2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
çok enteresandır daha suruptan hiç içmedim yani hiç yanmam olmadı okadar sute yogurda ragmen çok şükür suana kadar sıkıntım yok ama ileride ne olur bilmem
o zaman darısı başıma diyim :) inşallah böyle devam eder senin de

Herhangi bir yerde karşınıza çıkan yabancı biri bebeğinizin cinsiyeti hakkında tahminde bulunursa sakın şaşırmayın. Son yüzyıllarda hamile kadınlar bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek için bazı testler yapıp çıkan sonuçlara inandılar. Peki ya bu testler olmadan önce bebek bekleyen çiftler neye güvendiler? Onların yöntemleri amniyosentez veya ultrason gibi kesin sonuçlar vermese de çok daha eğlenceliydi. Şimdi tüm anneler aynanın karşısına geçsin: Bebeklerinin cinsiyetini en eğlenceli şekilde doğru tahmin etmeye çalışacaklar.

Erkek geliyorsa…

Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabah bulantısı yaşamazsınız.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140’dan düşük olur.
Vücudunuzun önünde duran yuvarlakta fazladan bir kilo taşırsınız.
Karnınız sivri büyüyorsa…
Meme ucunuz belirgin bir şekilde koyulaşır.
Karnınız aşağı doğru büyümeye başlar.
Tatlı aşerirsiniz.
Protein içerikli yiyecekler arasındansa et ve peynire daha çok aşerirsiniz.
Ayaklarınız hamilelik öncesi döneme göre daha soğuktur.
Elleriniz çok kuru olur.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü kuzeye bakar.
Sizinle birlikte eşiniz de kilo alır.
Eskisinden daha güzel görünürsünüz.
Bacak tüyleriniz daha hızlı uzar.
İdrarınız sapsarı gelir.
Burnunuz genişler.
Baş ağrılarınız olabilir.
Evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip daire çizer.
Gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı çift sayı çıkar.
Bebek anne karının sağ tarafında durur.

Kız geliyorsa…

Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabahları mide bulantısı yaşayabilirsiniz.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140’dan yüksek olur.
Basen ve kalçadan kilo alırsınız.
Sol göğsünüz sağ göğsünüzden büyüktür.
Saçlarınızın açık renk olan kısımlarında kızıllaşma meydana gelir.
Karnınız yanlara yay›larak büyük.
Çirkinleştiğinizi söyleyenler ç›kabilir: K›z bebek annenin güzelliğini al›r derler!
Tatlı aşerirsiniz.
Meyve yemek istersiniz.
Canınız daha çok portakal suyu çekebilir.
Hamilelik süresince normalden daha kaprisli ve huysuz olursunuz.
Yüzünüz eskisine nazaran daha şiştir.
Ekmeğin baş tarafını yemek istemezsiniz.
Göğüsleriniz ciddi oranda büyür.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü güneye bakar.
İdrarınızın rengi donuk sarıdır.
Evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip iki yana doğru hareket eder.
Gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı tek sayı çıkar.
Küçük erkek çocuklar size ilgi gösterir.

Herhangi bir yerde karşınıza çıkan yabancı biri bebeğinizin cinsiyeti hakkında tahminde bulunursa sakın şaşırmayın. Son yüzyıllarda hamile kadınlar bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek için bazı testler yapıp çıkan sonuçlara inandılar. Peki ya bu testler olmadan önce bebek bekleyen çiftler neye güvendiler? Onların yöntemleri amniyosentez veya ultrason gibi kesin sonuçlar vermese de çok daha eğlenceliydi. Şimdi tüm anneler aynanın karşısına geçsin: Bebeklerinin cinsiyetini en eğlenceli şekilde doğru tahmin etmeye çalışacaklar.

