Canim Almanya degil Amerikadayim. burada saglik sistemi rezalet. eger saglik sigortan yoksa ve doktora ufacik bir sey icin bile (ornegin grip) gitmissen sana 1000dolarlara kadar fatura cikarabiliyorlar. saglik sigortan varsa da pek bisey degismiyor sigorta masraflarin yuzde bilmem kacini oduyor gerisi sana kaliyor. ben hamile kaldiktan sonar sigorta yaptirayim dedim sigorta hamileligin masraflarini karsilamiyormus vay efendim oncede nenden yaptirmamisim. mesela seker hastasisin sigortan var ancak sigorta seker hastaligini karsilamiyor cunku o genetik bir hastalik. sigorta ancak sonradan olusan seyleri karsiliyor. kanser oldun yine sikinti onunda temelini genetige dayandirabiliyorlar. neyse bizde yesil karta basvuralim dedik burada hamilelere bizdeki yesil kart uygulamasina benzer bir uygulama var basvurduk nerdeyse 1 ayda sonuclandi red yedim nedeni de abd vatandasi degilmisim ya da en az 5 yil abd de bulunmaliymisim ben buraya geleli 1 yil ancak dolacak. esim burada ogrenci cok sukur gecinip gidiyoruz ancak saglik sistemini gorunce insan feryad etmk istiyor. her ay ultrasondur doktor kontoludur en az 500-600 dolara patlayacak. ne yapacagiz kara kara dusunuyorum. tatilde Turkiyedeydim orada 2 defa gittim doktora bebegimin kalp atislarini duyduk gorduk cok sukur sikinti yok Turkiyedeyken folik asit, demir ilaci, elevit, progestan gbi ilaclari kutu kutu almistim. doktorum yolculuga cikmadan once dusuk onleyici ignede yapti o 24 saatlik aktarmali ucak yolculuguna ragmen hic bir kanama akinti olmamisti ancak simdi olunca korktum. hemen progestana basladim bu arada kapi kapi doctor ariyoruz en son care biri akil verdi gidin hastanenin aciline kontrolleri yaptrin fatura gelince de bes kurusumuz yok deyin cikin diye. bakalim bugun bu yolu deneyecegiz. kizlar bana dua edin. bebegimin 2li tarama testi vakti geldi onu da sag salim yaptirayim. burada yasayan turkler dogurmus gelen 50bin 100bin dolarlik masraflari da odememiisler paramiz yok diye. devlet haciz de koyamiyo vatandasi degilsin haliyle biz de oyle yapacagiz galiba

ben amerikaya dogurmaya gelen unlulere hayret ediyorum adamlar yattiklari yerden para kazaniyorlar herhalde ki buraya dogurmaya geliyorlar...