Canım biberonu da almıyor ? Ben biberonla veriyorum mamayıKızlar canim çok skkn yine. Kizim 4.5tan beri emmedi.düşünün artik. Biberon da almiyor. Beslenmek istemiyor yani. Ne yapmaliyim? Uykuda bile almıyor hemen uyaniyor. Gittikçe midesi kuculcek diye endişe ediyorum. Bi fikir verin nolur.. Ben nasil besliycem kizimi. Bu gibi durumlarda mi ek gidaya erken baskaniyor? 3.5ayligiz şimdi. En erken ne zaman baslanir? Yoksa önce mama mi vermeliyim? Ama sütum bol. Nerdeyse bir ay olacak bu sorun başlayalı. Sabredeyim geçer diyorum ama çocuk az besleniyor ona üzülüyorum: (
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben de su vermiyorum Hastaneye kontrole gittiğimizde dr verme şimdi gaz yapar demişti Anne sütü hepsini karşılıyor Ama mama verenler az biraz su veriyo die biliyorum sadece mama verenlerHmmmm. Benimki de 3 ocak doğumlu. Annesütü aluyo. Ben su wermiorum da bazıları su wer yoksa ilerde suyu dsewmez içmez falan dio kafam karişti accik :/
kızlar benım oglum 5 6 dk emıyor dedım ya o yuzden ben ayn memeyı 3 kez falan emzırıyoırum yanı dıyelm sagı emzırdım 5 dk sonrakı ogunlerde yıne sag emzırıyorum ıyıce bıtsın dıye. yanlıs mı yapıyorum ve bunu yapmazsam da genelde sırasını karıstırıyorum kafama gore verıyorum hangısı şişse bakıyorum yanı bazen takıp edebılıyorum...
Mrb cnm.bende 5 ocakta dogurdum..ve gecen gun kahverengi akintim oldu azcaz,bende adetmi olcam dedim ama kirmizilasmadi hic.seninki normal adet gibimiydi ilki..duzensizlik olabilir cnm ilk aylarda..QUOTE]
Evet uc gun surdu adetim. Koyu kirmiziydi baya sonra beyazlasti biterken
Bazen bi yere yollasam diye dusunuyorum gercekten. Yanimda biri olsa ben de kafama yorganu cekip yatsam diyorum. Bu sabah o kadar bunaldim yani.
Sanirim hepimiz de var emme sorunu az çok ama benimki abartti biraz. Sagolasin canim
Sen nasil buyuttyn oglani? Ek gidada sorun yasadiniz mi canim? Simdi evde tarttim 17 günde 400 gram gibi cikiyor fark ama bizim tartiya da güven olmaz ki. O kadar almış olsa ona çoktan raziyim
Kizlar sagolun hepiniz. Normalde uyurken en az on dakika emerdi. Bu gece zorla vrdm bi kaç kez ama çok az emdi. Benim de moralm bozuktu uykum da vardi uzun uzun ugrasmadim yani. Sabah 6.30da cigliklarla uyandirdi bizi ki hic huyu değildir. Acliktan agliyor. En son dun 4.30da düzgün emmisti. 12 saati geçmiş yani. Neyse aldim emzireyim diye çok agladi emmedi. Dolapta sut vardi.yani emmedigi için sagmistim gece. Onu isittim. Biberonla siringayla kasikla almadi. Yani bi türlü yutmuyor agliyor. Tadini sevmiyor dedim kalktim mama hazirladim. Onu da begendiremedim. Onu da fiskirtiyor agzindan. Yani benim kizimin sorunu emmeme değil. Beslenmek istemiyor. Zorlarsam ugrasirsam daha da kilitliyor kendini. İki saate yakin ugrastik olmadi o da çok yoruldu ben zaten bittim. Babasi uyuttu hemen. Doktora gidelim diyoruz. O ne yapicak kulagina tahlilleri ne gecen hafta bakildi daha. Bi de doktor için
memlekete gidiyoruz. Burada yok çocuk doktoru. Bi de bezini dun 6da baglamustim sabah bi actim bomboş. Kakasini da 3 g ndur yapmıyor. Esim ise gitmiyim falan dedi ama onu gönderdim aile hekimine de tel et durumu anlat dedim. O gidince yattim uyudum. Çok yiprandim iki saatte. Aile hekimi cisini yapmamasi sorun. Doktora goturun demiş. Neyseki uyaninca aldim o uyuyordu emzirdim. Sonrada yikadim. Baktim baya çiş de yapmis. Bir krizi daha atlattim çok şükür. Hic bu kadar uzun sürmemişti. Bi öğünü atladigimiz çok oluyor. Ama bu 12saat surdu. Ya kizim bi de neşeli bi konuşmalar gulmeler. Hic az besleniyormys gibi değil.
