2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
ıyı pazarlar anneler ve bebıslerı:)

su konusunda ben de aynı fıkırdeyım sızınle.... ben 1 bucuk lıtre su ıcıyorum ama 2 lıtre ıctıgım zaman bıle daha cok hıssedıyorum hareketlerını:))) mesela dun:)) zıp zıp vuruyor....... ozellıkle yemeklerle bırlıktedegıl ama yemeklerden 1 2 saat sonra ıcıyorum su...benım bır bardagım var onla 6 bardak ıcınce 2 lıtre edıyor..... ve ben zorlasam ıste 6 bardak ıcıyorum:(

ıyı pazarlar hanımlar, bebek odası yapcak arkadalara bı sorum olcak suan 23+6haftalık bebegım 2014 subat annelerı topıgındeyım bende:10: tahmını dogum tarıhım 4subat gozukuyor fakat ılk dogumum sezeryan oldugu ıcın 2hafta onceye cekılıyor nasıpse dogumum subat ortası gıbı bu durumda..gobegım ole abartılı bı buyuklukte degıl ama sırt ve bel agrım benı cok zorluyo o yuzden hareketlerım kısıtlandı (uzun sure utu yapamıyorum yada uzun sure magazaları gezemıyorum elıme vuruyo agrı ) uzatmayımm:1: son aylara hazırlık bırakmamak taraftarayım, agrılarda endıdelndırıyor ya erken gelırse bebısım dıye sızler odalarını ne zaman almayı ve hazırlamayı planlıyorsunuz acaba ?

Şuan ben gebelik diyabeti diyeti uyguluyorum. Diyetisyenin verdiği listede hiç şeker yok bal, reçel, çay şekeri vs. Ayrıca karbonhidratta yok börek çörek makarna pilav türleri. Karbonhidrat olarak Sadece her öğünde 2 dilim tam buğday ekmeği var günde 8 dilim. Bide bulgur pilavı yiyebiliyorum ekmek yemediğim öğünlerde. Şkeride meyveden alıyoruz. Öğlen 2 tane akşam 2 tane meyve var beraberinde süt olursa daha iyi olur. Şekerli şeyler yedğinde 1 saat sonra ölç zaten şekerinin fırlamış olduğunu görüyorsun. Senin yükleme sonuçların kaç çıkmıştı

Benim yukleme sonuclarim 75 mg icin aclik kan sekeri 81
2.saat glukoz 189
3.saat glukoz 153 canim. Doktor sinirda Yüksek dedi. Normalde istahi olmayan bi insandm 1 aydir tatlı şeyler yemeye başlamıştım deli gibi. Simdi de pastalar tatlılar geciyo gözümün önünden sürekli yemek istiyorum. Az da olsa kurabiye tatli yense problem oluyor yani:s

ıyı pazarlar hanımlar, bebek odası yapcak arkadalara bı sorum olcak suan 23+6haftalık bebegım 2014 subat annelerı topıgındeyım bende:10: tahmını dogum tarıhım 4subat gozukuyor fakat ılk dogumum sezeryan oldugu ıcın 2hafta onceye cekılıyor nasıpse dogumum subat ortası gıbı bu durumda..gobegım ole abartılı bı buyuklukte degıl ama sırt ve bel agrım benı cok zorluyo o yuzden hareketlerım kısıtlandı (uzun sure utu yapamıyorum yada uzun sure magazaları gezemıyorum elıme vuruyo agrı ) uzatmayımm:1: son aylara hazırlık bırakmamak taraftarayım, agrılarda endıdelndırıyor ya erken gelırse bebısım dıye sızler odalarını ne zaman almayı ve hazırlamayı planlıyorsunuz acaba ?

Bende 24+4 üm, bayramdan sonra odasına bakmak için çıkıcaz inşallah. Yaptırmayı düşünüyoruz ve 3 hafta gini bi süre istiyolar. Bide bu mıbilyalar biraz koku oluyormuş bi kaç haftada havalandırmak gerekiyormuş. Bide mobilya tamamda halı perde vs var onlara karar veremedim piyasadakiler çok karmakarışık , kıza direk pembe erkeğe mavi herşey. sade bişeylere pek rastlayamadım.

dün kontrolüm vardı herşey yolunda çok şükür
ama yüzde 90 sezeryan olacağım
kürtajını da yaptım çatın çok dar imkansız gibi görünüyor normal doğum dedi onda bile çok zorlandılar çünkü 2 doktor girmek zorunda kaldı çünkü kürtajda normalde yarım saatte çıkılırmış ben 1 saatte çıkmamıştım daha
normal doğum istemiştim yapabilirsin ağrı eşiğin yüksek çünkü ama çok zor dedi bu çatıyla dedi
daha önce doğum yapıp çatı yüzünden sezeryan olan??

