2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Olur diye dusunuyorum canim. Ara ogunlerde sadece 1 meyve veriyor. Ben de ekmek yemedigim halde patates pilav ve makarna hergun yiyordum. Yoksa ogunlerimin miktari kucuk. Her ogunde salata da yersek olur diye dusunuyorum. Baslayalim bakalim 1 hafta sonra ne durumda olacagiz :)

bende yarın başlıyorum kızlar, ben yoğurt yerine süt içerim yoğurt yiyince uyuyorum :) birde akşam yediğimiz öğlenkinden daha hafif olmalı. ayrıca şu salataya koyduğumuz yağları kontrollü koymalıyız hatta hiç koymasak yemeklerden yağı alıyoruz zaten. birde günde 3 litre su var tabi. seninde dediğin gibi topidik hala geç değil daha 3 ayımız var. ben 8. hafta ile 20. hafta arası neredeyse hiç kilo almamıştım ve bebek çok güzel gelişmişti doktorum her ne yaptıysan aynen devam demişti ama olmadııı olamadııı :((

canım listem yukarıdakine benziyor değişimli olarak yiyorum zaten alışıyorsun bir süre sonra
beyaz ekmek yasak olduğu için diğer ekmeği verdi bu arada bu diyetisyen listesi doktorumun değil yani
aç gezme kesinlikle vücut stoğa geçiyor hemen o yüzden kilo alma sebebimiz
bebek bizden besleniyor yediklerimizden değil
birde bebek hamur işinin tadını bilmiyorki canı istesin diyetisyenimin sözü :)

Olmaaazzz. Canim ben bu listedekilerin yarisini yiyorum normalde ve bu sekilde kilo aldim. Ama hic ekmek yeniyorum ve majarna pilav patates yiyorum. Yememeliymisiz. Haftada 1 makarna, 1 kez de firinda patates verdi. Pilav yok :) bi de unutmadan haftada 2 de kurubaklagil verdi.

hamileliğimin başından beri diyetteyim şekerden dolayı ve alıştım sisteme
pilav ve makarna yasak kesinlikle
meyveleride yanlız değil süt yada ceviz bademle tüketiyorum
ben tatlı manyağı idim mesela ağzımı koymadım 5 aydır
herşey bebeğim için soranlara diyorum ki 9 ay yemezsem ölmem ya
kilomu merak eden arkadaşlara -2 kilodayım hala

Ben de ekmek yiyeceğime pilav makarna yerim diyodum, demek ki yanlış biliyormuşum:( bulgur pilavını çok severim ama ben ya o da mı zararlıymış? :44: Pirinç pilavını zaten 2 haftada 1 ya yaparım ya yapmam.
Pilavsız makarnasız mı yaşicaz demek oluyo bu? Peki nasıl doycaz :1:

dikkat ediyorum da suyu azalttığım zamanlar bebeğ,n kıpırtıları çok azalıyor. o yüzden sordum. teşekkür ederim bizle paylaştığın için çok faydalandım. bende uycam inşallah bu listeye.

Bu su olayı gerçekten ciddi kızlar, her gittiğim doktor vurguluyo bunu. Ayrıntılıya gittiğimde de ultrasonu yapan doktor hatırlattı suyu bol iç diye. Ben de dedim 3 litre içiyorum :1: çok iyi dedi doktor. Benim kız maşallah horon tepiyo içerde e tabi su bol alan da bol içerde :52:

bulgur pilavı yasak değil canım aksine faydalı
birde su çok önemli arkadaşlar belirtmiş zaten

bende yarın başlıyorum kızlar, ben yoğurt yerine süt içerim yoğurt yiyince uyuyorum :) birde akşam yediğimiz öğlenkinden daha hafif olmalı. ayrıca şu salataya koyduğumuz yağları kontrollü koymalıyız hatta hiç koymasak yemeklerden yağı alıyoruz zaten. birde günde 3 litre su var tabi. seninde dediğin gibi topidik hala geç değil daha 3 ayımız var. ben 8. hafta ile 20. hafta arası neredeyse hiç kilo almamıştım ve bebek çok güzel gelişmişti doktorum her ne yaptıysan aynen devam demişti ama olmadııı olamadııı :((

