Bencede denemek lazım ama ilk aldık primayı diyelim beğendik o zaman illa diğerlerinide denemiyek dimi saçma olur sanki:)her bebeğin cildi farklı oluyormuş kuzenim molfixten çok memnun mesela
deneyerek bulursun stok yapma diyor bende önce bir paket prima alacağım ona göre devam edeceğim
emzirme ürünlerinde de avent diyorum kesinlikle! melisa sadece 10 gün emdi sonra hep biberon hala da kullanıyoruz. Cam biberon önermiyorum bi süre sonra çocuk kendi tutup emmeye başlıyor yüzüne düşürüyor çok ağır ve ilk annelik telaşını düşünürsek kırılma ihtimali yüksek elin ayağına dolaşacak ağlayınca:) aventin en güzel bibronu bal renkli olanı onun plastiği diğerlerininkinden farklı kolay temizeniyor. biz ilk önce 125 ml.lik olanı aldık ama sonra yetmemeye başlıyor bence 270 ml.lik olanı almalısın sadece uygun ayda emziklerini değiştirerek kullanabilirsin. dr Brown da almıştım ama hiç kullanamadım çok kullanışlı değil. ilginçtir ki avent anti kolik valfi sayesinde dr browndan daha az gaz yaptı. yan yatırma yastığını kullandık (şöyle ikili biri küçük biri büyük üçgen gibi) gayet kulllanışlı bence almalısın... birde sepet beşikte çocuğun kafasını koyduğumuz taraftaki ayakların altına karton koyduk biraz eğimli yattı. tavsiye ederim çünkü ilk zamanlar kusuyorlar emdikçe. evde bibron ve 1 küçük kutu aptamil 1 (pre olan daha sulu kusmasını arttırdı bizimkinin bi de sütün ilk zamanlar yetmezse gecenin bi yarısı eşini nöbetçi eczane aratma bulunsun evde )mutlaka bulundurun ama biberonu 1 gün bile versen bir daha anne memesini almayabiliyor. (aç bırakmak dahil her yolu denedim ama beni emmedi.) kaşıkla beslemekte zor yarısı içine yarısı dışına gidiyor ve boğazına kaçıyor. daha sonradan damlalıkla verebileceğimi öğrendim. evde temiz ve büyük (eczanelerde var) bir damlalık bulundurmak ilk zamanlar için biberon almaktan daha önemli bence zaten ilk zamanlar 30 ml falan mama yetiyor onuda damlalıkla veirsen biberona alışmadan karnını doyurursun. bence en önemli şey meme başı yarası olmamak. onu netten araştır neler yapmak lazım çünkü böyle bir acı yok... normal doğumu bile gölgede bıraktı bende... emziremediğim için emzirme yastığı tecrübem olmadı.onu bilene sormak lazım. emzik de her markayı aldık ama bizim sıpa sadece aventin (damaksız tersi yüzü bir, bakkal emziğine benziyo) emziğini aldı ama çok emmedi. umarım faydaı olmuştur. bizim sıpa bilgisayarın tam 13 tuşunu kopardığı için yazmak biraz zor oluyor... :)
tesekkur ederım cnm senın bebısın de gule gule gıysın. hastane cıkısı 20lı cok degıl mı ıcınde neler var? ben ıkı tane aldım ıdılden bırı organık 100 tl dıgerı normal 75 tl? senınkı kac lıraya aldın? ben de cok agırlastım artık . hatta bugun carsıda tansıyonum dustu cok ayakta duramıyorumGule gule giysin oglusun :))
Ben de hastane cikisini idil babyden aldim. 20 parca, onun icinde 2 tane zibin var, ben de onlari kullanicam. Sonra bodylerini giydiririm. Gercekten dedigin gibi kumaslari cok guzel.