Ben önümüzdeki hafta alışverişe çıkacağım inşallah.....havlusu, ağız bezi, battaniyeleri, zıbınları, badileri, tulumları, çorapları, mendilleri,şapkalarını, eldivenlerini, hastane çıkışlarını, alt açma, kendi gecelik ve pijemamı, emzirme atletlerimi, anne ve bebek çantası, tırnak makası, küvet, kova, maşrapa,nevresim takımlarını alacağım. park yatak da bakacağım belki onu netten alırım kendı yerınde baktıktan sonra....
emzık
bıberon
gogus pompası
kulaktan ates olcer
lansioh gögüs pedi ve kremi
dalin buyuk boy alt açma bezleri
ıslak mendiller

bebek bakım ürünlerini daha sonradan diğer ay netten sipariş vermeyi düşünüyorum çünkü tekstil ürünlerininde insan dokunmak istiyor ama bu netten alacaklarım belli şeyler oyle dusunuyorum bilmiyorum bakalım......

ıyı pazarlar anneler ve bebıslerı:)

su konusunda ben de aynı fıkırdeyım sızınle.... ben 1 bucuk lıtre su ıcıyorum ama 2 lıtre ıctıgım zaman bıle daha cok hıssedıyorum hareketlerını:))) mesela dun:)) zıp zıp vuruyor....... ozellıkle yemeklerle bırlıktedegıl ama yemeklerden 1 2 saat sonra ıcıyorum su...benım bır bardagım var onla 6 bardak ıcınce 2 lıtre edıyor..... ve ben zorlasam ıste 6 bardak ıcıyorum:(

Canım bende ancak zorluyorum da içiyorum bu sıralar suyu
içemiyorum öyle içimden gele gele

günaydın anneler. bu konu başlığında bi arkadaş bebek için alınacakların listesini yapmıştı. ben bilgisayarıma kaydetmiştim ama bilgisayarım serviste. kimin listeyi yazdığınıda hatırlamıyorum. elinde ihtiyaç listesi olan, yapan tekrar yayınlayabilir mi? bayram tatilinde alışverişi bitireyim diyorum.

Canım istediğin liste bu galiba, winebir yayınlamıştı da ben kaydetmiştim :31:

Bebek için:
* Alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY)
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet (ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet (mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5’li 7’li paketler uygun
* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için)
* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor)
* uzun kollu body 3-4 adet
* her boy tulum 3ad.
* çorap, yün patikler
* yün ve penye yelekler 3-4 adet
* yün hırka 2 ad.
* özellikle süyeterler çok kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad.
* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından)
* penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.
* banyo havlusu 3 adet
* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet
* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş)
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* 1-2 adet peluş battaniye

NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.

EŞYA

* Banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır.
* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi) Kadınca - kadın : kadınlar için ............
* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu)
* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir)
* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çok iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin)
* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı
* canbebe alt değiştirme örtüsü
* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kendinizde dikebilirsiniz

ANNE İÇİN

* doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı. Yoksa yatak kullanılamıyor.
* disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
* emzirme sütyenleri (penye, son haftalarda satın almalı)
* emzirme atleti,normal külot (renkli göbek üstü al doğumdan sonra rahat etmek için)
* emzirme pedleri ya da avent göğüs hazneleri)
* göğüs kremi (lansinoh en iyisi, emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü) hatta öncesinde kullanmalı ki sonrasında çok sorun yaşamamak için fakat göğüs uçları çok uyarılmamalı erken doğuma sebep olabilir.
* emzirmeye uygun gecelik (kısa kollu doğumdan sonra daha iyi oluyor. Tansiyon ölçümü yapılıp, serumda takılabileceği için), önden düğmeli beli sıkı olmayan pijamalar (lohusa pijamaları kullanışlı olmuyormuş) sabahlık ve kıyafetler
* emzirme yastığı (ay şeklinde), ya da hamilelikte de kullanılan sosis yastık (sezeryan olursa emzirmek zor oluyor bu yastık iyi bir desdekleyici)
* kırmızı saç bandı (ev için) ve kırmızı oyalanacak yemeni (hastane için) [kapalı olanlar için] (bir pijamayı kırmızılı birini pembeli al emi/benim düşüncem yani Cheesy )
* antibakteriyel el temizleme jeli (hastanede kalkamayınca bebeği tutmadan önce kullanmak için)
* klasik orkid ped ve hasta pedi hastaneden vermiyorlarsa al (bebeğin bezide olur)
* yatak koruyucu (uzun dikdörtgen olanlardan hasta bezine benzeyen (yatağa kan vs. geçmemesi için), bebeğe alınan koruyucu uygun olursa kullanılabilir)
* çorap (pijamalara uygun), terlik (beyaz kapalı ev terliği yıkanabilen al hastaneden sonrada çamaşır sulayıp kullanılır) Kadınca - kadın : kadınlar için ............
* gerekirse göğüs pompası (medela ya da avent, hastane tipi kiralanması da çok uygun çözüm olabiliyor) ve süt poşetleri (lansinoh öneririm) (doğumdan sonra alınabilir duruma göre... )
öneri : chicco manuel pompa biberonlu direk biberona sağılıyor emmezse sağıp kaşıkla verilebilinir.30-40 TL fiyatı.

