2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

eve gidince ipin markasına bakarım.
3 veya 4 numara şiş olur dedi, ben 4 numara ile yapıyorum,
hiç ters örme yok, mesela beyaz iple başladım, 25 tane o toplardan olacak şekilde aralarındaki ipleri ördüm sadece, her arada iki sıra düz örgü.
25 tane top olacak şekilde başlıyorsun, arada ikişer ilmek toplam 50 ilmek falan oluyor, veya 48..

tamam çok sağol:) o zaman ben de alayım çarşıya gidince

şimdi okudum da hakkaten çok sinir bozucu bi durum. insan deli olur. hele de eşin anlayışsızsa tamam... ama madem öyle tavrınızı koyun kızlar. gerekiyosa misafirleri arar müsait diilim ben yatmam gerekiyomuş dr dedi falan dersin canım sen de. değmeyen insanlar için bebeğini de kendini de üzme, hanımlar çay içip dedikodu etsin diye anneni de yorma kendini de.
taşınma konusuna gelince 20 gün sonra falan biz de taşıncaz. kayınvalidem yok ama görümceme tenezzül edip demem bile, lazım diil. geçen düşük tehlikem vardı işten raporlu evde yattım üstelik bir düşüğüm var.... yardımını beklemedim zaten ama arayıp geçmiş olsun bile demedi. üstelik bişeye kızıp senin çocuğun da olcak demiş eşime,,, çocuğunda çek der gibi. tepem attı eşime dedim bu hasta halimle bunu duydumya bitti ablan. çok severdim ama öldü. artık çocuğumla ilgili iyi de kötü de bişey demiycen ona.... tesadüf karşılaşınca da yarım yamalak konuşuyorum. ne kadar ekmek o kadar köfte demişler. hoş konuşasım da yok da eşimin hatrına anca bu kadar... ona da sırf senin için ama fazlası asla dedim... hamile hamile üzdü beddua etti nerdeyse hasta halimle.
boşverin kızlar eşinize anlatın ama neden sonuç ilişkisi kurarak ve gerekçeleri mantık çerçevesinde anlatarak. erkekler açıklamadan anlamıyor

Sinir bi durum şimdi bebek oluncads gelip şöyle yapma böyle yıka filan diye yönlendirmede bulunurlar. Bence sen yada ben olsam katınvalidemin tarzından çok eşiminkine üzülürdüm dengeyi sağlıycak olan o sonuçta. Annesi gelmek istiyor oda yok diyor. Bence eşinle tartışmadan sakin bi şekilde hissettiklerini paylaşabilirsin annenin hastalığı onun annesinin ilgisizliği filan hani gelmeselerde eşinin seni anlaması haklısın demesi seni rahatlatacaktır. Ama lütfen sakin bir şekilde konuş anlat bebişinde etkilenmesin

Canım annesinin gelmek istediği falan yok. Eşimin gelme diyeceğini bildiği için ona söylüyor. Gelmek isteyen insan ya hiç sormaz ya da bana sorar.

Kizlar ne varsa anneden kardesten var koca tarafindan yarar gelmez ele yaparlar bize yapmazlar bir dusugum oldu yinede yemegimi kendim yaptim dimdi hamileyim allahtan hic bulantim falan olmadi hep yaptim yemegimi isimi kimseye muhtac etmesin allah gecmis olsunna gelince bile yabanci gibi benden is bekliyorlar evin temizligine bakiyorlar ama kimse sunu unutmamali hastalik herkes icin gun gelir bizde onlarin zor gunlerini goruruz canimiz istetse allah rizasi icin yapariz canimiz istemezsede kilimizi kipirdatmayizz uzmeyin tatli caninizi

Canım öncelikle kolay gelsin, inşallah hiç bir aksilik olmadan sıkıntısız bir şekilde evini taşırsın.
Sonra da sana Allah kolaylık versin, insanın şansı olacak bu konularda, yoksa işin zor. Kız anneleri kıyamaz kızının her şeyine yetişmeye çalışır çünkü biliyolar onlar da bir evi çekip çevirenin kadınlar olduğunu ama erkek anneleri öyle değil işte. Çoğu da 'bize sanki kayınvalidemiz yardım mı etti, her şeye kendimiz koştuk, siz de yapıverin' havasında.
İşte erkek annelerine çok iş düşüyor bu zamandan sonra. Artık kadınlar evde değil eskisi gibi, çoğu çalışıyor. Erkek çocuk yetiştirirken elinden biraz iş gelmesi sağlanırsa, gelecekte daha huzurlu aileler kurulabilir.
Eşin de madem kendisi elinden gelmiyo, e anneciğine de kıyamıyorsa bastıracak parayı kadın çağıracak kusura bakmasın. 6 aylık hamile kadın ev temizliği yapamaz. sinir etmesinler insanı!!!

