Biliyorum canım Dr ların böyle yaptığını ama sürekli kontrolle aile isterse bekletiyorlar... Etrafımda örnekleri çok... Bebeğin vaktini bekleyen... En yakın arkadaşım böyleydi... son zamanlarda sık kontrollere çağrıldı... Sancılarıyla 39. haftada sezeryana alındı... Hem de ikinci sezeryanıydı... Hele ki ilk doğum zaten hemen bir iki saatte gerçekleşmiyor.... Su gelmesi, nişan gelmesi, kasılmayla doğum kendini belli ediyor önceden... İlk doğumumda pazar günü nişan geldi, salı günü ancak suni sancıyla geldi kızım...iki gün sancım vardı ama yine de suni sancı olmadan doğum tam anlamıyla gerçekleşmedi... Sezeryan sonu normal doğumbile gerçekleştirilirsen bu imkansız değil...
Şimdi ablam hamile üçüncü bebeğine ve ikinci çocuğunu 38. Haftada planlı sezeryan oldu... Şimdi bekleyeceğim diyor... İnanın yeğenim onbeş gün ne doğru dürüst emdi ne de doğru dürüst ağladı...
Tabi zihninizi karıştırmak istemem...Bu tercih tamamen ailenin ve drun sabrı ve hayata bakışıyla alakalı.., benim bebeğim hala ters, hala dönmedi.. Dönme ihtimali çok gerçi ama belki bu sebepten belki başka sebeplerden ben de sezeryan olacağım, ama böyle olsa bile anne karnını terk etme vaktini kızımın gelişiminin belirlemesini isterim... Tabi ne gelir ne gider doğuma kadar bilemem... Büyük konuşmamak gerekir...
kızlar merhaba çantalarınızı hazırladınız mı? bebişe oda yapacaklar yaptı mı? benim daha iç bir hazırlığım yok. herşeyi tek başıma düşünüyorum benden başka düşünen de yok ne kaynanam ilgileniyo ne annem kocam da maddi imkansızlıklardan hevesleniyosa bile bana hiç hissetirmiyo ben konusunu açmasam açacağı bile yok
aman başka aksilik olmasın da herşey yolunda gider umarım sevgiler...kilosu ve suyu çokmuş canım
benden su gitmesi de suyun aşırı fazla olmasındanmış
nerdeyse normal olması gerekenin iki aktı suyum varmış
diyete soktu bebek zayıflasın diye, zorlanıyorum ama uyuyorum
inşallah zayıflayacak canım
şeker testini de mutlaka yaptır dedi
Benimde mecburi sezeryan olacak tek korkum beklersem ya aniden doğum başlarsa nasıl hemen ameliyata alacaklar.. O zaman doğuma yakın sık sık mı kontrole çağırıyorlar ? Anlarlarmı bi kaç gün öncesinden acaba?
Merhaba bu gün biraz çarşı yaptım, malum evin eksikleri var... Eve gelince de bir güzel uyumuşum....
Kızlar ben hiç kendimi sağ sol diye kasmıyorum uyurken... Zaten kısmen daha rahat uyuyacağımızbir dönemdeyiz... Çoğumuz bir aya kadar sağda da solda da uyuyamayacağız rahat rahat...şimdiden kendimi rahatsız edemem... Zaten ben rahat etmezsem, karnımdaki nasıl rahat etsin... Dinlenirken, ilk uykuya dalışımda sol tarafımdayım, sonrası Allah nasıl nasip ederse...
Bir de ben normal doğum yaptım ama bir problem olur da sezeryan olursam da kontrollü olarak 40. Haftanın dolmasını beklerim bebeğim kendisi önce gelmek isterse gelsin, ama hazır olmadan hemen 38 de (ve tabi ki bir problem de olmazsa )sezeryan olmam..
Tabi yine de siz bilirsiniz... Ama anne karnındaki bir saat bile onların doğum sonrası hayatlarının daha kolay olmasını sağlıyor..
