2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
akışına bırakmak lazım bazı şeyleri kızlar ilk zamanlar ben de çok panikteydim heyecan çoktu ama maazallah sakınan göze çöp batar bu kadar üstüne düşme dedi bir arkadaşım...korktum...bazen ağrım girmediğinde hamileliğimi unutuyorum bile...yapılması gerekenleri yapalım,o sırada heyecan olsun ama uzun sürmesin modundayız eşimle :) kese mi görülecek gördük bikaç gün sürekli fotosuna baktık çerçeveletip evin bi köşesine koyduk...pıtpıt mı duyucaz gittik heyecanla ekrana gömüldük...yeni fotosunu aldık ona da çerçeve yaptık...o gün yolda dönene kadar birbirimize durup durup pıtpıtpıt dedik :) sorularımıza pıtpıtpıt diye cevap verdik :D doktor bir ay sonra dedi...bir ay sonrasına kadar gene sakiniz...çünkü arkadaşımın o lafını düşünüyorum sürekli korkuyorum tedirgin oluyorum...alıştık da açıkçası sakinliğe
ben de unutmak istiyorum hamileliğimi yaaa...ama bulantılar izin vermiyor:50:

8. haftandamı duydun cnm kalp atışını?

evet canım 7+1 gebelik takvimime göre ama doktor kese büyüklüğüne göre 6+3 bu dedi...5-6 gün daha küçükmüş yani gebelik takvimine göre...kız olursa zamanında doğar da erkek olursa ocağa kayar dedi :D gene ikilemdeyiz 2013 doğumlu mu olcak 2014 mü belli değil :D

ben de unutmak istiyorum hamileliğimi yaaa...ama bulantılar izin vermiyor:50:

geçen hafta öyleydim ben de bulantıya kızmaktan gene aklıma gelmedi...ne bileyim başka şeyler düşündüm hep yediğim bişeyden midem bozulmuş gibi yediklerime dikkat etmeye başladım...ama bebek için dikkatli yemek bambaşka...bilinçaltı çok farklı bişey beynimi kandırmaya çalışıyorum hep

günaydın herkese...... bizim minicik pıt pıt pıt pıt atan bi kalbimiz var artık ...dün akşam dr kontrolumuz vardı bizi üzmedi büyümüşte kalbi atmaya başlamış dr bile şaşırdı maşallah dedi :emir_bebek:

günaydın gözünüz aydın sizle aramızda 2 gün var ben pazartesi ancak keseyi görebildim ne güzel duymuşsunuz pıt pıtları:16:

evet canım 7+1 gebelik takvimime göre ama doktor kese büyüklüğüne göre 6+3 bu dedi...5-6 gün daha küçükmüş yani gebelik takvimine göre...kız olursa zamanında doğar da erkek olursa ocağa kayar dedi :D gene ikilemdeyiz 2013 doğumlu mu olcak 2014 mü belli değil :D

6+3 de duyduysan bnde duyabilirim umarım ..tabi ultrasonda kaç haftalık çıkacağı belli değl. ben adete göre hesapladım.. gittiğimde çok ufaktı hafta belirtmedi doktorum bu gidişte konusucam.adet günümde 734 çıkmıştı. bhcg değerım.. :nazar::nazar::nazar:

6+3 de duyduysan bnde duyabilirim umarım ..tabi ultrasonda kaç haftalık çıkacağı belli değl. ben adete göre hesapladım.. gittiğimde çok ufaktı hafta belirtmedi doktorum bu gidişte konusucam.adet günümde 734 çıkmıştı. bhcg değerım.. :nazar::nazar::nazar:

ooo çok iyi bir günöncesi 313tü benim de...ayrıca benim geç döllenme olmuş herhalde..ama zaten saçma adetin ilk günü nasıl hamileliğin ilk günü olabilir ki... yumurtlama ve döllenme günü üzerinden hesaplanması gerekmiyo mu? o hesaba göre de yumurtlamam ve döllenmem erken bile :) anlamadım ben bu hesap işini...

ooo çok iyi bir günöncesi 313tü benim de...ayrıca benim geç döllenme olmuş herhalde..ama zaten saçma adetin ilk günü nasıl hamileliğin ilk günü olabilir ki... yumurtlama ve döllenme günü üzerinden hesaplanması gerekmiyo mu? o hesaba göre de yumurtlamam ve döllenmem erken bile :) anlamadım ben bu hesap işini...

bende anlamıyorum cnm ama işte adete göre hesaplıyorlar..yapıcak bişi yok...benım heralde senden daha erken döllenmiş değere göre..o zaman duyabilirm bu hafta inşaaaaaaalllllllllllllll:):49::49::49::49::49:eşimle gidicez çok heyecanlıyım..

geçen hafta öyleydim ben de bulantıya kızmaktan gene aklıma gelmedi...ne bileyim başka şeyler düşündüm hep yediğim bişeyden midem bozulmuş gibi yediklerime dikkat etmeye başladım...ama bebek için dikkatli yemek bambaşka...bilinçaltı çok farklı bişey beynimi kandırmaya çalışıyorum hep

evde olsam daha rahat gececek,ama çalışıyorum maalesef...işyernde cok zorlanıyorum...bu da gececek inş...

