2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Şaka mı yapıyorsun,,,,,,,,,, Benim evimi tarif ediyorsun hem de birebir... Antreden mutfakta camın önündeki masaya kadar... Nasıl oluyor ki bu acaba? Tek tutmayan birşey var; eşimin masayı topluyor olması ;))))))))))))

Tek tutmayan sey guzelmis :))))))
Ara ara boyle oluyor sasirmadim tuttuguna ama nasil oluyor bende bilmiyorum :)

Kızlar yaf bebişler ve bizler iyice kendimize gelince bi bulusalım yaf... Özlemle bakıorum her gun buraya, iyi ki varsınız

Cok istiyorumm ama baska sehirdeyimde..
Herkesin yaka karti fln olsa rumuzlari yazsa :))))
Cok sekerr :)))
Lohusa psikolojisi herhalde bendekide :)))

Off galiba mastit oldum :(( Gogsume dokunamiyorum, usuyorum kemiklerim kiriliyor agzimda aci bir tat :/ Kompres de yaptim masaj da emzirdim de. Kizimda da olmustu cok cekmistim. Gecer insallah. Sipa da sabahtan beri uyanik alti temiz kkarnitok uykusu var uyumuyor. Her yolu denedim. Buyuk kizim acikti sıkıldı onla da ilgilenemiyorum. Evde mutfak kalk gidelim diyor salon b.k yeme otur diyor. Isyan bayragini hazirlamak uzereyim.

Kuvete ilik su doldurup bekleyip sagmak gerekiyor gecen arkadasimin basina geldi boyle duzeldi diyecegim ama sen bana simdi kufur mu ediyorsun desen haklisin 2 cocuk ev ve kuvette ilik ilik bekleme zor gb..
Bilemedim :)

Bugun 40. Günümüz ama dünden beri kanamam var...
Adetim büyük ihtimal... Acaba buna rağmen ben ve kızım 40. Abdestimizi alıpta temızlenebilir miyiz yoksa adetin bitmesinidemi bekliyceğim?

Gusul abdestini alacaksin her zaman..Bitincede adet oldugundaki gb yine bitti diye alirsin..40 ayri bisy canim..
Hamileligin en guzel yanlarindan biride regl olmamasiydi sanirim :)

Kızlar selam oğlum doğduğunda 3500gr di 3 gun sonra 3250 ye düştü 19 günlükten kontrole götrdk 3500 gr geldi kilosu yani dogum kilosuna 19 günde almıştı Dr sınırın altında dedi mama takviyesi önerdi ben istemedim son bi şans olarak bir hafta bekleyelim dedi eğer kilosu normale donmesse mamaya başlaman şart dedi sımdı ctesi gunünü bekliyoruZ sabırsızlıkla sizin bebişler bir ayda ne kadar kilo aldılar yada dogum sonrası ne kadar zamanda aynı kiloyu yakaladılar bana fikir verir mısınız morallerim sıfır suanda

iPhone 'den Kadınlar Kulübüi

Benim ki dogdugunda 2640 ti 4. gun saglik ocaginda 2700,10.gun hastanede 2900,aylik kontrolundede 3600 cikti..
Duzenli olarak degil ama bazi gunler gogsumden inmedi ve istedigi gb gelmiyordu devaminda,ac oldugunu hissettigimde mama takviyesi yaptigim oldu ayda toplasan 5 kez flndir..Mamaya cok kati bakmamak gerek,gercekten verdigim o sayili zamanlarda ise yaradi bosuna yorulumasindansa..

bir de son bir soru daha kızlar
az önce saglık ocagından aradı ebe,bebegin alık kontrol sonuclarını sordu bir de kalça ultrasonunu sordu. bizi doktor ikinci ay dedi o da bu ay da cekebilirdi dedi. sizinkiler hangi ayda cektirdiler ultrasanu acaba,buna da geç kalmayayım vitamin gibi

