2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Arkadaslaarr, diyetisyen bir arkadasimiz var, 2 hafta once beni tartmisti. Seker yuklemesinden once liste vermeyeyim, bakalim kendin nasil gideceksin demisti. 15 gunde 1.5 kg aldim, arkadasim kizdi. Baslangica gore de 6.5 kg aldim. 5-6 kilon kaldi en fazla alabilecegin, seni dengeli beslenme programina sokuyorum dedi. Yarin sabahtan itibaren diyette degilim, dengeli beslenicem :)) hala cok gec degil, buna uyarsan 11-12 kiloyla bitirirsin dedi. Bu arada benim seker yuklemem de 26. Haftada.

Kızlaarr nasıl geçti bugün bebişler ne alemde? Umarım siz de bebişleriniz de iyisinizdir. Biz bügün çok iyiyiz tetanoz aşısının 2. dozunu vurulduk. Aşı yeri biraz ağrıyor ama geçer herhalde. Hepinizi kocaman kocaman öpüyoruuzz :D

26 cı haftada yaptırcam en iyisi

bende 24 te yaptırdım ama bır kereyle bıtmedı 50 lıkte seker cıkınca 100 luk yaptırdım 1 hafta sonra oda bosa gıttı mıgde bulantısından bır hafta sonra tekrar yaptırdım cokta gec vakte bırakmayın en ıyısı cunku bır yuklemeden sonra bır hafta gectımı dıye sormustu bana tahlıl yaptıracagım yerdekı kısı

Selam Aysboz,

Benden sonra hamile kalanlar seker testi yaptırdı, ben niye yaptırmadım diye aradım doktorumu 26. haftada yaptırıyorum dedi. Bekleyecekmisim, mesela ben detaylıya da bu hafta giricem. Acele etme dedi :)

Gec olsun, guc olmasın diyorum ben

Canım ben 23. haftada yaptırdım ama okuduğum her yerde 24-28 arası diyor.

Teşekkürler kızlar cevaplarınız için. Ben ilk 8 hafta 4 kilo aldım şeker çıktı yükleme yaptılar sınırdaydı dikkat ettim kilo almadım ve düştü şekerim. Ama bu ay bi anda 3 kilo aldım :( doktorda 27. Hafta gel dedi ama bende tedirginim bu kadar kilo aldım kesin yükseldi 24. Haftada gideyim diyorum

Arkadaslaarr, diyetisyen bir arkadasimiz var, 2 hafta once beni tartmisti. Seker yuklemesinden once liste vermeyeyim, bakalim kendin nasil gideceksin demisti. 15 gunde 1.5 kg aldim, arkadasim kizdi. Baslangica gore de 6.5 kg aldim. 5-6 kilon kaldi en fazla alabilecegin, seni dengeli beslenme programina sokuyorum dedi. Yarin sabahtan itibaren diyette degilim, dengeli beslenicem :)) hala cok gec degil, buna uyarsan 11-12 kiloyla bitirirsin dedi. Bu arada benim seker yuklemem de 26. Haftada.

Topidik,

Naber? bende bu ay 2 kilo almışım, sinir krizi geçirdim.. cok kilo almak istemiyorum,bebege yararı olmayacak hic bir seyi yemek istemiyorum. Babamlar 6 kardeş, hepsi şeker hastası, ödüm patlıyor şekerim yüksek çıkacak diye, o yüzden dengeli gitmelisin dedi doktorum. Su ana kadar 4 kilo aldım.. hedefim 11-12 ile bitirmek benimde.

Bir sey sorucam, et yiyebiliyor musunuz? Resmen tiksindim, kokusuna bile katlanamıyorum. Halbuki er gun yerdim. Sırf sebze yemek istiyorum.. Bu aralar zeytinyağlı pırasa ve zeytinyağlı kereviz favorim. 1 haftada sanırım ikişer kilo yemişimdir bunlardan. Ayrıca enginar cok yiyorum.. Benim gibi canı garip seyler ceken var mı? Ne

canım herhangi bir liste verdimi arkadaşın verdiyse listeni paylaşabilirmisin. fikir olması açısından.. bu arada kararından ötürü tebrik ediyorum :)) darıısı başıma benim bu sabah itibariyle tam 8 kilo aldım :(

canım bizimlede dengeli beslenme listeni paylaşır mısın? bende 7 kilo aldım bugüne kadar. korkuyoruuuuum:) ödüm kopuyo:) daha fazla almak istemiyooom. mümkün mü? bu kadarla kalsa, kalan kısmı yağlarımdan kullansa bebek? iyi olur dimi? :))

canım herhangi bir liste verdimi arkadaşın verdiyse listeni paylaşabilirmisin. fikir olması açısından.. bu arada kararından ötürü tebrik ediyorum :)) darıısı başıma benim bu sabah itibariyle tam 8 kilo aldım :(

Ben de sekerden korkuyorum, ailede hic olmasa dahi hamilelik sekeri cikabiliyormus. Ayrica veremeyecegim kilolari almaktan korkuyorum :( su an telefondan yaziyorum, cok detayli listeleri yazamasam da ozetle yazarim tabii.