Nefes almakta zorlaniyorum. 8. 9. Ayda ne yapacagim ben ya?
https://www.youtube.com/watch?v=Nk4D2Zai-U4
kızlar bu videoyu mutlaka izleyinn. çok güzel bilgiler de veriyor. benim gibi çoğumuz acemi aneyiz
Saol canım bi bakayım bizim bimde vardır inşallah.hAnımlar, ıyı bayramlarlohusa kılodu yazmıssınız bımde 4.95 e satılıyor yuksek bellı lohusa camasırı tarzında penyesıde guzel, bı bakın ıstersenız ıcınıze sınerse, bı paket ıyatına ıkı paket almıs olursunuz.. masraf o kadar cok kı pıyasayı arastırıp duruyorumm
Ben aldım canım bi gecelik dagi den 34 tl ye penye, bi sabahlıklı gecelik 45 tl ye ,bide pijama takımı aldım hasta bezi al dediler onu aldım bide yine dagiden emzirme sütyeni aldım 28 tl ye.evet canım en iyisi hangisisnden memnun kalırsan onu kullanırsın ben buna da canbebe alırım heralde en kısa zamanda beyimizin bi o eksiği kaldı ama kendime hala bişi almadım pijama sipariş verdim ama gelmedi taa 2 ay önce bende mağazadan alırım artık.hasta bezi,gecelik falanda almam lazım. siz aldınız mı kendinize bişiler??????
Güle güle kullanır inşallah bebişin canım şu fermuarlı battaniyeyi amma anlattınız burda da hiç görmedim ya acaba bende alsammı kızlar şimdilik 2 penye+1yün +1 de peluş battaniyesi var bide gece için uyku tulumu aldım o var bide fermuarlı battaniye alayımmı sizce??kızlar bugun çarşıda gezerken oğluma gene bir şeyler aldım:) bir tane idil baby den 70 milyona fermuarlı kadife battaniye yumuşacık harika ısıtır o . başka markalar da vardı 30 milyona ama dokusu kumaşı acayip farklı. satıcı da idil baby nın farklı olduğunu pamuklu olduğunu özel kendilerinin yaptığını falan anlattı. iyi ki hastane çıkışı ve diğer ürüleri de idilden almışım. yine idilden indirimli 20 tlye kadife önden baglamalı takım aldım (eldiven şapka üst alt) ve iki tane iç zıbın aldım beyaz 12 tl...ilk atlet giyemiyorlar ya çıtçıtlı almıştım ama göbeği düşene kadar bu zıbından giyiyorlarmıs 4 tanecık zıbını var yeter herhalde...... aslında bir de dış zıbın ve alt patıklı penye de almalıyım ama yoktu daha gelmemıs gelınce alacam onlardan da....
Gule gule giysin oglusun :))
Ben de hastane cikisini idil babyden aldim. 20 parca, onun icinde 2 tane zibin var, ben de onlari kullanicam. Sonra bodylerini giydiririm. Gercekten dedigin gibi kumaslari cok guzel.
Nefes almakta zorlaniyorum. 8. 9. Ayda ne yapacagim ben ya?
Güle güle kullanır inşallah bebişin canım şu fermuarlı battaniyeyi amma anlattınız burda da hiç görmedim ya acaba bende alsammı kızlar şimdilik 2 penye+1yün +1 de peluş battaniyesi var bide gece için uyku tulumu aldım o var bide fermuarlı battaniye alayımmı sizce??
Uyku tulumu da cok kullanisliymis, ben almadim. Yeterli olur sanirim, istersen bir de fermuarli al.Güle güle kullanır inşallah bebişin canım şu fermuarlı battaniyeyi amma anlattınız burda da hiç görmedim ya acaba bende alsammı kızlar şimdilik 2 penye+1yün +1 de peluş battaniyesi var bide gece için uyku tulumu aldım o var bide fermuarlı battaniye alayımmı sizce??