Aylik kontrolde istedi bizim doktor dun yaptirdik..
Bazi doktorlar 2. ay istiyor daha saglikli sonuc diye..
Bizimkide erken teshis her zaman onemlidir dedi hemen mi cekilmeli diye sordugumda..
Doktoruna sorularini sor canim boyle kendini uzme..

kızlar istanbulda olup ta sünnet yaptıran arkadaslar kaçıncı günde,hangi anestezi türüyle ve hangi hstanede yaptırdınız. bze ilk 40 gün yapılırsa iyi lur dendi,annem de yanımdyken yaptıralım dioruz ama bir türlü gidemiyorum,yavrmun canı yanacak diye:(( hemen iyilşir degil mi

bir de d vitamini olarak devit 3 mü kullanıyorsunuz yoksa multivitamilerden mi. biz bugün bir aylık olduk ve yeni başlayacagız, doktorumuza ben hatırlattım,bir de herşeyi kadınlar kulübünden bakıyorsunuz derler,ben şimdi bilmesen d vitaminini sormasam adama bebegime verlmeyecekti yani. multivitamin yazdı ama benim güvenim kalmadıgından size soruyorum. zaten gelecek ay degistirecegiz doktoru,bi yüzüm gülmedi doktorlardan yana:((

Canım benim sıpa 45 günlükken oldu iki gün önce. Klipsli yöntemle. Lokal oluyo beş dakika sürüyor ve kanamasız dikişsiz. Şu an klips takılı cumartesi çıkaracak doktor. Sünnet anında bakındı durdu hiç acı çekmedi. Sonrası bigün ağrısı oluor onun için de fitil verdi gayet sıkıntısız geçiyor canım.

Bugun 40. Günümüz ama dünden beri kanamam var...
Adetim büyük ihtimal... Acaba buna rağmen ben ve kızım 40. Abdestimizi alıpta temızlenebilir miyiz yoksa adetin bitmesinidemi bekliyceğim?

Canım kırk gündn fazla sürebiliyor bi arkadaşımın altmış güne kadar sürmüş ama mutlaka kırk bitince abdest almalısın sonradında dinen özürlü sayılıyorsun. Benim de senin gibi kırkmda abdest aldım ama tekrar kanama oldu az az geliyo bilmiyorum bitti mi bitmedi devamlı kontrol sonra tekrar gusül alırım

Valla canım 2 bakıcı degistirdik... En son esimin evinde 8 sene calısmıs bir kadın yatılı basladı. Esim onu istedi ben ona guvenırım bu saaatten sora diye... Biraz yası var ama napalım... Ama benim annem hic istemedi, begenmedi bu gelen kadını..kayınvalidem ile birbirlerine girdiler...annem sen getirdin bu kadını dedi, kaynanam burası oglumun evi o ne isterse o olur dedi fln cirkef otesi birşeyler oldu. Benim için yatılı kadınla yasamak zor evimiz öle buyuk degil, ama yardımı oluyor... Gerci ben gunduzleri bebişle anneme cıkıorum ( ust katta oturuyor) bakıcıyı gormek istemio diye..biraz zamanla düzeni kurucaz...en azından evimi emanet edebiliorum gonul rahatlıgıyla... Sizin durumlar nasıl

Eşin kızmayacaksa inşallah buarada başka görüşmeler yaparsınız da içine sinen birini bulabilirsin. İşe başladığında gönül rahatlığıyla bırakabileceğin biri olmalı çünkü. Bizimki maaşallah diyeyim, dilimi ısırayım, çok iyi. Ben de çok seviyorum iyi de anlaşıyoruz. Hem de sağ kolum oldu. Deren ile Demir'i de çok seviyor, Demir'le iyi anlaşıyorlar, her işi yapıyor. Ben de gözünün içine bakıyorum mutlu olsun diye.