Her sabah ac karnina 1 yemek kasigi pekmez ve 1 bardak ilik su (demiri yukseltiyormus)

Yarim saat sonra kahvalti:
2 dilim peynir
2 dilim ekmek
Bol domates salatalik
Haftada 3 gun haslanmis yumurta

Ara ogun:
4 adet kuru kayisi veya 3 kuru incir veya kuru erik veya 1 kahve fincani kuru uzum
2 ceviz veya 5 cig badem veya 5 findik

Ogle: hergun degisiyor, etsiz sebze yemegi veya et veya valik veya tavuk
Bol salata
3 kasik yogurt
2 dilim ekmek

Ara: orta boy meyve

Aksam: etli sebze yenegi veya 4 izgara kofte veya izgara balik
Bol salata
2 dilim ekmek
3 kasik yogurt

Ara: orta boy meyve ve 3 kasik yogurt

Bana sut cok asiri gaz ve mide agrisi yapiyor bu yuzden vermedi. Siz sabah 1 bardak sut icebilirsiniz normalde.

Bu liste ile haftada 300-400 gram almam gerekiyormus.

Topidik,

Naber? bende bu ay 2 kilo almışım, sinir krizi geçirdim.. cok kilo almak istemiyorum,bebege yararı olmayacak hic bir seyi yemek istemiyorum. Babamlar 6 kardeş, hepsi şeker hastası, ödüm patlıyor şekerim yüksek çıkacak diye, o yüzden dengeli gitmelisin dedi doktorum. Su ana kadar 4 kilo aldım.. hedefim 11-12 ile bitirmek benimde.

Bir sey sorucam, et yiyebiliyor musunuz? Resmen tiksindim, kokusuna bile katlanamıyorum. Halbuki er gun yerdim. Sırf sebze yemek istiyorum.. Bu aralar zeytinyağlı pırasa ve zeytinyağlı kereviz favorim. 1 haftada sanırım ikişer kilo yemişimdir bunlardan. Ayrıca enginar cok yiyorum.. Benim gibi canı garip seyler ceken var mı? Ne

Ben de sut yumurta ve balik tuketmiyordum. Normalde balik delisiyim. Esim bugun diyetisyene bebek bu durumda iyi besleniyor mudur diye sordu. O da dedi ki afrikada aclik olan ulkelerde bile anneler cok saglikli bebek coguruyormus, brbek her halukarda ihtiyacini anneden alir dedi. Bizim icin onemli olan annenin depolarini korumak dedi. Gerci et hic yemiyorsan protein ihtiyacini bir sekilde karsilaman gerekir, balik yumurta vs. İle. Su ana kadar cok kilo almadin bence. Ben 16. Haftada vitamin kullanmaya baslayana kadar 2 kg almistim, simdi 2 cesit vitamin iciyorum ve sistim :(

Ben de sekerden korkuyorum, ailede hic olmasa dahi hamilelik sekeri cikabiliyormus. Ayrica veremeyecegim kilolari almaktan korkuyorum :( su an telefondan yaziyorum, cok detayli listeleri yazamasam da ozetle yazarim tabii.

Her sabah ac karnina 1 yemek kasigi pekmez ve 1 bardak ilik su (demiri yukseltiyormus)

2 dilim peynir
2 dilim ekmek
Bol domates salatalik

Ara ogun:
4 adet kuru kayisi veya 3 kuru incir veya kuru erik veya 1 kahve fincani kuru uzum

Bol salata
3 kasik yogurt
2 dilim ekmek

Bol salata
2 dilim ekmek
3 kasik yogurt

Bana sut cok asiri gaz ve mide agrisi yapiyor bu yuzden vermedi. Siz sabah 1 bardak sut icebilirsiniz normalde.

Bu menü iyiymiş de ekmeği fazla, pilavı ve makarnası eksik geldi bana :1:
Ben ekmek yerine genelde bulgur pilavı arada beyaz pilav veya makarna yiyorum o da olur mu ki :44: diğerleri zaten hemen hemen benim beslenme şeklimle aynı.

2 dilim peynir
2 dilim ekmek
Bol domates salatalik

Ara ogun:

Bol salata
3 kasik yogurt
2 dilim ekmek

Bol salata
2 dilim ekmek
3 kasik yogurt

ben yumurtayı hergün yiyorum haftada 3 müş. fındık,badem 10 ar tane falan yiyorum günde. :) güzel menüymüş beğendim. her teneffüste meyve demek bu benim için. :) bende başlıyorum yarın buna inşallah:)

Topidik, ben de seninle aynı durumdayım..Şimdiden kaç kilo ile tamamlarım bu süreci, onun hesabını yapıyorum. Dengeli beslenme hakkında bana da bilgii verir misin? ben de 10 kilo tamamlamak istiyordum ama şimdiden 6.5 kilo aldım:((

Ben ekmek yerine genelde bulgur pilavı arada beyaz pilav veya makarna yiyorum o da olur mu ki :44: diğerleri zaten hemen hemen benim beslenme şeklimle aynı.