Kızlar hayırlı kandiller nasılsınız?
Yeni anne adaylarını,kese ve kalp atışları görenleri tebrik ediyorum.
Pazartesi günü sabah silinirken kanamam oldu.doktora koştum hemen
Kalp atışları normal ancak kanama alanı göründü ultrasonda.
Bu hafta istirahat verdi raporluyum kaç gündür kıpırdamadan yatıyorum sadece wc ye gidiyorum.
dün 2. progesteron iğnemi oldum doktora gittim herşey yolunda ama riskin var yatmaya devam dedi.
hala akıntım var ama açık kahve bazen sarı
2 düşüğüm var zaten
o yüzden korkuyoruuuuuuum :5:
GÜMÜÜÜÜÜÜÜÜÜŞ nerdesin kaç gündür seni okuyorum
inşallah iyisindir
ne zamana kadar devam edicek bu akıntılar yaaa

Canım özelden aldım mesajını.. dün sana da çok dua ettim.. Aylardır ugraşıyoruz seninle, rabbim bize bağışlasın yavrularımızı.. Aynen canım silinirken bende de kanama oluyo.. pazartesi gideceğim ben daha kalp atışı duymadım..umarım herşey daha iyi olur.. Benim kanama afedersin büyük tuvalete cıktıgımda oluyor.. zorluyorum galiba.. doktor gecen gittiğimde içerde kanama görmedim, vajen ugs dede prezarvatifte de kan yok dedi... Nasıl oluyo anlamadım.. Progestan müptelası oldum.. 2-3 günde bir oluyor kanamam .. Ama allahıma emanet diyorum... BİZ BU BEBİŞLERİ DOĞURUCAZ ARKADAŞIM SENLE YETERKİ SAĞLIKLI OLSUNLAR.. 8. HAFTAYI BİTİRDİNMİ SEN .. 12. haftayı görürsek çok şükür diyeceğim..:18:

bende anlamıyorum cnm ama işte adete göre hesaplıyorlar..yapıcak bişi yok...benım heralde senden daha erken döllenmiş değere göre..o zaman duyabilirm bu hafta inşaaaaaaalllllllllllllll:):49::49::49::49::49:eşimle gidicez çok heyecanlıyım..

bana biraz erken gidiyosunuz gibi geliyor canım şuan 6. haftanın içindesin...yani 5+... şeklinde.. bitirseydin şu haftayı bari...değerlere göre benden 3 gün önce falan döllenmiş sen de şu 6+0 bile olsa o zaman git derim ben...hayalkırıklığı olmasın...en olmadı benim duyduğum pıtpıt bile çok derinden geldi...bari bunu yaşama o odayı inletin pıtpıtlarla...ben o an kendi kalp atışımı bile duydum :)

Daha önce bi kaybım var ekim 2012 de hamile kaldım söyledik ailelere ve yakın arkadaşlara sonra aralıkta kaybettim,kürtaj olmak zorunda kaldım.. o yüzden bu defa temkinliyimm:34: Rabbim sağlıkla kavuşmamı nasip etsinde nasılsa öğrenir aileler bir süre sonra. kalp atışı filan alallım inşallah da ondan sonra söyleriz sanırım:31:

ahh canım seni çok iyi anlıyorum bende kasım da kaybettim ilk bebeğimi :( hoş bebek bile olamadı boş gebelik yaşadım maalesef ki:(
ben hiç bilmezdim sanırdım ki hamile kaldın tamam doğurursun meğer ki hiç bir şey bu kadar toz pembe değilmiş yaşadım öğrendim
şimdi allah kısmet ederse kalp atışını duyup ikili testi yaptırıp ondan sonra söylemeyi düşünüyorum hatta bana kalsa 3 ay söylemiyim
öyle korkuyorum
allah kimseye yaşatmasın böyle acı

bana biraz erken gidiyosunuz gibi geliyor canım şuan 6. haftanın içindesin...yani 5+... şeklinde.. bitirseydin şu haftayı bari...değerlere göre benden 3 gün önce falan döllenmiş sen de şu 6+0 bile olsa o zaman git derim ben...hayalkırıklığı olmasın...en olmadı benim duyduğum pıtpıt bile çok derinden geldi...bari bunu yaşama o odayı inletin pıtpıtlarla...ben o an kendi kalp atışımı bile duydum :)

eşim ilk kontrole gelememişti. bu sefer onla gitmek istiyorum brde kalp atışını duysaydık süper olurdu duyamasakta birdahakine inş.daha bir hafta var teyzesi büyür o zaman inş..bizi bekletmez:):49::nazar:

herkese günaydınnn....