kızlar istanbulda olup ta sünnet yaptıran arkadaslar kaçıncı günde,hangi anestezi türüyle ve hangi hstanede yaptırdınız. bze ilk 40 gün yapılırsa iyi lur dendi,annem de yanımdyken yaptıralım dioruz ama bir türlü gidemiyorum,yavrmun canı yanacak diye:(( hemen iyilşir degil mi

bir de d vitamini olarak devit 3 mü kullanıyorsunuz yoksa multivitamilerden mi. biz bugün bir aylık olduk ve yeni başlayacagız, doktorumuza ben hatırlattım,bir de herşeyi kadınlar kulübünden bakıyorsunuz derler,ben şimdi bilmesen d vitaminini sormasam adama bebegime verlmeyecekti yani. multivitamin yazdı ama benim güvenim kalmadıgından size soruyorum. zaten gelecek ay degistirecegiz doktoru,bi yüzüm gülmedi doktorlardan yana:((

Multivitamin verildiğini hiç duymamıştım, daha zamanı var diye biliyorum. D vitamini de 15. günden sonra kullanılıyor. Bebek mama ağırlıklı besleniyorsa d vitamini verilip verilmeyeceği, ya da miktarı hakkında doktora danışabilirsin, mamalar zaten d vitamini içeriyor da... Aşı, vitamin, ilaç unutan doktoru hemen sen de unut bence;)

Benim oglum 2880 dogdu ama 2400 e dustu hastanede yatti mamaya basladik hem emziriyorum hem mama veriyorum 46 gunluk oldu 4 kiloyu geciyo ama ben sadece emzirmek istiyorum sutumde var emiyoda ama doymuyo aciktiginda emzirmek icin aliyorum kayinvalidem mama verelim sanki sende ne varki diyo cunku mama verince anneye ihtiyac yok kendi veriyo sinir oluyorum sadece emzireceksem bende bitince kucagimdan aliniyo emzirirkende agzimin icinde bebek seviyo eli benim elimin ustundeyse alip kendi tutuyo ben oyle emziriyorum cok canim sıkılıyooo disari cikiyoruz bebek arabasini kendi sürüyor yada kucagina aliyo bos arabayi bana veriyo daha anne gibi hissedemedim hic

Benim oglum 2880 dogdu ama 2400 e dustu hastanede yatti mamaya basladik hem emziriyorum hem mama veriyorum 46 gunluk oldu 4 kiloyu geciyo ama ben sadece emzirmek istiyorum sutumde var emiyoda ama doymuyo aciktiginda emzirmek icin aliyorum kayinvalidem mama verelim sanki sende ne varki diyo cunku mama verince anneye ihtiyac yok kendi veriyo sinir oluyorum sadece emzireceksem bende bitince kucagimdan aliniyo emzirirkende agzimin icinde bebek seviyo eli benim elimin ustundeyse alip kendi tutuyo ben oyle emziriyorum cok canim sıkılıyooo disari cikiyoruz bebek arabasini kendi sürüyor yada kucagina aliyo bos arabayi bana veriyo daha anne gibi hissedemedim hic

O ne demek ya niye bu kadar taviz verdin çok sinir olıyorum bu tip insanlara

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok sinir bozucu gerçekten.birlikte mi yasiyorsunuz canım..kibarca uyarsan ise yarar mı ya da eşinle konuş..

Yok birlikte yasamiyoruz sehirler bile farkli ama ben daha bunu birakip gitmem diyo esimle aralari bozuk konusmuyolar on gundur hic soylesemde bisey degismez ben cok sessiz biriyim hic bisey soyleyemem ki cok sinir oluyorum ama sesim cikmiyo daha eve geldigimiz ilk gece sen yat ben bebegi getirir besigine koyarim dedi yattim gece bi baktim bebek yok gittim salonda koynunda yatirmis hic istemedigimi bildigi halde emzik vermis cok guzel uyuyodun kiyamadim emzik verdim diyo ac biraktik cocugu hastanelik oldu

