2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
arkadaslar tetanoz asısından doktorum hiç bahsetmedi. 21. hafta civarı mı yapılıyor? yapılması şart mı? ben de sorayım öyleyse.

kızlar tetanoz 18-21. haftada 1. dozu yapılıyor daha sonra 2. doz için tarihte veriyorlar... benim ebe 18. haftada ilk dozu yaptı bana aile sağlık merkezinde,,oraya kayıt yaptırmanız şart çünkü bebek doğduktan sonrada bütün aşıları orada olacak o yüzden çok önemli ki düzenli kontrol ve tahlilde yapıyorlar.... hatta bebeğin kalp atışlarını bile dinliyorlar komik bi aletle ben hamile kalır kalmaz kayıt yaptırdım ve 4 defa kontrole gittim biri tetanoz içindi...... bi daha ki randevu şeker yüklemesinden sonra.....ben tetanozun 2. dozunu olmayacağım çünkü 6 yıl önce bi tetanoz aşısı olmuştum...........gerek duyulmadı tekrara............aşı konusunu siz bilirsiniz ama ben eksik bişey kalmasın istediğim için gidip yaptırdım..... bu hafta başvuru yapın aşı için değilse bile kayıt açılması şart

Son düzenleme:

ben güya hamilelik rahatken bakmaya çıkayım diye çıktım ama görünce dayanamadım. araba, anakucağı, yatak gibi büyük parçalar tamam :) kiyafet almadım sadece 2 tane yazlık elbise aldım. ama başlayacağım onları da yavaş yavaş almaya. benim eşim de erken diyordu ama hepisini bir ayda almak çok sarsacak dedim, zaten görünce o da birşey diyemedi. amaann boşver canımız çektikçe alalım :)

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. ben kıbrıs'tayım maalesef sağlık merkezinden yararlanma şansım yok ama tetanoz aşısını sizden öğrendiğin kadarıyla yaptırmakta fayda var, doktorumdan isteyeceğim.

Büyüklerin masrafı daha çok zaten.Onlar daha çok tutuyor.Önemli bir kısmı atlaşmış sayılırsınız
Biz almıyoruz ama kenara atıyoruz şimdilik.ama nasıl tutuyorum kendimi.Bunun acısı fena çıkacak galiba
Allahtan fazla gezemiyorum.Çok sıcak fena oluyorum.Birde küçük bir yerde yaşıyoruz fazla alışveriş yeri yok bebeklerle
ilgili.
Erkekler görünceye kadar cool takılıyor da bebekle ilgili bişey rast gelince dayanamıyorlar sanırım.eşim umursamaz davranıyor ama
içi gidiyor.
araba ve yatağa nasıl karar verdin,çok seçenek var,neye dikkat edilmeli ki.bunları araştırıyorum bende

Sangocum canım bakma öyle yandan düz gibi durduğuna yanlardaki simitlerim genişti epey göbekte vardı zaten balık eti kıvamındaydım.. Şimdiye kadar da bir gerilme yaşamadım çok şükür o yüzden.. Ama bu vazelini araştırıcam ya, en doğal nemlendirici odur aslında..:44:

ilgin için sağol sedacım eşeğin aklına karpuz kabuğu soktular
bi de dünden beri de alt taraflarda ağrım var işin kötüsü o yüzden iyice tedirgin oldum
bu hafta doktora gidicem

Canım o biraz da psikolojik, bir kaç arkadaş daha yaşadı bu durumu.. O ağrıların rahimin kendini yavaş yavaş doğuma hazırlamasından olduğunu söyledi doktorlar ha tabi bir de idrar testi yaptılar enfeksiyon var mı yok mu diye.. Benim yakın arkadaşım 26. haftasında kasılma şikayeti ile korkarak gitti doktora. Doktoru aynen şunu demiş ;

Kasılma ya da ağrıların yarım saatte en az 3 defa oluyorsa, akıntında yoğunluk ve artış varsa (ciddi manada) ve belinde düzenli aralıklı ağrılar varsa işte bunlar erken doğum belirtisidir, diğer hepsi normal seyirdir demiş.. O yüzden içinizi ferah tutun..

