2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Benimde mecburi sezeryan olacak tek korkum beklersem ya aniden doğum başlarsa nasıl hemen ameliyata alacaklar.. O zaman doğuma yakın sık sık mı kontrole çağırıyorlar ? Anlarlarmı bi kaç gün öncesinden acaba?

canım bence hiiiç canını sıkma, annen kayınvaliden zaten şimdilik ilgilenemez ki boşuna kendini üzme. sen ve eşin düşüneceksiniz o sizin bebişiniz tabi ilgilenecekler ama şimdilik biraz erken maddi duruma da bakar bu iş onları düşünme sen. Eşin de hamilesin diye seni üzmek istemiyordur yazık heveslenmez mi hiç. Ben de çalışmıyorum mesela öyle büyük markalara verecek paramız yok ama her pazara gidişimizde eşimi götürüyorum kıyafet reyonuna fiyatları ve o minicik cicişleri görünce eşim kendi diyor hayatım ne kadar uygunmuş alsak ya diye :) pazardan daha dün alışveriş yaptık markalı olmayıversin canım hem pamuklu hem tertemiz hem ucuz mis gibi ciciler aldık Hastane çıkışı aldık 5li 10tl, örgü kundak aldık 15tl, penye çift katlı kundak aldık 10tl, iç zıbınlar tanesi 3-5 lira arası zaten çok da almaya gerek yok. 3.aydan sonra uzuyorlar büyüyorlar sonra gelen giden de bişiler getirir getirmezlerse de dediğim gibi pazara gidince cebine uygunundan yavaş yavaş haftada bir parça eşya alır tamamlarsın. Öyle eşyalarla falan üzme kendini. Biz oda yapmıcaz müsait odamız var ama büyünce tekrar oda almak lazım o kadar durumumuz yok yeni evliyiz. Biz park yatak alıp yanımızda yatırıcaz zaten bir süre, ayıracağımız zaman odasına götürürüz. kıyafetleri için dolabımızda yer açtık ne olcak onun giyeceğinden bir avuç zaten fıstığın cicileri Allah kısmetiyle veriyor onları bize hiiiç canınızı sıkmayın kızlar dünya işleri için, olup gidecek sen bile inanamayacaksın ben bunu anladım çünkü bizim beş kuruş paramız yokken evimizi düzdük ve çok da güzel düğün yaptık üstüne bi de araba aldık çok şükür. Eşine dediğim taktiği uygula benimki de başlarda arabanın borcu yeni bittiği için sıkışıktı çekiniyordu fiyatlardan ama gözüyle görünce rahatladı :)) nerde oturuyorsun bilmiyorum ama pazara git, ucuzluk çarşılarına git, arkadaşlarına sor bilenlere mutlaka söylediğim fiyatlarda belki daha ucuza çok güzel şeyler bulacaksın inş. canım

aman başka aksilik olmasın da herşey yolunda gider umarım sevgiler...

Beni haftada bir çağırıyorlardı, ama o bahsettiğim arkadaşımı iki üç günde çağırıyordu... 38 den sonra... Bir de 32 den sonra nst ye bağlıyorlar en ufak sancı anlaşılıyor...

Dilzarrrrr bana biraz normal doğumunu ve çatı muayeneni anlatırmısın
Bende allah nasio ederse normal istiyorum

4kasımda benim renkli ulturasonum var bebeğimin yüzünü ilk defa net görücem için çok heycanlıyım günler geçmio sanki

:)) alemmiş, çok güldüm:))

Dilzar ben de istiyorum o açıklamaları :) benim çok yakın bir arkadaşım doğum yaptı 2 ay önce. Çocuk normal doğum pozisyonundaydı ve normal doğumu çok istiyordu ama çatı muayenesinde çığlık çığlığa bağırmış korkudan, canın çok mu acıdı dedim hayır sadece korktum dedi :44: doktoru da fiziksel bir engelin yok ama psikolojin normal doğuma hiç müsait değil demiş onu o halde görünce ve sezeryan yaptırdı son anda karar değiştirip. Ben o kadar acımaz diye düşünüyorum ne yapıyo olabilirler ki bu muayenede :44:

Meraklaa ve heycanla çatı muayenesini ve normal doğum hikayeni beklioZzz dilzaaarr

Hayırlı olsun ismi:)) Kaan acemce, kağan da Türkçe..sanırım anlamları aynı..

bence genelleme yapmasütü gelmeyenın normaldogumda da gelmıyo çok fazlada sezaryene baglamayın bunu çünkü 38+2 de dogum yaptım aksam üstüydü dogumum ertesı sabaha daha hastanede uyandıgımda üstüm basım yataga kadar sütten ıslanmıstı ve fışkırdı sütüm çok şükür 2 sene emzırdım kuzenımde normal dogurdu ve sütü gelmedı bır haftadan fazla ugrastı ve bebegını mamaylabüyüttü yanı normal yada sezeryan süt gelmesı vücutla ılgılı.. sezeryanın kötü bi yöntem asla olmadıgını düşünüyorum ben sankı çok kötü bı şeymışgıbı söyleyenler var sana göre demıyorum ama çok çok rahat bı sezeryan gecırdım ıyı kı normalyapmamışım dedım.....

