• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Selam kızlar.
Ah bu kv'deler bugün eşimin doğum günü ya siz bize gelin ya bi size gelelim diooo herşeyde bulnmaza olmaz elinden gelse ortamızda yatar:47:

Yatmak demişken kızlar yatarken dikkat ettiniz bişi varmı hangi tarafa yatmak daha iyi

Selam kızlar.
Ah bu kv'deler bugün eşimin doğum günü ya siz bize gelin ya bi size gelelim diooo herşeyde bulnmaza olmaz elinden gelse ortamızda yatar:47:

Yatmak demişken kızlar yatarken dikkat ettiniz bişi varmı hangi tarafa yatmak daha iyi

ayyy yaaaa bu yaşa gelmiş oğlanları hala mı ayrılamıyolar
pes doğrusu
insan gençleri bırakır ki baş başa kutlasınlar diye, anlayış nerde ki
ben sola yatıyorum canım , rahat rahat uyuyabiliyorum bu sayede

Selam kızlar.

Sola bebişim soluna yatıcaksın bebeği besleyen damarlar sağdaymış o yüzden sola yatman gerekiyomuş

ben de gece mutlaka bir kere gidiyorum wcye çok sıkışıyorum normalde ben hiç gece kalkmazdım, uyuma zorluğu oluyor bazen. Gece bir kere wcye gidiyorum da bir kere daha gitsem iyi olcak sabah çatlıcak gibi kalkıyorum ama uykudan uyanamıyorum çok ilginç biişey :) çok şükür otur kalk ben de çok sorun yaratmıyor şimdilik, bi de kendime ağır hamile muamelesi yapmıyorum psikolojik olarak de kendimi hamileyim ama rahatım iyiyim gibi telkin ediyorum tabi yürürken merdiven çıkarken eski performansım kalmadı şimdiden 13 kilo aldım da :9::9: Haaa bi de canım bir ara çok şişiyordum, ellerim gece gündüz uyuşuk hiçbişey yapamıyordum doktoruma söyledim elevit vitamin varya o bana yaramıyormuş bıraktım rahatladım, şimdi b grubu vitamin hapı+kalsiyum+magnezyum içiyorum o kadar. Elevit çok şişirdi nefes alamamıştım hem çok da gerekli değilmiş dengeli beslenen annelerde. ben hiç demir hapı kullanmadım çok şükür her tahlilde gayet güzel değerlerimiz, aslında her ilaç da gerekli değil doktorlarınıza dikkat edin bazıları ille de iç diyor biz kan değerlerim düşmediği sürece demiri son bir buçuk ayda kullanıcaz mesela aklınızda olsun

evet bnde vıtamın daha hıç kullanmadım elevıtten 3 4 tane aldım o 3 4 gun bas agrısından kurtulamadım elevıt yapmış bıraktım daha da ilaç kullanmıyorum bı tek ıdrar yolu enf gecırdım onun için ilaç kullandım ama kanıma falan bu ay tekrar bakılacak düşükse artık çaresı yok kullanıcam.. bı de bnm bacagımda varıs oldu yaaa artarak devam edıyo ve artık sancı yapıyo solbacagımın arkası tam dız kapagımın arkadan baslıyo kalcaya dogru gıdıyo..aslında bnde zayıf bi hamıleyım 59 60 kılo ancak gelıyorum daha 7 8 kılo aldım sadece 15 kılodan fazla almaminşallah o yüzden bnde daha öyle çok agırlasmadım hissedıyorum tabı bı ekstra yorgunluk oluyo amajher işe koşturuyorum öyle bı bayramtemızlıgı yaptım kı evde doguma kadar gıder bana mesela.. 14 kılo oğlum kucagımda geziyorum hala...