Canım benim temizliğe zaten bir bayan geliyor, kayınvalidem evi de o yerleştirsin ya da sana yengen yardım etsin buyuruyor oturduğu yerden.

slm kızlar nasıl gidiyor hamilelelik uzun zamandır giremedim özlemişim baya sizleri çok şükür sonunda cinsiyetini ögrendik nasipse kızımız olcak isim telaşına kapıldık sizler isim buldunuzmu aklımda bir isim var ama daha kesin değil şimdilik aysima düşünüyoruz bakalım ozamana kadar değişir belkide

Canım annesinin gelmek istediği falan yok. Eşimin gelme diyeceğini bildiği için ona söylüyor. Gelmek isteyen insan ya hiç sormaz ya da bana sorar.
Allah yardımcın olsun canım, taşınma derdi benim de başımda dün annem geldi ama ancak çocukla ilgileniyor... Dün mutfağı topladık eşimle... Gece de üstümü açmışım... Kahvaltıdan sonra bir sancı geldi ki iki büklüm acıdan gözlerimden yaş geldi... Şimdi de biraz ayakta kalsam, aşağı bir şey düşecek sanki... Öyle baskı var vajinamda....

Hamileyken taşınmak çok zor ve kadınla velan da olacak iş değil... Ev bizim neyi nereye koyacağımızı nerden bilsin... Yapacağı tek şey temizlik... Yine iş eşlere düşüyor...

Allah yardımcın olsun canım, taşınma derdi benim de başımda dün annem geldi ama ancak çocukla ilgileniyor... Dün mutfağı topladık eşimle... Gece de üstümü açmışım... Kahvaltıdan sonra bir sancı geldi ki iki büklüm acıdan gözlerimden yaş geldi... Şimdi de biraz ayakta kalsam, aşağı bir şey düşecek sanki... Öyle baskı var vajinamda....

Hamileyken taşınmak çok zor ve kadınla velan da olacak iş değil... Ev bizim neyi nereye koyacağımızı nerden bilsin... Yapacağı tek şey temizlik... Yine iş eşlere düşüyor...

Geçmiş olsun canım. Allah sana da kolaylık versin.

ıyı aksamlar kızlar, ben cok kotu hasta oldum zaten kac gundur ıcım tıtrıyordu.. ve su an bogazlarım kıpkırmızı ve hıc halım yok cok kırgın vucudum bogazım cok agrıyor ne yapacam yaa:(( okulda da konustukca bogazım daha da agrıyorrrrrr........Cok acıyor yaa ılık bır seyler ıcmeye calısıyorum bal yeyım barı brazdan

kızlar bır de bugun sanırım bebegım hıc oynamadı..... hıc hıssedemedım onu... demın bal yedım nutella yedım gene oynamıyor yaaa ne yapmam lazm????

Canım benim temizliğe zaten bir bayan geliyor, kayınvalidem evi de o yerleştirsin ya da sana yengen yardım etsin buyuruyor oturduğu yerden.

İnsanın 'akıl değil yardım lazım, ya yardım edin ya susun' diyesi gelir böyle dilinin ucuna ama işte denmiyor. Allah kolaylık versin, canını sıkma yavaş yavaş yap yormadan kendini.

slm kızlar nasıl gidiyor hamilelelik uzun zamandır giremedim özlemişim baya sizleri çok şükür sonunda cinsiyetini ögrendik nasipse kızımız olcak isim telaşına kapıldık sizler isim buldunuzmu aklımda bir isim var ama daha kesin değil şimdilik aysima düşünüyoruz bakalım ozamana kadar değişir belkide

Hayırlı olsun aramıza hoşgedin kız annesi, benim de kızım olacak :16: Ben 2 isim arasında kararsızım. Ya Zeynep, ya İnci olacak kızımın ismi kısmetse :16:

ıyı aksamlar kızlar, ben cok kotu hasta oldum zaten kac gundur ıcım tıtrıyordu.. ve su an bogazlarım kıpkırmızı ve hıc halım yok cok kırgın vucudum bogazım cok agrıyor ne yapacam yaa:(( okulda da konustukca bogazım daha da agrıyorrrrrr........Cok acıyor yaa ılık bır seyler ıcmeye calısıyorum bal yeyım barı brazdan

kızlar bır de bugun sanırım bebegım hıc oynamadı..... hıc hıssedemedım onu... demın bal yedım nutella yedım gene oynamıyor yaaa ne yapmam lazm????