Durumu nette arastirdim hemen.anoreksia hastaligini bilirsiniz. O çocuklarda da görülebiliyor muş. Sanirim benimki ondan. Belirtiler tipatip uyuyor. Tedavisi ise annenin tutumundan geçiyormuş. Zorlamak ters tepermis.
Velhasil benim kizima kilo aldirma umitlerim yavaş yavaş kayboluyor. Umarim bu beslenmeyi reddetme ek gida döneminde devam etmez. Onu uyurken de veremem.
Dua ediyorum sürekli siz de edin nolur.
canım Allah yardımcın olsun. ne çok çabalıyoruz evlatlarımız için. onlar çok şanslılar böyle anneleri olduğu için. üzülme dicem ama çok zor biliyorum. dualarımdasın canım. inşallah düzene girer herşey. bol bol rabbi yasir çek bakalım. beni stresliyken çok rahatlatır. sende dene istersen. keşke bi yardımımız dokunsa...Bazen bi yere yollasam diye dusunuyorum gercekten. Yanimda biri olsa ben de kafama yorganu cekip yatsam diyorum. Bu sabah o kadar bunaldim yani.
Sanirim hepimiz de var emme sorunu az çok ama benimki abartti biraz. Sagolasin canim
Sen nasil buyuttyn oglani? Ek gidada sorun yasadiniz mi canim? Simdi evde tarttim 17 günde 400 gram gibi cikiyor fark ama bizim tartiya da güven olmaz ki. O kadar almış olsa ona çoktan raziyim
Kizlar sagolun hepiniz. Normalde uyurken en az on dakika emerdi. Bu gece zorla vrdm bi kaç kez ama çok az emdi. Benim de moralm bozuktu uykum da vardi uzun uzun ugrasmadim yani. Sabah 6.30da cigliklarla uyandirdi bizi ki hic huyu değildir. Acliktan agliyor. En son dun 4.30da düzgün emmisti. 12 saati geçmiş yani. Neyse aldim emzireyim diye çok agladi emmedi. Dolapta sut vardi.yani emmedigi için sagmistim gece. Onu isittim. Biberonla siringayla kasikla almadi. Yani bi türlü yutmuyor agliyor. Tadini sevmiyor dedim kalktim mama hazirladim. Onu da begendiremedim. Onu da fiskirtiyor agzindan. Yani benim kizimin sorunu emmeme değil. Beslenmek istemiyor. Zorlarsam ugrasirsam daha da kilitliyor kendini. İki saate yakin ugrastik olmadi o da çok yoruldu ben zaten bittim. Babasi uyuttu hemen. Doktora gidelim diyoruz. O ne yapicak kulagina tahlilleri ne gecen hafta bakildi daha. Bi de doktor için memlekete gidiyoruz. Burada yok çocuk doktoru. Bi de bezini dun 6da baglamustim sabah bi actim bomboş. Kakasini da 3 g ndur yapmıyor. Esim ise gitmiyim falan dedi ama onu gönderdim aile hekimine de tel et durumu anlat dedim. O gidince yattim uyudum. Çok yiprandim iki saatte. Aile hekimi cisini yapmamasi sorun. Doktora goturun demiş. Neyseki uyaninca aldim o uyuyordu emzirdim. Sonrada yikadim. Baktim baya çiş de yapmis. Bir krizi daha atlattim çok şükür. Hic bu kadar uzun sürmemişti. Bi öğünü atladigimiz çok oluyor. Ama bu 12saat surdu. Ya kizim bi de neşeli bi konuşmalar gulmeler. Hic az besleniyormys gibi değil.
Durumu nette arastirdim hemen.anoreksia hastaligini bilirsiniz. O çocuklarda da görülebiliyor muş. Sanirim benimki ondan. Belirtiler tipatip uyuyor. Tedavisi ise annenin tutumundan geçiyormuş. Zorlamak ters tepermis.
Velhasil benim kizima kilo aldirma umitlerim yavaş yavaş kayboluyor. Umarim bu beslenmeyi reddetme ek gida döneminde devam etmez. Onu uyurken de veremem.
Bazen bi yere yollasam diye dusunuyorum gercekten. Yanimda biri olsa ben de kafama yorganu cekip yatsam diyorum. Bu sabah o kadar bunaldim yani.
