2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Kızlar bugün alt açma, havlu, battaniyeler kundaklar filan bakmaya çıktım tabi şuan alamam 1 ay sonra alırım diye düşünüyodum. Annem geldi eli kolu dolu herşeyi almış bugün ne baktıysam hastane çıkışına kadar organik almış bide hep. 6-9 aylıklar dahi var. Ayyy nasıl sevindim resmen Allah gönderdi dedim , insan tabiki herşeyi kendi almak istiyo ama böyle olması çok mutlu etti beni

kendıme evde gıyınmek ıcın ıkı takım esortman almak ıstıyorum onden fermuarlı olabılır. zaten ılk zamanlar cok kısı gelmez 20 gunden sonra falan gelırler herhalde...boyle olmalı zaten... benım burda okul arkadaslarım var esımın okulu var onlar grupca gelır. baska da cok kımsem yok bır kac yakın akrabam var......ılk 2 ay evde oluruz hep hatta 3 ay. sadece doktora gıderız o yuzden kendıme ne su an ne de o aylar ıcın masraf yapmak ıstemıyorum. evde esortman yeter. bır de bırılerı gelınce evde olanlardan gıyınırım artık:)

zaten ev klımalı kıs kıyamet bebısımle oturuuruz. doguma annem ve esımın annesı gelecek.onlar gıttıkten sonra yalnızım hazırana kadar kendım buyuutucem bebısımı.

Ne güzel canım çok sevindim ne güzel annişin düşünmüş herşeyi:) Ben de annemi zor tutuyorum. Bebişin odasını alacaklar, biraz daha zaman geçsin diye bekliyorum. Bir de eşimin ailesi, eltimden biliyorum pek bir şey yapmadılar, o nedenle ben de bizimkilere çok yüklenmek istemiyorum. Annemler abimin bebeği olduğunda, yengeme küçük bir set bebeğe altın yapmışlardı. Onun öncesinde de yengeme pike takımından, hastanelik gecelik pijamasına kadar her şeyi almıştı.

Valla kendime alınmış kadar sevindim güle güle kullansın kuzun. Benim annecim de beşiğini alcak söz verdi, kayınvalidem kıyafet falan zaten alırlar da ben kendim de görmek istiyorum alacaklarını :) Bana sormadan almazlar inşallah, pimpirikliyim ben biraz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
herkese ii akşamlar..
22+2 haftalık hamileyim. uzun zamandır sessiz sessiz takip etmekteyim. yazdıklarınız, heyecanlarınız, birikimleriniz beni heveslendiriyor, mutlu ediyor. nette ne kadar da teknik bilgi verilse de, belki daha bilgilendirici olsa da, acaba benim gibiler ne yaşamışlar diye bir çırpıda okumak istediğim paylaşımlarınız yol gösterici..
ilk kez anne olacağım ve bir oğlum olacak allah izin verirse, 13. haftada belli olan bir cinsiyet ve belli olduğu üzere ismi inşallah ali polat olacak. bugün ayrıntılı ultrason günümüzdü. özlem, heyecan, kaygı, mutluluk vs.. daha tanımlayamayacağım daha bir sürü duyguyla gittik. her şey normal, lakin kalbinde delik var. kalbinde delik olması bebekte bir anomali olabileceği anlamına gelmekteymiş, down sendromu gibi. 2' li taraması yapılmış fakat sonucu normal gelmişti. ama işte bu ayrıntılı ultrasonda kalp sorunu anomali işareti olabiliyormuş. kesin sonucun sıvı almak olduğunu ancak o şekilde %100 sonuç alabileceğimi iletti doktorum. ama herhangi bir müdahalede bulunmayacağım için öyle mi değil mi öğrenmemin bir mantığı yok diye düşünüyorum ama 4 ay nasıl geçer bilemiyorum.
lütfen dua edin. sevgiler herkese...

Limit aça aça bir hal olduk kili kilina yetriyoz rabbim esirgesin bebisimin bir sürü bakimi var ne yapacaz bilmem herseyin hayirlisini rabbim bilir.. bende baslarda kiyafet verim diodu ablam yok diyodum cocuguma 2. El giydirmem simdi ver diyom yikicam ütülicem ewde giydiriri gezmelik alirim gerci annemlerde alicak... walla zamannn :) allah ödeme kolaylığı verir inşallah

Öyle olcak valla anacım, herkes atacak pammık elleri cebe

Aynenn alsinlarrr demiii ama ya zaten yatak yorgan battane hastane cikisi anam alacak hep:)

Allah ödeme kolaylığı verir inşallah canim ne yapalim yaaa 2 kredi bi kredi karti borcumuzzz allah saglik versin :) çalışalım kazanalim bende önümüzdeki ay sütyen kilot pijama gecelik aliyim diyorum bakalim oda bütce ayirabilirsem

Ahhh bu annemer walla ben cocugumun götü acikta kalcak saniyorum ama annem hastane cikisi sampuan yorgan newresim battaniye ve kiyafetleri alacagini soyledi umudum o herseyi anam yapiyo baska kimsemiz yok esimin ailesi warda ha tarladaki gereksiz ot ha kaynana gilll amannn dert bitmezzz hayatin en guzel yan8 ewlat rabbim saglikli sihatli dogumlar wersin insallah

