2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Arkadaşım korkma makinelere göre değişebiliyo
Arada kaç gün vardı iki muayenenin?Daha 6 haftan bitmemiş eğer görünmüyo olsa bile gayet doğal
hatta 1 hafta önce gören doktor nası görmüş onun makinesi süpersonic olabilir :1:
biz vajinal usg den 6. haftada gördük
içini ferah tut sen
Cumartesi günü bebek göründü, 5 haftalıktı. Dün diğer hastanede göremediler işte.
Makine gerçekten süpersonik. Doktor iyi olmasa bile sırf o makine için gidilir o hastaneye bence. Ben hepsini aynı sanıyordum, dün anladım olmadığını. neyse rahatladım biraz, teşekkür ederim hepinize.
bir de sık ultrasona girmenin zararı var mı ki? Annem hiç hoşlanmıyor bu ultrason işinden.

ya bu arada arkadaslar benim gerci 3. cu hamileligim ama benim onceki 2 hamileligimde hic basim donmezdi bunda pervane gibi basim donuo sizde de oluomu yoksa dis gebelik felanmi oldumya cok korkuorum dis gebelik olmaktan cunku zaten tek yumurtaligim var ve 3 sene once yakin bir arkadasim dis gebelik yuzunden bir turtaligini kayip etmisti benimde basimada gelir ve tek kalan yumurtaligimida kayip ederim die cok korkuorum zaten 3. cuyu yapmamin nedenide bu ilk yumurtaligimi tümör yuzunden kayip ettim bundanda olmayayim lutfen allhim insllh hayirlisiyla hamileyimdir ve burda haa diyince hastaneyede gidilmio anca tr ye gelmemi beklicem cunku burda en erken 12 haftalik gidilio hastaneye kizlar lutfen dis gebelik yasamis olan belirtilerini yazabilirmi benim birde sag tarafimda karin agrisiyla birlikte cok sancim var

Canım Rabbim bebeğini sana bağışlasın bu yurtdışında ne biçim bi ilgisizlik var anlamış değilim 12. Hafta ne demek dahamı iyi dahamı kötü bilemedim canım bende acemiyim valla fenci olunca az çok fizyolojimizi biliyorum:) benimde başım dönüo hamileliğin olmazsa olmaz belirtisi zaten :) bide tansiyonla alakalı bence benim hep düşüktür şimdide 9-5 yaşıyorum bu arada damarlar genişliyor gebelikte bebişi beslemek için Buda tansiyonu düşürüyor ayağının altına yastık koy tuzlu ayran iç canım bişeyin kalmaz bence senin bünye güçlü maşallah 2 tane doğurmuşun ne badireler atlatmışın geçmiş olsun canım

Cumartesi günü bebek göründü, 5 haftalıktı. Dün diğer hastanede göremediler işte.
Makine gerçekten süpersonik. Doktor iyi olmasa bile sırf o makine için gidilir o hastaneye bence. Ben hepsini aynı sanıyordum, dün anladım olmadığını. neyse rahatladım biraz, teşekkür ederim hepinize.
bir de sık ultrasona girmenin zararı var mı ki? Annem hiç hoşlanmıyor bu ultrason işinden.

Canım hayırlı olsun makineye özendim valla doğu görevinde eşim burda tek bi özel hastane var başka gösteremiyorum yoksa şimdiye süpersonik bulurdum bende 5+5te karından yolku görebildi sadece buarada ultrasonun hiç bir zararı yok canım ses dalgalarıyla çalışan bir makine yeni teknolojiyi bilmiom ama

Canım Rabbim bebeğini sana bağışlasın bu yurtdışında ne biçim bi ilgisizlik var anlamış değilim 12. Hafta ne demek dahamı iyi dahamı kötü bilemedim canım bende acemiyim valla fenci olunca az çok fizyolojimizi biliyorum:) benimde başım dönüo hamileliğin olmazsa olmaz belirtisi zaten :) bide tansiyonla alakalı bence benim hep düşüktür şimdide 9-5 yaşıyorum bu arada damarlar genişliyor gebelikte bebişi beslemek için Buda tansiyonu düşürüyor ayağının altına yastık koy tuzlu ayran iç canım bişeyin kalmaz bence senin bünye güçlü maşallah 2 tane doğurmuşun ne badireler atlatmışın geçmiş olsun canım

cevabin icin cok tesekkur ederim canim gerci dedigin gibi benimde hep bildim bileli hep dusuktur ama ne bilim ilk defa yasiorum bunlari ama benim normalde hamilelik yasaklamisti dr vitemin denilen hic birsey kalmamis ve kemiklerim cok yaziflamis gecen hafta dr me hamile olabilirim diyince cok kizdi senin kendine hayrin yok vicudun tasimaz demisti d vitamini hic kalmamsi vicudumda ama simdi ilac aliorum sanirim bu yuzdende cok basim donuo ve halsizim badireler atlatma konsuna gelince anlatsam kitap cikar canim helede bu ulkede rabbim butun gurbetcilere helde kimsesi yaninda olmayanlara rabbim yardim etsin

