vee doktorumuzdan geldikk kızlar =) 21+5 deyiz usg ye göre.. herşey yolunca şükürler olsun 2 muayenedir artık 4 boyutlu usg yapıyor doktorumuz keyfimize diyecek yok tabi... yüzünü gösterelim dediği an minik kızım yüzünü bize döndü sanki anlamış gibi,,öyle güzel ki bakmaya doyamadık bugün anannemizde vardı torununu görünce yüzündeki o şaşkınlık o gülümseme öyle güzeldi ki............. bebeğim 27 cm 480 gr. dr. gayet iyi dedi.. bütün organları tek tek inceledi gösterdi parmaklarını saydı...uzun bi muayene oldu yani... yarın 16.00 ya detaylı için randevu verildi 2 gün üst üste görecek olmanın mutluluğu içindeyimm =)) bu arada abimin eşi de vardı o da hamile olduğunu öğrendi geçen hafta önce bugün betayı tekrar ettirdi o da benim dr. a başladı ufacık keseyi gördük teyze olduktan sonra bir de hala olmanın mutluluğu var artıkRabbim bizlerin ve tüm herkesin evladını sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah..... .....
canım tamamen aynı durumdayızzbenim maaş olduğu gibi ev kredisine gidiyor neredeyse eşimin maaşıyla geçiniyoruz bir de tatile filan gittik para ayıramadık ufak tefek bişeyler aldım ben hastane çıkışı vs. diye ama her çocuk nasibiyle gelir bende inanıyorum Allah sağlık versin herşeyi fazla fazla olur eminim... önümüzdeki ay kalan eksiklere başlayacağız kasım sonuna kadar tamamlamış olmaya çalışacağız kışın zor olur bizde ağırlaşırız iyicee
bu arada park yatak almayı dusunenler bır arkadas yazmıs ya zararlı yonlerını duydum dıye ne dusunuyorsunuz sız? bız de oturdugumuz ev kendımızın degıl o yuzden gereksız esya almak ıstemıyorum sadece park yatak alıp yanıma koyarım bır de sıfonyer alayım dıyorum...3 4 sene sonra ev alırsak odassı olur hem ben o zamana ıkıncı bebısı de dusunuyorum kısmetse...yasım 31 hatta bu bebısım 1bucuk yasına gelınce tekrar hamıle kalsam dıyorum Allah ızın verır yasarsam saglıgım yerımde olursa tabı.. hatta sıfonyer bıle almasam da yatak odamdakı ssıfonyerı bosaltıp ona mı koysam masraf yapmasam mı bılmıyorum....
bu arada park yatak almayı dusunenler bır arkadas yazmıs ya zararlı yonlerını duydum dıye ne dusunuyorsunuz sız? bız de oturdugumuz ev kendımızın degıl o yuzden gereksız esya almak ıstemıyorum sadece park yatak alıp yanıma koyarım bır de sıfonyer alayım dıyorum...3 4 sene sonra ev alırsak odassı olur hem ben o zamana ıkıncı bebısı de dusunuyorum kısmetse...yasım 31 hatta bu bebısım 1bucuk yasına gelınce tekrar hamıle kalsam dıyorum Allah ızın verır yasarsam saglıgım yerımde olursa tabı.. hatta sıfonyer bıle almasam da yatak odamdakı ssıfonyerı bosaltıp ona mı koysam masraf yapmasam mı bılmıyorum....
canım ben interneti aradım taradım birşey bulamadım park yataklar hakkında. ben de aldığım yatağın üreticisi Graco'ya mail yazdım. onlardan cevap gelince size de yazarım :) bakalım üreticisi sürekli yatmak için tavsiye ediyor mu.
