2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Günaydın kızlar....öğünler konusunda evet kesınlıkle atlamamalıyız ben de gecıstırınce cok kotu oluyorum acıkınca hem basım da cok fecı agrıyor ve tum gun gecmıyor ben okula gıttıgımde bır tenefus elmai bır tenefus de cevız fındık badem ve uzum karısımım var ondan yemegı dusunuyırum ogleyın de okulda hazır yemek yerıne evden ekmek arası goturcem gecen sene de oyle yapıyordum.... ama bu ıkı gun sabahları dersım yok evden yemegımı yeyıp cıkıyorum meyvem sutum her seyım

günaydın topidik kız zabaaaan köründe ne işin var ayakta :1:
çok uykum var benim doğum iznine çıksak da uyusak çalışmasak :1:

kocacımın işi uzakta, erken çıkıyor. o kalkınca ben de kalkıyorum. zaten gecede 2-3 kere tuvalet için kalkınca uykum bölünüyor kızzz :( artık çalışmak istemiyoruzzz :((

Günaydın kızlar naponuz bakem anlaşılan hepimiz 5. ayda 3 kilo almışız :1:

ben de 3 kilo alarak bu ay 60 kiloya çıktım.çok şaşırdım halbuki çok yemiyorum ama nasıl oldu anlamadım :27:
oğlan 780 gr olmuş.hadi 200 gr o almış da bana noluyo :52:
bizim oğlan da dün maç izlerken coştu kolbastı oynuyo içerde :52:
ben bi an 2 beşiktaşlının oğlu galatasaraylı olacak diye korktum ama olsun dünkü maç nihayetinde milli bi maç sayılırdı :1:
QUOTE]

haha :)) çocuk sevinmiştir belki galatasaray gol yiyince :D

dün sabah 70 kilo gösteriyordu tartı, dün ne bulursam lüpletmedim normal öğünlerimi yedim. bugün sabah 69 gösterdi. var bizim tartıda bir tuhaflık galiba.

bu arada sabah 7de kahvaltı yaptım. şu an kurtlar gibi açım. yanımda elma var ama o beni kesmez. tost falan çekiyor canım :( off ben yuvarlanacağım en sonunda galiba.

günaydın anneler
çalışan anneler dikkat diyerek başlıyorum. dün ilk dersim 11 deydi. 7.30 da kahvaltı yaptım. 10 gibi kavun yedim. dedim ki öğle arasına kadar beni tutar. dersin ortasında müthiş bi başdönmesi terleme tuvaletim geliyor gibi... şekerimmi düştü tansiyonum mu bilemedim. oturdum çocuklar küp şeker getirdi, ayran içtim filan derken geçti. ama akşama kadar kafamı kaldıramadım yastıktan. aile hekimine gittim, öğünü kesinlikle atlama ve kaliteli şeyler ye dedi. ayrıntılı bir şekilde anlatıyorum ki yaptığım hatalara düşmeyin. insan ters düz oluyo bütün gün. bu aralar şeker yüklemesi yakın olduğu ve kilo aldığım için öğünlerimi kısıyordum. kavun beni idare eder sandım ama daha beter ediyomuş. 2 saate bir bişeyler yemek gerekiyomuş. süt gibi, muz,elma gibi. bundan sonra ne kilolarım ne şeker yüklemesi... zaten şekerim yüksekse her koşulda yüksek çıkacak. sakın öğününüzü azaltmayın.sakın sakın. ben çok üzüldüm bebeğime zarar vericem diye.
bide öğretmen arkadaşlar ben 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum Allah izin verirse izni sonra kullanmak için. siz nasıl planlıyorsunuz izin işini?

geçmiş olsun canım. meyve ile ceviz badem veya 2-3 tane grisini yiyebilirsin. sanırım kan şekerinin düşmesini engelliyor. tek başına meyve beni de tutmuyor.