ben de ocak annesiyim inşallah. normal doğum istiyorum bakalım nasipse tabi yoksa sezeyan da olur hayırlısı olsun. yeterki çağlam iyi olsun

Benimde sezeryan olcak mecburi, tarihine nasıl karar veriyor doktorlar. Benim 40. Hafta 22 Ocak'ta doluyor tahmini 2 hafta öncesindenmi alıyorlar yoksa bekliyorlarmı dolmasını

sen bekle canım senın ılk oldugu için ne kadar dursan ıyı sancın tutar tutmaz oyle fırt dıye dogurulmuyor zaten önceden hıssedıyosun nts de cıkıyo sancı ertesı gune alırlar sezaryene..

herkese Bursadan merhabalar,
bizde de hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. neredeyse bitti sayılır. bebek odası için küçük bir uyarı yapmak istedim çünkü beni çok rahatsız etti. bizim odamız geleli 1 ay kadar oldu ancak mobilya kokusu hala var. üstelik iyi bir firmanın kimyasal olmayan boyası ile boyanmış mobilyadan bahsediyorum ... bu sebeple eğer oda takımı alacaksanız bence elinizi çabuk tutun...
sevgi ve saygılarımla

Baby Language Lesson 1 part 1 - YouTube

Kızlar bu videoyu bir blog incelerken buldum. Bloğuda burda bir arkadaş klasik müzik ile ilgili verdiği linkten gördüm :) Bloğu tavsiye ederim, çok faydalı paylaşımlarda bulunulmuş. Bakmak isteyenler için link : mutlu ve eğlenceli bir anne olmak: Bebek Dili - Bebeğinizi size ne söylüyor?
yukarıdaki videoda tüm dünyadaki bebeklerin 5 ses çıkardıklarını, bunlardan en önemli 3 tanesini tanıtarak gösteriyor. Dili İngilizce ama herkes anlayabilir. Çünkü görüntülerden ve seslerden ne anlatmak istediklerini anlıyorsunuz.
Bizim gibi acemi anneler, bebeklerinin ne için ağladıklarını daha ilk günlerinde anlamış olacak. Çok faydalı bir paylaşım mutlaka izleyin.
Bir başka video daha buldum. Aynı kişinin bir tv programındaki roportajında 5 sesi birden anlatıyor. Videoların sonlarında veriyor bu bilgiyi. Yine izleyerek anlayabileceksiniz.
Oprah Baby Language 5 sounds babies make - YouTube

sen bekle canım senın ılk oldugu için ne kadar dursan ıyı sancın tutar tutmaz oyle fırt dıye dogurulmuyor zaten önceden hıssedıyosun nts de cıkıyo sancı ertesı gune alırlar sezaryene..

Canım ilk dedğin gibi bilmiyoruz pek. Filmlerde oluyo ya hiç bişey yokken pat diye su geliyo hemen doğuruveriyolar :) nst ile sıksık bakarlar inşallah

Sütü gelmedi demedim tatlım bebek emmedi dedim.. Zaten sezeryandan değil Zaman'ından önce yapılan sezeryandan bahsettim.... Belki bebek 40. Haftasını dolduracak ama iki hafta öncesinden alınıyor, o iki haftanın bebeğe ne kazandıracağını kimse bilmiyor, önemsemiyor nasılsa hayatını sürdürebilir diye bakılıyor... Ama belki zamnına bırakılsa daha kaliteli bir hayat geçirecek, bundan kim emin olabilir...

Ben vücudumuzun muhteşem yaratıldığına inanıyorum... Düşününce bir insanın yaratılışına canlı tanıklık ediyoruz ve bu muhteşem bir şey, her şey en ince ayrıntısına kadar planlı... Bu planın içinde doğum da var... İster sezeryan olsun, ister normal... Doğumun gerçek zamanı, bebeğin tam olarak hazır olduğu anı vücudumuz bize söylüyor... Tabii istisnalar var, erken doğum, gecikmiş doğum gibi onlara müdahale edilebilir...

Bu tamamen benim görüşüm... Böyle düşünen pek çok Dr, ve pek çok ebeveyn var... Tam tersini de düşünenler var... Tabii Saygı duymak gerekir...

Dilzarrrrr bana biraz normal doğumunu ve çatı muayeneni anlatırmısın
Bende allah nasio ederse normal istiyorum

Tamam Canım hemen anlatayım...yemek filan yedik, ancak gelebildim...