Arkadaşlar ya dün düşmüştüm doktora gittim her şeyin normal olduğunu söyledi; ancak bugün bebeğin hareketlerini tam kasıklarının altında ya da o civarda hissediyorum acaba bebek aşağı mı indi

tetanoz aşısını bende iki hafta önce sağlık ocağında vuruldum, benide arayan olmadı kendim gittim aşı vurulmaya geldim dedim, gitmişken kan ölçümlerimide yaptırdım o kadar demir kullanıyorum bakalım faydası olmuş mu diye. nasıl olsa ücretsiz yapıyorlar. aç karna gittim ben. tetanoz aşısı için bir ay sonraya ikinci doz için tarih verdiler, ilk hamileliğim olduğu için.

benim saçlarım dökülmüyor, hatta eskiden çok dökülürdü durdu, ama sağlıklıda değil, cansızlaştı iyiice uçları çok kırıldı. kestirecem yakında.

Bebişlerinin hareketini hisseden arkadaşlar tam olarak nerede hissediyorsunuz ?? Kasıklardamı yoksa göbek deliğinin oralarda yada üstündemi?

kızlar bebeğin aşağıda yukarda olduğunu anlamıyorum ben, bu fotoyu geçen hafta çekmiştim. ortada gibi geliyor bana :) tam göbek deliğimin etrafında hissediyorum zaten.

fotoyu ne yaptıysam düzeltemedim bu arada, düz ekliyorum burda yan çıkıyor anlamadım.

Eklentiler

• $fotoğraf.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 65
Bebişlerinin hareketini hisseden arkadaşlar tam olarak nerede hissediyorsunuz ?? Kasıklardamı yoksa göbek deliğinin oralarda yada üstündemi?

Aysbozum ben sagda ve solda kasik ustunde hissediyorum genelde. Gobek deliginin orda hic hissetmedim hep kenarda. Elleri veya ayaklaridir diyorum.

Esim daha kiyafet icin erken 2 ay bekle diyor. Ama ben ankaraya gidecegim haftaya, ordan en azindan 0-6 ay icin bazi seyleri alayim diyorum. Bizim burda da cok cesit yok ve fiyatlar daha pahali. Araba icin cok agir olmasin ama guvenli olacak kadar saglam olsun dedim. Katlaninca koltuk ve kumas kismi icte kalsin. Kumaslar sokulup yikanabilsin. Ben travel set dediklerinden aldim ana kucagi arabanin ustune monte edilebiliyor ayrica araba koltugu da oluyor. Siyah renk aldim hem kullanisli hem de ikinci bebek kiz veya erkek olursa kullanilabilir. Chicconun burdaki modelleri asiri agirdi, katlayip arabaya koymak indirmek zor. Kraft ve bazi baska natjalara da baktim, internetteki yorumlari da okuyabilirsin bir urunu almadan, olumlu olumsuz pek cok sey yaziyorlar. Bir de ust dosemenin altindaki koruyucu kopugun saglam ve kalin olmasina dikkat ettim. Ben graco mosaic travel set aldim.

Yatak konusunda mobilya degil park yayak aldim. Altinda ve kenarinda esya krem bez koymak icin bolmeler var. Yatagin ustunde bez degistirmek icin parca var. Titresimi muzikleri derecesi ve donen oyuncaklari var. Sonra bunu oyun parki yapariz dedik. Odasinda cekyat koltuk ve duvar dolabi var, mobilya yatak komidin falan fazla gelir diye dusundum. Daha buyuk eve gecme durumumuz var, 2-3 yasinda odasini alirim. Umarim sagliksiz bir secim olmamistir. Park yataklara ortopedik silte konuluyor mu onu arastiracagim ben de. Aldigim yatagin markasi graco contour prestige.

Ay uzun uzun yazmışsın ellerine sağlık :13:
Almış olduklarına baktım harika ikisi de.Aldıklarınızla güle güle büyütürsün inşallah bebişini
Yatak ne kadar konforlu yok yok.Çoğu lazım olan şey var.derece filan.Dönencesi de var bende park yatak düşünüyorum ama sallanan beşiklerde hoşuma gidiyor.Geçen nette gördüm ama hangisinde olduğunu hatırlamıyorum,sallanma özelliiği de vardı
park yatağın.
Benim yeğenime de park yatak almışlardı onda vardı sanırım yatak,ortopedik mi hatırlamıyorum

Arabada da graco yu çok gördüm araştırma yaparken.İyi yorumlar vardı.Travel sistem beğeniyorum bende.En çok wollex newyork manhattan hoşuma gitti.Senin almış olduğunda ana kucağı direkt arabanın üzerine takılıyor.Bu baktığımda ise aparatları takılıp çıkarılıyor.Üzerindekini çıkarıp sadece ana kucağı takılıyor mesela ama onda da kafam takıldı.monte edildiğinde sallanıyor gibi duruyor :26: Yakından incelemem lazım.
Teslim aldınız mı aldıklarınızı evinize geldi mi.İnsan her gün onlara bakamadan yapamaz ya Ben aldıklarımı sever dururdum herhalde

