2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
orkide2

Gebze de yaşıyorum.Medical Park da Amanullah Beye gidiyordum.Sıkıntı gördü arkadaşı doç dr.Eray bey ya da john hopkins de Zeki Beye git dedi. A.S.M. 28 ekımden nce gun vermedi.İnşallah sıkıntı çıkmaz.Eray beye salı gününe randevu aldım. Ayrıntılı da iyi olduğunu söylemeniz içimi bir nebze de olsa rahatlattı.Çok teşekkür ederiz. Sıkıntı varsa umarım yönlendirir bizi, internette de birşey yok.. kafamız allak bullak oldu.

bende gebzede yaşıyorum canım hospitalparkta ceyhun beye gidiyorum..

o model ipin özelliğine göre mi oluyor, çok güzel olmuş gerçekten. hangi marka ve hangi ip, bir de nasıl yapılıyor?
örerim belki çok zaman almıyorsa. örgü biliyorum ama iş ev yemek çamaşır vs derken zaman kalmıyor bişeye

evet ipe bak resimde, arada 3-4 cm düz ip sonra bir sosis şeklinde top var. o düz olan yerler örülüyor sadece, her düz olan yer iki sıra örülüyor, araya bir top geliyor. bu şekilde düz örgü. başlarkende 25 tane toplardan olması gerekiyor. her 5 sıradada (yani arkalı önlü toplam 10 sırada bir) diğer renge geçiyorsun. istediğin gibi ayarlayabilirsin.

ipin markasını hatırlamıyorum ama ip satan yerlere gidince anlat onlar anlar, hatta nasıl örüldüğünü gösterirlerde. bana ipçide bir kadın öğretti.

orkide2

Gebze de yaşıyorum.Medical Park da Amanullah Beye gidiyordum.Sıkıntı gördü arkadaşı doç dr.Eray bey ya da john hopkins de Zeki Beye git dedi. A.S.M. 28 ekımden nce gun vermedi.İnşallah sıkıntı çıkmaz.Eray beye salı gününe randevu aldım. Ayrıntılı da iyi olduğunu söylemeniz içimi bir nebze de olsa rahatlattı.Çok teşekkür ederiz. Sıkıntı varsa umarım yönlendirir bizi, internette de birşey yok.. kafamız allak bullak oldu.

zeki beyi tanımam ama eray hoca bu konuda gerçekten çok iyidir.:34:

kızlar oğluşumun oda takımına uygun kırmızı-beyaz battaniye örüyorum, tembel işi :) marifet bende değil ipinde, dümdüz örgü örmeyi bilen herkes yapabilir :) bu kadarı 3 günde akşamları birer saatte ördüm, bitincede eklerim. kenarına ipi aldığın yerde gördüm hazır metreyle satılan bişey var ondan dikmişlerdi çok güzel olmuştu

Eki Görüntüle 813612 Eki Görüntüle 813613

canım ipin ismi nee? çok güzel görünüyo ellerine sağlık :)

canım ipçide kadın yoksa ve öğretmezlerse bile deneme yanılmayla bulurum ama hazır sen burdayken sorayım:)
1-kaç numara şişle yaptın
2-sıralarda 7-8 tane yanlana, sonra aralı gibi duruyor. acaba oraları ters mi örüyoruz.
3-kaç ilmekle başladın

kızlar, hastane çıkışı alan var mı? piyasada bir sürü markanın 4lü 5li 6lı 8li ve 10lu takımları var.kaç parçalı daha iyi olur fikri olan var mı?

kızlar, hastane çıkışı alan var mı? piyasada bir sürü markanın 4lü 5li 6lı 8li ve 10lu takımları var.kaç parçalı daha iyi olur fikri olan var mı?

Canım benimkini annem almış organik kumaştan 10 lu ama gereksiz şeyler var külot mama önlüğü filan onlar kullanılmaz bence bide ilk giyeceği şey piyasada çok baskılı renkli şeyler var sade organik bişey daha güzel olur bence

hastane çıkışının mantığı çok minikken giydirmek galiba. o dönemde biraz da acemi olcaz ve dökme saçma-altaçma-emzirme-kusma vs bisürü konuda uzmanlaşana kadar epey bi kirletcez gibi düşünüyorum. ben onun için 3 takım 5li aldım. 1 tane de 10lu alıcam. gerçi arkadaşlar 2 tane 5li 1 tane 10lu yeter diyordu, ben kış olcak ve sakarım diye yıkatma kurutma açısından 1 takım fazla aldım

Evet haklısın o şeyi içmek tam bir işkence ben planlı gebelik için gitmiştim kontrol etmek istediler şekerim var mı diye içtim ama çıkarmamak için zor tuttum kendimi :( insanı tatlıdan soğutuyor.

benim gecen hamileliğimde seker cıktıgı için bu hamileliğimde erken istedi doktor.
10 haftalık falandım içtigimde.o mide bulantısı zamanına içmek daha berbat ıyyyyyy
şimdi haftaya tekrar yükleme yapılacak.inşallah bu defa cıkmaz.

arkadaşlar merhaba. ben aranıza yeni katıldım. sat 19 nisan, bebeğimin 40 haftası 24 ocakta doluyor. ilki sezaryen olduğu için bu da mecburi planlı sezaryen olacak. şimdilik her şey yolunda gibi gibi. 2 yaşında bir oğlum var, bu yüzden biraz hareketli bir hayatımız var. bir oğlum daha olacak nasipse:) zaten fazla kilolarla hamile kaldığım için henüz hiç kilo almadım, 68le başladım hala 68im. bakalım kaçla bitireceğim bu hamileliğimi. ilk oğlumda 20 kilo almıştım. ismim kevser bu arada:)

Merhaba kızlar işler yoğun olduğundan sürekli gelemiyorum,aklım burda aslında :1:
Çalışan anneler size bişey sorcam bilginiz var mı?
Hamilelikte çalışan kadınları mesaiye bırakma hakları var mı?Ben özel bi bankada çalışıyorum.
Her gün mesaiye kalma korkusuyla çalışıyorum artık,mesaiye kalınacağı zaman yöneticim direk bana bakıyo
hem de bekar arkadaşlar da olmasına rağmen :47:
mesaiye kalmayayım diye de kendim gün içinde çok yoruyorum,ama bakıyorum diğerleri gayet rahat çalışıyo.
sanırım belli bi haftadan sonra mesaiye bırakamıyolarmış yasal olarak,o haftayı iple çekiyorum :19:
bilginiz var mı canlarım?