Canım hayırlı olsun makineye özendim valla doğu görevinde eşim burda tek bi özel hastane var başka gösteremiyorum yoksa şimdiye süpersonik bulurdum bende 5+5te karından yolku görebildi sadece buarada ultrasonun hiç bir zararı yok canım ses dalgalarıyla çalışan bir makine yeni teknolojiyi bilmiom ama

e o zaman altıncı haftada kalp atışlarını nasıl duyuyor ki herkes:? Bebeği görmeden duyuyorlar o zaman. Ben de önce görünüyor sanıyordum. Yolk göründüyse ne güzel işte. ,bebeğini de görmen yakındır. Benim gördüğüm de küçücük bir nokta zaten :)

arkadaslar vajinal ultrasyonda korkmayin bu ulkede ilk 3. ay hep vajinadan bakiolar 4. aydan itibarende karindan bakmaya basliolar ve toplamda devletin ultrasyon hakkida 3 eger istenirsede gerisi parayla oluo

merhaba kızlar hem kk ya hemde bu topiğe ilk girişim bende Rabbim nasip ederse ocak annesi olucam.daha önce 2010 eylülde doğum yapmıştım bi oğlum var bu ikinci bebeğim.bugün 7+5 oldum.tam 1 hafta önce sıkıntılı bi süreçten sonra bebeği ve kalp atışlarını gördük.listeye benide eklermisin
yaş 30
ikinci bebek
şehir bursa
son adet tarihim 12 mart
bdt 5 ocak

buarada pufpuff en yakın seninle adet tarihimiz.bu adet tarihi yüzünden doktorlar beni epey korkuttu onların hesabına göre nerdeyse 10 gün geriden geliyorum boş gebelik falan diye epey endişelenmiştim ama bebiğimi gördüğüm gün henüz 6+5 dik doktor ozaman geç döllenme olmuş dedi.buyüzden baya stres yapmıştım

merhaba kızlar hem kk ya hemde bu topiğe ilk girişim bende Rabbim nasip ederse ocak annesi olucam.daha önce 2010 eylülde doğum yapmıştım bi oğlum var bu ikinci bebeğim.bugün 7+5 oldum.tam 1 hafta önce sıkıntılı bi süreçten sonra bebeği ve kalp atışlarını gördük.listeye benide eklermisin
yaş 30
ikinci bebek
şehir bursa
son adet tarihim 12 mart
bdt 5 ocak

buarada pufpuff en yakın seninle adet tarihimiz.bu adet tarihi yüzünden doktorlar beni epey korkuttu onların hesabına göre nerdeyse 10 gün geriden geliyorum boş gebelik falan diye epey endişelenmiştim ama bebiğimi gördüğüm gün henüz 6+5 dik doktor ozaman geç döllenme olmuş dedi.buyüzden baya stres yapmıştım

Hoşgeldin benimde 4 yaşında bir kızım var ayrıca bende Bursa'dan :))

Günaydın hayırlı sabahlar ve iyi kandiller ocak anneleriiiii,,,

Bugün kalp atışını duymaya gidicem işten sonra çok heyecanlı ve endişeliyim. Haftasonu oğlumla bol bol foto çektim göbüşümle malum ikinci bebek önceden kalmış ayva göbüşümle belirginleşti benim valla ;))))

Yarın yükliicem göbüşümü ;)))

Hepinizi öpüyorummmmmmm

Eveeeeeetttt pıtpıtlar duyulduuu bu akşam çok şükür;)))))))))

Darısı Topiğimizdeki tüm annelerin başına inşallahhhh

Herkese iyi geceler

benide ekleyin listeyer bendee bebisimi bekliyorumm

yas 21
sehir bursa
sat 28 mart
bdt 02 ocak 2014 :)) Allahim herkese nasip etsin bu duygulari yasamayii

e o zaman altıncı haftada kalp atışlarını nasıl duyuyor ki herkes:? Bebeği görmeden duyuyorlar o zaman. Ben de önce görünüyor sanıyordum. Yolk göründüyse ne güzel işte. ,bebeğini de görmen yakındır. Benim gördüğüm de küçücük bir nokta zaten :)

Röntgen ışınlarında (X ışınları) iyonize edici özellikler bulunmasına karşın ultrasonografi, kelime anlamından da anlaşılabileceği gibi "ses ötesi", yani insan kulağının duyamayacağı seslerin dokuya gönderilip geri alınması prensibine göre çalışır.

Laboratuar ortamında "yüksek doz" ya da uzun süreli olarak uygulanan ultrasonografi canlı dokuda bölgesel kavitasyona (kavitasyon="erimeye bağlı çukurlaşma") ve dokuda ısı artışına neden olmaktadır. Ancak insana uygulanan "doz" ve sürelerde uygulanan ultrasonografi hayvan deneylerinde herhangi bir normaldışı duruma yol açmamıştır.

