Demir'in sınıfı 2-3 yaş sınıfı, toplam 6-7 çocuklar. Sadece bir çocuk tam gün devam ediyor. Aksi gibi bizim doğumumuz da, nerdeyse yaza denk geliyor. Yazın bizim sitede açık alan çok fazla, heryerde çocuklar, parklar, havuzlar vs var. Yani o tam gün gitse, iki çocukla okulun pek eğlenceli olacağını sanmıyorum. Ben çok rahat ederim bebeği alır temiz havaya, parklara, hatta havuza giderim sürekli ama o orda sıkılıyor giye düşünüp hayatta kıyamam.
Biz iki kız kardeştik. Babaanne büyüttü bizi, iki kardeş arasında maalesef çok ayırım yapılırdı. Ablamı çok severdi babaannem. Mesela ablama aldığı çikolayı saklayıp bana yedirmeyecek derecede...Hala milka çikolata görünce içim cız eder.....Annem yuzunden çocuğa kendım bakma takıntım var, babaannem yuzunden de kardeşleri ayırmama-eşit davranma takıntım var. Tum bunları kendımı üzmeyecek sağlıklı bir seviyede tutmaya çalışıyorum ama farkındayım ki yıllarca içine işlemişse zor oluyor. İstiyorum ki, benım çocuklarım aynı şeyleri yaşamasınlar. Anne sevgısıne ılgısıne doysunlar, kardeslerıyle guzel ılıskıler kursunlar, o minicik yureklere sevilmedikleri değil, bu dünyadaki en kıymetli şey oldukları bilgisi yerleşsin... Umarım başarabilirim....