ayyy yaaaa bu yaşa gelmiş oğlanları hala mı ayrılamıyolar
pes doğrusu
insan gençleri bırakır ki baş başa kutlasınlar diye, anlayış nerde ki
ben sola yatıyorum canım , rahat rahat uyuyabiliyorum bu sayede
Nerde o anlayış cnm hergün görülmek istioo
Sola bebişim soluna yatıcaksın bebeği besleyen damarlar sağdaymış o yüzden sola yatman gerekiyomuş

Tamam cnm.sırt üstü yatmakta sakınca varmı

İsim konusunda bana yardımcı olurmusunuz

Eşim bade istio kulağa hoş gelio ama anlamı içki olduğu için istemiyorum

Kız annesi olucam bu arada

Selam kızlar.

aaaaaayyyyyyhhhhh hepsımı aynı kızlar yaaa problem nerde anlamıyorum biz mi bişilerı yanlış yapıyoruz kı bu ne....

bizim kız sola dönünce de sağa dönünce de savuruyor tekmeleri. rahat edemiyor demek ki diyorum ben de. ancak sırt üstü yatabiliyorum var mı bir sakıncası acaba. her zaman sırt üstü yatmak da çok zor oluyor ama her şey onun rahatı için :emir_bebek:

Son düzenleme:
Kızlar herkese selam :16:
Tatilden döneli 3 gün oldu işe de başladık ama ben bugüne kadar anca ben yokken yazdıklarınızı okuyabildim, sonunda da yazayım dedim :9:
Tatil şahane geçti, bol bol et yedik kuzumla, çok besledim galiba kareteci oldu benim sıpa artık canımı yakıyo kıpraşırken :44:
Biz tatile çıkmadan önceki son gün kızımın odasını sipariş ettik, en büyük olay tamamlanmış oldu böylece :) araba setini de beğendik ama daha almadık, onu da 2 ablamız alacak ortak:1:
Memleketten gelirken ablamın kızından kalan güzel şeyleri ve anneciğimîn daha önceden aldığı ve ördüğü şeyleri getirdik birsürü şeyi oldu kuzumun :16:
'Zirsizdeli' canım haberlerine çok sevindim, Allah'ım sana birdaha evladınla ilgili bir sıkıntı yaşatmasın inşallah.
Yeni gelen anneler hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :16:

oy oy yerim ben onun karateci ruhunu
valla odayı da almışsınız tatlım bişey kalmamış sayılır
bende arabasını kararlaştırdım gibi kredi kartında bakiye açacam ve alacam kısmetse
beşiğini de teyzoşu alacak
saol canım Rabbim hiçbirimize çocuklarımızla ilgili bi olumsuzluk yaşatmasın

Nerde o anlayış cnm hergün görülmek istioo

Tamam cnm.sırt üstü yatmakta sakınca varmı
evet bızde aynı mahallede oldugumuz için hergün görüşmessek olmaz gıbı davranıyolar en geç 2 3 güne bı görüşüyoruz kısa da olsa...

ben sırt üstü yatınca sancılanıyorum bıde sırt üstü yatınca kordon dolanması oluyomuş bende sırt üstü sevıyorum yoksa ama kalbımdaralıyo sırt üstü uzun kalınca.....

Tek kv olsa ona razıyım bide eşimin anneannesi var.yılbaşında gece12 de tanga kırmızı kilot giyer o derece çatlak.geçen sene dedemiz öldü kadın bana ne dese beğenirsiniz maonyacım gene senin kavalyem var dedi kendi torununu kıskandı heralde.
Bundan önce 2.5 aylık bebeğimi kaybettim karnımda.bu gebeliğimde geldi sende tabe varmış muska yazdırmazsan doğramazmışın falan die çıldırttı beni, şimdide senin sancın var heran doğrabilrgin diooo nenem kafayı bana taktı:1:
Çıldırtacak beni:47:bebek irimi ufakmı sağlında bi problem varmımış daha nice saçma sorular kv yetmio bide deli anasıyla uğraşıyrm

