2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
paşam yasadıklarının belki azı belki coğu benimde basımdan geçti
tüm kalbimle dua ediyorum sana
insallah bir sey olmayacak

o zaman Asya'nız hayırlı olsun ismiyle güzel günler yaşasın inş. :)

Sabahleyin beni doktorum aradı, 4'lü tarama test sonucum normal çıkmış. Ancak, hem ikili hem dörtlünün sonucu sınıra yakınmış, aynı zamanda bebekte çift taraflı koroid pleksus kisti olduğu için bana fetal dna testini öneriyor. Test kesin sonuç veriyor. Bir iki labaratuvarı aradım, 2750 lira imiş fiyatı, bir de peşin alıyorlarmış...Hem moralim bozuk hem de kafam karmakarışık. Eşim benden iyi, hiç önemsiyor bu sonuçları. Ama asıl önemli olan karar, yaptırıp yaptırmamak değil, asıl önemlisi, diyelim ki sonuç olumsuz geldi, ben bu bebeği aldırabilecek miyim, aldırmayacak mıyım....offffffff..

paşamımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Allah yardımcın olsun inşallah güzel haberlerle geleceksin...
bende okudum,dualarımda seninle inşallah rabbim jelini sana bağışlasın...

Allah yardımcın olsun canımmm...kistler genellikle geer derler.. bence böyle bir kararı vermeden önce başka bir doktorla daha görüşmende fayda var...Rabbim hakkınızda hayırlı olanı versin,bebeğinizide size bağışlasın...

Canım hiiç kafana takma bence bak ne yazıo

Fizyopatoloji[değiştir]

Koroid pleksus kistlerinin beyin omurilik sıvısı ve hücre artıkları ile dolu olduğu düşünülmektedir. Koroid pleksusu oluşturan nöroepitel lobulasyon yapmaya başlayıp mezenşimal stroma kaybolmaya başladığında ortaya çıkar. Gebeliğin 18.-25. haftaları arasında stromanın yerini fibröz doku alır ve kistler küçülüp yok olur.

Sınıra yakın olunca ne oluomuşki ben bu testlere inanmaz oldum niye dersen birinde 10000 gösteren şey diğerinde 171 oldu komedi gibi iyi bende bi tahmin yapim beyaz ırklarda daa az 11000/2 =5000 de 1 dir benim oran aritmetik ortalamaya göre drların yaptığıda bu işte boşver drları duyma bile dün üzüldüüme yanıom drlar saçmlıo valla para basıoz ya 3000 lira azmıhadi olumsuz çıktı oda ne olacak dünya başına yıkılacak sonra bi bakmışın herşeyiyle sağlıklı nurtopu gibi bi bebek bu testleri hiç yaptırmayanlar ağıt yaksın ozaman ben hiiç kafaya takmıom artık bu dünyaya getirmek için bu canı rabbim beni seçmiş sağlığını ona emanet etmişim kimse anne karnındaki bebişe müdahalede bulunamıo okadar test yaptırıoz elimize geçen ne hiçbişey koruyan Rabbim herzaman için bir ömürde o koruyacak içinden tüm kötü olasılıkları at canım kist olduunu nerden bilmiş başka drlarada göster kist olsa ne olacak benimde boynumda iki tane küçük kist var hiç bi zararları yok bildiğim kadarıyla 6. Aydan sonra anne karnındaki bebeğin kisti kayboluomuş Rabbim yüreğimize huzur versin elimizde olan bişey yokki Allahıma güveniyorum ben yavrularımızı koruyacak inşallah

Son düzenleme:

bence bir başka doktora daha git. hatta 19.haftadan itibaren ayrıntılı ultrason yaptırılabiliyor. onda da baktır. Allah yardım etsin inşallah meleğini ve seni korusun

Amin canım, rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin bize...üzülmeyeyim diyorum, başaramıyorum...Eşim de aynı senin gibi düşünüyor, akşam geldiğinde daha detaylı konuşacağız. Allah hakkımızda hayırlısını versin...

bence bir başka doktora daha git. hatta 19.haftadan itibaren ayrıntılı ultrason yaptırılabiliyor. onda da baktır. Allah yardım etsin inşallah meleğini ve seni korusun

Ayrıntılı ultrason randevunu öncede almıştm. 5 Eylül'de, tam 19+5 de gitmiş olacağım. Ya onu bekleyip öyle karar vereceğim, ya da başka bir doktora da gidip, bilemiyorum artık.

paşam için ben de dua okudum.
inşallah dualarımız kabul olur da zor günleri atlatırlar.
allah sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almak nasip etsin.

Kizlar soyle gecmise bakiyim dedim bakamadim kalakaldim pasanin kanamasi varmis galiba Allahim yardimcisi olsun evladini ona bagislasin

Hemen duayi okudum

benimde yaşıma göre test sonucum riskli bulundu.koroid pleksus kist ve bağırsak ekojenisi denilerek amniyosentez yapıldı.seninkine artı bir anomal daha olmasına rağmen iyi bir radyoloğa gittim.arada bikaç gün geçmesine rağmen kistler küçülmüştü.ankaranın sayılı proflarından bu kişi.bu kistlerin zamanla kaybolacağını,zekayla hiçbir ilişkisi olmadığını,kaybolmasını beklemenin bile saçma olduğunu söyledi.içim rahatladı.açıkçası önce amniyosentez yaptırmasaydım kesinlikle düşünmezdim şuan.
biraz rahatlamalısın.bu testlere çok güvenmemek lazım.yapılan ölçüm,sata göre hesaplama hepsi testi saptırabiliyormuş.benim bebeğim 6 gün kadar küçükmüş.geç yumurtlamadan dolayı.BPD değeri alınarak teste gönderildiğinden haliyle farklı sonuçlar çıkmış.
iyi bir ayrıntılı ultrasondan sonra karar vermeni tavsiye ediyorum.şuan riskli dense bile bu kistler down sendromunda görünen minör bulgular.yani daha büyük bulgular var.ayrıntılı ultrason yönlendirici olur bence.
geçmiş olsun.aynı durumu yaşadım nolur üzülme bebeğini üzme benim gibi.amniyosentez sonucum çıkmadı ama daha rahatım ultrasondan sonra çok şükür...

face grupta paşam 45 dkk önce yazmış

"doktor allaha kaldi isimiz biz elimizden geleni yapiyoruz dedi peser iyi tutmus serklasdan basarili dedi bebegin kafasi peseri zoruyor dedi korjma dedi enfeksiyon ilacina ve seromuna baslatti 2 gündaha burdasin dedi uzatabıliste cikarabilirmiste öyke iste altimdan bakti alet soktu canim ne yandi muayeneden kalkinca akinti? kan gördüm"

dualarımızı eksik etmeyelim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…