çalışan arkadaşlar, izin konusunu ne yapmayı düşünüyorsunuz? ben öğretmenim, 37. haftaya kadar çalışırım diyorum izinimi aktarmak için ama aslında çalışmak istemiyorumbu sene de 30 saat ders verdiler. iyice yorulucam yani. ama asıl doğum sonrası önemli. nisanın ortasında bitiyor benim izin. ücretsiz izin hakkımız var ama bizim maaşın biri tamamen eve gidiyor:18::18: heyet raporu almak sıkıntı. haftalık rapor alsam 5 gün 5 gün en azından 40 günlük hakkımı öyle kullansam diyorum küçük bir ilçede görev yapıyoruz bana her hafta rapor vermez,veremez doktor. şehir dışına da çıkamam küçük bebekle:18::18:
çalışan arkadaşlar, izin konusunu ne yapmayı düşünüyorsunuz? ben öğretmenim, 37. haftaya kadar çalışırım diyorum izinimi aktarmak için ama aslında çalışmak istemiyorumbu sene de 30 saat ders verdiler. iyice yorulucam yani. ama asıl doğum sonrası önemli. nisanın ortasında bitiyor benim izin. ücretsiz izin hakkımız var ama bizim maaşın biri tamamen eve gidiyor:18::18: heyet raporu almak sıkıntı. haftalık rapor alsam 5 gün 5 gün en azından 40 günlük hakkımı öyle kullansam diyorum küçük bir ilçede görev yapıyoruz bana her hafta rapor vermez,veremez doktor. şehir dışına da çıkamam küçük bebekle:18::18:
cnm dogumun ne zaman gozukuyor? benım 31 ocak gozukuyor SAT 26 nisan .senın? yenı yasa cıkarsa onncesındekı sonrasına aktarabılısek 15 hafta eder.....dogum tarıhınden 15 hafta say....gerı kalana da rapor alacaz 5 5 ya da mudurde 10 gun mazeretımız var.. evet heyet raporu zor ıs...eger yenı yasa cıkarsa benım mayısın ortasına kadar goturuyor...yeter kı cıksa senın ne zaman dogum
cnm dogumun ne zaman gozukuyor? benım 31 ocak gozukuyor SAT 26 nisan .senın? yenı yasa cıkarsa onncesındekı sonrasına aktarabılısek 15 hafta eder.....dogum tarıhınden 15 hafta say....gerı kalana da rapor alacaz 5 5 ya da mudurde 10 gun mazeretımız var.. evet heyet raporu zor ıs...eger yenı yasa cıkarsa benım mayısın ortasına kadar goturuyor...yeter kı cıksa senın ne zaman dogum
Ben de aynı şeyi evirip çeviriyorum kafamda, 24-28 Ocak gibi olacak benim doğum kısmetse, ama ben 1 Ocak'ta bırakmayı düşünüyorum. son 3 hafta evde kalayım artık diyorum. 1 Ocak'ta çıkarsam izne 15 Mayıs'a kadar idare ediyor beni. Sonrasında da doktor doktor gezerim artık heyet raporu için :44: 5er 5er rapor alsam diyorum o zaman da yıllık 7 günlük raporu geçince maaş kesintisi oluyo, maaştan baya bir kısım gider, ev kredimiz var o çok düşündürüyo, umarım heyet raporu alabilirim, eğer 30 gün alabilirsem 15 Haziran'dan sonra seminer dönemine giderim diye düşünüyorum. Planlar böyle de gerisi kısmet
ben de sizdenim kızlar:))) esımın maası kredıye gıdıyor araba ıcın. sadece benım maasımla gecınıyoruz sımdı de eksıdeyız yaz tatılı gırınce masraf oldu... ben de daha bır corap almadım bebısımee:) durumumuz bıraz duzelsın dıye beklıyoruz... ekım 15den sonra alısverıse cıkalım dıyorum esımle sabahtan cıkarız soyle geze geze her yerı alırız her seyı yeterkı kredı kartımızın lımıtı acılsın:) kasım aralıkta hem hava soguk olur hem de agırlasırız herhalde dıye dusunuyorum......
aslında bırr de lıste yapsak kacar tane zıbın, tulum, hastane cıkısı, ıclı dıslı takım almalıyız....ve kac aylık olmalılar ben yenıdogan cok almak ıstemıyorum sadece hastane cıkısı alsam ıkı tane yenıdogan yeterlı heralde... onun dısında 0-3 ve 3-6 ay mı olmalı ne dersınız neler almalıyız ılk? bu konu cok konusuldu yazıldı ama gereklı gereksız seyler bır arada degılde sadece en gereklı oanları cıkarsak hep bırlıkte........ ayrıca hastane dıye ayırsak
ben de sizdenim kızlar:))) esımın maası kredıye gıdıyor araba ıcın. sadece benım maasımla gecınıyoruz sımdı de eksıdeyız yaz tatılı gırınce masraf oldu... ben de daha bır corap almadım bebısımee:) durumumuz bıraz duzelsın dıye beklıyoruz... ekım 15den sonra alısverıse cıkalım dıyorum esımle sabahtan cıkarız soyle geze geze her yerı alırız her seyı yeterkı kredı kartımızın lımıtı acılsın:) kasım aralıkta hem hava soguk olur hem de agırlasırız herhalde dıye dusunuyorum......
