• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
canım o izin uzarsa, isnin istediği kadarını önce istediği kadarını sonra kullanma hakkı olcak yani, isteyen 40'a kadar çalışıp tamamını aktarabilecek, eklenen 2 hafta da bizim doğum sonrasına eklenir bence. yeter ki doğum iznimiz bitmeden çıksın.

isim konusunda bi fikir yok aklımda şu anda. kapı süsü harika, ama hayvanları nasıl yapacaksın? benim de keçeden çalışmalarım var ama hayvanlar zor göründü.

yaparım ben böle seylere merakım var azıcık renkler farklı olabılır 10 12 renk keçe aldım da ah isim:) yapınca buraya da koyarım hadı kim bebegımın isim annesı olacak kendı bebeklerınızın isimlerını soleyın ole bile bi dolu fıkır cıkar ortaya......

bnmde hemen herseyım hazır erken hazırladım ama ıyıkı öle yapmışım şimdi hiç halim yok valla.... bı kapı süsü yapıcam hazırımız var ama nette keceden çok güzel bi kapısüsü gördüm ondan yapıcamda bana acıl bı erkek ısmı bulmassanız eşimin istediği ismi koyacaz yaptıgım süse ad da yazıcam eşim mehmet dıyo ben aralarda kaldım lütfen güzel şöyle tuhaf uzaylı isimlerine benzemeyen hoş bı erkek adı bulun bana....
keçe aldım yapacagım süs buEki Görüntüle 835430
Kız nası yapcan çooook şeker bu bayıldım:)

o zor gelırse $2013-02-14+00_50_05-530x409.webp$gulsumo_1368992926108.webp$kapı süsü (1).webp
bunlardan birinide yapabılırım.....

bebek bezini kaç paket aldınız? ben 1 numara prima netten alıcam, yani hepsi buradadan alıcaklarım vardı, baktım hesaplı bebek bezini de attım sepete. marketlere bakıyorum genelde 1 numara prima pek bulunmuyor. bi de küçük biyerde yaşıyoruz. acaba 2 paket mi alsam netten? ne düşünüyorsunuz? ablam 2 pakette bir numarayı büyütmüştü. nem ölçeri iyi yapmışsn, ben de her gün bakıyorum, çok işe yarıyor. zeytinyağını ben de marketten almıyorum, balıkesirden getirtiyoruz, sen de şanslıymışsın o açıdan. banyo suyu için derece almadım ben, zaten annemler olcak ilk zaman herhalde onlar analar, sonra da ben alışırım herhalde :16:

ablam sanırım 4 aylıkken falan küvet kullanmayı bıraktı, bebeği kucaklarına oturtup yıkamaya başladılar:1: ayy böyle düşündükçe heyecanlanıyorum ben yaaaa, erken de gelmesinler ama zaman geçse bir an önce:16:

ilkınde 1 numara hiç almadım ben 1 numara prematüre bebekleriçin, 2 numara bez 3 6 kılo için oğlum 3 buçuga yakın dogdu dırek 2den basladık 2 paket 2 numaradan sonra 3 e gecmıştım ama oğlum çok hızlı büyümüştü bu sefer bebegım bıraz küçük gibi 3 paket 2 numara aldım sonrasını bebegın durumuna göre alırım...
ama sen şimdiden bez bırıktırıyım dersen 1 almışsın 2 numarayı1 2 paket 3 numarayı 4 5 paket al....gerçi çoooook bezler alıcaksınızda daha yınede hazırda bulunması da ıyı.....

canım prematüre bebekler için 0 umara prima var, 2,5 kilo ve altı için diyor. 1 numara 2-5 kilo arası diyor. yenidoğan için ideal olmaz mı? 5 kilodan çok olmıycağına göre? bilemedim şimdi. daha hiç almadım ben. büyük numaralar heryerde bulunuyor onları biriktirmem zaten ama yenidoğanlar ancak büyük marketlerde bulunuyor bizim buralarda.
Ugurbocuu canim primada 0 premature bebekler icin 2-5 kg. 1 numara 3-7 kg. 3.5 kg civaro doguran arkadaslarim 1 numarayi kullanmis.
Azurem canim internetten hesapli alma imkanin varsa 2 paket al. Sonra duruma gore siparis verirsin. Ben mecburen marketten alacagim icin 1 paket aldim. Memnun kalirsam devamini alirim.

