- 22 Haziran 2010
- 2.901
- 106
- 363
arkadaslar tetanoz asısından doktorum hiç bahsetmedi. 21. hafta civarı mı yapılıyor? yapılması şart mı? ben de sorayım öyleyse.
Biz daha bebek için hiçbir şey almadık. :26:
Hatta ben netten sadece araba,park yatak filan bakıyorum eşim onlara bile daha erken bakma diyor.
Şuanda sadece,gebe izlemeden verdikleri bir tane ultra priması varbana da emzirme rehberi vermişlerdi.
Sen şartlarına bakarsın evin durumuna göre istediğini alırsın.Biz de kısmetse oda takımı filan almayacağız.
kızlar tetanoz 18-21. haftada 1. dozu yapılıyor daha sonra 2. doz için tarihte veriyorlar... benim ebe 18. haftada ilk dozu yaptı bana aile sağlık merkezinde,,oraya kayıt yaptırmanız şart çünkü bebek doğduktan sonrada bütün aşıları orada olacak o yüzden çok önemli ki düzenli kontrol ve tahlilde yapıyorlar.... hatta bebeğin kalp atışlarını bile dinliyorlar komik bi aletleben hamile kalır kalmaz kayıt yaptırdım ve 4 defa kontrole gittim biri tetanoz içindi...... bi daha ki randevu şeker yüklemesinden sonra.....ben tetanozun 2. dozunu olmayacağım çünkü 6 yıl önce bi tetanoz aşısı olmuştum...........gerek duyulmadı tekrara............aşı konusunu siz bilirsiniz ama ben eksik bişey kalmasın istediğim için gidip yaptırdım..... bu hafta başvuru yapın aşı için değilse bile kayıt açılması şart
ben güya hamilelik rahatken bakmaya çıkayım diye çıktım ama görünce dayanamadım. araba, anakucağı, yatak gibi büyük parçalar tamam :) kiyafet almadım sadece 2 tane yazlık elbise aldım. ama başlayacağım onları da yavaş yavaş almaya. benim eşim de erken diyordu ama hepisini bir ayda almak çok sarsacak dedim, zaten görünce o da birşey diyemedi. amaann boşver canımız çektikçe alalım :)
Selam bacilarim ya bise dicem gögüs ucu kanayan var mı ne kullaniyonuz sanki biraz erken doktora danismalimiyim
Canim bebek yağı tam deriye işlemiyormuş sanirim ama vazelin ise yariyabilir benim annemdede catlak yok ama üniversite zamaninda biraz catlaklar olustu bende acikcasi buyuzden güresılir gibi yaglaniyorum a bu arada sende yagli degilsin ilk zamanlardaki fotografini hatirliyorum
Ayyy ne guzel bi fotoooo bebis assagida sanirim ben8m gobis yukarda top gibi..
ilgin için sağol sedacım eşeğin aklına karpuz kabuğu soktular
bi de dünden beri de alt taraflarda ağrım var işin kötüsü o yüzden iyice tedirgin oldum
bu hafta doktora gidicem
bende sırtım ağrıyarak kalktım
gün içerisinde geçiyor benimde ne garip dimi
kızlar ben inanılmaz saç dökülmesi yaşıyorum bu sorunu yaşıyan var mı?
Bebişlerinin hareketini hisseden arkadaşlar tam olarak nerede hissediyorsunuz ?? Kasıklardamı yoksa göbek deliğinin oralarda yada üstündemi?
Büyüklerin masrafı daha çok zaten.Onlar daha çok tutuyor.Önemli bir kısmı atlaşmış sayılırsınız
Biz almıyoruz ama kenara atıyoruz şimdilik.ama nasıl tutuyorum kendimi.Bunun acısı fena çıkacak galiba
Allahtan fazla gezemiyorum.Çok sıcak fena oluyorum.Birde küçük bir yerde yaşıyoruz fazla alışveriş yeri yok bebeklerle
ilgili.