Ne kadar guzelmis bu araba. Ozellikle ana kucagi takiliyken cok estetik :) tekerlekleri sapi falan oldukca saglam gorunuyor, magazada gorme imkanin varsa incele sallaniyor mu diye. Ben arabalarin hepsini actim kapadim kaldirdim manevra nasil yapiliyor baktim :) daha guzel bir model vardi ama kapaninca arabaya indir bindir zor olacak gibiydi. Esim olmadan da kolayca kullanayim dedim ama goruntu olarak cok daha hos modeller vardi :) bu park yatak sallanmiyor ama titresimi varmis. Calisirken gormedim nasil salliyor :)) sallanan yataklar da cok guzel, hala diyorum acaba mobilya yatak mi alsaydim diye. Paketleyip tasiyabilecegin bir yatak istiyorsan park yataklar iyi secim. Ben dogumdan sonra 2-3 ay annemde kalacagim, sonra evde kendi odamiza sonra da bebek odasina tasimamiz gerekecek. O acidan iyi oldu. Ben de bu hafta sonu siltelere bakayim.

Son olarak internetten buna da bak lutfen teyzesi. Graco sweetpeace. En cok bunu kullanmak icin sabirsizlaniyorum. Hele videolardaki sallanip uyuyan bebekleri gorunce :) Teslim aldik hepsi kutularinda duruyor. Tekrar paketleyemem diye acmadim ama gidip gelip bakiyorum :) insallah hepimiz yavrularimizin kullandigi gunleri de goruruz :)

Canım bence park yatak doğru seçim bende öyle alıcam. Çok kullanışlı benim abimin eşi kullanıyor şuan bebeğimiz 1 yaşında gayet rahat. Hatta haftasonu için yazlığa geldiler park yatağınıda getirdiker orda kurdular tekrar. Bence çok kullanışlı zaten 3 yaşına kadar odanda kalır sonra güzel bi oda alır geçirirsin diğer tarafa. Ben odasını iimdiden yapıcam çünkü babamlar hediye almak istiyolar benimde işime geldi zaten çocuk odam boştu giyisi odası yapmıştım oraya koyarım ama şuan sadece dolabını kullanırım.
Ben hala hiç bişey almadım almam gerekiyor ama nerden başlıyacağımı bilmiyorum. boynumdan rahatsızım ameliyat geçirdim şu bebek arabalarının en hafifini almam gerekiyor. Bakalım.. Bide neye berden bakıcam onu bilmiyorum. Kıyafet için mothercare bakarım, bebek arabası ve park yatak olarak pierre cardin istiyorum ama onlaronda hep internetten satışı var nerde satılıyo bilmiyorum görmeden alamam

Yazdıklarınızı okuyunca çok özendim kızlar, ben daha bir çorap bile almadım kuzuma

kızlar bende bebek arabası konusunda çok kararsızım.travel set istiyorum.ama boyun fıtıığm var.hafif bişey istiyorum.yıkanabilir olması da önemliii...3 model arasında kararsızım bir de benim için bir ayrıntı da ana kucagı ayrı monte edilen bişi olmalı kararsız kaldıgım modeller:

1) wei-b 1012 trio
2) casual cadillac travel sistem
3) chicco litleway plus travel sistem

özellikle 3. cüsü baston travel sistem araba.çok hafif...ana kucagı tek monte edilebiliyor..tek kötü yönü çift taraflı kullanılamaması...of yaaa.hergün fikrim degişio

ne güzel herkes bişeyler almışben daha bişey almadım. gerçi 2. çocuk olunca alacak pek bişeyde yok kıyafet alınacak
bizim bebeğin arabası beşiği var. ana kucağıda var ama yeni bir tane istiyorum daha bakmadık kıyafet bile bakmadık
bebiş olduğu için küçük portatif beşiklerde bakıyorum internetten ama daha almadık benimde içim gidiyor ama kocacığım erken bakarız daha diyor. bende netten bakıyom sadece ama kıyafet konusuna bu haftasonu bakacam birkaç parça bişeyler alıp kenara atmam gerek

arkadaşlar bebek şekerleri hakkında ne düşünüyorsunuz kendiniz mi yapacaksınız malzemeleri alıp yoksa hazır mı alacaksınız

malzemeler nerede satılıyor bilgisi olan varmı?

kurabiye konusunda kararsızım pek tatları hoşuma gitmiyor benim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…