Canım biz de Salı günü yaptırdık 43 günlükken..lokal anestezi aldı..Yeditepe ünv hastanesinde yaptırdık, çok şeker bir doktor, Selami bey... O da ilk 40 gün sünnet için en iyisi demişti...İlk gece biraz sıkıntılı gecti, yavrum kan alınırken brs hırpalandı..ilk gece uyuyamadı, sıcrıodu boyle korkuyla...Ama canının yandıgına dair bir işaret göremedik..Altını actıgımızda fln rahattı...Şu anda da maşallah bir sıkıntımız yok...

Devit 3 kullanıyoruz, multivitamin duymadım cnm hiç...

Eşin kızmayacaksa inşallah buarada başka görüşmeler yaparsınız da içine sinen birini bulabilirsin. İşe başladığında gönül rahatlığıyla bırakabileceğin biri olmalı çünkü. Bizimki maaşallah diyeyim, dilimi ısırayım, çok iyi. Ben de çok seviyorum iyi de anlaşıyoruz. Hem de sağ kolum oldu. Deren ile Demir'i de çok seviyor, Demir'le iyi anlaşıyorlar, her işi yapıyor. Ben de gözünün içine bakıyorum mutlu olsun diye.

Valla canım bu kadın 6 ay kesin bizde kalacak, başka şansımız yok...Eşim başkasını istemiyor, ben de alısıcam artık... 6 ay sonra dönecekmiş ulkesine, o zaman yeniden bakıcaz...

Senin mutlu huzurlu olmana cok sevindim...Çocuklarımızı birine emanet etmek zor gercekten..

Yok birlikte yasamiyoruz sehirler bile farkli ama ben daha bunu birakip gitmem diyo esimle aralari bozuk konusmuyolar on gundur hic soylesemde bisey degismez ben cok sessiz biriyim hic bisey soyleyemem ki cok sinir oluyorum ama sesim cikmiyo daha eve geldigimiz ilk gece sen yat ben bebegi getirir besigine koyarim dedi yattim gece bi baktim bebek yok gittim salonda koynunda yatirmis hic istemedigimi bildigi halde emzik vermis cok guzel uyuyodun kiyamadim emzik verdim diyo ac biraktik cocugu hastanelik oldu

Pes ya!
Bence azcik disini goster o senin cocugun..
Bugun kv deden yarin hic tanimadigin insanlardan korumak zorunda kalacaksin..Kalp kirma belki bilemedim anlar mi ama uyarmalisin,ne demek emzik verip bekletmek cocugu..
Sen boyle sinirlenip gerildikce kendine zarar veriyorsun bu durumdada evladina..
Cok zor alisilmis sadeligin disina cikmak cok iyi anliyorum ama yarin obur gun bu cocuk azcik buyuyunce alip gitmesine izin vermek istemediginde sozunun dinlenmesi icin simdiden tavrini koymalisin..
Allah yardimcin olsun..

Son düzenleme:
Canim emzirirken doğru tutmak gerekiyor bebeği yaraların en büyük sebebi yanlış duruş. Bir de her emzirmesen sonra sütünu bırak göğüs ucunda çok iyi geliyor.18 günlük olduk ilk haftayı landığında sadece lansinohu sonra gerek duymadım.

Hastanede çok sıkıntı oldu ilk emişi zaten. göğüs uçlarım tam çıkık değildi. orda başladı yara olmaya zaten hemencecik :( :( :( şimdi tuttturuyorum ama binbir acıyla. dediklerini yapıyorum ucu iyileşecek gibi. ama sağ göğsüm taş gibi.
Soğuk su kompres de iyi geliyor uzun süre emmeyecegi zaman bepanthen merhem sür. Sonra yıkamaya ihmal etme ama

Bize dr tetrazinc verdi multivitamin

Kv ni uyar canım daha sonra çok sıkınti çekersin.önlemini erkenden al.

