Canim bize doktorlarimiz 30. Haftadan sonra durumumuza gore gun verecek. Benimki gecen ay normal gunumun 15 gun oncesini yani 29-30 aralik veya 2 ocak dedi. Ama daha erken plabilir duruma gore kesin tarih verecegim dedi. Erken dogum belirtisi varsa riske atmazlar bizi canim.Canım resim yüklemeyi bilmiyorum ama internette emzirme yastığı ayda minderi diye geçiyor hilal şeklinde
Bence normal biraz düşündümde benimde 23. Haftada 570 gr dış
Benimde sezeryan olcak mecburi, tarihine nasıl karar veriyor doktorlar. Benim 40. Hafta 22 Ocak'ta doluyor tahmini 2 hafta öncesindenmi alıyorlar yoksa bekliyorlarmı dolmasını
Canım benimde hiç birşey hazır değil sadece kıyafetleri hazır, hallederiz inşallah
Topidiğim biz ne zaman doğuracaz şimdi?? Benim abimin eşi normal doğum yaptı ve 37. Haftasında oldu. Bizi 38 de alırlarsa ya erken gelirse suyumuz sancılar nasıl olacak. Bunu düşünüyorum hep diyelim akşamüstü karnım tok nasıl alacaklar hemen ameliyata narkoz filan
Hayırlı olsun ismi:)) Kaan acemce, kağan da Türkçe..sanırım anlamları aynı..
Evet gercekten bilgimiz yok bu konularda.Canım ilk dedğin gibi bilmiyoruz pek. Filmlerde oluyo ya hiç bişey yokken pat diye su geliyo hemen doğuruveriyolar :) nst ile sıksık bakarlar inşallah
Canim bize doktorlarimiz 30. Haftadan sonra durumumuza gore gun verecek. Benimki gecen ay normal gunumun 15 gun oncesini yani 29-30 aralik veya 2 ocak dedi. Ama daha erken plabilir duruma gore kesin tarih verecegim dedi. Erken dogum belirtisi varsa riske atmazlar bizi canim.
Temmuzda bir arkadasimiz sezeryan gununden bir gun once suyu geldi, dogum baslamis halde sezeryana alindi. Baska bir arkadasim da normal kontrole gittiginde acil sezeryana alinmisti. Kahvalti yapmis o da dedigin gibi. Cok sukur hicbir sorun cikmadi. Ben de cok detay bilmiyorum ama mutkaka doktorkarimiz en uygun zamani secer diye dusunuyorum. Canim sen genel anastezi mi yoksa epidural veya spinal anastezi mi dusunuyorsun?
Evet gercekten bilgimiz yok bu konularda.
Ben doktoruma cok guveniyorum. 4 yildir ona gidiyorum, ameliyatimi da o yapti. O en uygun hangi zaman derse o zaman olacagim. Erken veya gec kalip hem bebegimi hem kendimi riske atmak istemem.
Hic korkma Aysbozcum, insallah hersey rast gidecek :))
ayyy ne güzel dilzarcım darısı başıma çok istiyorum normal doğum hatta sezeryana son seçenek gibi bakıyorumTamam Canım hemen anlatayım...yemek filan yedik, ancak gelebildim...
37. Haftada çatı muayenesi oldum... Ve o ana kadar vajinal muayene vajinal ultrasona bile girmemiştim... Dr eldiven takıyor ve sanırım kayganlaştırıcı kullanıyor... İster istemez kasmışım galiba kendimi, rahat ol tatlım dedi Dr... Çok da bir şey anlamadım... Çatım için ne çok dar ne de çok geniş, normalin bir derece altı ama doğum sırasında da açılabilir dedi...
39 hafta geldiğinde kızım hala aşağı inmemişti açılma yoktu yumuşama bile yoktu... 3.500 gr dı ultrasona göre ve dört olursa Dr dediğine göre doğumum zor olurdu...