Tek kv olsa ona razıyım bide eşimin anneannesi var.yılbaşında gece12 de tanga kırmızı kilot giyer o derece çatlak.geçen sene dedemiz öldü kadın bana ne dese beğenirsiniz maonyacım gene senin kavalyem var dedi kendi torununu kıskandı heralde.
Bundan önce 2.5 aylık bebeğimi kaybettim karnımda.bu gebeliğimde geldi sende tabe varmış muska yazdırmazsan doğramazmışın falan die çıldırttı beni, şimdide senin sancın var heran doğrabilrgin diooo nenem kafayı bana taktı:1:
Çıldırtacak beni:47:bebek irimi ufakmı sağlında bi problem varmımış daha nice saçma sorular kv yetmio bide deli anasıyla uğraşıyrm

ay süper yaaa tam çıldırmalık dalga gecmessen yasayamassın sen bu ne beeaaa....

evet bızde aynı mahallede oldugumuz için hergün görüşmessek olmaz gıbı davranıyolar en geç 2 3 güne bı görüşüyoruz kısa da olsa...

ben sırt üstü yatınca sancılanıyorum bıde sırt üstü yatınca kordon dolanması oluyomuş bende sırt üstü sevıyorum yoksa ama kalbımdaralıyo sırt üstü uzun kalınca.....

Bende hep yan yatıyrm ama sanki bebek sıkışıomuş gibi gelio

kızlar bugün şeker yüklemesi yaptırdım 50 gr
açlık : 88
tokluk : 164

netten araştırdım 140 ın üzerinde olmaması gerekiyormuş sanıırm

sizde kaç çıktı
bu değer normal mi acaba

Canım, 140 ve üstü olunca şeker testini 100'lük olarak yapılıyor. Ama merak etme, çoğunlukla 100'lük yüklemeden sonra normal çıkıyor. Benim de değerim açlık 85 iken 50'lik sonucu 156 idi. 100'lük de normal çıktı:))

Canım, 140 ve üstü olunca şeker testini 100'lük olarak yapılıyor. Ama merak etme, çoğunlukla 100'lük yüklemeden sonra normal çıkıyor. Benim de değerim açlık 85 iken 50'lik sonucu 156 idi. 100'lük de normal çıktı:))

50lik yanlış çıkıyo dedi benim doktorum
hamilelere gereksiz 50lik yaptırılıyo dedi
sonuç yanıltıcı oluyo birde 75 ya da 100lük yaptırmak zorunda kalıyosun dedi

öncesinden deneyimli bir anne olarak tavsiyem,en azından ben şimdikini öyle hazırlamayı düşünüyorum :)
bir adet lohusa yada önden düğmeli pijama takımı.ki sezaryan da olsa normal doğumda olsa en rahatı o.
sonrasında 1 veya 2 tane iç çamaşırı.emzirme sütyenine inanın hastanede hiç gerek bile olmuyor zaten kullanmıyorsunuz.ama illa çıkışta takıcam derseniz rahat penye sütyen bile olur.
1 çift terlik,1 takım hastane çıkışı bebek takımı ve battaniyesi. oda hastaneden çıkarken bebek üşümesin diye.oto koltuğu yada ana kucağına hemen doğumdan sonra gerek bile yok.zaten büyükler ya da siz kucakta götürüyorsunuz.
hele göğüs pedleri,pompası bunların hepsi gereksiz.özel hastanede yapıyorsanız bebeğinizin alt bezine kadar herşey veriliyorken
artık devlet hastanelerinde bile sizin için pamuklu gazlı bezler ve gereklibütün herşey veriliyor.belki devlet hastanesi için bebek bezi alınabilinir yanınıza oda 3-4 tane.
hastaneden çıkarken hemen ped takamıyorsunuz.gazlı bezlerle eve gidiyorsunuz.ama ıslak mendil gerekli.belki toka oda saçınızdançok bunalırsanız.ve yine devlette yapıcaksanız havlu.özelde ona da gerek yok
yani demek istediğim çoğu şeyi boş yere götürüp hamallık yapıyorsunuz.zaten ben hiç bir doğum yapmış kadını da hastaneden normal kıyafetlerimi giyiyim de öyle çıkıyim diyen görmedim.herkes pijamasıyla sadece üstüne kaban yada trrençkotla eve gidiyor.

