Emziği sadece uykuya geçerken veriyorum gün uyanikken vermiyorum ama dediğin gibi emzikle sanki bastiriyor acligini. Tahlil 2 kez yaptirdim. Temizdi sonuncusu. Dra sordum olabilir normal dedi.ama ben artik dayanamıyorum psikolojik olarak yani. Ee tabi çocuk bu ay da kilo almadi. Dra gitmemuze iki hafta var ama evde tartiyorum. 2 haftafir yaklasik 300 gram fark etti. Yesede kilo almasa bu kadar kafaya takmiycam.
Sac kurutma mak.den korkuyor canim. Benimkinin algilari çok acildi birkaç gündür. Artik kandiramiyorum yani. Yürüyerek deniycm insl
3saatte bir kaç dk emiyor canim?
Aynen biberonu alsa. Sen mamayi neyle veriyorsun? Biberon aliyor mu? Bi de diyorum mama mi versem? Belki tadini sever? Ama iki doktora gittim ikisi de verme dedi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Amin canım. Onubunu bilmem Tatlı süt yapıyo arkadaş :) yada suyu çok içirdiği için sut oluyo :) boşver kiloyu benimde 4-5 kilom kaldı ama ben yiyorum. Dışarı çıkmaya başlayınca veririm diye düşünüyorum.kızlar 4 kiloma takıktım 4 gün önce hem spora başladım hemde yediklerime dikkat edeyim dedim tatlıyı kestim senmisin bunu yapan 3 gündür sütüm acayip azaldı nasıl vicdan azabı çekiyorum bilemezsiniz yavrum tam doymuyor bunu da hissediyorum çok canım sıkıldı incir yiyip humana içiyorum bol bol nette araştırıken gece biraz bal yiyip su içildiğinde sütü arttırıyormuş diye okudum bu gece emzirmeye kalktığımda deniycem bakalım faydası olacak mı ya birde tatlı süt yapmaz diyolar resmen şoktayım yediklerimden kısmadım çünkü sadece tatlıyı kesmiştim ama cidden sütün az olması çok zormuş rabbim hepimize bol bol süt versin bebişlerimiz tıka basa doysun inş.
Kizlar ya sagolun cevaplariniz için. Derdimi kime anlatsam sizden iyi anlayan olmaz beni. Kafam attikca kendimi burada buluyorum:)
Kızlar canim çok skkn yine. Kizim 4.5tan beri emmedi.düşünün artik. Biberon da almiyor. Beslenmek istemiyor yani. Ne yapmaliyim? Uykuda bile almıyor hemen uyaniyor. Gittikçe midesi kuculcek diye endişe ediyorum. Bi fikir verin nolur.. Ben nasil besliycem kizimi. Bu gibi durumlarda mi ek gidaya erken baskaniyor? 3.5ayligiz şimdi. En erken ne zaman baslanir? Yoksa önce mama mi vermeliyim? Ama sütum bol. Nerdeyse bir ay olacak bu sorun başlayalı. Sabredeyim geçer diyorum ama çocuk az besleniyor ona üzülüyorum: (
Nuk damaklı biberon emziği kullanarak veriyordum, yeni avent naturel aldım, iyi kötü alıyor, sanki damaklıyı daha seviyordu... Ama mamayı da çok emmiyor, bu gün 40 cc aldı...ayalnız ben dr danışmadan başladım sonuçta ilaç değil, 17 günde 200 gr almış bir de böyle deneyeyim dedim..tek korkum memeyi bırakması, inş öyle olmaz...Emziği sadece uykuya geçerken veriyorum gün uyanikken vermiyorum ama dediğin gibi emzikle sanki bastiriyor acligini. Tahlil 2 kez yaptirdim. Temizdi sonuncusu. Dra sordum olabilir normal dedi.ama ben artik dayanamıyorum psikolojik olarak yani. Ee tabi çocuk bu ay da kilo almadi. Dra gitmemuze iki hafta var ama evde tartiyorum. 2 haftafir yaklasik 300 gram fark etti. Yesede kilo almasa bu kadar kafaya takmiycam.