aslında bırr de lıste yapsak kacar tane zıbın, tulum, hastane cıkısı, ıclı dıslı takım almalıyız....ve kac aylık olmalılar ben yenıdogan cok almak ıstemıyorum sadece hastane cıkısı alsam ıkı tane yenıdogan yeterlı heralde... onun dısında 0-3 ve 3-6 ay mı olmalı ne dersınız neler almalıyız ılk? bu konu cok konusuldu yazıldı ama gereklı gereksız seyler bır arada degılde sadece en gereklı oanları cıkarsak hep bırlıkte........ ayrıca hastane dıye ayırsak
Canlar firmadan soyle bir cevap geldi. Cocuk doktoruna sormak lazim, tanidigi olan var mi?
Park yatakların tümü, kısa süreli istirahat yada seyahat için dizayn edilmiştir. Ancak; 3 yaşa kadar sürekli kullanmak isterseniz, park yataklara uygun olarak, piyasada bulunan sünger yada viskoleks iç yataklardan satın almanız gerekmektedir. Yatak konusunda doğru ve sağlıklı bir seçim yapmanız için cocuk dokrorunuza danismanizi tavsiye ederiz.
Canlar firmadan soyle bir cevap geldi. Cocuk doktoruna sormak lazim, tanidigi olan var mi?
Park yatakların tümü, kısa süreli istirahat yada seyahat için dizayn edilmiştir. Ancak; 3 yaşa kadar sürekli kullanmak isterseniz, park yataklara uygun olarak, piyasada bulunan sünger yada viskoleks iç yataklardan satın almanız gerekmektedir. Yatak konusunda doğru ve sağlıklı bir seçim yapmanız için cocuk dokrorunuza danismanizi tavsiye ederiz.
koyu yaptığım kısmı anlayamadım canım, nasıl oluyor o? benim ablam geçen yıl 5'er5'er aldı raporu. ama dediğim gibi ben küçük bir ilçedeyim onu da alamam herhalde o şekilde. bir de heyet raporu il dışından alııyor mu?
içine kaltilei ve doğru bi yatak konduğunda ben sakıncası olduğunu düşünmüyorum kesinlikle..
yatak konusunda beraber bi karara varalım kızlar ben süngeri eledim sanki yani visko daha iyi gibi geldi bana. baktım da bir mağazada. bir de park yatak kullanacak olanlar hani normal beşiklere takılan uyku setlerinin içindeki kenar korumaları var ya onlardan kullanacak mısınız? satıcının biri bana gerekli olabilir, çocuğunuz özellikle ilk zamanlarda file ile temas etmemiş olur dedi. karasız kaldım uyku seti mi alsam yoksa sadece nevresim mi alsam:44:
bir de seneye kışa kadra herhalde yorgan lazım olmaz diye düşünüyorum. küçükken battaniyeye sararız bebişlerimizi
Şöyle anlatayım arkadaşım, Haziran'da 3 hafta rapor aldım ben, mide bulantılarımın olduğu dönemde ayağa bile kalkamıyodum baya kötüydüm yani başlarda. Neyse işte o dönemde 5+5+3 şeklinde 3 hafta rapor aldım. (2 gün okula gittim son hafta, biraz iyiyim sandım ama devam edemedim tabi sonra) Temmuz maaşım yattı, baktım 50-60 lira civarında kesinti yapılmış. Müdür yardımcımı aradım, hayırdır hocam herkese zam yapıldı bana indirim mi yapıldı maaşa diye'yıllık 7 gün rapor hakkınız var hocam, onu doldurunca aldığınız her rapor için maaştan kesinti yapılır.' dedi. Yani 13 günün 7'si rapor hakkım, kalan 6 güne bu kesinti olmuş. Zaten 400 lira ek dersin gitti okula gitmediğim için doğal olarak, ona lafım yok ama maaşımı niye kesiyosun yani. İşte ben öyle şeker yüklemesiydi aşıydı öyle şeyler için rapor almayı o yüzden istemiyorum. Bu rapor hakkı Aralık'ta sıfırlanacak. O zamana kadar aldığım her rapor hem ek ders hem maaş kesintisi demek oluyor benim için :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?