Erkek geliyorsa…

Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabah bulantısı yaşamazsınız.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140’dan düşük olur.
Vücudunuzun önünde duran yuvarlakta fazladan bir kilo taşırsınız.
Karnınız sivri büyüyorsa…
Meme ucunuz belirgin bir şekilde koyulaşır.
Karnınız aşağı doğru büyümeye başlar.
Tatlı aşerirsiniz.
Protein içerikli yiyecekler arasındansa et ve peynire daha çok aşerirsiniz.
Ayaklarınız hamilelik öncesi döneme göre daha soğuktur.
Elleriniz çok kuru olur.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü kuzeye bakar.
Sizinle birlikte eşiniz de kilo alır.
Eskisinden daha güzel görünürsünüz.
Bacak tüyleriniz daha hızlı uzar.
İdrarınız sapsarı gelir.
Burnunuz genişler.
Baş ağrılarınız olabilir.
Evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip daire çizer.
Gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı çift sayı çıkar.
Bebek anne karının sağ tarafında durur.

Kız geliyorsa…

Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabahları mide bulantısı yaşayabilirsiniz.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140’dan yüksek olur.
Basen ve kalçadan kilo alırsınız.
Sol göğsünüz sağ göğsünüzden büyüktür.
Saçlarınızın açık renk olan kısımlarında kızıllaşma meydana gelir.
Karnınız yanlara yay›larak büyük.
Çirkinleştiğinizi söyleyenler ç›kabilir: K›z bebek annenin güzelliğini al›r derler!
Tatlı aşerirsiniz.
Meyve yemek istersiniz.
Canınız daha çok portakal suyu çekebilir.
Hamilelik süresince normalden daha kaprisli ve huysuz olursunuz.
Yüzünüz eskisine nazaran daha şiştir.
Ekmeğin baş tarafını yemek istemezsiniz.
Göğüsleriniz ciddi oranda büyür.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü güneye bakar.
İdrarınızın rengi donuk sarıdır.
Evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip iki yana doğru hareket eder.
Gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı tek sayı çıkar.
Küçük erkek çocuklar size ilgi gösterir.
[/QUOTE

her ikisinede uyan şeyler var bende ama hamile kaldıgım ay ile yaşımın toplamı çift sayı buna göre erkek :) saglıklı olsunlarda hiç önemli değil rabbim hayırlı sağlıklı evlat verin inşallahhhhh hepimizede ....

sen, ben gibi bi defa veya daha fazla kaybı olanlar daha endişeli ve tedirgin oluyo..o yüzden bizlere daha zor geçen zaman.. :50: :50: :50:

canım ben biraz pimpirikliyim ilk bebeğimdede hep ne zaman kontrole gidecez ne zaman görcez her gün ultrasona girsem yok demezdim çok şükür şimdi kızım 5 yaşında ona kardeş gelicek Allah izin verirse ikinci hamilelikler daha rahat olur derler ama ben yine şöylei böylemi evhamlanıyorum eşime söylesem çok kızar bana bide gözümle görmedim ya ne keseyi ne kalp atışı o zamana kadar da inanamıyorum tabii ama cuma günü dra gidicem inş güzel şeyler duyarım Allah herkese tattırsın evlat sevgisini kaybedipte hamile kalıp çok zordur eminim ama herşey güzel olur Allahın izniyle

ay bugün bir halsizlik akıllara zarar. yazıklarınızı okuyorum cevap bile vermek için parmağımı kaldıramıyorum. siz byle olduğunuz zaman enerji toplamak için napıyorsunuz ya. benim kafam bile kalkmıyor.

ay bugün bir halsizlik akıllara zarar. yazıklarınızı okuyorum cevap bile vermek için parmağımı kaldıramıyorum. siz byle olduğunuz zaman enerji toplamak için napıyorsunuz ya. benim kafam bile kalkmıyor.

senmi benmi yapılcak tonla iş var ama gözlerim kapanıyo çok uykum geldi bu bebişler butun enerjimizi aldılarr :1::1::1:

ahh ahh cahillik diyorum kendime nasıl kızıyorum söyledim bir de sonra okadar insan aradı anlat tekrar tekrar yaşa aynı durumları
ama şimdi akıllandım kimse bilmiyor 8 hafta bitene kadar söylemeyi düşünmüyorum zaten dışardan bakıldığında belli olcak bir durumda yok :)
hep birlikte ocak ayına kadar her anı paylaşırız inş.