Sac kurutma mak.den korkuyor canim. Benimkinin algilari çok acildi birkaç gündür. Artik kandiramiyorum yani. Yürüyerek deniycm insl
3saatte bir kaç dk emiyor canim?
Aynen biberonu alsa. Sen mamayi neyle veriyorsun? Biberon aliyor mu? Bi de diyorum mama mi versem? Belki tadini sever? Ama iki doktora gittim ikisi de verme dedi
bende emzırıyorum yeterince sütümvar emıyoda aslın da ama kılo alımı düştüğü için arada zorla mama da verıyorum yada sütümün eksıldıgını görünce sadece 50 cc yapıyorum bıberonu tutmuyo ağzına sıkıyorum normalde yutmuyor ama yatırıp sıkınca ağlamaya baslıyo ağlarken yutuyor çok aglamıyoda ıh ıh falan yapıyo tadını sevmıyo 10 gün oldu bakalım bu ay farkedecekmı nereye kadar böle gıdr bılmem emzırıyorum günde 2 kere falan 50 60 cc mamayı zorla verıyorum ıyı uyuyo
azurem bebegın kaç kılo kı:44::44:
Amin canım. Onubunu bilmem Tatlı süt yapıyo arkadaş :) yada suyu çok içirdiği için sut oluyo :) boşver kiloyu benimde 4-5 kilom kaldı ama ben yiyorum. Dışarı çıkmaya başlayınca veririm diye düşünüyorum.
Pamukçuk yok dimi bakmışsındır mutlaka da. Bide bizim kız dik durmayı seviyor gazdan dolayı. O yüzden gazlı zamanlarda etmeyi reddederse eşim dik tuyuyo, Ben koltuğa yada yatağa uca oturuyorum öyle emziriyo rum. Yani bunu da bi dene bakalım. Allah kolaylık versin hepimize.
Amin canım. Onubunu bilmem Tatlı süt yapıyo arkadaş :) yada suyu çok içirdiği için sut oluyo :) boşver kiloyu benimde 4-5 kilom kaldı ama ben yiyorum. Dışarı çıkmaya başlayınca veririm diye düşünüyorum.
evet canım ya kilo vermeyi ek gıdaya geçinceye kadar düşünmiycem artık sizede çok geçmiş olsun allah daha büyük kazalardan korusun yazdıkarınızıı hep okuyorum ama çok fazla cevap yazamıyorum
Nuk damaklı biberon emziği kullanarak veriyordum, yeni avent naturel aldım, iyi kötü alıyor, sanki damaklıyı daha seviyordu... Ama mamayı da çok emmiyor, bu gün 40 cc aldı...ayalnız ben dr danışmadan başladım sonuçta ilaç değil, 17 günde 200 gr almış bir de böyle deneyeyim dedim..tek korkum memeyi bırakması, inş öyle olmaz...
Medela calma diye bir biberon varmış bir değişik Bir şey inceledim, onla verince sözde bırakmazmış... Emdikçe süt geliyormuş.... 50₺ miş kıyamadım... Zaten günde bir yahut iki kez veriyorum... Allahım inş memmeyi bırakmaz,.. Yoksa kendimi çok suçlu hissederim....
Ben De Dr brown var. O medelayi duymuştum. Ama önce bi denemem lazim mama sevcek mi bakalim. Zaten gönlüm razi değil. Bi de pahaliymis.insl birakmaz senin kizin da.