İnsanlar üzerindeki etkileri inceleyen çalışmalarda ise birkaçı dışında gebelikte uygulanan ultrasonografinin fetusa "zararlı" olduğu yönünde ya da doğmadan önce annelerine gebelik döneminde ultrason uygulanmış bireyler üzerinde olumsuz bir etki oluşabileceği yönünde herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Böylece bugünkü bilgilerimizle gebelikte gerekli durumlarda uygulanan ultrasonografinin fetus ve doğacak birey için "zararlı" olabileceği yönünde yeterli bilimsel bir kanıt olmadığını söyleyebiliriz.

Evde bi ultrason cihazım olsa sabah akşam izlerim valla:) böyle meraktan daha çok etkileniyorum

cevabin icin cok tesekkur ederim canim gerci dedigin gibi benimde hep bildim bileli hep dusuktur ama ne bilim ilk defa yasiorum bunlari ama benim normalde hamilelik yasaklamisti dr vitemin denilen hic birsey kalmamis ve kemiklerim cok yaziflamis gecen hafta dr me hamile olabilirim diyince cok kizdi senin kendine hayrin yok vicudun tasimaz demisti d vitamini hic kalmamsi vicudumda ama simdi ilac aliorum sanirim bu yuzdende cok basim donuo ve halsizim badireler atlatma konsuna gelince anlatsam kitap cikar canim helede bu ulkede rabbim butun gurbetcilere helde kimsesi yaninda olmayanlara rabbim yardim etsin

Koruyan yine canı veren tatlım boşver bişicik olmaz inşallah bol bol ye valla mide bulantısı baş dönmesi falan dinleme 2 taneyi vücudun taşımış bunuda taşır yabancı ülkede yaşamak zor valla onunda sıkıntısı var tabi baksana bi kontrole gidememişin merakta stres yapıyor yine ilaçlarını içiyorsun o kadarını yapmışlar sen bol bol ye keyfine bak mineralli su iç bol bol bende çok bilirim ya:) çocuk yüzünden sevincik delisi oldum ilk olunca insan daha çok korkuyo aslında

ben evlendiğim günden beri geliyor bize canım çünkü işle birlikte çok zor oluyordu şimdi ise süper geliyor
cam kapı her yeri siliyor ev hijyen içinde mutlu oluyorum :)
ki bir de bizde de kimse bilmiyor bilmeden böyleler sen düşün bildikten sonra neler olur haftaya herşeyi sağlıklı görsem hemen söylüycem :)

Daha önce bi kaybım var ekim 2012 de hamile kaldım söyledik ailelere ve yakın arkadaşlara sonra aralıkta kaybettim,kürtaj olmak zorunda kaldım.. o yüzden bu defa temkinliyimm:34: Rabbim sağlıkla kavuşmamı nasip etsinde nasılsa öğrenir aileler bir süre sonra. kalp atışı filan alallım inşallah da ondan sonra söyleriz sanırım:31:

Off nasıl dayandın? Ben günüm geçince bile hemen annemle kız kardeşime söylemiştim. Günüm geçti hamileyimdir belki diye :) Onlar da abartma bir günden bir şey olmaz demişlerdi ama insan hissediyor işte. Eşim de annesine söylemiş. Daha belli değilken söyledik herkese.
Çok sabırsızım sanırım.

senin ilk hamileliğin dimi bende dayanamayıp söylemiştim ama kaybettim.. şimdi de zor duruyorum ama nasip sağlıkla göreyim herşey yolunda gitsin bunu bileyim inşallah ondan sonra öğrenir herkes nasılsaa..................sabırsız değilsin merak etmee senin yaptığın çokk normall:16:

Kızlar hayırlı kandiller nasılsınız?
Yeni anne adaylarını,kese ve kalp atışları görenleri tebrik ediyorum.
Pazartesi günü sabah silinirken kanamam oldu.doktora koştum hemen
Kalp atışları normal ancak kanama alanı göründü ultrasonda.
Bu hafta istirahat verdi raporluyum kaç gündür kıpırdamadan yatıyorum sadece wc ye gidiyorum.
dün 2. progesteron iğnemi oldum doktora gittim herşey yolunda ama riskin var yatmaya devam dedi.
hala akıntım var ama açık kahve bazen sarı
2 düşüğüm var zaten
o yüzden korkuyoruuuuuuum :5:
GÜMÜÜÜÜÜÜÜÜÜŞ nerdesin kaç gündür seni okuyorum
inşallah iyisindir
ne zamana kadar devam edicek bu akıntılar yaaa

canımm çok geçmiş olsun üzme kendini inşallah bu defa bebeğin sana sıkı sıkı tutunacak......

Back
X