Herkese günaydın kızlarrr ve güzel bebişleri :16: biz kalktık kahvaltımızı ettik babayı işe gönderdik şimdi temizlik zamanı :52:

Saol canım sabahın 5 inde hortladım yine uyku yok bana, bu arada çok yorma kendini temizlik için lütfen yorgunluğumuzdan bebişlrde çok etkileniyomuş bırak biraz pis kalsın evlerimiz :))

Engteacher oyle ustten usten yap, su cini esine ver, agir isleri o yapsin :) temizlik malzemesi soluma.

Valla kızlar eşim de akşamdan beri 10 kere söyledi kendini fazla yorma bak sakın diye de yapacağım iş belli süpür, sil, toz al :) daha fazlasını yapmam zaten. Eşimle birlikte yaparken o halı kilim ne varsa kaldırıyo zaten o yüzden fazla kirlenmemiştir daha evim :) Dinlene dinlene yapmayı düşünüyorum bebişim yorulmasın :16:

günaydın anneler
çalışan anneler dikkat diyerek başlıyorum. dün ilk dersim 11 deydi. 7.30 da kahvaltı yaptım. 10 gibi kavun yedim. dedim ki öğle arasına kadar beni tutar. dersin ortasında müthiş bi başdönmesi terleme tuvaletim geliyor gibi... şekerimmi düştü tansiyonum mu bilemedim. oturdum çocuklar küp şeker getirdi, ayran içtim filan derken geçti. ama akşama kadar kafamı kaldıramadım yastıktan. aile hekimine gittim, öğünü kesinlikle atlama ve kaliteli şeyler ye dedi. ayrıntılı bir şekilde anlatıyorum ki yaptığım hatalara düşmeyin. insan ters düz oluyo bütün gün. bu aralar şeker yüklemesi yakın olduğu ve kilo aldığım için öğünlerimi kısıyordum. kavun beni idare eder sandım ama daha beter ediyomuş. 2 saate bir bişeyler yemek gerekiyomuş. süt gibi, muz,elma gibi. bundan sonra ne kilolarım ne şeker yüklemesi... zaten şekerim yüksekse her koşulda yüksek çıkacak. sakın öğününüzü azaltmayın.sakın sakın. ben çok üzüldüm bebeğime zarar vericem diye.
bide öğretmen arkadaşlar ben 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum Allah izin verirse izni sonra kullanmak için. siz nasıl planlıyorsunuz izin işini?

Arkadaşım çok geçmiş olsun, içimizde bizi kemiren birer fare var artık bunu unutma her daim bişeyler taşı yanında :1: Ben sabah kahvaltı ediyorum yanıma tost meyve alıyorum ona rağmen 2'de eve geldiğimde kurt gibi aç oluyorum. İnşallah bidaha yaşamazsın, o acıkıp baygınlık hissetme çok fena oluyo:(

heyyy teacher leave those kids alone :52::60:
çocukları az rahat bırak çok fenasın yaa bi alışsınlar :1:
ama yok yaa sen başla en önemlisi ingilizce dersi,gerisi boş :52: onu öğrensinler de hayatları kurtulsun evlatların valla.
bizim oğlan da dün maç izlerken coştu kolbastı oynuyo içerde :52:
ben bi an 2 beşiktaşlının oğlu galatasaraylı olacak diye korktum ama olsun dünkü maç nihayetinde milli bi maç sayılırdı :1:

Çocuklar tatile doymuş zaten ilk 2 saat sohbet muhabbet, diğer gün derse başlayalım diye onlar söylüyo :1:

Günaydın kızlar....öğünler konusunda evet kesınlıkle atlamamalıyız ben de gecıstırınce cok kotu oluyorum acıkınca hem basım da cok fecı agrıyor ve tum gun gecmıyor ben okula gıttıgımde bır tenefus elmai bır tenefus de cevız fındık badem ve uzum karısımım var ondan yemegı dusunuyırum ogleyın de okulda hazır yemek yerıne evden ekmek arası goturcem gecen sene de oyle yapıyordum.... ama bu ıkı gun sabahları dersım yok evden yemegımı yeyıp cıkıyorum meyvem sutum her seyım
Geçen sene ben abartıp yemek pilav falan götürüyodum kaloriferin üstünde mis gibi ısınıyodu :1: ama o zaman öğle arası vardı öğleden sonra da çalışıyodum, bu sene sadece sabahçıyım 7 dk lık teneffüs yemek yemeye yetmez, ben de ekmek arası götürüyorum artık.
Fındık fıstık ceviz, meyve.. Dolap bakkal gibi oldu :9:

kızlar günaydın, bu sabah karnımın sağ tarafında bir acı var.acı demek mi lazım bilemiyorum ama sağ bacağımı hareket ettirdiğimde sağ tarafımda bir acı oluyor.böyle bir şey yaşayan var mı?

Bu arada kilo konusu açılmış bende 16. haftaya kadar sadece 1 kilo almıştım... ama 3,5 kilo daha aldım16-23.hafta arası........ sanırım artık hızla kilo alacağızzz.... şu anda 64 kg civarında 63.700 gr filandı iki gün önce ,,boyumda 1.70.. şu an için çok sezinlenmiyor kilo durumu ama yüzüm aldı en çok kiloyu:9:

Son düzenleme:
kızlar günaydın güne güzel bir haberle başladım, inşallah sonucu alınır ama tabi tereddütüm var. haberde kayınvalide diyor ama kayınvalidem zaten vefat etmiş ve benim annem bakacak bebeğe, sizce anneyi de kapsar mı? haber şu;

Çalışmaları süren pakete göre torununu sinemaya ve tiyatroya götüren dedenin biletini devlet karşılayacak, çocuğunu bakıcı yerine kayınvalidesine bırakana destek sağlanacak.

‘YAŞ 70 İŞ BİTMİŞ’ DÖNEMİ KAPANIYOR

Çalışan kadına çok çocuk destek paketinin ardından, yaşlı nüfusa teşvik paketi de hazırlanıyor. Yaşlı nüfusu sosyal ortama çekmeyi ve aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan destek paketi ile dede ve nineler daha aktif hale gelecek. Torununu sinema ve tiyatroya götüren dedenin biletinin devlet tarafından karşılanması gibi yöntemler üzerinde çalışılıyor. Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda üzerinde durulan bir başka model ise aile bağlarının da güçlendirilmesi. Örneğin çocuğunu bakıcısına değil de kayınvalidesine bırakana destek sağlanması gibi bir model geliştirilecek. Bu kapsamda farklı ülke modelleri de incelenecek. 10. Kalkınma Planı’nda yer alan çalışma kapsamında yaşlılarla ilgili özel ihtisas komisyonu kurulması öngörülüyor. Söz konusu destek modelleri komisyonun çalışmasının ardından kesinlik kazanacak.

ne guzel sabahcısın ve ogleden sonran bos... keske benım de oyle olsa ama nerdee saat 3 te bıtıyor...ben de sandvıc goturcem o yeter artık aksamları da bır corba olmalı ve yanına da bazen etlı yemek bazen sebzelı yemek olmalı ama ne yemek yapcagımı sasırdım her gun aklıma gelmıyor haftalık bır menu mu cıkarsam:)

geçmiş olsun canım. meyve ile ceviz badem veya 2-3 tane grisini yiyebilirsin. sanırım kan şekerinin düşmesini engelliyor. tek başına meyve beni de tutmuyor.

bana elma cok ıyı gelıyor tutuyor benı ama bır oncekı ya da sonrakı tenefuste cerez karısımımı yersem ohhh super hıc acıkmam:)

dede nine paketi
kızlar günaydın güne güzel bir haberle başladım, inşallah sonucu alınır ama tabi tereddütüm var. haberde kayınvalide diyor ama kayınvalidem zaten vefat etmiş ve benim annem bakacak bebeğe, hatta bunun için bidahaki ay annemlerin alt kata taşınıcaz. öğretmenim ama 8-5 çalışıyorum ve işyerim şehrin bir ucunda annemlerin ev bir ucunda... sizce anneyi de kapsar mı? olursa çok sevinirim doğrusu, anneme destek olur. haber şu;

...........................................................

