliyormuş).
dr centıkten oturu dedı ..

renklı dopplerde daha net gorunur dedı.. duzelmesı ıcın yapılacak bırsey yok dedı..

ama 200 tl alıyorlar doppler ıcın.. ben de acıkcası bılemedım .. yapacak bısey yoksa gıdıpte "centık var" cevabını duymanın ne anlamı var?

sız olsanız ne yapardınız?

ne yapayım ? gıdeyım mı yoksa sız olsanız gıtmezmıydınız?

Cnm benimde detaylida cikmisti tek tarafli centik benzeri bisey ama dr pek onemsemefi bu haftslarda nirmal demisti bebegin gelisimi normalse problem drgil ama geriden gelirse sorin var demisti benim normale donmus kendiliginden hatta kixim onden bile gidiyor o zamsn arastirmistim aspirin veriyolardi sanirim tam emin degilim unuttum simdi int arastirdigimda ins gecer dr onemsemiyorsa takma kafana demekki hersey normal

Hamilelik, sürekli sağlık sorunları, ev işleri, iş vs derken çok yoruluyoruz, geriliyoruz farkında değiliz.
Koseden'in eşini bilmiyorum ama Oferta'nın eşini kendi eşime çok benzetiyorum. Mesela evde işlere yardımcı olmaması, çocukla ilgilenmemesi gibi. Özellikle zor geçen ya da riskli gebeliklerde, eş yeterince destek olmuyorsa, itiraf edemesek te içimizde bir kırgınlık oluyor ve zamanla sebebini bilmeden öfkeye dönüşüveriyor.
Zaten hormonlar ortada birşey olmasa bile ağlatmaya müsait heran bizi... Eğer bahsettiğim gibi bir sorun yoksa o zaman, evde güzel bir temizlik yaptırın, sirkeli suyla sildirin. (Yapın, silin demiyorum dikkat, 30lu haftalardayız hatırlatırım:) abdest alıp bol bol sizi rahatlatan duaları okutun, en çok ta Nas,Felak,Ayetel Kürsi... Nazar olabilir.
Ben ilk gebeliğimde de, bu sefer de üst üste çok sorunlar yaşamıştım. Boynuma Çevsen duasını kolye olarak astım, hiç çıkarmıyorum. Uğurlu geldi resmen.
Kmin nazarı değecek diyoruz ama maalesef bazı insanlar seviniyor gibi görünse de bazı şeylere kötü gözle bakabiliyorlar.

İnşallah en kısa zamanda hanenize huzur, ferahlık gelir. Öpüyorum sizi çok canlar...

sürekli dua okuyorum bende.cevşen bende takıyorum iyide geliyor inanıyorum.temizlik yaparken dediğini yapacağım sirkeli su hiç dşünmemiştim gerçektende iyimi gelir.

canım neden gerildin bu kadar canını sıkan şeylermi var? stres sıkıntı kesinlikle uzak durman gereken şeyler birde.. sakin olmaya çalış seni rahatlatan bişeylerle uğraş bence.. :34:

sebebini bilmiyorum sadece gerginim patlama hazır bomba gibiyim.

Ben bir gün bu yaptıklarım yüzünden dayak yemekten korkar oldum, o yanımdan gittiği vakit düşünüyorum diyorum ki hak ediyorum gerçekten. Ama sağolsun adam da peygamber sabrı var ağzını açıp da tek kelime etmiyor bana, Allah sabrını daim etsin. İnanır mısın sabah işe gitmek için geldi sarıldı, içimden diyorum ki öfffff yine geldi adamcağız sarılıyor ben de diyorum ki müsade edersen tost yapıcam, tamam aşkım işe gidicem ya seni öpüp öyle gideyim dedim diyor. Kapıdan çıkınca da gözüm doluyor Allah'ım ben neden böyleyim diye. Annem bugün temizlikçi var diye bize gidecek ona da söyleyeceğim evde dua oku diye hatta kurşun felan döksün bize

ben en çok geceleri yapıyorum bu tavırları artık ayrı yatakta yatar oldu eşim.üzülüyorum elimden bişey gelmiyor bana ne oluyor anlamıyorum.

kızlar sizde de tahammülsüzlük sinir var mı artık en ufak bir şeye bile gelemiyorum parlıyorum hemen işten de bebişin doğumuna yakın izne ayrılmayı düşünüyodum ama bu gidişle zor görünüyor ters ters cvp veriyorum herkese nasıl geçer bu sinir hali???:18:

oo ben pimi çekilmiş bomba gibi geziyorum resmen.