Kizlar sagolun hepiniz. Normalde uyurken en az on dakika emerdi. Bu gece zorla vrdm bi kaç kez ama çok az emdi. Benim de moralm bozuktu uykum da vardi uzun uzun ugrasmadim yani. Sabah 6.30da cigliklarla uyandirdi bizi ki hic huyu değildir. Acliktan agliyor. En son dun 4.30da düzgün emmisti. 12 saati geçmiş yani. Neyse aldim emzireyim diye çok agladi emmedi. Dolapta sut vardi.yani emmedigi için sagmistim gece. Onu isittim. Biberonla siringayla kasikla almadi. Yani bi türlü yutmuyor agliyor. Tadini sevmiyor dedim kalktim mama hazirladim. Onu da begendiremedim. Onu da fiskirtiyor agzindan. Yani benim kizimin sorunu emmeme değil. Beslenmek istemiyor. Zorlarsam ugrasirsam daha da kilitliyor kendini. İki saate yakin ugrastik olmadi o da çok yoruldu ben zaten bittim. Babasi uyuttu hemen. Doktora gidelim diyoruz. O ne yapicak kulagina tahlilleri ne gecen hafta bakildi daha. Bi de doktor için memlekete gidiyoruz. Burada yok çocuk doktoru. Bi de bezini dun 6da baglamustim sabah bi actim bomboş. Kakasini da 3 g ndur yapmıyor. Esim ise gitmiyim falan dedi ama onu gönderdim aile hekimine de tel et durumu anlat dedim. O gidince yattim uyudum. Çok yiprandim iki saatte. Aile hekimi cisini yapmamasi sorun. Doktora goturun demiş. Neyseki uyaninca aldim o uyuyordu emzirdim. Sonrada yikadim. Baktim baya çiş de yapmis. Bir krizi daha atlattim çok şükür. Hic bu kadar uzun sürmemişti. Bi öğünü atladigimiz çok oluyor. Ama bu 12saat surdu. Ya kizim bi de neşeli bi konuşmalar gulmeler. Hic az besleniyormys gibi değil.
evet demek dogruymus once sag dıyelım 2 saat ya da yarım saat gecsın gene sag hatta ucuncude gene sag verıyorum bazen cunku 5er dk emıyor ya ondan uzun emse yapmam oyle sadece kısa emerse
Mrb cnm.bende 5 ocakta dogurdum..ve gecen gun kahverengi akintim oldu azcaz,bende adetmi olcam dedim ama kirmizilasmadi hic.seninki normal adet gibimiydi ilki..duzensizlik olabilir cnm ilk aylarda..
Cnm Allah yardimcin olsun,cok zor gercekten yasadiklarin..hepimizin bebisleri emmek iustemiyor ama seninki gibi degil..off ya nerde oturuyon cnm cocuk doktoru yok demisin..olsaydi hemen gotururdun,uzakmi memleketin..bence devam ederse bu sorun gidin doktora..anoreksia mi acaba eminmisin,minicik bebiste emmek iustemiyor yani.sebebi neymis ki acaba.dun gittik doktora bizde,benim kida artik eskisi gibi emmiyoir dedim,normal dedi azalirmis emme sureleri.bazen bir memeyi 5 dk emip degerini istemiyor ve 3 saat sonra anca emiyor..seninkide acikmiyor olabilirmi bilmiyorum ki.ins.duzelir cnm
Usteki soz ne guzelmis hakkatten cok zormus bebek buyutmek onceki halimle su halim arasinda fark var azurem arada inatlasmadigi zamanlar emzirebilmende guzel dedigin gibi kriz anlari atlatiyorsun ama basarabilirsin
Canım geçmiş olsun, inşallah geçici bir durumdur, benim oğlanda akşam 9 da emiyor saat 5 e kadar emmiyor, böyle oluncada kilo alımı çok yavaşlıyor bu ay hemen hemen 500 gram almış, canları içinde olsunda gerisi önemli değil, başka ölen bebeleri görünce zayıf olsun yanımda olsun kalbi atsın diyorum, sende senden kötüsüyle mukayese et kendini, Rabbim bilir en iyisini, sen iyi ol ki o da iyi olsun, sabırlar diliyorum sana
Sağol canim Allah razi olsuncanım Allah yardımcın olsun. ne çok çabalıyoruz evlatlarımız için. onlar çok şanslılar böyle anneleri olduğu için. üzülme dicem ama çok zor biliyorum. dualarımdasın canım. inşallah düzene girer herşey. bol bol rabbi yasir çek bakalım. beni stresliyken çok rahatlatır. sende dene istersen. keşke bi yardımımız dokunsa...