Diyetisyen 1 corba kasigi zeytinyagi yazmis. Ama benim esim kilo almaya musait oldugu icin biz alistik hep yagsiz yiyoruz. Yiyebiliyorsaniz, ordan kestigimiz de kardir :) ayran sut veya yogurt bunlardan hangisini istiyorsak degistirebilirmisiz. Cok detayli yazamadim ben listeyi, ama sorunuz olursa yine konusuruz. Boyle hep beraber yapinca daha da artacak motivasyonum. Hadi hepimize kolay gelsin :))

Kızlar keşke eşim her zaman şuan olduğu gibi olsa normalde çok hizmet isteyen biri ayağının ucundaki kumandaya uzanmaz ama şimdi hamileyim diye ev işlerine yardımcı oluyo ne yediyse kaldırıyor eskiden onu getir bunu götür daralıyodum şimdi zahmet olmazsa diyor :))) bu rüya 3 aya biticek onu biliyorum biraz daha keyfini çıkarayım az kaldı. Sizinkiler nasıl

ben de son 1 ayda 3 kilo aldım, doktorum da kızdı, makarna, pilav, hamurişi, tatlı, fazla meyve, patatesi yasakladı, hatta eleviti bile yasakladı, haftada 1 içecekmişim :9: ben de hırs yaptım 1 hafta önce gitmiştim doktora hala aynıyım, hatta gram azalmalarım bile var, inşallah bu ayı almadan geçiririm, ayda 1- 1,5 kilo arası normalmiş kızlar, ben de toplamda 6,5-7 kilo aldım, ama benim hiç kusmam olmadı, başından beri iştahım hep aynı

ben de son 1 ayda 3 kilo aldım, doktorum da kızdı, makarna, pilav, hamurişi, tatlı, fazla meyve, patatesi yasakladı, hatta eleviti bile yasakladı, haftada 1 içecekmişim :9: ben de hırs yaptım 1 hafta önce gitmiştim doktora hala aynıyım, hatta gram azalmalarım bile var, inşallah bu ayı almadan geçiririm, ayda 1- 1,5 kilo arası normalmiş kızlar, ben de toplamda 6,5-7 kilo aldım, ama benim hiç kusmam olmadı, başından beri iştahım hep aynı

eleviti bana hiç vermemişti iştah açtığı için

Kızlar keşke eşim her zaman şuan olduğu gibi olsa normalde çok hizmet isteyen biri ayağının ucundaki kumandaya uzanmaz ama şimdi hamileyim diye ev işlerine yardımcı oluyo ne yediyse kaldırıyor eskiden onu getir bunu götür daralıyodum şimdi zahmet olmazsa diyor :))) bu rüya 3 aya biticek onu biliyorum biraz daha keyfini çıkarayım az kaldı. Sizinkiler nasıl

İşte canım, lohusalık sendromun asıl adı o rüyanın bitmesi:(( Bu yüzden şimdiden işlemek lazım beyinlerine, üzülürsem sütüm azalırdan başlıyorum ben:)) Benim eşim normalde de çok yardımcı olur, yemek ve ütü haricinde herşeyi birlikte yaparız. Şimdi eğilmeli, uzanmalı olan hiç bir eylemde bulunmuyorum. Buzdolabını o yerleştiriyor, o çıkarıyor, bulaşık makinesini de, adımı da "paşa" koydu. Ben de alttaki mesaj ne, anlayamadım, paşaların hali bellli, doğum sonrası beni ne bekliyor diye takılıyorum. Ve açık açık da söyledim. Eğer bu ilgini bebek doğduktan sonra kesersen, çok mutsuz olurum, depresyona girerim diye şimdiden söylüyorum. Umarım değişmezler:))

Gıcıklık gibi olmasın ama aysbozz genelde ben eşin gibiyim :). 41 kere maşallah diyeyim kocacığıma:) müthiş ütü yapar, benden de iyi, cok güzel temizlik yapar :) bende yemekte ve ortalık işlerinde iyiyimdir.

İkimizde Avrupa yakasında calisiyporuz,sabah erken beraber çıkıp aksam ise birlikte giriyoruz.O kendi işini yapıyor bende bir şirkette calisiyorum. Ben ondan fiziksel ve ruhsal olarak cok daha fazla yoruluyorum maalesef. Hayat müşterek.