Ben sadece eşime söyledim ilk idrar ve kan testini yaptığımda, bir de o an eşim yanımda olmadığı için en yakın arkadaşımla gitmiştim kan vermeye o biliyordu. Sonrasında randevu alıp doktora gittim. O da hamileliğimi onayladıktan sonra ailemle paylaştım.

Ama insan çok heyecanlı oluyo. Bir yandan herkesle paylaşmak istiyorsun. Diğer yandan ya birşey olursa insanlara dert anlatmak zorunda kalırsam diyorsun. Eşim bana haftasonu anneler günü hediyesi almış. O gün de kanamam oldu. Hastaneye giderken odadaki hediye paketine takıldı gözüm. Dedimki ya gittiğimde kötü bişey olursa, bebeğimi kaybettiysem nasıl dönücem eve. O hediye bana o an öyle kötü bişey gibi geldi ki. Görmek istemedim. Ama çok şükür ikimizde iyiyiz.

belkide öyle... belkide 3-4 ayı atlatınca daha kolay olucak herşey ama bendeki o tedirginlik hiç bitmeyecek sanırım...

Şuanda hiçbişey hissetmediğimizden kaynaklanıyo bence bu durum. Sadece doktora gidince görüyoruz herşeyi. O yüzden de korkuyoruz, acaba bişey oldumu diye endişeleniyoruz. Ama şöyle 1-2 ay geçsin. Biz korktukça o tekmeleyip annecim korkma ben iyiyim desin. O zaman herşey daha güzel olucak ben eminim.

Şuanda hiçbişey hissetmediğimizden kaynaklanıyo bence bu durum. Sadece doktora gidince görüyoruz herşeyi. O yüzden de korkuyoruz, acaba bişey oldumu diye endişeleniyoruz. Ama şöyle 1-2 ay geçsin. Biz korktukça o tekmeleyip annecim korkma ben iyiyim desin. O zaman herşey daha güzel olucak ben eminim.

aaah aaahhh o günleride bian önce görebilsek keşke Allah'ın izniyle...

hmm benimki 3 nisandı. belki görürüm ben de cuma günü randevum var. :)[/QUOT]

tabi canım görürsün inşallah bazen geç döllenme olduğunda görünmüyormuş ama öyle olunca da doktor hesaplar zaten sıkıntı yapmana gerek kalmaz...

hmm benimki 3 nisandı. belki görürüm ben de cuma günü randevum var. :)[/QUOT]

tabi canım görürsün inşallah bazen geç döllenme olduğunda görünmüyormuş ama öyle olunca da doktor hesaplar zaten sıkıntı yapmana gerek kalmaz...

Benimde sat 4 nisandı. Ona göre 5+6 yada 6+0 oluyor ama ultrasonda doktorumun söylediğinde göre bugün 5+3 günlük hamileyim. Sen ne zaman gördün ?

kendimi 5. haftada sanıyodum 6. haftaymışım meğer kafam karıştı sat 9 nisan bende gidip takvime bakayım nası 6 hafta oldu

Eklentiler

• $IMG_20130508_113326.webp
    $IMG_20130508_113326.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 39
karar veremediler kaç haftalık olmak istediklerine :27::27:
bi de sen sat 4 nisan diyosun benim 9 nisan ama doğum tarihimiz arası 2 gün
nası hesapladın sen :27: ben mi yanlış hesapladım yaw :1:

Ben 4 nisana göre hesaplamadım canım. 7 nisana göre hesapladım. Son adet tarihimde göre geçen hafta doktora gittiğimde 4+5 günlüktü. Ama ultrasonda 4+2 günlük çıktı ya. O yüzden bende son adet tarihimi aradaki 3 günlük farklı ekleyerek yazdım. 7 nisana göre hesaplayınca da böyle çıktı.

Back
X