Canım geçmiş olsun bu günleri de anlatacagiz ins birbirimize destekle
Canım biberonu da almıyor ? Ben biberonla veriyorum mamayı
Ben de su vermiyorum Hastaneye kontrole gittiğimizde dr verme şimdi gaz yapar demişti Anne sütü hepsini karşılıyor Ama mama verenler az biraz su veriyo die biliyorum sadece mama verenler
Ben bi memeye bi kaç posta emziriyorum yumuşak gibi duruyor ama sıkınca süt geliyor o yüzden iyice bitiirince diğerine geçiyorum Unutma ! yağlı ve kilo yapan süt en son da :)))
Allah yardımcın olsun canım.inşallah biran önce düzelir.emzik veriyorum demiştin,emziğin ucu nasılsa aynı uçtan biberonada alsan belki öyle emer.aklıma başka bişey gelmedi.
Ay kizlar bi de bunca derdimin arasında okulumda norm fazlasi olmusum. Tayinim cikms. Burada bi anadolu lisesine. Hic haberim yok. İtiraz dilekçesi yazdim ama sonuç cikmaz dediler. Bugün gidip görev baslangici yapmam gerekiyormus. Esim gelsin oraya gidicem. Evime çok yakin Allahtan
Ay kizlar bi de bunca derdimin arasında okulumda norm fazlasi olmusum. Tayinim cikms. Burada bi anadolu lisesine. Hic haberim yok. İtiraz dilekçesi yazdim ama sonuç cikmaz dediler. Bugün gidip görev baslangici yapmam gerekiyormus. Esim gelsin oraya gidicem. Evime çok yakin Allahtan
Anoreksiadan emin dgilim ama arastirmalarim sonucu bizi tanımlayan bunu buldum. Adinin ne olduğu önemli değil zaten. Ugrasiyoruz sonuçta buna ne denirse densin. Doktorlar zaten bu tarz tanımlamalar yapmaktan kaciniyorlar. Çocukta anorexia var demez kolay kolay hele bizim doktor. Cankirinin bi ilcesindeyiz canm. Karabuke gidiyoruz doktora. Bi saat mesafe. Bi iki gün daha bekliyim gecmezse gidicem. Sonuç alacagimi bilsem hemen giderim ama biz nerdeyse 3haftadir ugrasiyoruz bununla. 2kez kendi doktorumuza 1kez de ankarada bi doktora gittik. Testler tahliller yapildi. Sonuçta sabredin olabilir böyle dendi. Ama simdi kafama takilan çiş ini az yapmasi.
Evet canm esimle karar aldik. Kriz aninda hemen uyutucaz. Dun aksam biraz fazla israr ettik sanirim o yüzden bu kadar uzun sürdü.
Çok haklisin canım. Allah başka dert hastalık vermesin de..sennki de baya dayaniyormus. İyi emiyordur belki son emmede?
Sağol canim Allah razi olsun
Almiyor maalesef canim.
Onu deniycem insl aklımda. Ama kasikla falan da yutmayinca onu alir mi bilmiyorum. Emzikten bisey gelmediğini biliyor cimcime. Her şeyi anliyor artik. Bir haftadir çok değişti. Büyüdüğü nu hissediyorum
slmbank masallah, hastaneye gıdenler gozunuz aydın...
serraz heyetı memleketten mı aldın calıstıgın ılden mı? sıkıntı cıkardılar mı 40 gun mu aldın?
canım çalıştığım ilden aldım 30 gün verdi dr sıkıntı olmadı
ben de cok kararsızım
Masallah bebisine cnm,c ok iyi kilosu.benimki 6000 oldu.sanslisin cnm,ne guzel iyi bxir dr buldun.nerde onun ozeli..benim dr da kkaya normal dedi..
Senin bebisede masallah cnm,cokta/az degilki kilosu.
izim doktorda 4 bitip 5 baslayinca ek gidaya gecicez dedi.ayy ne guzel ya rorda/almisin..ozel hast.denmi aldin cnm.bende alabilirim ins.dr bulmamiz lazim.3 dr imzasi gerekiyormus demi.
özel hastaneden aldım cnm kendi dr um verdi 3 imza ver evet
Bul cnm tabiii.aile hekimi cok anlamaz.kalcayi cektir mutlaka gecikmeden,goze 1 ay sonrada bakilabilir..
Vermiyorum cnm,emzirirken gerek yok suya,ek gidaya baslayinca verilir su.
Sağol canım.
Teşekkürler selmacım. Için rahatladı, şükür. Maşallah bebeğine hep güzel haberlerini alalım inşallah böyle.