37. Haftada çatı muayenesi oldum... Ve o ana kadar vajinal muayene vajinal ultrasona bile girmemiştim... Dr eldiven takıyor ve sanırım kayganlaştırıcı kullanıyor... İster istemez kasmışım galiba kendimi, rahat ol tatlım dedi Dr... Çok da bir şey anlamadım... Çatım için ne çok dar ne de çok geniş, normalin bir derece altı ama doğum sırasında da açılabilir dedi...

39 hafta geldiğinde kızım hala aşağı inmemişti açılma yoktu yumuşama bile yoktu... 3.500 gr dı ultrasona göre ve dört olursa Dr dediğine göre doğumum zor olurdu...

Pazar günü kansız ama tuhaf bir akıntım geldi bu yapışık tuhaf bir şeydi... Meğerse rahim ağzı tıkacıymış... Ara ara sancılarım vardı ama çok düzensizdi.. 40. Haftamın bitiminde olan son kontrolüme kadar biraz da sezeyan olacak diye kendiml hazırlamıştım... Dr gittik tam iki saat Dr doğumdan çıkmasını ve sıramın gelmesini bekledim... Bu sırada nst deli hemşire senin sancın var mı diye sordu, ben de evet biraz var dedim... Sıram gelince Dr, önce nst sonuçlarına baktı sonra tekrar alttan muayene, iki hatta üç cm açıklığın var, sancın ara ara yüzü başlıyor doğumun başlamış dedi... Ben eve gitsem, sancım sıklaşassa dedim ama izin vermedi,,, bebek strese girebile dedi...

Saat on iki sancı odama gittim, annem ve eşim var, lağman yaptılar, bunda da hiç zorlanmadım... ama benim bu konularda canım pektir... damar yolu açtılar, serum takıyorlar bu ne dedim, suni sancı dedi ebe... Ama benim sancım var dedim, yetersiz dei...

Bu arada eşim eve gitti eşyalarımızı alacak... Malum kontrole gelmişiz... İlk zaman fazla sancım yok, gülerek poz veriyorum... Sonra sancılar başladı... Zaman zaman sezeryan yapın, ben bu işi beceremeyeceğim diyorum.. Sağolsunlar eşim ve annem hiç taraftar değiller... Dr geldi.. 7 cm açıklığın var, normal doğurabilirsin diyor... O meşhur sandalyeye ikinci çıkışımda saat tam 16.35 de kızım dünyaya geldi.. Ikında süreci bana çok zor gelmedi, asıl açılma dönemi zorladı...

Asla unutamayacağım bir süreç kızımın doğumu... Hani en güzel günlerimiz bile zamanla hayal meyal hatırlanır ya, puslu görüntüler kalır insanın gözünde... doğum sonrası o kadar net ki... Şu anda bile gözümün önünde, önce Drun elinde ince bacakları, ve ilk düşüncem dr dediği kadar kilolu değil... sonra kara kara bakan gözleri... Hemşire getirdi, yanağına bir öpücük kondurdum....dikişlerim yapıldı... Önce doğumhanenin yanındaki odaya aldılar, sonra tertemiz yeni odama... Kızım ilk emmesini hemşire yardımıyla yaptı, sonra ben yaptım.. O da zorlanmadı bende...

Hemen yemek getirdiler, acıkmıştım yedim... Sonra sağolsun hem annem, hem eşim uyudu, söylediklerine göre onlar dokuz doğurmuş... kızım ağlıyor duymuyorlar da... Hemen kalktım, beşiğinden aldım emzirdim ve yanıma yatırdım... Hemen yüzünü bana çevirdi... O kadar mutlu olmuştum ki beni kokumdan tanıyordu kuzuşum... Ertesi gün evimizdeydik, kızım sürekli emiyor ama meğer benim sütüm yokmuş... İkinci akşam hiç uyumadı, sürekli ağlıyor, ninni söyleyince susuyor ama ben de yorgunluktan arada sızıyorum o tekrar ağlıyor... Yani sesimi de tanıyor... Başkasında sakinleşmiyor... Ertesi gün pompaya süt gelmeyince anladık tabii.. Mama verdik, ama biberon kullanmadım...

Size tavsiyem baktınız sütünüz yok hiç bebişinizi üzmeyin, kaşıkla yahut damlalıkla mama verin hem sarılık da olmasın...biz de olmadı... Ama emzirmeye de devam edin ne kadar çok uyarılırsa o kadar çabuk gelir çünkü....

Hikayem bu kadar...

Merhaba kızlar miniklerimiz doğduktan sonra onlara oyun grubu lazım değil mi aranizda tanışan arkadaşlar var mi uzun zamandır ocak annelerine giremedim de tanışma günü ayarladinizda yoksa benmi kacirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…