Erkekler görünceye kadar cool takılıyor da bebekle ilgili bişey rast gelince dayanamıyorlar sanırım.eşim umursamaz davranıyor ama
içi gidiyor.
araba ve yatağa nasıl karar verdin,çok seçenek var,neye dikkat edilmeli ki.bunları araştırıyorum bende
Esim daha kiyafet icin erken 2 ay bekle diyor. Ama ben ankaraya gidecegim haftaya, ordan en azindan 0-6 ay icin bazi seyleri alayim diyorum. Bizim burda da cok cesit yok ve fiyatlar daha pahali. Araba icin cok agir olmasin ama guvenli olacak kadar saglam olsun dedim. Katlaninca koltuk ve kumas kismi icte kalsin. Kumaslar sokulup yikanabilsin. Ben travel set dediklerinden aldim ana kucagi arabanin ustune monte edilebiliyor ayrica araba koltugu da oluyor. Siyah renk aldim hem kullanisli hem de ikinci bebek kiz veya erkek olursa kullanilabilir. Chicconun burdaki modelleri asiri agirdi, katlayip arabaya koymak indirmek zor. Kraft ve bazi baska natjalara da baktim, internetteki yorumlari da okuyabilirsin bir urunu almadan, olumlu olumsuz pek cok sey yaziyorlar. Bir de ust dosemenin altindaki koruyucu kopugun saglam ve kalin olmasina dikkat ettim. Ben graco mosaic travel set aldim.
Yatak konusunda mobilya degil park yayak aldim. Altinda ve kenarinda esya krem bez koymak icin bolmeler var. Yatagin ustunde bez degistirmek icin parca var. Titresimi muzikleri derecesi ve donen oyuncaklari var. Sonra bunu oyun parki yapariz dedik. Odasinda cekyat koltuk ve duvar dolabi var, mobilya yatak komidin falan fazla gelir diye dusundum. Daha buyuk eve gecme durumumuz var, 2-3 yasinda odasini alirim. Umarim sagliksiz bir secim olmamistir. Park yataklara ortopedik silte konuluyor mu onu arastiracagim ben de. Aldigim yatagin markasi graco contour prestige.
Ay uzun uzun yazmışsın ellerine sağlık :13:
Almış olduklarına baktımharika ikisi de.Aldıklarınızla güle güle büyütürsün inşallah bebişini
Yatak ne kadar konforlu yok yok.Çoğu lazım olan şey var.derece filan.Dönencesi de varbende park yatak düşünüyorum ama sallanan beşiklerde hoşuma gidiyor.Geçen nette gördüm ama hangisinde olduğunu hatırlamıyorum,sallanma özelliiği de vardı
park yatağın.
Benim yeğenime de park yatak almışlardı onda vardı sanırım yatak,ortopedik mi hatırlamıyorum
Arabada da graco yu çok gördüm araştırma yaparken.İyi yorumlar vardı.Travel sistem beğeniyorum bende.En çok wollex newyork manhattan hoşuma gitti.Senin almış olduğunda ana kucağı direkt arabanın üzerine takılıyor.Bu baktığımda ise aparatları takılıp çıkarılıyor.Üzerindekini çıkarıp sadece ana kucağı takılıyor mesela ama onda da kafam takıldı.monte edildiğinde sallanıyor gibi duruyor :26: Yakından incelemem lazım.
Teslim aldınız mı aldıklarınızı evinize geldi mi.İnsan her gün onlara bakamadan yapamaz yaBen aldıklarımı sever dururdum herhalde
Ne kadar guzelmis bu araba. Ozellikle ana kucagi takiliyken cok estetik :) tekerlekleri sapi falan oldukca saglam gorunuyor, magazada gorme imkanin varsa incele sallaniyor mu diye. Ben arabalarin hepsini actim kapadim kaldirdim manevra nasil yapiliyor baktim :) daha guzel bir model vardi ama kapaninca arabaya indir bindir zor olacak gibiydi. Esim olmadan da kolayca kullanayim dedim ama goruntu olarak cok daha hos modeller vardi :) bu park yatak sallanmiyor ama titresimi varmis. Calisirken gormedim nasil salliyor :)) sallanan yataklar da cok guzel, hala diyorum acaba mobilya yatak mi alsaydim diye. Paketleyip tasiyabilecegin bir yatak istiyorsan park yataklar iyi secim. Ben dogumdan sonra 2-3 ay annemde kalacagim, sonra evde kendi odamiza sonra da bebek odasina tasimamiz gerekecek. O acidan iyi oldu. Ben de bu hafta sonu siltelere bakayim.
Son olarak internetten buna da bak lutfen teyzesi. Graco sweetpeace. En cok bunu kullanmak icin sabirsizlaniyorum. Hele videolardaki sallanip uyuyan bebekleri gorunce :) Teslim aldik hepsi kutularinda duruyor. Tekrar paketleyemem diye acmadim ama gidip gelip bakiyorum :) insallah hepimiz yavrularimizin kullandigi gunleri de goruruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?