Bebeğimin kalbimde sıvı varmis :(
22 haftadayim ayrintili ultrason ggidecektik
Kalbinde sivi var dedi. Bir uzman girmeli ayrintili ultrason icin dedi. Doç dr eray kocaeli Ünv. Birinin muayenesi yönlendirdi . Basinda boyle birsey gelen var mi napcam bn :(

Canım çok çok geçmiş olsun, Allahtan umut kesilmez. Bebiş daha çok küçük belki kendiliğinden düzelir. Dualarımız seninle,üzülme bebişin de üzülmesin.

Selam kızlar,
Bugün kontrolüm vardı. Doktorum biraz kızdı bi ayda 2 buçuk kilo almışım hamileliğimin başından beri de toplam 5 kilo aldım napcaz yaa, frenlemem lazım kendimi. Bu arada kızım da 630 gr olmuş, boyu da 31 cm maşallah boyu uzun olcak dedi doktorum, babasına çekcek herhalde:D Sizin bebişler ne alemde umarım hepiniz iyisinizdir. Sİzi de bebişlerinizi de öptüükk :)

Canım geçen ay ben de 2,5 kilo aldım ve toplamda 6 kilo benim doktorum normal demişti :)

Herkese selâm annişler :16: herkes yüzyılı seyrediyor heralde kimsecikler konuşmuyo :1:
Bugün kızıma birsürü şey aldım. İç zıbınından çorabına kadar :52:
Bi de ilk bezini aldım kuzumun. Prima yeni doğan aldım herkes onu tavsiye ediyodu burda. Artık her markete gittiğimde bir paket alıp koycam kenara. Bir de uni baby yeni doğan ıslak mendil. Stok yapın demişti herkes :9:
Yazamadım günlerdir ama hep okudum konuştuklarınızı. Bebişlerinde rahatsızlığı olan annelere sabır ve Allah'tan şifa dilerim :25: Allah'ın mucizesi sonsuzdur bol bol dua etmek lazım. Dualarıma sizi de ekleyeceğim.

Canım Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin. Yeni doğan bezi çok az kullanılıyormuş çok stok yapma bence, kime sorsam elimde kaldı diyor.

Merhaba kızlar işler yoğun olduğundan sürekli gelemiyorum,aklım burda aslında :1:
Çalışan anneler size bişey sorcam bilginiz var mı?
Hamilelikte çalışan kadınları mesaiye bırakma hakları var mı?Ben özel bi bankada çalışıyorum.
Her gün mesaiye kalma korkusuyla çalışıyorum artık,mesaiye kalınacağı zaman yöneticim direk bana bakıyo
hem de bekar arkadaşlar da olmasına rağmen :47:
mesaiye kalmayayım diye de kendim gün içinde çok yoruyorum,ama bakıyorum diğerleri gayet rahat çalışıyo.
sanırım belli bi haftadan sonra mesaiye bırakamıyolarmış yasal olarak,o haftayı iple çekiyorum :19:
bilginiz var mı canlarım?

canım iş kanununda hamile kadının 7.5 saatten fazla çalışması da mesaiye kalması da yasak diye biliyorum.. bu linkten detaylı inceleyebilirsin..

Gebe veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair - İş Kanunu

arkadaşlar merhaba. ben aranıza yeni katıldım. sat 19 nisan, bebeğimin 40 haftası 24 ocakta doluyor. ilki sezaryen olduğu için bu da mecburi planlı sezaryen olacak. şimdilik her şey yolunda gibi gibi. 2 yaşında bir oğlum var, bu yüzden biraz hareketli bir hayatımız var. bir oğlum daha olacak nasipse:) zaten fazla kilolarla hamile kaldığım için henüz hiç kilo almadım, 68le başladım hala 68im. bakalım kaçla bitireceğim bu hamileliğimi. ilk oğlumda 20 kilo almıştım. ismim kevser bu arada:)

Hoşgeldin canım:)

canım ipin ismi nee? çok güzel görünüyo ellerine sağlık :)

canım ipçide kadın yoksa ve öğretmezlerse bile deneme yanılmayla bulurum ama hazır sen burdayken sorayım:)
1-kaç numara şişle yaptın
2-sıralarda 7-8 tane yanlana, sonra aralı gibi duruyor. acaba oraları ters mi örüyoruz.
3-kaç ilmekle başladın

eve gidince ipin markasına bakarım.
3 veya 4 numara şiş olur dedi, ben 4 numara ile yapıyorum,
hiç ters örme yok, mesela beyaz iple başladım, 25 tane o toplardan olacak şekilde aralarındaki ipleri ördüm sadece, her arada iki sıra düz örgü.
25 tane top olacak şekilde başlıyorsun, arada ikişer ilmek toplam 50 ilmek falan oluyor, veya 48..

Kevser,

Hosgeldin aramıza, yavrularını da Allah bagıslasin. Bizlerde bekliyoruz işte. Benimki de erkek :) Erkek anneler bol bu sene

Back
X