2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Kızlar dün bütün gün idrarımı yaparken bir yanma oldu ben de endişelendim akşam doktorumu aradım suda eriyen bir ilaç verdi. Onu içtim yatarken. Gece de hiç uyuyamadım :( Şimdi de başım ağrıyor...puffff bu ilaçların inşallah bebişe zararı yoktur. Hamileliğimden beri bu kaçıncı ilacım :(((

Gecmis olsun Lex,

Doktorun verdiyse güven ona, bir sey olmayacak bebisine.. Ben basım ağrıdığında ya tülbentle etrafını sarıp sıkıyporum, ya saclarıma masaj yapıyorum ya da uyuyorum.

Gecmis olsun tekrar

iyi pazarlar...2014 ocak anneleri çatlaklar oluştu mu...

benim daha oluşmadı sevinmek için erken mi?bilemedim
bence sevinmek için çook erken.
kimisinin 7, kimsinin 8. atda olmuş çatlakları. hatta birinin 38. haftadan sonra olmuş:18:

iyi pazarlar hanımlar,
dün ayrıntılı ultrasonumuz vardı.çok şükür oğlumuz sağlıklıymış.doktor bize yüzünü de gösterdi.büyük ihtimalle babasının kopyası bir oğlum olacak:)

hadi gözünüz aydın. çok şükür bunu da atlatmışsınız.
bizim kızda babasına benziyo. sadece çenesi bana benziyo gibi gördük:43:
eşimin yeğenleri de hep eşimin kardeşlerine benziyo zaten. çok baskın genleri var sanırım:1:
"ama karşı tarafa hiç şans tanımıyosunuz" dedim eşime geçen :19:

Aslında korkmuyorum gbi ama iğne fobim var . Peki sen ne için yaptırdın amniyosentezi ? Canın çok yanıyormu peki amniyosentezden sonra yattınmı kanama sıvı sızıntısı vs bişey oldumu işlem ne kadar sürdü işlem bittikten sonra hastanede ne kadar yattın ?

canım sana mesaj göndermiştim geldi mi? seni merak etmiştim...:34:

Bana da dr soylemisti ilk 6 ay bebislere su verilmiyormus, sutteki su zaten yeterli geliyormus. Ama gazli bir bebekse 30 cc kadar milupanin anason cayi varmis, o veriliyormus.

Gobek bagi dusene kadar yikanmiyor, sadece siliniyor diye biliyorum.

Benim de kuzenimin oglu oldu cuma gun, dun gormeye gittik :) bebis 4450 gr oldugu icin 1 ay once sezeryanla alinmis. Tosuncuk :) yengem ameliyattan odasina gecer gecmez sutu gelmis, emzirmis. Umarim bizim de oyle olur.

Emzirme konusunda ise cok haklilar, ben simdiden esime anneme kvye soyledim, emzirirken herkes odadan ciksin dedim :)) bazen bir suru ziyaretcinin onunde emzirmek zorunda kaliyorlar, ben istemiyorum. Ozellikle kvm herseye mudahale eder, disari ciksin daha iyi :) Arkadasimda hemsireler soyleyip cikariyordu.

Bir de dun eczaci arkadasima sordum, kanamamiz icin eczanelerde ozel pamuk pedler varmis onlari kullanabilirmisiz. Orkid tarzi sentetik, hasta bezleri ise ozellikle sezeryan olacak olanlar icin ameliyat yerine degiyor.

Bu kayınvalideler de herşeye karışmasa olmaz sanki:)) Şimdi her birimizin aile yapısı, kültürü farklı. Bu yüzden birimize uyan, diğerimize uymayabilir, hepimiz kendi kültürümüz ve yapımız kapsamında önlem alırız diye düşünüyorum. Bizim arkadaşımızın ablası ile eniştesi, hastaneden eve geldiklerinde evdeki herkesle aynı anda konuşmuşlar, siz gidince biz 3 kişilik bir aile olarak yaşamımızı sürdüreceğiz, bu yüzden bizim kendi içimizde bir düzen oluşturmamız gerekiyor ki, siz gidince afallamayalım diye, bu yüzden kimsenin bizim odamıza girmesini istemiyoruz, bebeğin uyanık olduğu zamanlarda biz sizin yanına getiririz, seversiniz, darılmayın, kırılmayın ...falan filan demişler. Bu da bana mantıklı geldi. benim ailem hiçbirşeye karışmaz. Ama eşimin hem annesi hem babası çok bilmiş oldukları ve sürekli akıl vermeyi çok sevdikleri için, bir şeyi 100 kere söyleme huyları olduğu için, ben de böyle bir konuşma ile önlem almayı planlıyorum. Düşünün kayınvalidem bana şimdiden bebeği nasıl yıkayacağımı anlatıyor:))