Pazar günü kansız ama tuhaf bir akıntım geldi bu yapışık tuhaf bir şeydi... Meğerse rahim ağzı tıkacıymış... Ara ara sancılarım vardı ama çok düzensizdi.. 40. Haftamın bitiminde olan son kontrolüme kadar biraz da sezeyan olacak diye kendiml hazırlamıştım... Dr gittik tam iki saat Dr doğumdan çıkmasını ve sıramın gelmesini bekledim... Bu sırada nst deli hemşire senin sancın var mı diye sordu, ben de evet biraz var dedim... Sıram gelince Dr, önce nst sonuçlarına baktı sonra tekrar alttan muayene, iki hatta üç cm açıklığın var, sancın ara ara yüzü başlıyor doğumun başlamış dedi... Ben eve gitsem, sancım sıklaşassa dedim ama izin vermedi,,, bebek strese girebile dedi...
Saat on iki sancı odama gittim, annem ve eşim var, lağman yaptılar, bunda da hiç zorlanmadım... ama benim bu konularda canım pektir... damar yolu açtılar, serum takıyorlar bu ne dedim, suni sancı dedi ebe... Ama benim sancım var dedim, yetersiz dei...
Bu arada eşim eve gitti eşyalarımızı alacak... Malum kontrole gelmişiz... İlk zaman fazla sancım yok, gülerek poz veriyorum... Sonra sancılar başladı... Zaman zaman sezeryan yapın, ben bu işi beceremeyeceğim diyorum.. Sağolsunlar eşim ve annem hiç taraftar değiller... Dr geldi.. 7 cm açıklığın var, normal doğurabilirsin diyor... O meşhur sandalyeye ikinci çıkışımda saat tam 16.35 de kızım dünyaya geldi.. Ikında süreci bana çok zor gelmedi, asıl açılma dönemi zorladı...
Asla unutamayacağım bir süreç kızımın doğumu... Hani en güzel günlerimiz bile zamanla hayal meyal hatırlanır ya, puslu görüntüler kalır insanın gözünde... doğum sonrası o kadar net ki... Şu anda bile gözümün önünde, önce Drun elinde ince bacakları, ve ilk düşüncem dr dediği kadar kilolu değil... sonra kara kara bakan gözleri... Hemşire getirdi, yanağına bir öpücük kondurdum....dikişlerim yapıldı... Önce doğumhanenin yanındaki odaya aldılar, sonra tertemiz yeni odama... Kızım ilk emmesini hemşire yardımıyla yaptı, sonra ben yaptım.. O da zorlanmadı bende...
Hemen yemek getirdiler, acıkmıştım yedim... Sonra sağolsun hem annem, hem eşim uyudu, söylediklerine göre onlar dokuz doğurmuş...kızım ağlıyor duymuyorlar da... Hemen kalktım, beşiğinden aldım emzirdim ve yanıma yatırdım... Hemen yüzünü bana çevirdi... O kadar mutlu olmuştum ki beni kokumdan tanıyordu kuzuşum... Ertesi gün evimizdeydik, kızım sürekli emiyor ama meğer benim sütüm yokmuş... İkinci akşam hiç uyumadı, sürekli ağlıyor, ninni söyleyince susuyor ama ben de yorgunluktan arada sızıyorum o tekrar ağlıyor... Yani sesimi de tanıyor... Başkasında sakinleşmiyor... Ertesi gün pompaya süt gelmeyince anladık tabii.. Mama verdik, ama biberon kullanmadım...
Size tavsiyem baktınız sütünüz yok hiç bebişinizi üzmeyin, kaşıkla yahut damlalıkla mama verin hem sarılık da olmasın...biz de olmadı... Ama emzirmeye de devam edin ne kadar çok uyarılırsa o kadar çabuk gelir çünkü....
Hikayem bu kadar...
canım ben de senin gibiydim hiç başka yere dönmüyodum ama aslında o kadar da rahatsız olmamalıyız.Herkese günaydın kızlar
Bu sola yatma konusu beni de mahvetti gece bir ara uyandım kulağım sanki kesmişler gibi ağrıyodusürekli tek tarafa yatmaktan mahvoldum nasıl geçecek bu kalan aylar bilmiyorum.