HİJYEN VE BESLEME

* Sterilizatör (en az 2-3 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik)
* minik plastik bebek kaşıkları 2-3 adet
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* 1 yenidoğan biberonu (avent yada “dr brown ince uçlu silikon içinde uzun plastik çubuklu dar ağızlı olan”) anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin
* emzik (özellikle silikon, damaksız dişleri çıkana kadar kullanılabilir. emme dürtüsünü kuvvetlendirmek için)
* Sütü artırıcı humana still tee (eczaneden al)
* Bebeğin eşyalarını “dalan roxy matik (sabun tozu)” ile yıkanabilir ve iyi bir markanın bebe yumuşatıcısı (az miktarda) kullanılabilir. (Narbebe.com adresinden de alınabilir hem uygun hemde sorunsuz teslim yapılıyor güvenilir bir siteymiş.)

NOT: belli bir zamandan sonra yavaş yavaş normal deterjanları kullanmaya başlayabilirsiniz. ileriye doğru aksi halde çocuğun teninde alerji olabiliyor. (acaba ne zamandan itibaren kullanılmalı Huh? )

BÜYÜK EŞYALAR

* Bebek beşiği (park yatak) yada evin durumuna göre oda takımı
* lastikli çarşaf ve koruyucu 3-4 adet
* bebek pikesi, uyku seti
* odada ufak bir gece lambası (kırmızı tercih edilmeli anne karnındaki yaşantısına en uygunudur ve rahatlatıcı özelliği var bebek için)
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs. yarayan önemli bir eşya, kimileri bebek arabaları ile kombine satılıyor)
* puset
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)
* kapı süsü

ÇANTA HAZIRLIĞI

Anne için

-1 adet pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler)
-yatak koruyucu
-2 adet emzirmeye uygun gecelik,1 ad. Sabahlık,2 ad. pijama takımı
-pijamaya uygun; yemeni ve 4 adet çorap
-1 adet terlik
-yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun)
-3 adet emzirme atleti, 2 adet emzirme sütyeni, 5 adet külot
-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinoh'u sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal)
-1 paket klasik orkid ped ve hasta pedi (bebeğin bezide olur)
-tarak,diş fırçası-macunu,bakım ürünleri olabilir
-antibakteriyel el temizleme jeli
-Sütü artırıcı humana still tee
-Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet

Bebek için

-2 takım hastane çıkış seti (elcik ve şapkaları içinde), 2 adet pijama ayaklı
-2 iç zıbın takımı, 2 adet alttan çıtçıtlı body (bebeğin göbeğinden kan gecebilir diye fazla eşyalar. Hastanede giydirmek için zıbın istiyorlarmış)
-2 adet patik, 2-3 adet çorap
-3-4 adet önlük
-havlu bebek mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet
-2 adet yelek,1 adet hırka
-bebek için çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için)
-2 adet penye battaniye , 1 ad. yün battaniye (çıkış için)
-Alt değiştirme örtüsü yastıklı - kumaş olan ve alt değiştirme örtüsü
-Yenidoğan bebek bezi
-Pişik kremi , ıslak mendil 2 paket
-emzirme yastığı (ay şeklinde olan)
-1 adet emzik
-1 yenidoğan biberonu
-sterilizatör (süt gelmezse biberonla vermek gerekirse diye alınabilir yanına, biberonu temizlemek için)
-anakucağı (eve dönüş için)