Çalışmaları süren pakete göre torununu sinemaya ve tiyatroya götüren dedenin biletini devlet karşılayacak, çocuğunu bakıcı yerine kayınvalidesine bırakana destek sağlanacak.

Çalışan kadına çok çocuk destek paketinin ardından, yaşlı nüfusa teşvik paketi de hazırlanıyor. Yaşlı nüfusu sosyal ortama çekmeyi ve aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan destek paketi ile dede ve nineler daha aktif hale gelecek. Torununu sinema ve tiyatroya götüren dedenin biletinin devlet tarafından karşılanması gibi yöntemler üzerinde çalışılıyor. Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda üzerinde durulan bir başka model ise aile bağlarının da güçlendirilmesi. Örneğin çocuğunu bakıcısına değil de kayınvalidesine bırakana destek sağlanması gibi bir model geliştirilecek. Bu kapsamda farklı ülke modelleri de incelenecek. 10. Kalkınma Planı’nda yer alan çalışma kapsamında yaşlılarla ilgili özel ihtisas komisyonu kurulması öngörülüyor. Söz konusu destek modelleri komisyonun çalışmasının ardından kesinlik kazanacak.

Canım gittim bugün doktoda. Kan verdim. T3 ve T4 değerlerim normal çıktı. Euthyrox 25 mg verdi. Haftaiçi hergün sabah aç karnına 1 tane. Cumarteai ve pazar sabah aç karnına 2 şer tane kullan dedi. Doğuma kadar her ay tekrarlanacakmış testler. Doğumla beraber ilacı bırakıcaz dedi.
evet canım her ay kan veriyorum ben de ama düzeliyor ilaçla

Valla yalnız değilsin tatlım
doktorcum ilk aylarda sende bi gariplik var diyordu , miden bulanmadı 13 hafta geçti hala hiç kilo almadın diye
bende diyordum kesin hamile değilim o zaman ben
ama ramazan geçer geçmez lıkır lıkır geldiler, yerleştiler bünyeme
geçen gün bir gecede göğüslerimin bile çatladığını gördüm
ağlaya ağlaya mahvoldum

canım neden ağlıyosun ya kilo alıcaz bunun kaçarı yok yani hamileyiz yahuu :) çatlak da malesef cilt tipine göre değişen birşey ne kadar dikkat etsek de olacağı varsa olucak

dede nine paketi
kızlar günaydın güne güzel bir haberle başladım, inşallah sonucu alınır ama tabi tereddütüm var. haberde kayınvalide diyor ama kayınvalidem zaten vefat etmiş ve benim annem bakacak bebeğe, hatta bunun için bidahaki ay annemlerin alt kata taşınıcaz. öğretmenim ama 8-5 çalışıyorum ve işyerim şehrin bir ucunda annemlerin ev bir ucunda... sizce anneyi de kapsar mı? olursa çok sevinirim doğrusu, anneme destek olur. haber şu;

yaparlarsa ne güzel olur faydalı bi iş yapmış olurlar..

günaydın güzel ve tombiş anneler nasılsınız :) eşim beni artık tombişim diye seviyo hatta tombuşum olmaya başlamışım ilerde de tomboşum dicekmiş:) ben kızınca da heralde alcan güzelim bebişimizi taşıyosun diyo.. malum hormonlar tavan çok kızdırmak istemiyo beni sanırım :)

dede nine paketi

bence hiç iyi bir şey değil..Bir bebeğe annesinden güzel kimse bakamaz.....Bunu yapacaklarını doğum iznini uzatabilirlerdi 18 hafta olacağına 1 sene izin olsun en güzeli.....16 haftayı 18 haftaya cıkarıp göz boyuyorlar.... onu daha fazla arttırsalar daha hayırlı bır ıs olurdu.....