Daha önce hiç doğum yapmamış biri olarak yazdıklarınızın tamamına katılıyorum Çünkü etrafımda gördüklerim,eş,dost hepsi aynen sizin yazdıklarınız gibi çanta hazırladılar ve gereksiz yere götürülen eşyalar gittiği gibi geri geldi.Ben de çantamı yazdığınız şekilde hazırlayacağım.

Slm bacilar aylardir giremiyorum cunku engec ise giren anne benim:) zaten eski bacilarda hatirlar kim kaldi bilmiyom herkeze slm 30 hafta 2 gunluk hamişim bebisim baş Aşağı duruyor ziraat muh oldugum icin pek oturamiyorum surekli ayakta isim dr bise olmaz dedi 2 hafta snra rapor yazacak ama iyi kotu calismaya devam etmeliyim bebeginin kafasi asagida olup sanci ceken warmi dr nededi allahim esirgesin hepimizi

Bende 28. Haftamdayım 3 gündür kasıklarımda dolu dolu bi ağrı var özellikle oturduğumda kalkern hissediyorum nette baktım bu haftalarda tes dönüyolarmış sanırım o oldu bize. Ama bu iyi biley artık doğum pozisyonu alıyolar.

Kızlar herkese selam :16:
Tatilden döneli 3 gün oldu işe de başladık ama ben bugüne kadar anca ben yokken yazdıklarınızı okuyabildim, sonunda da yazayım dedim :9:
Tatil şahane geçti, bol bol et yedik kuzumla, çok besledim galiba kareteci oldu benim sıpa artık canımı yakıyo kıpraşırken :44:
Biz tatile çıkmadan önceki son gün kızımın odasını sipariş ettik, en büyük olay tamamlanmış oldu böylece :) araba setini de beğendik ama daha almadık, onu da 2 ablamız alacak ortak:1:
Memleketten gelirken ablamın kızından kalan güzel şeyleri ve anneciğimîn daha önceden aldığı ve ördüğü şeyleri getirdik birsürü şeyi oldu kuzumun :16:
'Zirsizdeli' canım haberlerine çok sevindim, Allah'ım sana birdaha evladınla ilgili bir sıkıntı yaşatmasın inşallah.
Yeni gelen anneler hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :16:

Hoşgeldinnnn bende nerde bizim teacher diyodum bayramda bitti. En büyük şeyi halletmişsin oda kısmını, hayırlı olsun.. Resmi varsa patlaşabilirmisin fikir olur bende 2 hafta içinde bakıcam inşallah

Winebir ara ara giriyosun sen girmeyince kesin harıl harıl tez yazıyo herhalde diyorum :)) daha bi bunalıma giriyorum ben hala yeterlilik sınavına çalışmaya başlayamadım ve 2 ay kaldı :((( napsam bu istek nasıl gelir daha doğrusu istikrar süreklilik

yaparım ben böle seylere merakım var azıcık renkler farklı olabılır 10 12 renk keçe aldım da ah isim:) yapınca buraya da koyarım hadı kim bebegımın isim annesı olacak kendı bebeklerınızın isimlerını soleyın ole bile bi dolu fıkır cıkar ortaya......

merhabalar,

şubat anneleri topiğinden geliorum ben, herkese sağlıklı doğumlar dilerim,
geçenlerde sizin topikte gördüm bu keçeden yapılan kapı süslerini, çok hoşuma gitti, ancak biraz araştırdım da fiyatları çok pahalı.
keçeleri nerden alıyorsunuz, sadece büyük şehirlerde mi vardır, internetten de alınabilir mi?

Back
X