Diğerleri

-Kamera,fotoğraf makinesi
-Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata
-ıslak mendil, kolonya
-çay kaşığı, plastik kaşık-çatal, tabak, bardak
-Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun

Hayirlisi canim ya. Benim annemle babamin da hicbir destegi olmamis. Bana bakacak biri de yokmus, annem calistigi icin 40 gunluk bakiciya vermis beni. Cok sukur hicbir eksigim olmadi. Annem anlatiyor dogumunda falan yaninda refakatcisi olmamis. Allah insana guc kuvvet veriyor ve bir sekilde altindan kalkiyorsun. Sizin de yavrunuz icin elinizden gelenin en iyisini yapacaginiza eminim :) yeter ki saglikli olsunlar, her sey yavas yavas alinir.
Bu arada annem kendi eksikligini cok hissetmis zamaninda, kendisi benim en buyuk destekcim. Bizim de esimin tarafi sormaz ilgilenmez ama tek tarafla acigi kapatiyoruz.

Canım ne güzel büyütmüş annen senin, aeli öpülesi kadın valla
ben benimkilere yasakladım resmen
yoruldum çünkü, hep benim ailem yardım ediyor
yazık o insanlarada
annemlerin benim düğünden kalan borçları da var daha da beşik falan alıcam diyo
dedim gerek yok
mesela bizde doğan çocuğa altın takılır, kayınvalidemlerde düğünde bile altın takılmıyo ki
dedim annemlere niye siz zahmet edeceksiniz ki
bilezik alayım sana diyor annem
hep tek taraflı yürümüyor yaaa, üzülüyorum
inşallah babasıyla tamamlarız oğluşumuzun eksiklerini

bu listeyi ben bir sitede daha görmüştüm ama bence hastaneye götürülecekler çok fazla olmuş yani bence hastaneye o kadar şey götürmeye gerek yok.tabi bu benim fikrim.. zaten normal doğum yapınca 1 gün hastanede kalıyorsun sanırım sezeryan olursa 2 gun falan herhalde o kadar sey tasımaya gerek yok bence ben mınımum seyler alacagım yanıma allah kısmet ederse....

Kiyafet veren olsa ben de kullanirim kesinlikle :) zaten tulum body falan kiz erkek icin fark etmez. Mavileri evde kullanirsin :) ben de aldiklarimi pembe agirlikli almamaya calistim, ikinci de giyer :)

Bende kıyafetleri yıkarım mis gibi, ütülerim giydiririm bebişime
çok sorun yapmam yani

bu listeyi ben bir sitede daha görmüştüm ama bence hastaneye götürülecekler çok fazla olmuş yani bence hastaneye o kadar şey götürmeye gerek yok.tabi bu benim fikrim.. zaten normal doğum yapınca 1 gün hastanede kalıyorsun sanırım sezeryan olursa 2 gun falan herhalde o kadar sey tasımaya gerek yok bence ben mınımum seyler alacagım yanıma allah kısmet ederse....

Canım benim arkadaşım normal doğurdu ve bir gün hastanede yattı
o kadar çok terliyorsun ki iki takım pijama en az gidiyor diyor su içinde kalıyorsun diyor
ama aniden de üşüyorsun o zaman da kat kat giyinmek ihtiyacı duyuyosun diyo

Canım istediğin liste bu galiba, winebir yayınlamıştı da ben kaydetmiştim :31:

Bebek için:
* Alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY)
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet (ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet (mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5’li 7’li paketler uygun
* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için)
* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor)
* uzun kollu body 3-4 adet
* her boy tulum 3ad.
* çorap, yün patikler
* yün ve penye yelekler 3-4 adet
* yün hırka 2 ad.
* özellikle süyeterler çok kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad.
* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından)
* penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.
* banyo havlusu 3 adet
* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet
* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş)
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* 1-2 adet peluş battaniye

NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.