Kızlar canim çok skkn yine. Kizim 4.5tan beri emmedi.düşünün artik. Biberon da almiyor. Beslenmek istemiyor yani. Ne yapmaliyim? Uykuda bile almıyor hemen uyaniyor. Gittikçe midesi kuculcek diye endişe ediyorum. Bi fikir verin nolur.. Ben nasil besliycem kizimi. Bu gibi durumlarda mi ek gidaya erken baskaniyor? 3.5ayligiz şimdi. En erken ne zaman baslanir? Yoksa önce mama mi vermeliyim? Ama sütum bol. Nerdeyse bir ay olacak bu sorun başlayalı. Sabredeyim geçer diyorum ama çocuk az besleniyor ona üzülüyorum: (
canım bende 26 ocakta normal doğum yaptım dün çok akışkan olmayan şeffaf az kanlı değişik bir akıntım oldu birkez birdaha da olmadı ama ben çok takmadım açıkçası kolay diğil sonuçta rahim kendisini yeniliyor tekrar olmadığı içinde fazla önemsemedim ama bilemiyorum seninki nasılMerhaba..bi sorum olacakti size. normal dogum yaptim ve 27 martta adet oldum. Iki gundur kanli akintim var sizce neden kaynaklaniyo olabilir. Aranizda boyle sorun yasayaniniz varmi yardimci olun lutfen
Ya o zaman ben de mi mamaya başlasam? Sen sütun olduğu halde veriyorsun değil mi? Benim de var sütum. Sagip buzluga koyuyorum mecburen. Onlari napicaksambu sefer de mama tok tutar hic emmezse diye korkuyorum.saat kacta veriyorsun sen canim? Gece yatarken mi? Ne yapacagima bi karar verebilsem? Ben oyalanirken günler geçiyor. Ama kizim kilo almiyor
Kirmizi kan cok az geldi iki kez. Senin dedigin sekildede geldi. dedigin gibi normalde olabilir tabi.tesekkur lercanım bende 26 ocakta normal doğum yaptım dün çok akışkan olmayan şeffaf az kanlı değişik bir akıntım oldu birkez birdaha da olmadı ama ben çok takmadım açıkçası kolay diğil sonuçta rahim kendisini yeniliyor tekrar olmadığı içinde fazla önemsemedim ama bilemiyorum seninki nasıl
Canım nasil oldunuz emdi mi.
Ay azurem senin kızı rüyamda gördüm bize yoluyormuşsunuz eşim et yedirmeye çalışıyor çocuk ağzını açmıyo ne yapsak bi şey yemiyo. Uyumadan okudum yattım herhalde etkisinde kalmışım☺️. Canım sakin olmaya çalış diycem ama biliyorum çok zor ama bebekte senin stresini alır daha da tersi olur. Sen yine her 2-3 saatte bi emzirmeye çalış aldığı kadar artık. Bence artık bebeklerimiz doyuyo uyumak istiyo bize garip geliyo o da olabilir yani. O psikolojiyle düşün bide ama sen uyurken bi ıhlamasında 3-4 saati geçtiyse emzirmeyi dene bence ben öylen yapiyrm istemiyo gibi oluyo ama yine göğsüm açık sallıya sallıya bekliyorum bi bakıyorum 1 dakika sonra tutup emiyo. Tekrar allah yardımcın olsun.
canını sıkma dıcem ama çok zor canımm benım buyuk oğlanda aç buyudu resmenn ne yaptımsa almıyodu ne mama ne meme ...amma sımdı tosun paşa masallah sende sıkma canını o öyle zor buyuck ama sen yınede elınden gelenı yap baktın olmuyo mamada verecen tabııı ..canım hep senı dusundum gece kendı anılarım yasadıklarım geldı gozümün önune temeyen bebek çok zor allah kolaylık versın ama üzme kendını sakın oll bıraz daha dayan ek gıdaya gecersın bu ayın sonunda toparlar ınsallah o zamannn ama sen hep memeyı ver unutturma kolay gelsın azuremm...