Maşallah boya gitmişsiniz bu ay :) ek gıda konusunda hayırlısı olsun, öyle yada bmyle sağlıklı olsun larda...
evet cnm boyu uzun maaşallah. aman sağlıklı olsunlarda takmıyorum fazla
Sağol un kızlar. Buna da şükür.
kızlar 4 kiloma takıktım 4 gün önce hem spora başladım hemde yediklerime dikkat edeyim dedim tatlıyı kestim senmisin bunu yapan 3 gündür sütüm acayip azaldı nasıl vicdan azabı çekiyorum bilemezsiniz yavrum tam doymuyor bunu da hissediyorum çok canım sıkıldı incir yiyip humana içiyorum bol bol nette araştırıken gece biraz bal yiyip su içildiğinde sütü arttırıyormuş diye okudum bu gece emzirmeye kalktığımda deniycem bakalım faydası olacak mı ya birde tatlı süt yapmaz diyolar resmen şoktayım yediklerimden kısmadım çünkü sadece tatlıyı kesmiştim ama cidden sütün az olması çok zormuş rabbim hepimize bol bol süt versin bebişlerimiz tıka basa doysun inş.
Nerelerdesin canım, zeynep nasıl, inş iyisinizdir... Uzun zamandır yaxmayınca merak ettim...
Cnm daha once yazdim ama gormedin sanirim..heyet raporu aldim demisin..bende almak istiyom ama net bilgim yok..ozeldenmi aldin sen,gecerlimi oradan alinan bilmiyorum.benim de 15 gun sonra iznim bitiyor,once aile hekimiden isticem ins.verir.sonrada heyet almaya caliscaz.
Evet canım ya bende norm fazlası olmuştum daha kızım 15 günlüktu gidip göreve başladım ne yaptıkları belli değil şimdi gene fazlayim sanırım doğum iznin ne zaman bitiyor ben mayısa kadar raporluyum
Anoreksiadan emin dgilim ama arastirmalarim sonucu bizi tanımlayan bunu buldum. Adinin ne olduğu önemli değil zaten. Ugrasiyoruz sonuçta buna ne denirse densin. Doktorlar zaten bu tarz tanımlamalar yapmaktan kaciniyorlar. Çocukta anorexia var demez kolay kolay hele bizim doktor. Cankirinin bi ilcesindeyiz canm. Karabuke gidiyoruz doktora. Bi saat mesafe. Bi iki gün daha bekliyim gecmezse gidicem. Sonuç alacagimi bilsem hemen giderim ama biz nerdeyse 3haftadir ugrasiyoruz bununla. 2kez kendi doktorumuza 1kez de ankarada bi doktora gittik. Testler tahliller yapildi. Sonuçta sabredin olabilir böyle dendi. Ama simdi kafama takilan çiş ini az yapmasi.
.
Cnm daha once yazdim ama gormedin sanirim..heyet raporu aldim demisin..bende almak istiyom ama net bilgim yok..ozeldenmi aldin sen,gecerlimi oradan alinan bilmiyorum.benim de 15 gun sonra iznim bitiyor,once aile hekimiden isticem ins.verir.sonrada heyet almaya caliscaz.
aynen canım mama da almıyor. daha doğrusu normal zamanda denemedim mama. o kriz anlarında denedim almadı maalesef. parfum falan da kullanmıyorum zaten. el kreminin kokusundan rahatsız olur diye bile düşünüyorum.Gece aklıma koku hassasiyeti olabilir mi diye gelmişti.... Parfümkullanıyorsan yahut başka bir koku bebekler pek sevmezmiş öyle şeyleri... Still tee teri bile kokutuyor belki süte de geçer.. Ama gökçe hanım mamayı da kabul etmeyerek tezimi çürüttü...
Evet canım ya bende norm fazlası olmuştum daha kızım 15 günlüktu gidip göreve başladım ne yaptıkları belli değil şimdi gene fazlayim sanırım doğum iznin ne zaman bitiyor ben mayısa kadar raporluyum
Cnm haklisin,ins.duzelir en kisa zamanda..benim kv cankirili,sabanozundenmis..sen hgangi ilcedesin.
Nasil olur ya'fazla olunca habervermedilermi sana,tercih yapiliyor bos okullara..bransin nheydi cnm..en azindan anadolu lisesi iyidir,ve evine yakinmis..benimse evim karsisinda okul var ama cikmiyor tayin,bu sene birdaha isticem..
geçmişe şöyle bi göz atabildim kızlar. sıkıntı yaşayan herkese geçmiş olsun. Allah kolaylık versin.
azurem, geçmiş olsun canım yaaa. ağzının içini kontrol falan et bazen yara yada pamukcuk falan oluncada emmiyolarmış. karbonatlı suyla falan sil. ne bilim. bazen batım ultrasonu falanda istiyorlar. inşallah en kısa zaman da düzelir. iyi haberlerini alırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?