EŞYA

* Banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır.
* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi) Kadınca - kadın : kadınlar için ............
* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu)
* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir)
* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çok iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin)
* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı
* canbebe alt değiştirme örtüsü
* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kendinizde dikebilirsiniz

ANNE İÇİN

* doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı. Yoksa yatak kullanılamıyor.
* disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
* emzirme sütyenleri (penye, son haftalarda satın almalı)
* emzirme atleti,normal külot (renkli göbek üstü al doğumdan sonra rahat etmek için)
* emzirme pedleri ya da avent göğüs hazneleri)
* göğüs kremi (lansinoh en iyisi, emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü) hatta öncesinde kullanmalı ki sonrasında çok sorun yaşamamak için fakat göğüs uçları çok uyarılmamalı erken doğuma sebep olabilir.
* emzirmeye uygun gecelik (kısa kollu doğumdan sonra daha iyi oluyor. Tansiyon ölçümü yapılıp, serumda takılabileceği için), önden düğmeli beli sıkı olmayan pijamalar (lohusa pijamaları kullanışlı olmuyormuş) sabahlık ve kıyafetler
* emzirme yastığı (ay şeklinde), ya da hamilelikte de kullanılan sosis yastık (sezeryan olursa emzirmek zor oluyor bu yastık iyi bir desdekleyici)
* kırmızı saç bandı (ev için) ve kırmızı oyalanacak yemeni (hastane için) [kapalı olanlar için] (bir pijamayı kırmızılı birini pembeli al emi/benim düşüncem yani Cheesy )
* antibakteriyel el temizleme jeli (hastanede kalkamayınca bebeği tutmadan önce kullanmak için)
* klasik orkid ped ve hasta pedi hastaneden vermiyorlarsa al (bebeğin bezide olur)
* yatak koruyucu (uzun dikdörtgen olanlardan hasta bezine benzeyen (yatağa kan vs. geçmemesi için), bebeğe alınan koruyucu uygun olursa kullanılabilir)
* çorap (pijamalara uygun), terlik (beyaz kapalı ev terliği yıkanabilen al hastaneden sonrada çamaşır sulayıp kullanılır) Kadınca - kadın : kadınlar için ............
* gerekirse göğüs pompası (medela ya da avent, hastane tipi kiralanması da çok uygun çözüm olabiliyor) ve süt poşetleri (lansinoh öneririm) (doğumdan sonra alınabilir duruma göre... )
öneri : chicco manuel pompa biberonlu direk biberona sağılıyor emmezse sağıp kaşıkla verilebilinir.30-40 TL fiyatı.

HİJYEN VE BESLEME

* Sterilizatör (en az 2-3 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik)
* minik plastik bebek kaşıkları 2-3 adet
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* 1 yenidoğan biberonu (avent yada “dr brown ince uçlu silikon içinde uzun plastik çubuklu dar ağızlı olan”) anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin
* emzik (özellikle silikon, damaksız dişleri çıkana kadar kullanılabilir. emme dürtüsünü kuvvetlendirmek için)
* Sütü artırıcı humana still tee (eczaneden al)
* Bebeğin eşyalarını “dalan roxy matik (sabun tozu)” ile yıkanabilir ve iyi bir markanın bebe yumuşatıcısı (az miktarda) kullanılabilir. (Narbebe.com adresinden de alınabilir hem uygun hemde sorunsuz teslim yapılıyor güvenilir bir siteymiş.)

NOT: belli bir zamandan sonra yavaş yavaş normal deterjanları kullanmaya başlayabilirsiniz. ileriye doğru aksi halde çocuğun teninde alerji olabiliyor. (acaba ne zamandan itibaren kullanılmalı Huh? )

BÜYÜK EŞYALAR

* Bebek beşiği (park yatak) yada evin durumuna göre oda takımı
* lastikli çarşaf ve koruyucu 3-4 adet
* bebek pikesi, uyku seti
* odada ufak bir gece lambası (kırmızı tercih edilmeli anne karnındaki yaşantısına en uygunudur ve rahatlatıcı özelliği var bebek için)
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs. yarayan önemli bir eşya, kimileri bebek arabaları ile kombine satılıyor)
* puset
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)
* kapı süsü

ÇANTA HAZIRLIĞI

Anne için

-1 adet pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler)
-yatak koruyucu
-2 adet emzirmeye uygun gecelik,1 ad. Sabahlık,2 ad. pijama takımı
-pijamaya uygun; yemeni ve 4 adet çorap
-1 adet terlik
-yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun)
-3 adet emzirme atleti, 2 adet emzirme sütyeni, 5 adet külot
-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinoh'u sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal)
-1 paket klasik orkid ped ve hasta pedi (bebeğin bezide olur)
-tarak,diş fırçası-macunu,bakım ürünleri olabilir
-antibakteriyel el temizleme jeli
-Sütü artırıcı humana still tee
-Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet

