2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

öncelikle oğluşun hayırlı olsun :)
benim doktorum en baştan beri çok kontrollü gidiyor istersen bana söylediklerini söyleyim sana da ben bu şekilde her ay 1 kilo aldım sadece
asla ekmeği kesmiyceksin bnde ekmek yemiyim dedim proteine ve enerjiye ihtiyacın var bu dönemde dedi özellikle tam buğday kepek normal sürekli değiştirip sabah 2 dilim öğle 2 dilim akşam 2 dilim
sabah 1 haşlanmış yumurta bol domates yeşillik salata ve peynir 1 bardak açık çay içiyorum öğle ve akşamları haftada 2 gün tavuk yada et yemek zorundasın her günde 1 bardak süt iç akşam atıştırma yapma ikindi üstü meyva yada yoğurt
ben genelde bu şekilde besleniyorum patates kızartma ve yağlı olan herşey yasak :)
belki sanada faydası olur

ekmeği tamamen kesersen belki daha çok acıkabilirsin 20. haftadayım şimdiye kadar 1,5 kg aldım....akşamları bu oran 2 kg oluyor ama sabah yine aynı=).....önerilerim şu sabah 2 dilim ekmek istersen kepek ekmeği olabilir yumurta yiyebilirsen ye..2 saat sonra süt veya taze sıkılmış meyve suyu yanında bir dilim kek olabilir..... öğle yemeğinde ekmek çok şart değil sebze yemeği,yoğurt çok az makarna veya pilav yiyebilirsin,,2 saat sonra meyve ......... akşam yemeğinde 1 dilim ekmek çorba,beyaz veya kırmızı et bol yeşilikli domatesli salata..gece süt ve bir tane muz....vee tabi en az 8-10 bardak su...tabi günde 2-3 ceviz ya da en çok bi avuç fınfık-badem karışımı.... hamur işi çok tüketmedim sadece çalıştığım için bazen bulantılarım çok oldu mecburen iş yerinde poğaça vs yedim........ her gün bu kadar düzenli olmasa da genelde düzenli beslenmeye özen gösterdim,arada kaçamaklarım yok mu tabi ki var mesela tatlı,lahmacun vs gibi şeyler yedim bikaç defa......tatlıyı artık pek engelleyemiyorum çünkü canım istiyor....yapacak bişey yok birde günde yarım saat yürüş genelde öğle aralarında yemek sonrası yapıyorum ben vaktim kısıtlı olduğundan bazen akşam eşimle yürüyorz arabayı bi yere park edip..... ne kadar kilo alırım toplamda bi fikrim yok ama 16 hafta hiç kilo almadım..... asıl kiloların asıl 6. aydan itibaren alındığını biliyorum o yüzden dikkat ettim,,çok alırsak da veririz kendini sıkma sen canımm.............

Son düzenleme:

Maşallah düzeniz harika ben de buna benzer beslenmeye çalışıyorum ama ben hamile kaldığımda 6 haftada bir anda 2 kilo aldım
çok abur cubur yedim farkında olmadım kilo alabilceğimin ama ondan sonra dikkat ettim ve şuanda durdu kilo alımı normale çevirdim
4,5 ayda 4 kilo almış oldum umarım bundan sonrada kontrollü giderde aşırı kilolar almam

maşallah,maşallah kızlar ne güzel besleniyorsunuz ..ben hala düzenimi oturtamadım ..bazen canım çok şey yemek istiyor bazende bir lokma dahi yemek içmek istemiyorum...

maşallah,maşallah kızlar ne güzel besleniyorsunuz ..ben hala düzenimi oturtamadım ..bazen canım çok şey yemek istiyor bazende bir lokma dahi yemek içmek istemiyorum...

:) aslında bazen sıkılmıyor değilim özellikle yumurtadan
sütüde zorla pipetle içiyorum iki üç sefer çekiyorum bitiriyorum :)

:) aslında bazen sıkılmıyor değilim özellikle yumurtadan
sütüde zorla pipetle içiyorum iki üç sefer çekiyorum bitiriyorum :)

yumurtaya hala başlayamadım.. her sabah yarın yerim diyorum yumurtayla terbiyelediğim çorbalardan alıyorum vitaminini... sütte meyveli olursa iebiliyorum yoksa kokusuna bile tahammülüm yok..

Arkadaslar ne guzel dengeli besleniyorsunuz :) ben de et yumurta yogurt peynir meyve ceviz yiyorum. Ama kacamakkarim cok :) duy hic icemedim ama dr peynir ve yogurt yiyorsan sorun yok dedi. Hergun dondurmami mutlaka yiyorum. Tatli kizartma manti hamur isi herseyi yiyorum cunku cok canim cekiyor :) ilk 3 ay 2 kg verdim ama simdi baslangic kiloma gore 3 kilo aldim. Almaya baslarsam artik ben de dikkat edecegim. Bulanti ve kusmadan dolayi yiyenedigim aylarin acisini cikariyorum :))

yumurtaya hala başlayamadım.. her sabah yarın yerim diyorum yumurtayla terbiyelediğim çorbalardan alıyorum vitaminini... sütte meyveli olursa iebiliyorum yoksa kokusuna bile tahammülüm yok..

