2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
günaydın kızlar nasılsınız benim bu aralar akıntım çogaldı sizdede varmı böyle bişe koku yok ama bazen seffa baze sarı oluyo
bendede var dun dısarıya cıktım daha cok oldu bır an önce eve koştum yuruyunce artıyor sanki

ne guzel asagı dönmesı ıyı bısey kasıklarına yuk bınıyor agrın olurmus bende merak edıyorum agrım yok ama cuma gunu ogrenırım ıns döndumu acaba

Merhaba Kızlar ,Bende Ocak annesi olucam inşallah.
Uzun zamandır takip ediyorum ama bir türlü işlerden fırsat bulup yazamadım.
bizim oğlumuz olucak adını Ali Mirza koymaya karar verdik hamilelik sürecinde en zor verilen kararlardan biri isim koymak ve tabi eşinle anlaşmak

Bebeklerinizin odasını hazırladınız mı ? sepet almak istiyorum havuzcu handa gördüm herşeyi dahil 280-380 arasında değişiyor sizce kullanışlı olur mu karar veremedim.
ama istediğim yataklarda çok pahalı oluyor şuan için alamıycaz gibi
aranızda daha önce beşik-sepet kullanan varsa yorum yazarsa çook sevinirim.

cok su ıctım bugun daha hafıf bebegımın tekmelerı az ıcınce karnımı denız gıbı dalgalandırıyodu artık amnıyon sıvısı yetmıyormus cok su ıcmelıymısız bıde benım bacaklar gıttı ya kırmızı kırmızı varıse dönuscekler heralde daha ılk cocukta boyle olduysa ılerde ne olur bılmem bıde lazer işi cıktı her yerımız bozuldu veletler ıcın :) göguslerımde kara kara oldu ben bıle bakmıyom :) ama deger onlar ıcın neysekı gecıcı bır sure ıcın oyle

Geçmişi okudumda biraz.. Annelerinizin doğuma gelweceğinden bahsetmişsiniz. Bazılarının kayınvalidesi gelecekmiş bazılarının ise hem annesi hem kayınvalidesi gelîyormuş..
Kızlar gerçekten çok şanslısınız. Yanınıza gelip, hîç bi iş yapmasa bile varlığıyla size destek olacak bi büyüğünüz var. Çok şükretmelisiniz bu bulunmaz nimet için. Anne içinde kayınvalide içinde torun heyecanı aynıdır. Tamam belki anneler kızları için ekstra özenli davranıyor olabilirler. Ama kayınvalidede sizi önemseyip bu mutluluğunuzda yanınızda olmayı tercih etmiş. Gelen gidenle 2 muhabbet etmeleri bile size yeterli zamanı kazandıracak ve rahatlatacaktır ki daha fazlasını yapacaklarını düşünüyorum.
Çok şükür eşim yanımda olacak inşallah. Ama başka kimsemiz olmayacak. İlk bebek, tecrübesizlik..Allah yardım eder İnşallah
Sadece bu açıdan düşünüp mutlu olmanızı istedim :)

sepetler çok kısa zaman kullanılıyo 6 ay kadar ancak yanı bence bu dedıgın paraya park yatak da alabılırsın 3 4 yasına kadar kullanılıyo park yatak....

aynen gelecek işte kaçarı yok bi de gelmeleri de lazım desteğe de ihtiyacımız var, tecrübesizim haliyle bilen birilerine ihtiyacımız var, hayırlısı olsun yumuşak yumuşak güzel güzel geçinelim inş. hepimiz :)

Kızlar herkese selam
Tatilden döneli 3 gün oldu işe de başladık ama ben bugüne kadar anca ben yokken yazdıklarınızı okuyabildim, sonunda da yazayım dedim
Tatil şahane geçti, bol bol et yedik kuzumla, çok besledim galiba kareteci oldu benim sıpa artık canımı yakıyo kıpraşırken :44:
Biz tatile çıkmadan önceki son gün kızımın odasını sipariş ettik, en büyük olay tamamlanmış oldu böylece :) araba setini de beğendik ama daha almadık, onu da 2 ablamız alacak ortak
Memleketten gelirken ablamın kızından kalan güzel şeyleri ve anneciğimîn daha önceden aldığı ve ördüğü şeyleri getirdik birsürü şeyi oldu kuzumun
'Zirsizdeli' canım haberlerine çok sevindim, Allah'ım sana birdaha evladınla ilgili bir sıkıntı yaşatmasın inşallah.
Yeni gelen anneler hoşgeldiniz sefalar getirdiniz

yaa yok canım tazecik kardeşleri ayırmayın mümkünse alışsınlar ,anlaşsınlar ,ısınsınlar :13:, sevsinler birbirlerini :) inşallah bebeklerin uslu akıllı çocuklar olurlar annişlerini üzmezler :)

merhaba kızlar geceleri çok ağırlaşıyorum ben sürekli wc ye git gel yatarken zorlan otururken zorlan o moddayım bebişlerimiz hayırlısıyala gelseydi tek mutlu hissettiğim anlar bebeğimin hareketleri diğer yönleriyle hamileliğin bu ayları çok zorluymuş bunu anladım