Canım gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bazı kişilerde olabiliyor diye biliyorum ellerde uyulma ve hissizlik dikkat et çaydanlık sıcak şeyler tutarken falan elinden kayıp düşmesin

evett sinir sıkışmasi diyo internet ama.hiçböyle bi sorunum olmamısti benim.......evet kalem tutuyorum ve sürekli düşürüyorum:50:

Amin canım, o zaman biraz nazar kıskançlık olabilir?
Canım ben buluşmaya gelemiyorum Gaziantep'te yaşıyorum çünkü, ama kıskanmaktan vazgeçmem söyleleyim :)

canım bitmiş olabilir ben sabah 6.30 da aldım çoğu bitmişti. :43:

Aynen öyle bitmiş canım yağmalamış millet eşim, hem bebek bakım çantası için hem de bebek bakım ürünleri için ve bir kaç ıvırı zıvır için 500 tl vermişti, bunu 120 tl ye halledeydim iyiydi.
sürekli dua okuyorum bende.cevşen bende takıyorum iyide geliyor inanıyorum.temizlik yaparken dediğini yapacağım sirkeli su hiç dşünmemiştim gerçektende iyimi gelir.
sebebini bilmiyorum sadece gerginim patlama hazır bomba gibiyim.
ben en çok geceleri yapıyorum bu tavırları artık ayrı yatakta yatar oldu eşim.üzülüyorum elimden bişey gelmiyor bana ne oluyor anlamıyorum.
oo ben pimi çekilmiş bomba gibi geziyorum resmen.
Canım annem Kur'an'dan çıkmış şimdi telefon açtım bir arkadaşım var diye, hem senin hem de benim için dua okuyacaklar yarın...

geçmiş olsun, kk da 1-2 başlık açılmış bu konuda bir bak istersen ama eğer çok ciddi değil dendiğse fazla kurcalama insanın canı sıkılmaya dolayısıyla uzulmeye başlıyor. bebeğe ve çevresine yansıyor zincirleme.

Çok haklısın biraz okuyayım dedim çok kötü oldum kapattım. Yine de diğer anneleri de bilgilendirmek açısından ufak bir yazı paylaşmak istedim. Doktorumla konuştum, 1 haftada geçmez ama gel detaylı bir daha bakalım dedim bu haftasonu gideceğim inşallah güzel haberler alırız. Ben okuldan dolayı buraya çok yazamıyorum ama sizin gibi ses gibi yazarlar destek oldukça bir nebze olsun sakinleşiyor insan.3 gün önce Araçla kaza atlatıp boşu boşuna kendimi çok üzmüştüm sonra bu haber farkettirdi ki maddi olarak hiçbir kayıp üzülmeye gözyaşı dökmeye değmez, şu bebekteki 0.03mmlik fark bile her şeyin ama her şeyin önüne geçti. Canım bebeğim iyi olsun hepsi bu diyorum şimdi. Canım bebeklerimiz iyi olsun, hepsi bu.

ULTRASONDA SIK RASTLANILAN BELİRTEÇLER

Ultrasonografi incelemesinde uygun bir gebelik haftasında, çözünürlüğü iyi bir ultrasonografi cihazıyla, dikkatlice ve sistematik bir şekilde tarama yapıldığında bariz yapısal kusurlar nispeten kolay bir şekilde görülebilir.
Ancak başta Down sendromu olmak üzere kromozomları ilgilendiren kusurların bazıları direkt olarak yapısal bir kusura yol açmayabilirler. Bunun yerine bu bebeklerde, kendi başlarına bir "kusur" olmayan, ancak bebeklerin yalnızca az bir kısmında görülebilen bazı işaretler görülebilir.

İkinci trimesterde görülebilen işaretler şu şekilde özetlenebilir:
Kistik higroma
Bebekte şişme (hidrops) hali
Ense pilisi kalınlığının artması
Ekojenik barsak (barsakların normalden daha parlak görülmesi
Uyluk kemiği ve / veya üst kol kemiği kısalıkları
Piyelektazi (böbrek içi kanlallarda genişleme)
Kalp boşluğunda ekojen odak
Ventrikül (kafa içinde bulunan sıvı kanalları) genişlemesi
Koryoid pleksus kisti (beyin omurilik sıvısı üreten yapıların içinde kistik oluşum)
Pelvik açı genişlemesi
Göbek kordonunda iki yerine tek atardamar bulunması

Ventrikül genişlemesi (su kanallarında genişleme) (ing: ventriculomegaly)

Bebeğin kafa içindeki sıvıyı, yani beyin-omurilik sıvısını barındıran ve ileten yapılarda ("ventriküller") genişleme erken gebelik haftalarında Down sendromu bulgusu olarak ortaya çıkabilmektedir.
Gebeliğin ilerleyen haftalarında ise ventrikül genişlemesi bebekte hidrosefali gelişimine işaret edebilmesi açısından ayrı bir önem kazanır.