Ama gece öyle bir rüya gördüm ki hiç uyanmak istemedim. Rüyamda kızımı emzirirken gördüm kendimihem çok güzel, hem de çok kolaydı inşallah gerçeği de böyle olur
mrb kızlar ben bugun bişe farkettim karnımda yok ama bacaklarımda çatlaklar oluşmuş :18::18::18:
ayyy ne güzel dilzarcım darısı başıma çok istiyorum normal doğum hatta sezeryana son seçenek gibi bakıyorum
yeter ki doktorum olumsuz bişey söylemesin kendimi hep normale hazırladım o anı yaşamak istiyorum.
son anda su koyvermem diye düşünüyorum şimdilik
canım ben de senin gibiydim hiç başka yere dönmüyodum ama aslında o kadar da rahatsız olmamalıyız.
şimdi arada sağıma da dönüyorum.sırt üstü yatınca oğlan uyanıyo tekmeliyo beni de uyutmuyo o yüzden yan yatıyorum damarı da tıkamamış oluyoruz hem.hep bi tarafa yatınca omzum kulağım bacağım iptal oluyo
ben de geçen rüyamda doğum yaptım ama öyle kolay oldu ki hemen bebeği aldım oynuyorum seviyorum öyle güzeldi ki inşallah öyle olurhayra çıksın inşallah
benim de toto harita gibi olmuş canım
karnımda hala bişey yok ama çok kaşınıyo bazen mahfediyo beni
benim karnımın altı da harita gibi çatlak kremi hiç işe yaramadı kısa kısa bi sürü çatlak var malesef:18:
Benimde çok kaşınıyo karnım, buğday tenliyim ayna tutup bakıyorum ama anlayamadım çatlak varmı yokmu. Kırmızımı oluyolar eninemi dikinemi çözemedim ?? Ama çoookkk kaşınıyorum(
dikine oluyor canım, çatlak olsa kırmızı kırmızı çizgiler anlarsın zaten. benim arkadaşım da senin gibi çok kaşındı durdu ama hiç çatlamadı, doğumdan sonra da çok ilginç eskiden beri olan karın tüyleri döküldü 2 ay oldu doğum yapalı tüyleri çıkmadı, bidaha çıkmasın diye dua ediyo
Kızlar son 1 haftadır bebeğimin hareketlerini karnımda değilde daha aşağıda kasıklarımda hissediyorum sizdede böylemi ? Acaba baş aşağı döndü o yüzdenmi daha çok kadıklarımda hissediyorum
Eşimle hayretler içinde izledik sonra ben o kadar bebek ağlaması görünce başladım ağlamaya sana ne lazım ders dedi kapatı verdi:) dicem o ki napcaz bacım gece gündüz ağlıcak anlamıcaz o ağlıcak biz ağlıcaz sonumu hiç iyi görmüyorum hiç:))Baby Language Lesson 1 part 1 - YouTube
Kızlar bu videoyu bir blog incelerken buldum. Bloğuda burda bir arkadaş klasik müzik ile ilgili verdiği linkten gördüm :) Bloğu tavsiye ederim, çok faydalı paylaşımlarda bulunulmuş. Bakmak isteyenler için link : mutlu ve eğlenceli bir anne olmak: Bebek Dili - Bebeğinizi size ne söylüyor?
yukarıdaki videoda tüm dünyadaki bebeklerin 5 ses çıkardıklarını, bunlardan en önemli 3 tanesini tanıtarak gösteriyor. Dili İngilizce ama herkes anlayabilir. Çünkü görüntülerden ve seslerden ne anlatmak istediklerini anlıyorsunuz.
Bizim gibi acemi anneler, bebeklerinin ne için ağladıklarını daha ilk günlerinde anlamış olacak. Çok faydalı bir paylaşım mutlaka izleyin.