Kızlar dün bütün gün idrarımı yaparken bir yanma oldu ben de endişelendim akşam doktorumu aradım suda eriyen bir ilaç verdi. Onu içtim yatarken. Gece de hiç uyuyamadım :( Şimdi de başım ağrıyor...puffff bu ilaçların inşallah bebişe zararı yoktur. Hamileliğimden beri bu kaçıncı ilacım :(((

Canım öyle düşünme, bebek için fayda zarar dengesi yapılıyor ve ona göre ilaç veriliyor. Munour mu kullandın, onun hiç bir zararı yokmuş...

canım bende pier carden dusunuyorum modeline karar veremıyorum 307 e bakmak ıstedım acaba 317 mı bulamadımda 317 nasıl sence

canım ben alalı 7 yıl oldu değişmiştir mutlaka ama netten bir baktım da 310 gibi benim arabam kuzenimde aliminyum olanını almıştı daha hafifti o biraz daha pahalıydı ama o da güzeldi

selam kızlar nasılsınız?? bikaç gündür giremedim bi bakayım dedim amma çok şey yazılmış :)

ıyı aksamlar kızlar nasılsınız bugun pek ıyı beslenemedım aksamleyın bıskuvı ve sut bıraz da cevız fındık badem uzum.......ve pogaca...bu yuzden vıcdan azabı cekıyorum:/ yemek yapamadım da mesguldum.....

ya bu emzırme konusu cıdden benı de cok dusunduruyor ben herkesın yanında emzıremem yanı ozellıkle kayınvalıde.. annemden bıle belkı utanırım hem oyle hıc hoslanmam gogsuumu acayım... ya da akıl versınler.......

Bu kayınvalideler de herşeye karışmasa olmaz sanki:)) Şimdi her birimizin aile yapısı, kültürü farklı. Bu yüzden birimize uyan, diğerimize uymayabilir, hepimiz kendi kültürümüz ve yapımız kapsamında önlem alırız diye düşünüyorum. Bizim arkadaşımızın ablası ile eniştesi, hastaneden eve geldiklerinde evdeki herkesle aynı anda konuşmuşlar, siz gidince biz 3 kişilik bir aile olarak yaşamımızı sürdüreceğiz, bu yüzden bizim kendi içimizde bir düzen oluşturmamız gerekiyor ki, siz gidince afallamayalım diye, bu yüzden kimsenin bizim odamıza girmesini istemiyoruz, bebeğin uyanık olduğu zamanlarda biz sizin yanına getiririz, seversiniz, darılmayın, kırılmayın ...falan filan demişler. Bu da bana mantıklı geldi. benim ailem hiçbirşeye karışmaz. Ama eşimin hem annesi hem babası çok bilmiş oldukları ve sürekli akıl vermeyi çok sevdikleri için, bir şeyi 100 kere söyleme huyları olduğu için, ben de böyle bir konuşma ile önlem almayı planlıyorum. Düşünün kayınvalidem bana şimdiden bebeği nasıl yıkayacağımı anlatıyor:))

Aslında çok mantıklı yazdıkların ama ben bunları kayınvalidemlere söylesem hatta dahada yumuşatılmış halini anında kırılıp giderler sonra gönüllerini almam gerekir. benim için en iyisi bi müdahale anında tatlı bi dille söylemek yoksa baştan bu konuşmayı yaparsam düşünemiyorum olucakları:)) o gün bi gelsinde miniğimizle uğraşmaktan belkide gözümüz hiç bişey görmiycek

Aslında çok mantıklı yazdıkların ama ben bunları kayınvalidemlere söylesem hatta dahada yumuşatılmış halini anında kırılıp giderler sonra gönüllerini almam gerekir. benim için en iyisi bi müdahale anında tatlı bi dille söylemek yoksa baştan bu konuşmayı yaparsam düşünemiyorum olucakları:)) o gün bi gelsinde miniğimizle uğraşmaktan belkide gözümüz hiç bişey görmiycek

Aslında doğru söylüyorsun, bana da mantıklı geldi ama nasıl söyleyeceksem, ben eşimin kafasına yerleştiriyrum, gazı ona vereceğim yani:)) O da şimdi söylerken eline yüzüne bulaştırırımış, ayıkla pirincin taşını...

Aslında doğru söylüyorsun, bana da mantıklı geldi ama nasıl söyleyeceksem, ben eşimin kafasına yerleştiriyrum, gazı ona vereceğim yani:)) O da şimdi söylerken eline yüzüne bulaştırırımış, ayıkla pirincin taşını...