Onu bende araştırdım canım senin ora nası bilmem de edirne soğuk o yüzden bana silikonu ii demediler en iyisi pamuk yada eski yün yorganlarmış bide kuş tüyü çıkmış ama oda gereksiz pahalı bende yün yorgan yaptırmaya karar verdim içine yünü çok koydurmıcak annem ağar olmasın diye e bilim şimdilik bitane ondan dursun dedim yastığıde çocuk doktorunun bi bloğunda okumuştum çocuğun kafası düzleşmesin diye bi yastık çıkmış ondan kullanmış kadın kendi çocuğuna ondan sipariş vercez Allah izin verirse bayram çıkınca .sağ ol canım.canım ben de burda okumustum. bunu dısarı cıkarırken sararım dıye dusundum. bı bu fermuarlı kadıfe vardı bır de normal kadıfelerden vardı. aslında o normal fermuarsız olanlar da guzeldı daha buyuk gıbı sar sarmala. ama bu fermuarlı da guzel acılmaz dedıler burdakı arkadaslar.ben dısarısı ıcın aldım onu hem hastaneden cıkarken de ıcten bı ınce battanıyeye sararım sonra buna sararım guzel sıcak bır sey. kundak almaktansa bu daha buyuk.yıne de sen bılırsın canım ben de almayacaktım ama hadı dursun lazım olur dedım.
bende de 2 penye 1 yun 1 pelus 2 pazen vardı sımdı bır de kadıfesı oldu.tulum ben almadım.
bır de ben bugun bebıse yorgan ve yastık baktım. adam bana sevı bebeyı gosterdı ıcı boncuklu elyaf dedı yastık 25 lıraydı yorgan da 75 falandı. ama emın olamadım tam pamuk olsa sert olur dedı.elyaf ya da sılıkon mu olmalı acaba
tesekkur ederım cnm senın bebısın de gule gule gıysın. hastane cıkısı 20lı cok degıl mı ıcınde neler var? ben ıkı tane aldım ıdılden bırı organık 100 tl dıgerı normal 75 tl? senınkı kac lıraya aldın? ben de cok agırlastım artık . hatta bugun carsıda tansıyonum dustu cok ayakta duramıyorum
Uyku tulumu da cok kullanisliymis, ben almadim. Yeterli olur sanirim, istersen bir de fermuarli al.
Pahalı almışın sanki tatlım gülegüle kullansın yinede neyse:)20li bir tane aldim canim, baska da yenidogan almayacagim. 195e aldim maalesef, burda herseyin ustune koyup satiyorlar
icinde battaniye, baslikli havlu, 2 altust takim, 2 tulum, 3 body, 2 tane o dedigin zibinlardan, corap, 2 eldiven, 2 baslik var. Baska yenidogan almadim, diger herseyi 0-3 ve 3-6 ay aldim canim. Umarim yeterli olur.
Tatlim zaten kustuyu yenidoganlara hic tavsiye edilmiyor.Onu bende araştırdım canım senin ora nası bilmem de edirne soğuk o yüzden bana silikonu ii demediler en iyisi pamuk yada eski yün yorganlarmış bide kuş tüyü çıkmış ama oda gereksiz pahalı bende yün yorgan yaptırmaya karar verdim içine yünü çok koydurmıcak annem ağar olmasın diye e bilim şimdilik bitane ondan dursun dedim yastığıde çocuk doktorunun bi bloğunda okumuştum çocuğun kafası düzleşmesin diye bi yastık çıkmış ondan kullanmış kadın kendi çocuğuna ondan sipariş vercez Allah izin verirse bayram çıkınca .
Çok geçmiş olsun ılıksuya tuz koy karıştır gargara yap tatlımkızlar boğazlarım çok fena bademciklerim yok yutkunurken kulaklarımda ağrıyo ne yapabilirim
Kibris canim, hersey 2 kati.Pahalı almışın sanki tatlım gülegüle kullansın yinede neyse:)
Çok geçmiş olsun ılıksuya tuz koy karıştır gargara yap tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?