Canım sen canını hiç sikma çocuğun mamayla doyacaksa varsin onu yesin birinci onceligimiz onların sağlıklı ve mutlu olmaları değilmi bende mama veruyorum günde iki defa kv gözler fırlıyor doğum evinde çalışmış emekli olmadan teorik süper ama ona baksam çocuk aç kalacak
Mrb cnm.bende 5 ocakta dogurdum..ve gecen gun kahverengi akintim oldu azcaz,bende adetmi olcam dedim ama kirmizilasmadi hic.seninki normal adet gibimiydi ilki..duzensizlik olabilir cnm ilk aylarda..Merhaba..bi sorum olacakti size. normal dogum yaptim ve 27 martta adet oldum. Iki gundur kanli akintim var sizce neden kaynaklaniyo olabilir. Aranizda boyle sorun yasayaniniz varmi yardimci olun lutfen
Cnm Allah yardimcin olsun,cok zor gercekten yasadiklarin..hepimizin bebisleri emmek iustemiyor ama seninki gibi degil..off ya nerde oturuyon cnm cocuk doktoru yok demisin..olsaydi hemen gotururdun,uzakmi memleketin..bence devam ederse bu sorun gidin doktora..anoreksia mi acaba eminmisin,minicik bebiste emmek iustemiyor yani.sebebi neymis ki acaba.dun gittik doktora bizde,benim kida artik eskisi gibi emmiyoir dedim,normal dedi azalirmis emme sureleri.bazen bir memeyi 5 dk emip degerini istemiyor ve 3 saat sonra anca emiyor..seninkide acikmiyor olabilirmi bilmiyorum ki.ins.duzelir cnmKizlar sagolun hepiniz. Normalde uyurken en az on dakika emerdi. Bu gece zorla vrdm bi kaç kez ama çok az emdi. Benim de moralm bozuktu uykum da vardi uzun uzun ugrasmadim yani. Sabah 6.30da cigliklarla uyandirdi bizi ki hic huyu değildir. Acliktan agliyor. En son dun 4.30da düzgün emmisti. 12 saati geçmiş yani. Neyse aldim emzireyim diye çok agladi emmedi. Dolapta sut vardi.yani emmedigi için sagmistim gece. Onu isittim. Biberonla siringayla kasikla almadi. Yani bi türlü yutmuyor agliyor. Tadini sevmiyor dedim kalktim mama hazirladim. Onu da begendiremedim. Onu da fiskirtiyor agzindan. Yani benim kizimin sorunu emmeme değil. Beslenmek istemiyor. Zorlarsam ugrasirsam daha da kilitliyor kendini. İki saate yakin ugrastik olmadi o da çok yoruldu ben zaten bittim. Babasi uyuttu hemen. Doktora gidelim diyoruz. O ne yapicak kulagina tahlilleri ne gecen hafta bakildi daha. Bi de doktor için memlekete gidiyoruz. Burada yok çocuk doktoru. Bi de bezini dun 6da baglamustim sabah bi actim bomboş. Kakasini da 3 g ndur yapmıyor. Esim ise gitmiyim falan dedi ama onu gönderdim aile hekimine de tel et durumu anlat dedim. O gidince yattim uyudum. Çok yiprandim iki saatte. Aile hekimi cisini yapmamasi sorun. Doktora goturun demiş. Neyseki uyaninca aldim o uyuyordu emzirdim. Sonrada yikadim. Baktim baya çiş de yapmis. Bir krizi daha atlattim çok şükür. Hic bu kadar uzun sürmemişti. Bi öğünü atladigimiz çok oluyor. Ama bu 12saat surdu. Ya kizim bi de neşeli bi konuşmalar gulmeler. Hic az besleniyormys gibi değil.
Durumu nette arastirdim hemen.anoreksia hastaligini bilirsiniz. O çocuklarda da görülebiliyor muş. Sanirim benimki ondan. Belirtiler tipatip uyuyor. Tedavisi ise annenin tutumundan geçiyormuş. Zorlamak ters tepermis.