kızları okula gönderdim bissürü yapmam gereken şey var..:25:.
ama bu bebek beni çok halsiz yaptıı...
kolum hiç bişeye kalkmıyoo....
sabah kızları nasıl okula gönderiyorum bi ben bilirimm...
hele küçüğün saçını gözlerim kapalı taradım bu sabah...
dışarda da bissürü işim var...
bazen arabayı sakin bir yere çekip uyumayı düşündüğüm bi gerçekk....
ama herşeye rağmen hayat devam ediyo....
dr geçen gittiğimde bebeğin etrafında kanama görmüştü...
ama çok şükür henüz dışarı bi kanamam olmadı...
ikinci kızımda iken de böyleydi o kanamalı alan 12. ve 20. haftalarda dışarı atılmıştı ve çok kötüydü
rahim açılmıştı ve ikisindede doğuma alınmıştım...
ama çok şükür 39. haftayı tamamlayıp öyle gelmişti zeynep berrammm...
inşallah hepimiz sorunsuz bişekilde atlatırız 40 haftamızıı...:21::21::21:

ahh canım seni çok iyi anlıyorum bende kasım da kaybettim ilk bebeğimi :( hoş bebek bile olamadı boş gebelik yaşadım maalesef ki:(
ben hiç bilmezdim sanırdım ki hamile kaldın tamam doğurursun meğer ki hiç bir şey bu kadar toz pembe değilmiş yaşadım öğrendim
şimdi allah kısmet ederse kalp atışını duyup ikili testi yaptırıp ondan sonra söylemeyi düşünüyorum hatta bana kalsa 3 ay söylemiyim
öyle korkuyorum
allah kimseye yaşatmasın böyle acı

sana da çok geçmiş olsun canım benim bebeğimin 6+2 ye kadar gelişimi vardı sonra durdu kalp atışı alamadık kürtaj oldum 8+3 de... sağlıklı değilmiş demek ki diye düşündüm ama acısı büyük oluyor Rabbim beterinden korusun... bizlere de bi daha yaşatmasın............kimseye yaşatmasın sağlıkla herkesin bebeğine kavuşmasını nasip etsin canımm inşallah...

sana da çok geçmiş olsun canım benim bebeğimin 6+2 ye kadar gelişimi vardı sonra durdu kalp atışı alamadık kürtaj oldum 8+3 de... sağlıklı değilmiş demek ki diye düşündüm ama acısı büyük oluyor Rabbim beterinden korusun... bizlere de bi daha yaşatmasın............kimseye yaşatmasın sağlıkla herkesin bebeğine kavuşmasını nasip etsin canımm inşallah...

geçti gitti diyoruz ve kendimizi üzmüyoruz artık bak bebeklerimiz bizimle ve içimizde yaşama mücadelesi veriyorlar onları böyle olumsuzluklarla üzmeyelim:)
bu sefer her şey güzel olacak ocakda sağlıkla alıcaz kucağımıza minnoşlarımızı :)

Bebeğin cinsiyetini tahmin etmek için halk arasında konuşulanları merak ediyor musunuz? İşte anlatılan ve söylenenler:

Hamilelik döneminde daha çok tuzlu ve ekşi yerseniz oğlunuz, tatlı yerseniz kızınız olur.
Hamile bir kadına elini göstermesini söylediğinizde, avcunun içini gösterirse kızı, elinin sırtını gösterirse oğlu olacaktır.
Anne adayı bir diş sarımsak yediğinde, terinde sarımsak kokusu varsa bebek erkek, koku yoksa kızdır.
Hamile kadın ekmeğin kenarlarını yemeyi tercih ediyorsa oğlu, ortasını seviyorsa kızı olur.
Annenin meme uçları çok karardıysa oğlu olur.
Hamilelikte kadının sol memesi sağa göre daha büyükse kızı, sağ daha büyükse oğlu olacaktır.
Erken hamilelik döneminde iştah açıldıysa erkek, iştah yoksa kız olacaktır.
Hamile bir kadına erkek bir bebek ilgili davranırsa, bebek kızdır.
Annenin elleri kuruyorsa bebek erkek, yumuşak ve nemli ise kız olacak.
Karnınız sivri ve basketbol topu gibi şiş ise bebek erkektir.
Hamilelik döneminde annenin ayakları hep üşüyorsa bebek erkektir.
Annenin saçları gün ışığında kızıllaşıyorsa bebek kızdır.
Hamilelik döneminde bacaklardaki tüyler çabuk uzuyorsa bebek erkektir.
Bebek anne karnında yukarda duruyorsa kız, aşağıda duruyorsa erkektir.
Annenin yüzünde ve göğsünde sivilceler çıktıysa bebek kızdır.
Anne süt ve peynir gibi protein ağırlıklı yiyorsa erkek, meyve ağırlıklı yiyorsa kızdır.
İlk aylarda sabah bulantıları varsa kız, yoksa erkektir.
Anne rüyasında hangi cinsiyette görüyorsa o olur.
Hamilelik anneyi güzelleştirdiyse bebek erkek, annenin güzelliğini aldıysa ve cildi bozulduysa kızdır.
Anne, kiloyu kalça ve basenden aldıysa bebek kızdır.
Anne karnında tüyler çıktıysa bebek erkektir.
Annenin idrarı açık sarı ise erkek, koyu sarı ise kızıdır.
Maya yöntemlerine göre, annenin hamile kaldığı yaş ve yıl, ikisi de çift ya da tekse bebek kız, biri tek diğeri çiftse erkek demektir.
Annenin sol göz kapağını hafifçe aşağıya çektiğinizde 'V' şeklinde bir damar varsa kızı olur.
Bir önceki çocuk önce 'anne' dediyse şimdiki çocuk kız, 'baba' dediyse erkektir.
Annenin başına, o görmeden bir tutam tuz atılır. İlkönce burnunu ellerse oğlu, ağzını ellerse kızı olur.
Arkadan bakıldığında annenin hamile olduğu anlaşılmıyorsa bebek erkektir.
Hamile bir kadına masadaki anahtarı al dendiğinde, yuvarlak kısmından tutarsa erkek, uzun kısmından tutarsa kız bebeği olur. Eğer ortadan tutarsa ikizleri olacaktır.
Ucunda nikah yüzüğü olan ince altın zincir anne adayının avcunun ya da karnının üzerinde asılı tuttuğunuzda, eğer yüzük yuvarlak çiziyorsa bebek erkek, ileri geri hareket ediyorsa kızdır.

:emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

geçti gitti diyoruz ve kendimizi üzmüyoruz artık bak bebeklerimiz bizimle ve içimizde yaşama mücadelesi veriyorlar onları böyle olumsuzluklarla üzmeyelim:)
bu sefer her şey güzel olacak ocakda sağlıkla alıcaz kucağımıza minnoşlarımızı :)

AMİN canım benim amin inşallahh:21::21::21:

hanımlar saglık ocagından arandınız mı?bugün beni aradılar...takibe baslayalım gelin dediler...gitmesem nolurki..zaten hastaneye gidiyorum...

Ben evde idrar testi yaptım çift çizgi çıkınca özel hastaneye gittim. Gebelik için kan tahlili yaptırıcam dedim. Sizmi istiyorsunuz doktorunuzmu istiyor dediler. Ben istiyorum dedim. Kendi isteği ile kan testi yapılacak diye kayıt açtılar. 1,5 saat sonra aldım sonucu. Sonrasında kendi doktoruma randevu alıp o sonuçla ona gittim.

sağol canım o kadar yoğun bi hafta yaşadım ki ne evde testi tekrarlayabildim ne hastanede kan tahlili yaptırabildim haftasonu kızımla memlekete dedemi ziyareti gittik iki gün kaldık geldik orda öğrendim zaten gebeliği kızımda kendini taşıtmayı pek sever valiz taşı onu kucağına al çok yordu beni havada soğuktu üşüttüm heralde belim karnım çok ağrıyodu dn gidecektim dra dedemi kaybettik cenazeye gidip geldik bu sefer yakında değil 4 -5 saatlik yol sabah gittmi dedim test yaptım çokk koyu değildi ama böylew böyle ağrım var üzüntüm var yorgunum daha erken ama kan tahlili yaptırsayım kesin hamilemiyim öğreneyim diye geldim vajinal ultrasonla bakmadı karnımdan baktı rahim duvarı kalınlaşmış keseye benzer bişey var kesin hamilesin diyemem çok erken daha dedi kan sonucuna göre bakıcaz hamileysen düşmemesi için ilaç vericem filan dedi bakalım öğleden sonra tekrar gidecem kızımda yaşamadığım için bu ağrıları endişeliyim açıkçası Allah ım hepimiz için hayırlısını versin bi kaç arkadaşa söyledim 10 kişi etmez söylediklerim tutamadım çenemi inş hamileysem sağlıklı bi şekilde geçiririm sağlıklı bi evlada kavuşurum

Ben 4+2 günlükken gördüm keseyi. Beta Hcg 1600 civarıydı.

benim bugün itibariyle 4+6 günlük bakalım betahcg kaç çıkıcak merak ediyorum bende

Back
X