Ugurbocuu canim primada 0 premature bebekler icin 2-5 kg. 1 numara 3-7 kg. 3.5 kg civaro doguran arkadaslarim 1 numarayi kullanmis.
Azurem canim internetten hesapli alma imkanin varsa 2 paket al. Sonra duruma gore siparis verirsin. Ben mecburen marketten alacagim icin 1 paket aldim. Memnun kalirsam devamini alirim.

işte bu yüzden numarasını konuşmak yanlış oluyo kıloya göre almak en ıyısı.....molfıx aldım ben 3 6 kılo 2 numara ama bu prımada 1 no ymuş.....

Ugurbocuu benim kizim olacak, adi da Sengul. Anneannesinin ismi :))
Oglum olsaydi Can, Tugra, Erdem, Haluk, Haldun begendigim isimlerdi.
Begenirsen sec al :))))

Slm bacilar aylardir giremiyorum cunku engec ise giren anne benim:) zaten eski bacilarda hatirlar kim kaldi bilmiyom herkeze slm 30 hafta 2 gunluk hamişim bebisim baş Aşağı duruyor ziraat muh oldugum icin pek oturamiyorum surekli ayakta isim dr bise olmaz dedi 2 hafta snra rapor yazacak ama iyi kotu calismaya devam etmeliyim bebeginin kafasi asagida olup sanci ceken warmi dr nededi allahim esirgesin hepimizi

işte bu yüzden numarasını konuşmak yanlış oluyo kıloya göre almak en ıyısı.....molfıx aldım ben 3 6 kılo 2 numara ama bu prımada 1 no ymuş.....
Haklisin. Ben de 1 paket prima aldim. Sonra da molfixi denerim diyorum. Bu ikisinden memnun herkes sanirim. Huggiesten cok sojayet duydum.

Ayy herkes neler aldgını yazmıs bebıslerıne ne guzel :) bende dayanamıyorum gordugum seylere malum bıde kız olunca çıldırıyor insan :)

benım aldıklarımda sunlar;

hastane cıkısı 1 adet
2 pıjama takımı
3 cıtlcıtlı badı
2 ayaklı pıjama alt
2 yandan cıtcıtlı üst
3 eldıwen
4 adet onluk
8 corap
2 tane tulum
bebek hawlumuz
3 adet penye battanıyesi

bunları ıstanbula gıtttgımde emınonunde havuzlu han war orada sebi bebeden annannesı aldı hepsi pamuk gıbı..
e bebekden iç zıbın aldım 3 tane içli dışlı takım

2 adet bıberon teki chıcco cam tekı mınık bebedor..
tırnak makası
burun asprırotru
kulak temızleme cubugu
bıberon temızleyıcsı
emzık kutusu ( daha emzık de karar weremedım )
chıcco'nun bebek bakım cantası içinde ( sampuanı,pısık kremı,ıslak mendılı,sabun,bebe yagı ve cantası dahıl 40 'a aldım emınonunden kendı magazasında 60 tl idi..

prıma yenıdogan 4 tane ıslak mendıl aldım e bebekde ındırme gırmıstı..