Velhasil benim kizima kilo aldirma umitlerim yavaş yavaş kayboluyor. Umarim bu beslenmeyi reddetme ek gida döneminde devam etmez. Onu uyurken de veremem.
Dua ediyorum sürekli siz de edin nolur.
Benimki sabah iyi emiyor. Öğleden sonra basliyor kötüleşmeye aksama hic almiyor. Yani pamukçuk olsa hep aynisi olur. Gaz olduğunda anliyorum cikarinca geri tutuyorum memeye aliyor. Bizdeki farklı bi durum cozemiyorum. Bu da benim imtihanim demekki. Çocuk buyutmeyen kadin kocamaz derlermiş. İnsan böyle yaslaniyor demekki..
Bazen bi yere yollasam diye dusunuyorum gercekten. Yanimda biri olsa ben de kafama yorganu cekip yatsam diyorum. Bu sabah o kadar bunaldim yani.
Sanirim hepimiz de var emme sorunu az çok ama benimki abartti biraz. Sagolasin canim
Sen nasil buyuttyn oglani? Ek gidada sorun yasadiniz mi canim? Simdi evde tarttim 17 günde 400 gram gibi cikiyor fark ama bizim tartiya da güven olmaz ki. O kadar almış olsa ona çoktan raziyim
Kizlar sagolun hepiniz. Normalde uyurken en az on dakika emerdi. Bu gece zorla vrdm bi kaç kez ama çok az emdi. Benim de moralm bozuktu uykum da vardi uzun uzun ugrasmadim yani. Sabah 6.30da cigliklarla uyandirdi bizi ki hic huyu değildir. Acliktan agliyor. En son dun 4.30da düzgün emmisti. 12 saati geçmiş yani. Neyse aldim emzireyim diye çok agladi emmedi. Dolapta sut vardi.yani emmedigi için sagmistim gece. Onu isittim. Biberonla siringayla kasikla almadi. Yani bi türlü yutmuyor agliyor. Tadini sevmiyor dedim kalktim mama hazirladim. Onu da begendiremedim. Onu da fiskirtiyor agzindan. Yani benim kizimin sorunu emmeme değil. Beslenmek istemiyor. Zorlarsam ugrasirsam daha da kilitliyor kendini. İki saate yakin ugrastik olmadi o da çok yoruldu ben zaten bittim. Babasi uyuttu hemen. Doktora gidelim diyoruz. O ne yapicak kulagina tahlilleri ne gecen hafta bakildi daha. Bi de doktor için memlekete gidiyoruz. Burada yok çocuk doktoru. Bi de bezini dun 6da baglamustim sabah bi actim bomboş. Kakasini da 3 g ndur yapmıyor. Esim ise gitmiyim falan dedi ama onu gönderdim aile hekimine de tel et durumu anlat dedim. O gidince yattim uyudum. Çok yiprandim iki saatte. Aile hekimi cisini yapmamasi sorun. Doktora goturun demiş. Neyseki uyaninca aldim o uyuyordu emzirdim. Sonrada yikadim. Baktim baya çiş de yapmis. Bir krizi daha atlattim çok şükür. Hic bu kadar uzun sürmemişti. Bi öğünü atladigimiz çok oluyor. Ama bu 12saat surdu. Ya kizim bi de neşeli bi konuşmalar gulmeler. Hic az besleniyormys gibi değil.
Durumu nette arastirdim hemen.anoreksia hastaligini bilirsiniz. O çocuklarda da görülebiliyor muş. Sanirim benimki ondan. Belirtiler tipatip uyuyor. Tedavisi ise annenin tutumundan geçiyormuş. Zorlamak ters tepermis.
Velhasil benim kizima kilo aldirma umitlerim yavaş yavaş kayboluyor. Umarim bu beslenmeyi reddetme ek gida döneminde devam etmez. Onu uyurken de veremem.
Dua ediyorum sürekli siz de edin nolur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?