Ben sepet beşik değil de sepet tarzında portatif beşik kullandım... Altı aya kadar kullanabiliyorsun, dönmeye başlayınca tehlikeli oluyorlar... İlk zamanlar için küçük beşik de yenidoğan daha rahat edermiş, anne karnı misali... şimdi çok altrenatifleri de var, maddi durumunuz iyiyse rahatlıkla alabilirsiniz...

benim kv annemle çok iyi anlaşıyo, aslında benle de çok iyi anlaşıyo da görümcem çok aksi ve kıskanç biri onun çok dolduruşuna geliyor. Görümcemde acayip bi aşağılık kompleksi var koca kadın 2 çocuğu var ama ailede olan biten herşeyin içinde olmak istiyo, biz yeni evliyiz utanmasa peşimizde gezcek, Allahtan bize çok uzak biyerde oturuyor ve eşim de ablasına çok yüz vermiyor da o bakımdan rahatız. Görümcem eltimle beni çok kıskanıyor, eltim lise ben üni. mezunuyum. görümcem ilkokul mezunu, kendini paralıyor yanımızda bilimsel açıklamalarda bulunucam diye. Ne yapalım idare ediyoruz artık bayramdan bayrama. Benim eşim de herşeyime yardımcı olur beni kırmaz kolay kolay, nasılsa görümcem de olmıcak daha rahat anlaşırız belki kvalidemle yani inşallah :)

ben de gece mutlaka bir kere gidiyorum wcye çok sıkışıyorum normalde ben hiç gece kalkmazdım, uyuma zorluğu oluyor bazen. Gece bir kere wcye gidiyorum da bir kere daha gitsem iyi olcak sabah çatlıcak gibi kalkıyorum ama uykudan uyanamıyorum çok ilginç biişey :) çok şükür otur kalk ben de çok sorun yaratmıyor şimdilik, bi de kendime ağır hamile muamelesi yapmıyorum psikolojik olarak de kendimi hamileyim ama rahatım iyiyim gibi telkin ediyorum tabi yürürken merdiven çıkarken eski performansım kalmadı şimdiden 13 kilo aldım da Haaa bi de canım bir ara çok şişiyordum, ellerim gece gündüz uyuşuk hiçbişey yapamıyordum doktoruma söyledim elevit vitamin varya o bana yaramıyormuş bıraktım rahatladım, şimdi b grubu vitamin hapı+kalsiyum+magnezyum içiyorum o kadar. Elevit çok şişirdi nefes alamamıştım hem çok da gerekli değilmiş dengeli beslenen annelerde. ben hiç demir hapı kullanmadım çok şükür her tahlilde gayet güzel değerlerimiz, aslında her ilaç da gerekli değil doktorlarınıza dikkat edin bazıları ille de iç diyor biz kan değerlerim düşmediği sürece demiri son bir buçuk ayda kullanıcaz mesela aklınızda olsun

Kız bebiş için cook güzelmiş bu Dilzarcım..

Sağol canım, yatak odamız dardı o yüzden böyle almıştık, altıncı aydan sonra kendi odasına geçti minik kuzum, burda da yatak odasıyla bebek odası biraz uzak nasıl yaparım hiç bir fikrim yok, hayırlısıyla gelsin de kuzucuklar....

eğer ikinci erkek olsaydı çeyiz için mefruşat yerlerine yeni örtü diktirecektim... Gerek kalmadı... Yıkayıp koymuştum ama şimdi tekrar bir yıkarım, mis gibi olur....

valla tatlım benim herifim iyidir hoşdur da anasının yanında .ocuktan beter olur
annesiyle bi sorunum yokta herhangi bi olumsuzlukta direk söyleyince kavga ediyorduk
bende bu yönteme geçtim, valla şimdilik çok etkili

eneeee valla mı ya ben aldığım yorganı yırtıp bakacam
aman çok şükür hep takip ediyodum seni
demekki fazla gelince vücut onu ayarlıyo makine gibiyiz valla

gerçekten %100 pamuktan yapılmış bi yorgan varsa bende alayım canım
ama satıcının dediklerinden sonra güvenemez oldum
valla kuluçka makinesinden kötü durumumuz
ye iç tuvalete git, zamanı gelince doğur

valla kv bnmle pek ılgılenmez sanıyorum logusalıgımda anca bebelerı alsa cekılse bnnm karnım acıkmış dikişim agrıyomuş ilaç saatımgelmiş hiç bilmedi akrabalarımda logusa zıyaretıne saolsunlar hem kısa gelırler hemde yemekler falan getırdıler halalarım teyzelerım falan az ugradılar benı yormamak için yemekler tatlılar onlar benı epey ıdare etmıştı bnde bnmle ılgılenmedıklerı zamanlarda bebegımle kendım ılgılendım bnm yüzümebakmıyolar bebegın altını acalım yok bebegı yıkayalım bılmem ne aksam olsa da kocamgelse dıyodum zaten duygusalım logusalıktan gögsune yatar aglardım hergün.. bu sefer anneme dedım kı sen alttan al bnmle ılgılen.... bı de bnm görümce gelmesse ölür o da gelir artık git de denmez napacam bılemıyorum.... helekı eşimle bı problem yasamıyorum onların bu hallerını görür savunmaz onları sadece neyse askım onlar yaslı cahıl sabredelım der bnm gıbı bı şey de yapamaz bnde eşimi arada koymak istemıyorum... dur bakalım nolcak....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…