Burda hepimiz birbirimizden birseyler ogreniyoruz. Ben sahsen hususi olarak kimseyi gormezden gelmiyorum, sadece bilmedigim sorulara cevap vermiyorum. Evet tabii ki ilk basta her numara biberon almaya gerek yok. Ama sen sutun gelecegine eminsen biberon almayabilirsin. Pek cok kisinin ya yeterli sutu gelmiyor ya da hic sutu olmuyor. Hastanede bebek acken gidip biberon arayamayacagimiza gore bazi seylerde hazirlikli olmakta fayda var. Tabii ki herkes zevkine ve butcesine gore alacak, burda tek amacimiz paylasmak ve bilgi edinmek.

Alipolat,

Cok geçmiş olsun, bugüne kadar bu forumdaki arkadaşlar neler atlattı , cook sukur hic birinde bir sey çıkmadı. Ben inanıyorum ki sende sorunsuz bir sekilde atlatacaksın.Allah bizi evlatlarımızla sınamasın. Dun cok yakın bir arkadaşım 8. yasında kalbinde delik olan kızını doktora kontrol için goturdu, kızının da dogustan kalbi delik , onun dışında başka bir sıkıntısı yok. Kendi kendine kapanırsa ne ala, kapanmazsa kasıktan girelecek bir ameliyat olacak.

Mevlam içindeki sıkıntıyı bir an once hayra çıkarsın. Dualarım seninle ve oğlunla

slm kızalar nasılsınız ben size bişey danışacağım ben bu güne kadar özel bir hastanedeki dr gidiyordum drumdanda memnundum ama sezeryan olacağım için oranın anestezisyeni sıkıntı biraz dediler bugün devlet hastanesinde bir dr gittim diğer drum gibi güzel ilgilendi ama hastane ortamı malum bu drunda ekibine iyi diyorlar şimdik kafam çok karıştı napmalıyım

Alipolat cok gecmis olsun. İnsallah doguma kadar delik kapanir. Benim kuzenimin kizi kalbi delik dogdu, bebekken ameliyat oldu. Simdi genc kiz oldu cok sukur sagligi iyi. Rabbim senin de yavruna saglik, sihhat versin insallah.

Umarım sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız. Umarım herşey yoluna girer dualarım seninle.

çok geçmiş olsun canım moralini yüksek tut benim kızıma 8 aylıkken dru down sendromu var demişti o bir ay nasıl geçti anlatamam ama çok sağlıklı bir kızım oldu sen bol bol dua et kendini hiç dinleme umarım çok sağlıklıdır paşan

cnm moralını yuksek tut, neler dıyorlar ama saglıklı bebekler dunyaya gelıyor. ıcını ferah tut.Allahım bebıslerımızı korur ınsallah....

Çok geçmiş olsun, bol bol dua, Rabbim isterse her derdin devası olur inşallah. Oğluşuna sağlık sıhhat, sana da Allah'tan sabır diliyorum.

Doktor önemli senin durumunda, ama ameliyat ekibi daha önemli. Hem anestezi uzmanı iyi olan hem de doktorunun içine sinebileceği başka özel hastane baksan? Var mı başka seçeneğin ?

:) Burda herkez birbirinden bise ögreniyor dogru kimse hiç biseden emin degil:) rabbim bebislerimize saglik versin hele bir dogsun eksiklerde tamamlanir elbet bebis aç aç aglamaz can veren rabbim kismetini de vermiştir elbet...

Çok saolun kızlar Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin , bende başta görmem lazım bana alınıcakları diyodum ama annem benden daha iyi seçimler yapmış. Çok baskılı armalı şeyleri sevmiyorum bide mavi rengini sevmiyorum oğlum olucak ama almak istemiyorum herşey mavi saolsun ona göre almış. Eminim sizin annelerinizde çok güzel şeyler alıcaktır

ii dilekleriniz için teşekkürler dua edin lütfen..
annelik işte diyebiliyorum ancak ne de erken çöküyorsa bu duygu böyle..
inancım sonsuz ve sorgusuz lakin içim bir buruk, kırgın öyle işte..

Ben bu kalp delik olayını bi kaç kişiden duydum , en son ablamın bebeğinde oldu. Ayrıntılı yapılmamıştı doğduktan sonra öğrendik önce şok olduk ama annem çok rahattı bazı bebeklerde olur kendinden kapanır duymadınızmı hiç demişti büyük çogunluğu doğumdan sonra ilk 1 yıl içinde kapanıyomuş gerçektende öyle oldu. Rahat ol Allahın izniyle kapanır ikilinde temiz çıkmış çok şükür dua edelim başka doktorlarada sordunmu kalp delik olunca beraberindeki anomaliyle ilgili yani kalp le ilgili bu durumda illa başka bişeyin habercisimi demekmiş. Bi kaç doktora sonucunu göster bence. Topidik hatırlar benimde kalp atışı geç duyulmuştu bi doktor alalım artık kalp atışı olmaz demişti başka bi doktorda bunu söyleyebilmek içinde 6 kez ultrasona alıyoruz olurmu hiç öyle demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…