yumurta haftada en fazla 2 gün kaçamak yapıyorum yemiyorum
doktor bana yumurta için haşlanmış yemek zorundasın dedi öyle kırılmış falan değil bildiğin löp yumurta ne acı dimi :)
sütten nefret ötesi nfret eden bir insanım ve zorla içiyorum çünkü bu aya kadar zorlamadı beni artık içmek zorundasın
yoksa vücudunun dirençsiz kalır bebek senden alacağını alıyor geleceğin için dişlerinin çürümemesi kemik erimesi vs. ilerde sorun
yaşamak istemiyorsan 1 bardak süt içmek zorundasın dedi ve maalesef sütün yerini ne yoğurt ne peynir tutmaz
süt başlı başına içilcek dedi :)
bakalım şimdiden prensesim için sevmediğim yer içer oldum herşey onun iyi olması için

ohhh afiyet şeker bebişe vitamin olsun :)
sağlıklı beslenip canım istediğinde kaçamak yapıyorum ama vicdanım rahat etmiyor benim 2 lokma alıyorum
devamını yiyemiyorum :)

kendi kendime beslenmeme dikkat etmem gerektiğini düşünürken siz bunu konuşuyormuşsunuz.ben 18.hafta içindeyim, henüz kilo almadım.süt ve yumurtada bir düzen tutturamadım.sıcakta yumurta canım istemiyor.sütü de eşim zorla içiriyor ama her gün değil.benim doktorum bir kase yoğurt yada bir bardak süt içmem gerektiğini söylemişti.bende süt değil ama her fırsatta yoğurt veya ayran tüketiyorum.iş yerinde her istediğimi yiyemediğim için badem ve ceviz yiyorum bolca.normalde su pek içen biri değilim.elimden geldiğince içiyorum artık.yetersiz sanırım bu gayretim, kendimi zorlamam gerektiğini hissediyorum

Maşallahınız var hamişler kilo almayanlara hayranım ben o kadar dikkat etmeme rağmen gene aldım 3 aya kadar almadım gerçi ama şimdi toplamda 5 kilo aldım artık yapacak bişeyim yook bu kadar az yiyorum gene alıyorum dahada kıssam bebeğim beslenemeyecek

Gerçekten bende maşallah diyorum kilo almayan arkadaslara. Ben şimdi koca bi tabak makarnayı indirdim mideye. Yani engellemiyorum kendimi beynimde yiyecek görüntüleri sürekli. Bende 19 haftalığım 6 kilo aldım (

Misacım çok sevindim canım bebeğinin iyi olduğundan emindim zaten Allahım da sana göstermiş öpüyorum çok..

Lex aynısını bayramda oldum ve acile gitmek zorunda kaldım. İlaç almayayım derken bebeğe daha çok zarar veriyorsunuz yapmayın antibiyotik kullanmama rağmen 2 haftada iyileştim.. Ama o hastalık virüsu, boğazındaki iltihap çok çok daha zararlı bebeğe canım.. Benim içtiğim antibiyotikte doz aşımı 10 kar dahi olsa fetusu etkilemez yazıyordu.. Lütfen ilaç içmeyeceğim diyerek inatlaşmayın, bebeğe ilaçtan daha fazla zarar veren şeyler de var..

Adaçayı ile gargara yap, sakın içme...Yutabilirsen bir de toz zencefil, karabiber bal karşımı iyi geliyor. Geçmiş olsun..

Olabildiğince karbonhidrat tüketmeyi bırakabilirsin, ne de olsa besin değeri yok kadar az, bebek için kalsiyum, protein ağırlıklı beslenmek daha iyi:))

Bende hamileliğimin başından itibaren toplam 5 kilo aldım ama çok minyonum 46 kilo ile başlamıştım doktorum normal dedi.Hamilelikte Kilo alımı bence kişinin boyuna kilosuna göre değişkenlik gösterebilir.Yumurtayı kendimi bildim bileli çok severim ondan sıkıntı yaşamadım ama sütten midem bulandı malum izmir çok sıcak içilmiyor onun yerine ayran içiyorum.kavrulmamış badem fındık yiyrdum hergün ama sıcakta ondanda midem bulandı... Doktorum ayda 2kilodan fazla almazsan iyi olur dedi kilo takıntım yok sağlıklı olsunlarda

her aklıma gelenı yedım cok karnım acıkıyordu hamılelıgımın basından berı mıgdem de bulanmadı 5 bucuk ayı gectım suan 10 kılo almıs durumdayım şeker yuklemesınde 144 cıktı degerım dıyete baslıycam sanırım ben bebege yarıyordur dıye yedım rahat rahat ama keske dıkkat etseymısım bıraz daha yaglı hamur işi ve şekerden uzak durmaya calısın kızlar benım gıbı olmayın valla pişman oldum ama yapacak bısey yok artık dıkkat edıcem inş bır dahakı yuklemede deger dusmus olur

slm kızlar ben 4 kilo aldım şimdilik ama bir iştah sorunum varki sormayın hazırlıklara başladınızmı kızlar neler aldınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…