Canım öncelikle geçmiş olsun, bol bol ılık bişeyler iç, boğazını temizlemeye çalış. Boğaz enfeksiyonu yapan bakteriler, midenin asitli ortamında yaşayamadığı için bol bol boğazı yıkayıp onları mideye göndermek gerekiyo. Sabahları da kalkınca bal ye hiçbişey yemeden önce. Okulda çok zor işin, normalde bile insanın gün sonunda boğazı ağrıyo, hastayken düşünemiyorum :(
Bebişinin hareketsizliği de uyuduğundan olabilir. 2 saat kadar bekle en fazla 2 saat uyuyomuşlar çünkü. 2-3 saat sonra hala bir hareket yoksa doktorunu ara ya da rahat etmek için hastaneye git. çünkü bu haftalar artık sık sık hareket etmeleri gereken hafta, uyku dışındaki zamanlarını az çok hissetmen gerek.

kızlar benim eşimde laf söylemesem bile ailesine hemen kulakları diker, doğumda kayınvalidem gelicek, kaynımda gelicek 23 yaşında koca delikanlı, istemedim gelmesini ben de eşime anlattım güzelce, rahat edemem diye, ama benden suçlusu olmadı, doğuruncaya kadar bu stresi çekeceğim şimdi, gelince napıcam diye, anlamıyorum yani gelmese ne olur benim stresimden daha mı önemli gelmesi, daha sonra gelir yaza gelir dedim ama yok olmuyor, kayınvalidemin gelmesini istedim sorunum yok severim kendisini hem 4 çocuk 3 torun gördü tecrübeli ama kaynıma ne gerek var anlayamıyorum

kızlar benim eşimde laf söylemesem bile ailesine hemen kulakları diker, doğumda kayınvalidem gelicek, kaynımda gelicek 23 yaşında koca delikanlı, istemedim gelmesini ben de eşime anlattım güzelce, rahat edemem diye, ama benden suçlusu olmadı, doğuruncaya kadar bu stresi çekeceğim şimdi, gelince napıcam diye, anlamıyorum yani gelmese ne olur benim stresimden daha mı önemli gelmesi, daha sonra gelir yaza gelir dedim ama yok olmuyor, kayınvalidemin gelmesini istedim sorunum yok severim kendisini hem 4 çocuk 3 torun gördü tecrübeli ama kaynıma ne gerek var anlayamıyorum

heralde bebeğin doğumunu o da görsün istediler sanırım.ama tabi sizin en zor ve mahrem zamanlarınızda aynı evin içinde pek de hoş olmayacak bir durum.Allah kolaylık versin.

kızlar bir şey sorucam.bu altta hamileliğin kaçıncı haftasında olduğunuzu yazan bir bölüm var ya onun çıkmasını nasıl sağlıyorsunuz?

heralde bebeğin doğumunu o da görsün istediler sanırım.ama tabi sizin en zor ve mahrem zamanlarınızda aynı evin içinde pek de hoş olmayacak bir durum.Allah kolaylık versin.

ya eşime göre öyle bir mahrem yok, çünkü kardeş, ama anlatamıyorum o bana yabancı, yengeleri de kayınvalidemin evine gelmiş hastaneden yani onun yanında da hep kayınları varmış, o çekinmedi sen niye çekiniyorsun diyo, anlatamıyorum ki bunun güvensizlikle alakası yok sadece ben güzel ve aynı zamanda stresli günlerimi neden baskı altında yaşayım ki? erkek kardeşim bile olsa istemezdim

ya eşime göre öyle bir mahrem yok, çünkü kardeş, ama anlatamıyorum o bana yabancı, yengeleri de kayınvalidemin evine gelmiş hastaneden yani onun yanında da hep kayınları varmış, o çekinmedi sen niye çekiniyorsun diyo, anlatamıyorum ki bunun güvensizlikle alakası yok sadece ben güzel ve aynı zamanda stresli günlerimi neden baskı altında yaşayım ki? erkek kardeşim bile olsa istemezdim

Canım evin kaç oda yani büyükmü?? Eşinin anlaması lazım mahremiyeti, salonun ortasında emzirde görsünler mahremmi değilmi utanıp kalkar kaynın. Neyse sen hiç üzme kendini şeytan soldan soldan yaklaşmasın :) sen çok rahat ol evinde o yokmuş gibi emin ol eşin sakınıcaktır bazı şeyleri. Şimdiden bunları düşünme

Back
X