Ayyy aynen canım eline yüzüne bulaştırması büyük ihtimal :)) şimdi hayal ettimde :) bence bizim söylememiz lazım ama bi olayın üstüne, arkadaşım sezeryanla doğum yaptı önce bebek geldi bi 20 dk sonra anne. Aradan 10 dk geçince hemşire geldi emzirmek için tabi sezeyan olduğu için doğrulamadı zaten perperişan, oda dolu kalabalık her iki ailede var bayanlar tabi öyle emzirdi. Kendimi düşündüm o an ben emziremem öyle. bilmiyorum nasıl olucak aslında evlendik akraba olduk ama asıl akrabalık şimdi başlıyo ortak bi can var her iki taraf içinde .

valla bu kutsal görevi ben anneme vericem. Annnem halleder, o olunca zaten pek bulaşamıyorlar bana.. Eşimde dahil :)

Annemize diyeceğiz de peki o mu dıyecek. yanı aslında hemsıreye desek odadakı herkesı bosaltsa ne guzel olur bız de zaten cok kısı olmaz anneler teyzem ve yengem olur 4 kısıelr

Merhaba kızlar günlerdir gelemedim iyisiniz inşallah :16:
Kızlar herkese selam :16:
Dün temizlik yordu bizi gelemedim.
Herkes bebek arabası konuşuyo harıl harıl. Biz daha ne baktık, ne model seçtik :44: siz karar vermişsiniz bile ne güzel.
Arkadaşım nice güzel seneler göstersin Allah ailenize. Seneye inşallah hepimiz bebişlerimizle gireriz yeni yaşlarımıza :16:
canım çok teşekkür ederiz inşallah seneye 3 kişilik ailemizle kutlayalım :16:
güle güle kullansın tosuncan :)))
sağol topidik teyzesi :1:
düşündüğüm bebek arabaları arasında var bu model ama bi türlü yakından görme fırsatı bulamadım.. eşimle bi model daha beğendik sanırım aklımız ona kayacak gibi bi arkadaşımda da gördüm çok hoşuma gitti.. şu eğimli konusu kafamı karıştırdı casualde yakından bakayım bende.. siz de iyi günlerde sağlıkla kullanın canım...

şu da benim bahsettiğim bebek arabası
kırmızı ,siyah ve bej renk seceneleri var ... Ben sanırım kırmızı alacağım,,aslında siyahda kafamı karıştırıyor ama yazın belki sıkıntı yaratır diye vazgeçiyorum................ismi wollex new york manhattan seyahat sistem bebek arabası.....................:34:
sağol canım bu model de güzelmiş çok görüyorum bu arabadan da baya kullanan var
ama pahalı diye hatırlıyorum
casual eğimli biraz,içine kalın battaniye koysam sanırım sorun olmayacak
annem görünce çok sevindi oooo ben bunu yatırıp gezdiririm diye :1:
minikkelebek ve menevisseyym doğum gününüz kutlu olsun kızlar.

benim dediğim dümdüz yatan araba modeli böyle bişey işte..markasını modelini bilmiyorum. bunuda şu facebook taki dolandırıcı siteden buldum :) bu arada ordan sipariş verenler kimdi ya geldi mi siparişiniz, pamukkalebebe'den yani..

Eki Görüntüle 807558

minikkelebek hayırlı olsun buda casualin bir başka modeli buda çok hoşuma gitti, sadece katlandığında büyük duruyor diye vazgeçmiştim. bende aynı renginden düşünüyorum çok güzel.
sağol tatlım çok teşekkürler :16:
bu arabaya da bayıldım yaa muhteşemmiş :1:
ben sahibinden com da şu arabayı buldum çok kaliteli duruyo 575 TL falan adamı aradık ama görmeden de alamicamız için almadık
ama linki vereyim düşünen olursa bakar diye :8:
Bebek arabası - Bebek Arabası sahibinden.com'da - 77267718
$pembe-bebek-arabasý-modelleri.webp

Son düzenleme:
kızlar ben de mevlüt okutucam ama benim çok kalabalık sülalem of valla okunandan bişey anlamicam milletin gerginliğinden
keşke bizde de 10 kişi falan olsa.muhtemelen 40 çıkınca okunacak
annem şimdiden gelecekleri ve ikramları düşünüyo yok onu almak lazım yok onu giydirmek lazım,amaç dua okunsun değil mi yani şimdiden gerilmeye başladım millet dolucak rahat edemicem :5:
bu arada biz oğlanı doğduktan sonra sünnet ettirmeyi düşünüyoruz,oğlu olanlar siz ne düşünüyosunuz?
çok çabuk iyileşiyolarmış.inşallah sağlık problemimiz olmazsa 2 ay olmadan yapılsın istiyoruz

bu iki uyku takımını beğendim kızlar.
odamızı bebek mavisi boyadık,mobilyalarımız beyaz
hangisini alsam daha güzel?
1. bu
$Aybi-Baby-215-Farm-Bebek-Uyku-Seti-70x130-14315.webp

2. bu
$okyanus.webp

Back
X