İşte canım, lohusalık sendromun asıl adı o rüyanın bitmesi:(( Bu yüzden şimdiden işlemek lazım beyinlerine, üzülürsem sütüm azalırdan başlıyorum ben:)) Benim eşim normalde de çok yardımcı olur, yemek ve ütü haricinde herşeyi birlikte yaparız. Şimdi eğilmeli, uzanmalı olan hiç bir eylemde bulunmuyorum. Buzdolabını o yerleştiriyor, o çıkarıyor, bulaşık makinesini de, adımı da "paşa" koydu. Ben de alttaki mesaj ne, anlayamadım, paşaların hali bellli, doğum sonrası beni ne bekliyor diye takılıyorum. Ve açık açık da söyledim. Eğer bu ilgini bebek doğduktan sonra kesersen, çok mutsuz olurum, depresyona girerim diye şimdiden söylüyorum. Umarım değişmezler:))

Gıcıklık gibi olmasın ama aysbozz genelde ben eşin gibiyim :). 41 kere maşallah diyeyim kocacığıma:) müthiş ütü yapar, benden de iyi, cok güzel temizlik yapar :) bende yemekte ve ortalık işlerinde iyiyimdir.

İkimizde Avrupa yakasında calisiyporuz,sabah erken beraber çıkıp aksam ise birlikte giriyoruz.O kendi işini yapıyor bende bir şirkette calisiyorum. Ben ondan fiziksel ve ruhsal olarak cok daha fazla yoruluyorum maalesef. Hayat müşterek.

Kızlar maşallah eşlerinize :)) normalde haftanın 1 günü kadın geliyor temizlik ütü çamaşır o hallediyor. Yemek olarakta çok aramaz ne olsa yer yoksa dışarda yer gelir ama şu garson muamelesi yapması yokmu..Eşimin getir götürleri çok fazla ve ona göre bu bi sevgi belirtisi ama yalannn biliyorum :)) su ister yorgunum derim ne yani eşimin elinden içmek istiyorum der buda yalannn :)) ayaktayken onuda getir bunuda bide bi kahve olsa elinden offfff bunlardan kurtuldum ve dediğiniz gibi doğum sonrası beklentiye girersem bunalıma girerim ben..

Evet canim saglikla dogsunlar insallah, tek duamiz bu. Okudugum kitapta da bahsediyor senin bu dedigin, bazisi daha hareketli bazisi daha yavas oluyor diyor orda da :) benimkinin hep elleri yuzunde, bacaklari hep toplu ve az hareket ediyor. Dogunca 9 ay rahat ettin anne, yeter bu kadar, simdi yaramazlik zamani diyebilir :))) insallah o gunleri de gorur ve birbirimizle paylasiriz.

inşallah canım Allahın izniyle görücez ben umutluyum Rabbimden her daim.
benim kızımında eli hep agzındadır.pazartesi doktorla randevumuz var bakalım.
2 hafta önce gtmiştik en son.bir türl
ü yüzünden cekmedi ellerini.göstermedi yüzünü net olarak doktor ne kadar ugrassada.

Günaydinnn sekerleerimmm milet dogum iznine ayrilirkennnnn ise baslayannnn bennnn yorgunnnn ama mutluyummmmm

Canimmmm benim kocamdan allah razı olsun hep boleydi simdiii daha fazla yapiyorrrr allah raziii olsunnn ayakkabimi giydiriyor cigerim:) basta ne cektirdi ama eskiler bilir nese gectiii gitti sukur
Ikimizde ziraat muhendisiyizz o rahat benim bebikim aksama kadar heder oluyor

Insallah bu rüya bitmesin......
Bu arada hic kilo almadim:) inşallah bebeğim iyidir....annesi verene kurban

Son düzenleme:

Aynen benim esim de yan koltuktaki yastigi vermem icin beni evin oteki tarafindan cagiran biri :( ama su an evi supuruyor, camasir asiyor, hatta dun ilk defa benimle market alisverisine geldi. Ama ben dogumdan sonra bitecegini dusunmuyorum, umutluyum :) bebegin cok ilgiye ve zamana ihtiyaci olacak, o durumda da bana corabimi getir demez herhalde :) dese bile yapamayacagim icin alisacaktir :)

Tomurcuk cok sanslisin :)) tabii ki hayat musterek, her zaman esime soyluyorum bunu. Dogduktan sonra da gece kalkacagim bebekle ilgilenecegim falan diyor. Umarim yapar. Benim esim tatli dilden cok anliyor, bir camasir asmasi icin on kere pohpohluyorum :) dogumdan sonra da duzenli kadin getirecegim dedim, simdiye kadar ben yapiyordum, peki dedi. Lutfen askim, ah ne kadar iyisin askim diyerek gonlunu yapmaya calisacagim, bakalim :))

Back
X