Bir başka video daha buldum. Aynı kişinin bir tv programındaki roportajında 5 sesi birden anlatıyor. Videoların sonlarında veriyor bu bilgiyi. Yine izleyerek anlayabileceksiniz.
Oprah Baby Language 5 sounds babies make - YouTube
canım nası gördün karnının altını ben orayı hiç görmüyorum yani çok detaylı bakamıyorum.aynada bakınca bişey görünümüyo çatlak patlakbenim karnımın altı da harita gibi çatlak kremi hiç işe yaramadı kısa kısa bi sürü çatlak var malesef:18:
önce pempiş oluyolarmış canım sonra kırmızı sonra mor sonra gümüş rengi sanırımBenimde çok kaşınıyo karnım, buğday tenliyim ayna tutup bakıyorum ama anlayamadım çatlak varmı yokmu. Kırmızımı oluyolar eninemi dikinemi çözemedim ?? Ama çoookkk kaşınıyorum(
dikine oluyor canım, çatlak olsa kırmızı kırmızı çizgiler anlarsın zaten. benim arkadaşım da senin gibi çok kaşındı durdu ama hiç çatlamadı, doğumdan sonra da çok ilginç eskiden beri olan karın tüyleri döküldü 2 ay oldu doğum yapalı tüyleri çıkmadı, bidaha çıkmasın diye dua ediyo
Hangi kremi kullanıyosun ? Acaba nemlendiremiyomu cildini. Yağ karışımları filan denesen internette tarifler var. Aktardan alırsın hemde ucuza gelir
canım nası gördün karnının altını ben orayı hiç görmüyorum yani çok detaylı bakamıyorum.aynada bakınca bişey görünümüyo çatlak patlaksen yine devam et kreme eğer sürmezsek daha çok çatlarız en azından tamamen önlemese de azaltsın
önce pempiş oluyolarmış canım sonra kırmızı sonra mor sonra gümüş rengi sanırım
bu kaşıntı benim 1 haftamı zehir etti karnım hep kırmızı noktalar döktü şimdi azaldı gibi.
rüyamda çatlıyodum piskolejim bozuldu yaww
inşallah biz de öyle oluruz
benim de karnımda bisürü tüy çıktı
geçen gün bikaçını tutup çektim döküldü gitti demekki bunlar geçici tüy
ben 10. haftadan sonra feci kıllandım yaaa
Benimkide mustela hiç farketmedi bile kremin çatlak oluşumunu önliyebilceğine hiç inanmamıştım zaten!parası önemli değil eşim ilk aylarımda hemen almıştı Mustela 80tl idi sanırım, baktım hiç fayda etmedi 1,5 ay falan düzenli kullandım bıraktım duruyor sürmüyorum bilenedense başka bişey deneyesim de gelmedi, olacaksa zaten pek kremlerin faydası olmuyormuş geçenlerde bi doktor söylemişti hazır kremlerin tek özelliği nemlendirmek boşuna para vermeyin diyordu da ben niyeyse hiiiççç üstüme alınmıyorum sürmüyorum da bişeycik
parası önemli değil eşim ilk aylarımda hemen almıştı Mustela 80tl idi sanırım, baktım hiç fayda etmedi 1,5 ay falan düzenli kullandım bıraktım duruyor sürmüyorum bilenedense başka bişey deneyesim de gelmedi, olacaksa zaten pek kremlerin faydası olmuyormuş geçenlerde bi doktor söylemişti hazır kremlerin tek özelliği nemlendirmek boşuna para vermeyin diyordu da ben niyeyse hiiiççç üstüme alınmıyorum sürmüyorum da bişeycik
ben şimdilik görüyorum o kadarını sadece ağdada problem oluyor görememekaslında sürsem iyi olacak haklısın
Canim aynen biz de oyle dusunduk esimle. Eger bize kalirsa 2 ocak daha iyi olur diyoruz. Bakalim tabii insallah yolunda gider hersey ve bekleriz :)Aslında hayırlısı tabi ama aralık sonu olursada 2013 lü görünücek, ocak başı gibi olsa daha iyi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?