Dileğim kimsenin bu bulguları doktorundan duymayacak olmasıdır, sadece bilgilendirme amaçlı koydum. Kimsenin canını sıkmak için değil bir şekilde bir yerlerde duyarlarsa bu bilgilere aşinalık kazanmaları için. Bu bulgular kontrol aralarında değişiklik gösterebildiği gibi tek başlarına da bir anlam ifade etmiyor olabilirlermiş. En iyisini uzmanlar bilir. Ben bu olaylardan hep şunu çıkartıyorum : lütfen ama lütfen kendinizi bebeğinizin sağlığı için günlük şeylerle üzmeyin, o bebeğin/bebeklerin karınlarımızda iyi olduğunu bilmek en büyük mutlulukmuş. Kafanıza yok komşu geldi, yok misafir üzdü, yok kocam çiçek almamış diye hırpalamayın ben üç gün önce kendimi çok üzdüğüm için yukarıdan ikaz aldığımı düşünüyorum resmen, unuttum şu an dünyamın odağının bebeğimin sağlığı ve mutluluğu olduğunu. Anneliği öğreniyorum. Anneliğin o canın her şeyden önemli olduğunu yanındaki diğer her şeyin fasafiso olduğunu hatırlıyorum. Umarım size güzel haberler vereceğim.

Günaydın Bütün annelere güzel bir hafta dilerim.
Ben bu hafta kontrolde ürkütücü bir haber aldım ventriküler genişleme. Benzer haber umarım kimse almamıştır ama varsa ne oldu ne bitti paylaşabilir mi?
Merhaba tedirgin hamis oncelikle sana sunu soylim kesinlikle gececek allahin izniyle cunku bu haftalarda boyle bi durum ciktiysa meydana gecici birseydir eger kalitsal bir rahatsizlik olsaydi 22. Haftada netlesmis olurdu ozellikle detayli usg dw belirtileri gozlenirdi.canini sikma allahin izniyle bir dahaki kontrolde normale donmus olur,...

Canım ben buluşmaya gelemiyorum Gaziantep'te yaşıyorum çünkü, ama kıskanmaktan vazgeçmem söyleleyim :)

Aynen öyle bitmiş canım yağmalamış millet eşim, hem bebek bakım çantası için hem de bebek bakım ürünleri için ve bir kaç ıvırı zıvır için 500 tl vermişti, bunu 120 tl ye halledeydim iyiydi.

Canım annem Kur'an'dan çıkmış şimdi telefon açtım bir arkadaşım var diye, hem senin hem de benim için dua okuyacaklar yarın...

canım allah razı olsun

Merhaba tedirgin hamis oncelikle sana sunu soylim kesinlikle gececek allahin izniyle cunku bu haftalarda boyle bi durum ciktiysa meydana gecici birseydir eger kalitsal bir rahatsizlik olsaydi 22. Haftada netlesmis olurdu ozellikle detayli usg dw belirtileri gozlenirdi.canini sikma allahin izniyle bir dahaki kontrolde normale donmus olur,...

Allahım inşallah geçicidir, bir yerde durduğu pozisyondan bile kaynaklanabileceğini yazmış ve bizimki cidden baş aşağıya uyuyordu. Valla cidden şu sitenin kıymetini bildim. Okuduklarım o kadar olumsuz yazılardı ki sabahtan beri uykuyla kaçmaya çalışıyorum. İki üç güzel mesaj okudum da bir nebze rahatladım. Bütün taramalar normal çıkmıştı. Detaylı ultrason da .. Bakalım size mutlu haber vermeyi o kadar istiyorum ki, hatta galiba şu ana kadar hayatımda en çok istediğim şey bebeğimin sağlıklı olduğunu bilmek.

Allahım inşallah geçicidir, bir yerde durduğu pozisyondan bile kaynaklanabileceğini yazmış ve bizimki cidden baş aşağıya uyuyordu. Valla cidden şu sitenin kıymetini bildim. Okuduklarım o kadar olumsuz yazılardı ki sabahtan beri uykuyla kaçmaya çalışıyorum. İki üç güzel mesaj okudum da bir nebze rahatladım. Bütün taramalar normal çıkmıştı. Detaylı ultrason da .. Bakalım size mutlu haber vermeyi o kadar istiyorum ki, hatta galiba şu ana kadar hayatımda en çok istediğim şey bebeğimin sağlıklı olduğunu bilmek.
İnsallah saglikli dogacak yavrun canim....sana kayitsiz kalamadim cunku bu sitede bazen o kadar gereksiz seyleri dert edipte uzulen hamileler varki rabbim hicbirine yavrusuyla alakali sorun yasatmasin...bende 15. Haftda boyle kotu bir haber almistim beyninde olmasi gereknden fazla sivi var demisti doktor yani hidrosefaliden suphelenmisti fakat ben prof.a gittim detayli usg cektirdim ve hicbir sorun yok dedi bazen doktorlarda gereksiz bilgiyle insani bunaltiyo...o detayli usg yi cektirene kadar anamdan emdigim burnumdn geldi resmen endiseden..ama hic bi sorun cikmadi suandada hersey yolunda uzme kendinide yavrunuda...bol dua et ya safi zikri cek ya sifa anlamindadir....

Back
X