bence hiç iyi bir şey değil..Bir bebeğe annesinden güzel kimse bakamaz.....Bunu yapacaklarını doğum iznini uzatabilirlerdi 18 hafta olacağına 1 sene izin olsun en güzeli.....16 haftayı 18 haftaya cıkarıp göz boyuyorlar.... onu daha fazla arttırsalar daha hayırlı bır ıs olurdu.....

tatlım keşke onu yapsalar tabi ki öncelikli isteğimiz kendimiz uzun bakalım ama malesef kapitalist düzenin gözü doymayan işverenleri karşı çıkıyolarmış.. bu hükümet istese herşeyi yapar da bakalım güya ekimde yapacaklar.. umarım bize yetişir..

keşke olsa güzelim de kapitalist düzende kapital kimdeyse baskı unsurudur biliyorsunuz. ve bu hükümet dahi olsa o baskı unsurlarını çok dışlayamaz çünkü oy denen bişeyle olduğu kadar ekonomik anlamda da el mahkum biraz.
devlet memuruyum düşünün geçen düşük tehlikem için 1 hafta rapor aldım bikaç gün de konkroldü tahlildi derken hastanelere gittim. dcnüşte yanına uğradım geldim demek için. o kadar şey atlatmışım düşünün adam sanki müdürüm diil patronum, çok kendini dinleme hocam işe odaklan geçer falan dedi... valla dedim bu üçüncü bebeğim ve bunu da kaybedemem. devlet gereken hakları verdikçe kullanırız. imkanım el verirse ücretsiz izni de sonuna kadar alır yıllardır beklediğim bebeğimle doya doya zaman geçiririm. adam da zaten bana kalsa hiç kadın çalıştırmam dedi... iş kaybıymış. bi memur hamile kalınca gebeliği- sonrası falan derken 2 yıl kafadan ondan ümit kescen falan dedi. ben de fabrika olsa çalıştırmazdınız bence de ama memuruz dedim:)))

velhasıl müdür kamuda bile elinde bişey yokken böyleyse özeldekiler nasıl kulis yapıyodur siz düşünün...

inş. 6 ay izin çıkar ama olmazsa da ne koparsak kar, di mi? dede nine paketi çıkarsa aile bağları için de iyi olur hem.

Valla yalnız değilsin tatlım
doktorcum ilk aylarda sende bi gariplik var diyordu , miden bulanmadı 13 hafta geçti hala hiç kilo almadın diye
bende diyordum kesin hamile değilim o zaman ben
ama ramazan geçer geçmez lıkır lıkır geldiler, yerleştiler bünyeme
geçen gün bir gecede göğüslerimin bile çatladığını gördüm
ağlaya ağlaya mahvoldum

en azından tek olmadığını bilmek güzel demekki çokta anormal bir durum yok çünkü bu haftalarda alındığını biliyorum ama insan tartıya çıkmaya korkuyor eşim sabah işten geldi oğlumla kahvaltı hazırlamışlar ikisi bi yerden sen ye sen iki kişisin diye eşim diyor ben gece karakolda atıştırıyorum sen dün akşamki yemekle duruyorsun diyo yazık ne bilsin ben mutfak kedisi gibi birşey oldum hem ağlarım hem yerim misali rabbim evlatlarımızı sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza almayı nasip eder de bunlara değer

aslında bunla yetınmemek lazım. sartlar ıyılestırılmelı. bu da yeter bu da yeter demekle en azını alıyoruz hep...dede nıne paketıde neymıs......boyle bır sey olamaz.... bır annenın sartları bence en ıyı sekılde duzeltılmelı yoksa nıneyle dedeyle olmaz bır annegıbı olamaz.....yapsalar ya su ıznı 6 ay.....hatta 1 sene herkes bebegıyle vakıt gecırsın ama maalesef burası Türkiye...

Back
X