Arkadaşlar paşam hastanedeymiş, kanaması varmış. Onun için Ayet-el kürsi okuyoruz. Okuduğunuzda okudum diye yazar mısınız?
cnm amniyosentez riskli bişey ve de bi sürü insan biliyorum bebeği amniyosentez önerildiği halde yapılmadı ve sağlıklı doğdu. kadınlar kulübünde de okudum örneklerini. ben bu testlerin çoğuna inanmıyorum. ultrasonda ense kalınlığı burun falan çok sapma gösterir anlarım ama onun dışında kafama hiç bişeyi takmaya niyetim yok. yeni gittiğim doktor bana 3000 lira dedi 100 de 100 sonuç alınıyo yaş grubunuz riskli falan, yaptırsak iyi olur. ben 39 yaşındayım hiç bişey yaptırmaya niyetim yok, sen de kafayı takma. sağlıkla alıcaz kucağımıza görürsün
Misaaaa, sakın kafana takma, bu testlerin sonucu %85'lerde, yani %100 sonuç vermiyor. Ama %100 souç veren bir test var o da çok pahalı, sen içini rahat tut, sadece bir testin sonucu ile olmuyor, bebek de başka anomalilerin de olması gerekiyor..
amin cnm, bu kanda down sendromunu kesin belirleyen test için bana 3 bin lira dedi son gittiğim klinik. zaten 2 li testim çok güzel çıkmış, ultrasonda ense kalınlığı burun iyi. valla ben 3 lüyü yaptırmıycam. ayrıntılı ultrasona giricem ayın 30 unda. 4 lü teste de daha karar vermedim. ama eşim bi çık testin para tuzağı olduğunu söylüyo. mesela en güvenilir olanı 2 li test daha ne zorluyolar insanları 3 lüye falan en garantisi 2 liyse bilmem. bana bi de bu doktor gelişimi 5 hgün geriden geliyo dedi. önceki doktoruma kalsa herşey süper iyiydi. doktorundan doktoruna da farkediyo.Aynen canım ense kalınlığı 1.2 çıktı bende kan sonuçları ikilide temiz 10000 de 1 di ihtimalim dr gerek yok ama yinede yapalım dedi keşke yaptırmasaymışım detaylıya giricem zaten koruyan rabbim ben öğrensem ne olacakki zaten ihtimallerle yaşıyamam valla drlara kalsa her testi her ilacı öneriyolar hele özellerin hayatı tahlil olmuş 3000 lira veremem valla çok para amnioda riskli korkutuo beni 171 de 1 ihtimal de yeter bana Rabbim bebeklerimizle sınamasın bizi Rabbim yardımcımız olsun
Canım sen hiiiç moralini bozma. O kadar çok kişi tanıyorum ki bu testleri riskli çıkan.. Hepsinin maşallah sapasağlam çocukları :)
Senin de öyle olacak, buna eminim. Zaten ayrıntılıda varsa bi sorun, çıkar. Ense kalınlığı filanda bakılmıştır mutlaka.
saol canım Rabbim bebişlerimize sağlık sıhat versin içimizde gülücüklerle yaşasınlar inşallah burda yazan her arkadaşımın yorumları öyle değerliki benim için korkularımı endişelerimi kendime bile söyleyemediklerimi buraya yazdım Allah hepinizden razı olsun anne olmak başkasının evladına dahi endişe duymak demekmiş anne olmak sevgini paylaşabilmekmiş Rabbim pasamada tüm darda olan annelerede yavrularınada yardım etsin, inşallah şubatta sağlıcakla bebişlerimizi banyo yaptırırken altını değiştirirken paylaşırız o günleri huzurla görürüz inşallah
amin cnm, bu kanda down sendromunu kesin belirleyen test için bana 3 bin lira dedi son gittiğim klinik. zaten 2 li testim çok güzel çıkmış, ultrasonda ense kalınlığı burun iyi. valla ben 3 lüyü yaptırmıycam. ayrıntılı ultrasona giricem ayın 30 unda. 4 lü teste de daha karar vermedim. ama eşim bi çık testin para tuzağı olduğunu söylüyo. mesela en güvenilir olanı 2 li test daha ne zorluyolar insanları 3 lüye falan en garantisi 2 liyse bilmem. bana bi de bu doktor gelişimi 5 hgün geriden geliyo dedi. önceki doktoruma kalsa herşey süper iyiydi. doktorundan doktoruna da farkediyo.
adamın muayenesine girtik bana daha muayene etmeden down sendromunda kaçıncı haftaya kadar bebeğin alındığını anlatıyo, salak mıdır nedir. ortada bişey yok niye benim moralimi bozuyosun salak dedim içimden. doktorlar da ayrı bi tuhaf yani...