Olmaaazzz. Canim ben bu listedekilerin yarisini yiyorum normalde ve bu sekilde kilo aldim. Ama hic ekmek yeniyorum ve majarna pilav patates yiyorum. Yememeliymisiz. Haftada 1 makarna, 1 kez de firinda patates verdi. Pilav yok :) bi de unutmadan haftada 2 de kurubaklagil verdi.

hamileliğimin başından beri diyetteyim şekerden dolayı ve alıştım sisteme
pilav ve makarna yasak kesinlikle
meyveleride yanlız değil süt yada ceviz bademle tüketiyorum
ben tatlı manyağı idim mesela ağzımı koymadım 5 aydır
herşey bebeğim için soranlara diyorum ki 9 ay yemezsem ölmem ya
kilomu merak eden arkadaşlara -2 kilodayım hala

Olmaaazzz. Canim ben bu listedekilerin yarisini yiyorum normalde ve bu sekilde kilo aldim. Ama hic ekmek yeniyorum ve majarna pilav patates yiyorum. Yememeliymisiz. Haftada 1 makarna, 1 kez de firinda patates verdi. Pilav yok :) bi de unutmadan haftada 2 de kurubaklagil verdi.

aç geziyorsun o zaman canım o yüzden kilo alma sebebin
birde çok geç saatte yemek yiyorsan oda olabilir
birde ekmek yenecek mutlaka ama beyaz ekmek değil kepekli tahıllı ekmek olacak
5 aydır diyet yapınca:)

Topidik, aceleci davranmışım, liste için teşekkürler. Benim kilo alışımın nedenini anladım, öğlenleri yemekhanede yiyorum, ve yemeklerin hepsini bitirmeye çalışıyorum. Yarından tezi yok, o kadar zorlamayacağım kendimi. Bir de akşamları çok meyve yiyorum, onu da azaltırsam olur değil mi?

hamileliğimin başından beri diyetteyim şekerden dolayı ve alıştım sisteme
pilav ve makarna yasak kesinlikle
meyveleride yanlız değil süt yada ceviz bademle tüketiyorum
ben tatlı manyağı idim mesela ağzımı koymadım 5 aydır
herşey bebeğim için soranlara diyorum ki 9 ay yemezsem ölmem ya
kilomu merak eden arkadaşlara -2 kilodayım hala

canım benim sende beslenme listeni yazarmısın bize? valla helal olsun maşallah. listeni çok merak ettim.

aç geziyorsun o zaman canım o yüzden kilo alma sebebin
birde çok geç saatte yemek yiyorsan oda olabilir
birde ekmek yenecek mutlaka ama beyaz ekmek değil kepekli tahıllı ekmek olacak
5 aydır diyet yapınca:)

Evet cok dogru soyluyorsun. Sen 9 ayda olmezsin, biz kalan 4 ayda hic olmeyiz :) unuttum yazmayi evrt ekmek tam takil veya tam bugday ekmegi, kepekli yeme demiri emiyor dedi. Yogurt da light yogurt olacak. Seni ornek alacagim bundan sonra kendime :) elveda mantilar pilavlar makarnalar :)

Evet cok dogru soyluyorsun. Sen 9 ayda olmezsin, biz kalan 4 ayda hic olmeyiz :) unuttum yazmayi evrt ekmek tam takil veya tam bugday ekmegi, kepekli yeme demiri emiyor dedi. Yogurt da light yogurt olacak. Seni ornek alacagim bundan sonra kendime :) elveda mantilar pilavlar makarnalar :)

topidik su ile ilgili bişey söyledi mi arkadaşın?

Topidik, aceleci davranmışım, liste için teşekkürler. Benim kilo alışımın nedenini anladım, öğlenleri yemekhanede yiyorum, ve yemeklerin hepsini bitirmeye çalışıyorum. Yarından tezi yok, o kadar zorlamayacağım kendimi. Bir de akşamları çok meyve yiyorum, onu da azaltırsam olur değil mi?

Olur diye dusunuyorum canim. Ara ogunlerde sadece 1 meyve veriyor. Ben de ekmek yemedigim halde patates pilav ve makarna hergun yiyordum. Yoksa ogunlerimin miktari kucuk. Her ogunde salata da yersek olur diye dusunuyorum. Baslayalim bakalim 1 hafta sonra ne durumda olacagiz :)

Back
X