mark&spencerdan 6-9 aylık yazlık ayakkabı aldım..bırde ıkılı alt esortman aldım..
adıdas bebek patıgı aldım onuda netten gıttı gıdıyordan 40 tlye aldım (harıkaa bısy ama pempiş :)
gecen kanz da ındırım wardı yazlık kot bı elbıse aldık babasıyla kızıma bıde pantolan we kısa kollu onlarda uygundu bayagı..
amcası mathercare 'den mınık bı elbıse almış :)
lcw den 2 tane alt pıjama poposunda ugur bocegımız war :D yıne lcw den cicili cıtcıtlı badi çokkk şeker :)
banyo kuwetımız, maşrapamız we filemizde hazır :)
mınıcık bı kulotlu corap :)
babannesıde pamuk elyaf karısık yorgan yapmıs saolsun :)
kendı ellerımle mendıller yaptım iğne oyasından, ter bezı yaptım :)
Bİ adet alt açma..
anakucagı chıcconun ablamdan aldım yepyenı duruyodu onda :)

bırde d&r dan bebegımın güncesi dıe kıtap aldım hatıra olsun ıstıyorum :)

Kendım ıcınde sadece bı adet lohusa pıjama we twıgydenn pofuduk terlık aldım daha cokk eksıkler cıkıyor malesef..

Son düzenleme:
Ayy herkes neler aldgını yazmıs bebıslerıne ne guzel :) bende dayanamıyorum gordugum seylere malum bıde kız olunca çıldırıyor insan :)

hastane cıkısı 1 adet
2 pıjama takımı
3 cıtlcıtlı badı
2 ayaklı pıjama alt
2 yandan cıtcıtlı üst
3 eldıwen
4 adet onluk
8 corap
2 tane tulum
bebek hawlumuz
3 adet penye battanıyesi

bunları ıstanbula gıtttgımde emınonunde havuzlu han war orada sebi bebeden annannesı aldı hepsi pamuk gıbı..

tırnak makası
burun asprırotru
kulak temızleme cubugu
bıberon temızleyıcsı
chıcco'nun bebek bakım cantası içinde ( sampuanı,pısık kremı,ıslak mendılı,sabun,bebe yagı ve cantası dahıl 40 'a aldım emınonunden kendı magazasında 60 tl idi..

mark&spencerdan 6-9 aylık yazlık ayakkabı aldım..bırde ıkılı alt esortman aldım..
adıdas bebek patıgı aldım onuda netten gıttı gıdıyordan 40 tlye aldım (harıkaa bısy ama pempiş :)
gecen kanz da ındırım wardı yazlık kot bı elbıse aldık babasıyla kızıma bıde pantolan we kısa kollu onlarda uygundu bayagı..
lcw den 2 tane alt pıjama poposunda ugur bocegımız war :D yıne lcw den cicili cıtcıtlı badi çokkk şeker :)
Bİ adet alt açma..

Kendım ıcınde sadece bı adet lohusa pıjama we twıgydenn pofuduk terlık aldım daha cokk eksıkler cıkıyor malesef..

ay ne güzel allahım na tatlı bi telas güle güle kullanın canım....

yaparım ben böle seylere merakım var azıcık renkler farklı olabılır 10 12 renk keçe aldım da ah isim:) yapınca buraya da koyarım hadı kim bebegımın isim annesı olacak kendı bebeklerınızın isimlerını soleyın ole bile bi dolu fıkır cıkar ortaya......

benim de kız canım isim gökçe olucak inşl. ama erkek olsaydı yusuf düşünüyorduk. ablam yahya kerem koydu yeğenime. enes, ömer benim hoşuma giden erkek isimleri, beğenirsen ne ala :)

$kapi5-113260_250x250.webp

ay ben de bunu buldum netten, hem basit hem de benim kızımın adına uygun gibi geldi, gökçe :) bakalım renklerim yeterse bundan yapayım ben, her şeyim bitti kapı süsüm eksik gibi:1::1::1::1:

bnmde hemen herseyım hazır erken hazırladım ama ıyıkı öle yapmışım şimdi hiç halim yok valla.... bı kapı süsü yapıcam hazırımız var ama nette keceden çok güzel bi kapısüsü gördüm ondan yapıcamda bana acıl bı erkek ısmı bulmassanız eşimin istediği ismi koyacaz yaptıgım süse ad da yazıcam eşim mehmet dıyo ben aralarda kaldım lütfen güzel şöyle tuhaf uzaylı isimlerine benzemeyen hoş bı erkek adı bulun bana....
keçe aldım yapacagım süs buEki Görüntüle 835430
San en beğendiğimi yazayım: ÖMER
bunun dışında Yusuf, Ahmet Akif, Tarık Ziya, Burak
büchlen aldım ben herşeyini. ablam emnun kalmıştı bide en sağlıklı olanı o yazıordu internette yaptığım araştırmada.