Doğru diosun canım ben ne testi yaptırdığımıda bilmiom 3 mü 4 mü afpmi belli değil bişeyler söledi kağıtta yok zaten istanbulda yaptırmıştım telefonda 2 dk konuştum drla yaptırma aman diyim ihtimallerle nereye kadar kesin içinde para basıoz ya doğum paramı bu testlere yatırim doğumuda ebe yaptırır artık:) perşembe detaylıya gircem bakalım Allahım yüzümüze baksın
aynen cnm, yaptırmıycam ben de ayrıntılıyı bekliycem. inşallah güzel çıkar ayrıntılı sonuçlarımız, kafamızı daha fazla bulandırmazlar. bana gelişimi 5 gün geriden geliyo dedi, günlerdir okumadığım site yazı kalmadı. hamilelik psikolojisi zaten zor, herşeyi kafaya takıp korkuyoruz. kabus oldu bi haftadır bu yeni doktor bana
haber ver detaylını merak edicem. kafaya takmamak lazım da olmuyo işte. neyse ki senin perşembeye bişey kalmamış. ben daha 10 gün beklicem detaylı için.
İnşallah canım bizim elimizde ne varki hayat bizi bi yere sürüklüyo inşallah mutlu olacağımız haberlerle karşılaşırız hep ben geçen aylarda dra gittim bana 10 gün geriden gidio dedi birhafta sonra başka bi dra gittim 4 gün önden gidio dedi ona hiç takılma boyunu falan yanlış ölçüolar bide makineden makineye değişio
ben buralardayım zaten sonucu paylaşırım hemen, dua edelimde sıkıntılı bişey çıkmasın inşallah 10 gün beklede mutlu haberlerle dön inşalah
paşadan haber varmı
Merhabalar ben paşamla sık sık görüşüyorum çok şükür kanama yok şu an sancısı da yok şükür sabah dr si gelecek dua edin dedi... Hayırlı hamilelikler..
Allah razı olsun canım ii dileklerin için benim yaş 27 10000/1 oran çıkmıştı bende herşey iyiydi dr gerek yok ama yinede bi afpye bakalım dedi bebeğin karaciğerinden salgılanan bi proteinmiş onla beraber 3 lüde gözükür falan dedi oranı çok aşağı çekti bileydim yaptırmazdım şimdi içim içimi yicek amniosentezide annemler dahil kimse yaptırma dio 171/1 oran çok değil ama işte insanın elinde değilki bi yandan üzülmüom bi yandan gülemiom şok gibi bişi oldu perşembe tıptan randevu aldı babam burda detaylı tek tıpta varmış hem 3 lüyü tekrarlatıcam hemde detaylıya girecem Allahım bebeklerimizi sağa salim bağışlasın bizlere annelik zormuş
valla canım ben özelde yaptırmadığım için pek bi farkını göremedim. radyoloji uzmanı söyledi başkası not etti. sonuçları aldım dr. gitiim oda herşey normal dedi. sonuçlarda şu şekilde
Uterin kavitede bir adet fetüs mevcuttur.
FKA : mevcut ve düzenlidir.
Plasenta : fundus korpus arka duvar yerleşimli
Maturasyonu : Grade 1
Amniyon mayi miktarı : yeterli
Prezentasyon : transvers
BDP : 46mm 20Hf g
FL : 33mm 20Hf 3g
başkada bişey yazmıyo. sende bi git bakalım sende ekstra bişeylere bakıldıysa bende gideyim başka dr.a nedense bu hiç içime sinmedi
günaydın çok üzüldüm paşama rabbim şifasıı versin inş.
bende ekimde 27 olacağım dr. bana çok gençsin 3 veya 4 lüye gerek yok kesnlikle dedi.. ikilide ki oran iyi artık detaylı ultrason var sırada dedi.............. şok olmakta haklısın kim olsa bunu yaşar ama sonuçların bu kadar iyiyken kızdığım tek şey dr. un 3 lü yapmasın... çok dua edeceğim sana içini ferah tut,,testi tekrarla yeter.. inşallah çok güzel şeyler yazacaksın bizlere..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?