Canım sola yatmak önemli diye biliyorum ben benimde belim ağrıdığı için sık sıkyer değiştiriyorum aslında hep sola zaten yatamayız ki eşimle en çok tartışığımız konulardan biri bu gece ben uyuduğumda üstümü açmışım diye kontrole geliyo bi bakıyom solda yatmıyosam çevirmeye çalışıyo taktı kafayı napcan :)
sanırım en erken bız karar vermısız ve hıc degıstırmeyı dusunmedık 4 aylıkken erkek oldugunu ogrendık ve hemen ısmını o gun koyduk tabı oncesınde arastırmıstık bıraz kız olsaydı ırmak, asya su , sare , belinay dusunmustuk erkek olunca esım fatıh ıstedı ben kağan fatıh kağan koyduk ama kağanı kaan dıye mı yoksa kağan dıyemı yazdırsak karar veremedım hala
Biliyorum canım Dr ların böyle yaptığını ama sürekli kontrolle aile isterse bekletiyorlar... Etrafımda örnekleri çok... Bebeğin vaktini bekleyen... En yakın arkadaşım böyleydi... son zamanlarda sık kontrollere çağrıldı... Sancılarıyla 39. haftada sezeryana alındı... Hem de ikinci sezeryanıydı... Hele ki ilk doğum zaten hemen bir iki saatte gerçekleşmiyor.... Su gelmesi, nişan gelmesi, kasılmayla doğum kendini belli ediyor önceden... İlk doğumumda pazar günü nişan geldi, salı günü ancak suni sancıyla geldi kızım...iki gün sancım vardı ama yine de suni sancı olmadan doğum tam anlamıyla gerçekleşmedi... Sezeryan sonu normal doğumbile gerçekleştirilirsen bu imkansız değil...
Şimdi ablam hamile üçüncü bebeğine ve ikinci çocuğunu 38. Haftada planlı sezeryan oldu... Şimdi bekleyeceğim diyor... İnanın yeğenim onbeş gün ne doğru dürüst emdi ne de doğru dürüst ağladı...
Tabi zihninizi karıştırmak istemem...Bu tercih tamamen ailenin ve drun sabrı ve hayata bakışıyla alakalı.., benim bebeğim hala ters, hala dönmedi.. Dönme ihtimali çok gerçi ama belki bu sebepten belki başka sebeplerden ben de sezeryan olacağım, ama böyle olsa bile anne karnını terk etme vaktini kızımın gelişiminin belirlemesini isterim... Tabi ne gelir ne gider doğuma kadar bilemem... Büyük konuşmamak gerekir...
Benimde sezeryan olcak mecburi, tarihine nasıl karar veriyor doktorlar. Benim 40. Hafta 22 Ocak'ta doluyor tahmini 2 hafta öncesindenmi alıyorlar yoksa bekliyorlarmı dolmasını
sen bekle canım senın ılk oldugu için ne kadar dursan ıyı sancın tutar tutmaz oyle fırt dıye dogurulmuyor zaten önceden hıssedıyosun nts de cıkıyo sancı ertesı gune alırlar sezaryene..
bence genelleme yapmasütü gelmeyenın normaldogumda da gelmıyo çok fazlada sezaryene baglamayın bunu çünkü 38+2 de dogum yaptım aksam üstüydü dogumum ertesı sabaha daha hastanede uyandıgımda üstüm basım yataga kadar sütten ıslanmıstı ve fışkırdı sütüm çok şükür 2 sene emzırdım kuzenımde normal dogurdu ve sütü gelmedı bır haftadan fazla ugrastı ve bebegını mamaylabüyüttü yanı normal yada sezeryan süt gelmesı vücutla ılgılı.. sezeryanın kötü bi yöntem asla olmadıgını düşünüyorum ben sankı çok kötü bı şeymışgıbı söyleyenler var sana göre demıyorum ama çok çok rahat bı sezeryan gecırdım ıyı kı normalyapmamışım dedım.....
Dilzarrrrr bana biraz normal doğumunu ve çatı muayeneni anlatırmısın
Bende allah nasio ederse normal istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?