İlk kez duydum bu markayı, teşekkür ederim canım.

Ben begendim ikinciyi turuncu ;)) hem hafif canta ve fiyati da iyi bence ve kullanisli.Hic gerek yok 40 tan fazla vermeye.
Sampuan ve bakima gelince iceriklerine bakip almayi dusunuyorum.% 100 dogal olmasi gibi chicconun var mi dogal olani???

Bende sanırım bunlardan birini alırım.
Chicconun organik ürünleti varmış ama pahalıymış.

Ne deneyimi tatlım, bir çocukla deneyim mi olur.. Şöyle dört beş tane doğuracaksın ki...

Aynen senin dediğin gibi oluyor canım hiçkorkma.. Hastaneden çıkarken format attırıyorsun, akşam sekiz sabah sekiz uyuma saatleri, diğer tüm isteklerini de böyle yüklüyorlar...bu iyiliğimi unutma bak, kimse söylemez sana...:10::10:

Şaka bir tarafa tüm bunlar olacak da önemli olan bunlar olurken bizim takındığımız tavır.. Bebek ağlayacak ve muhtemelen biz neden ağladığını anlayamayacağız... Gazı olacak, pişik olacak, hasta olacak... Ama bu çocuk ağlıyor ve ben anlamıyorum, öyleyse kötü bir anneyime gelirsek sorun başlar...

Mesela Ben bu bebeği sevmiyorum diye ağlamıştım...sütüm gelmedi diye bebeğime yetemiyorum diye düşünmüştüm...Meğerse bu duygular normalmiş, annelik sanıldığı gbi ram olarak karşılıksız değilmiş, alışma süreci varmış, bunları farkedince, duygularımı kabulnettim ve her şey kolaylaştı...

Mükemmel anne sendromuma girmemek gerekir, bunalınca yardım istemek gerekir, benim tek bir çocuktan edindiğim yegane tecrübe bu, bir de bu da geçer ya hu... Dilimizde beynimizde dönmeli... Onlar büyüyecekler ve biz onların bu hallerini özleyeceğiz bile... Zaten çekilen sıkıntılar anneliği güzel yapıyor...
Yazını okudumda şimdi bi cihaz çıkarmışlar. Bebek ağladığında dinletiyosun bu cihaza. Cihaz bebeğin sesini analiz ediyor ve sana neden ağladığını söylüyo. Acıktı mı uykusu mu car, canımı sıkkın, altımı ıslak ve başka seçeneklerde var. Başarı oranları çok yüksekmiş. 150 tl idi sanırım fiyatı

hastane cıkısı 1 adet
2 pıjama takımı
3 cıtlcıtlı badı
2 ayaklı pıjama alt
2 yandan cıtcıtlı üst
3 eldıwen
4 adet onluk
8 corap
2 tane tulum
bebek hawlumuz
3 adet penye battanıyesi

tırnak makası
burun asprırotru
kulak temızleme cubugu
bıberon temızleyıcsı

Bİ adet alt açma..

Sağlıkla kullanın canım. İnsan herşeyden almak istiyo cidden çok cici şeyler var kızlara göre özellikle. Yine bayaa bileyi aradan çıkarmışsın. Geriye yatağı kalmış sanırım. Bide kundaklık büyük bez gerekiyomuş sanırım. İlk zamanlar bebeği emzirirken filan tutması kolay oluyomuş bebeği o şekilde sarınca

Back
X