Cok gecmis olsun. Benim bebekte bazen cok agliyor. Bunu evde biz nasil anlayacağız. anlamanin bi yolu yokmu ki doktor bisey demedimi

Aniden ciglik atarak agliyirdu yavuz..bu fitik cok aci verdigi icinmis..surekli emmek istiyodu mesela..ama tabiki en onemli isaret kasiklarindaki sislikti..kuzumun bagirsagi girmis kanala o sisirmis orayi :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cok haklisiniz ama nasil soylerim hic bilmiyorum az once bebegim ondaydi cok uykum geldi uyutup yatiyim bende dedim senin uykun var diye odami uyucak diyo simdiye kadar kimseyle tartismadim bisey derse konusamam aglamaktan boyle anlatinca bile cok rahatsiz oldum aslinda ama baska anlatabilecegim kimse yok size anlatip biraz soguttum icimi Sağolun :)

Sessiz kalıp içinize atmayın, olan size ve bebeğinize olur yazık! Burada sizin yasadıklarınıza nice benzer seyler konustuk paylastık. Hepsinin ortak noktası, (kötü günler zorda olsa hızla geçiyor ama) o günlerde tepki vermeyip, kendi bildiğimizi hissettiğimizi yapmamanın verdiği pişmanlık....

Son düzenleme:
Cok haklisiniz ama nasil soylerim hic bilmiyorum az once bebegim ondaydi cok uykum geldi uyutup yatiyim bende dedim senin uykun var diye odami uyucak diyo simdiye kadar kimseyle tartismadim bisey derse konusamam aglamaktan boyle anlatinca bile cok rahatsiz oldum aslinda ama baska anlatabilecegim kimse yok size anlatip biraz soguttum icimi Sağolun :)

Canm sert olmak hoş değil tabi ama derdini kv anlat sonrasında patlama falan yaşarsın ben de senin gibiyim biraz diyemem içten kızarım ama olmucak yerde patlıyo insan sen en iyi baştan iplari eline almaya çalış annesi snsin nasıl başlarsa öyle gider çocukla ilgili herşeye karar merci o oluverir anne çok özledim alayım seveyim yavrumu de. Sende dursun bebiş. Ben azcık bilmişlik yapıyom kimseye laf dedirtmiyom tabi kibarca. Off o kadının da psikoljisi iyi değil aslında baksana. Biz kadınlar kocakarı olunca bile çocuk gibi oluyoruz

bir de son bir soru daha kızlar
az önce saglık ocagından aradı ebe,bebegin alık kontrol sonuclarını sordu bir de kalça ultrasonunu sordu. bizi doktor ikinci ay dedi o da bu ay da cekebilirdi dedi. sizinkiler hangi ayda cektirdiler ultrasanu acaba,buna da geç kalmayayım vitamin gibi

Merhaba,biz 1 aylikken cektirdik kalca usg sini,vitaminde doktorumuz tetrazinc verdi 15. Gunden beri kullaniyoruz,saglik ocaginada hic gitmedim sadece telefonda bilgi verdim asisini yaptirdigimiza dair..

Allah sana sabir versin arkadasim,biran once giderde kurtulursun ins:) bizimde pazar mevlutumuz var kayinvalide kayinpeder sivastan geldiler dun,1 hafta kalcaklar tirlatmazsam iyidir,bugun gorumcemde geldi bebisime yogurdun suyundan vermis sinirden catliycaktim,yavrum 1 saat gaz sancisindan kivrandi yeni uyudu,birakmiyorlarki cocugumu istedigim gibi alistirim,biri almis ayaginda salliyor biri uyuyan cocugu zorla uyandirip seviyo az kaldi delircem yakinda bende,sayende bende icimi doktum:) neyse cenem dustu bebisim uyumusken bende uyuyayim herkese iyi geceler kizlar

Back
X