Bebek için

-2 takım hastane çıkış seti (elcik ve şapkaları içinde), 2 adet pijama ayaklı
-2 iç zıbın takımı, 2 adet alttan çıtçıtlı body (bebeğin göbeğinden kan gecebilir diye fazla eşyalar. Hastanede giydirmek için zıbın istiyorlarmış)
-2 adet patik, 2-3 adet çorap
-3-4 adet önlük
-havlu bebek mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet
-2 adet yelek,1 adet hırka
-bebek için çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için)
-2 adet penye battaniye , 1 ad. yün battaniye (çıkış için)
-Alt değiştirme örtüsü yastıklı - kumaş olan ve alt değiştirme örtüsü
-Yenidoğan bebek bezi
-Pişik kremi , ıslak mendil 2 paket
-emzirme yastığı (ay şeklinde olan)
-1 adet emzik
-1 yenidoğan biberonu
-sterilizatör (süt gelmezse biberonla vermek gerekirse diye alınabilir yanına, biberonu temizlemek için)
-anakucağı (eve dönüş için)

Diğerleri

-Kamera,fotoğraf makinesi
-Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata
-ıslak mendil, kolonya
-çay kaşığı, plastik kaşık-çatal, tabak, bardak
-Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun

çok teşekkür ederim. :)

Bu en geniş liste canım, sen tabiki aralarından kullanmayacaklarını çıkarabilirsin. Ben de hepsini almam gibi geliyo bu listenin ama genel olarak herşey var neler alacağıma kendim karar vericem artık.

çok teşekkür ederim. :)

Rica ederim :16:

Ben de epey birsey eledim bu listeden :)
Burda hersey yaziyor, biz kendimize uygun olanlari birakalim. Bazi seyler hastanede veriliyor, bazi seylere de ornegin emzirme minderi falan gerek yok bence. Gogus pompasini da ben dogumdan once almayacagim arkadaslar.

Canım ne güzel büyütmüş annen senin, aeli öpülesi kadın valla
ben benimkilere yasakladım resmen
yoruldum çünkü, hep benim ailem yardım ediyor
yazık o insanlarada
annemlerin benim düğünden kalan borçları da var daha da beşik falan alıcam diyo
dedim gerek yok
mesela bizde doğan çocuğa altın takılır, kayınvalidemlerde düğünde bile altın takılmıyo ki
dedim annemlere niye siz zahmet edeceksiniz ki
bilezik alayım sana diyor annem
hep tek taraflı yürümüyor yaaa, üzülüyorum
inşallah babasıyla tamamlarız oğluşumuzun eksiklerini

Bizim de benzer durum ne yazik ki. Evlenirken onlardan desten gormedik. Guya soz verdikleri seyler dahi yapilmadi. Simdi de hic dahil degiller hazirliklara. Maddi destegi gectim. Mesela benim annem hirka, patik oruyor. Kvmin o bile icinden gelmiyor. Gecen haftalarda da kv bana anlatiyor eltime bebek yatagi ve arabasini almis, kp de dogum masraflarini odemis. Bana da diyor yatagi da biz aliriz. Hi hi dedim gectim, alinmayacagini biliyorum. Yapnayacagi seyi soyleme huyundan nefret ediyorum zaten. Altin konusunda ise ben de ailemden istemiyorum, cunku esimin ailesi takmatacak. Ailelerimiz de yapinca mutlu oluyorlar canim, ben bu yuzden yapsinlar diyorum :) ben tek cocugum zaten, kizim da ilk torunlari olacak. Oyle mutlu oluyorlar ki birsey alinca :)

Tamamlarsiniz canim ya, Allah yardimciniz olsun. Cok gerekli olanlari alirsin, digerleri ihtiyac olursa alinir. Bazi seyler de zaten pazarlama taktigi, gerekli degil. Bebisler saglikli olsunlar da, hersey zamanla hallolur :)

Ben de epey birsey eledim bu listeden :)
Burda hersey yaziyor, biz kendimize uygun olanlari birakalim. Bazi seyler hastanede veriliyor, bazi seylere de ornegin emzirme minderi falan gerek yok bence. Gogus pompasini da ben dogumdan once almayacagim arkadaslar.

canım gogus pompası ben alayım dıyorum ne bılım sonra bebek emmez falan acıl lazım olur hemen erden bulacagız? phılıps aventı okudum hep burda manuel olanından alayım dıyorum elektırıklı olanı cok pahalı cunku.......manuelı de ıs gorur yorumlarda oyle yazıyor pekı gogus kalkanı ya da gogus ucu alacak mısın? ben hepsı dursun dıyorum ama bılemedım ıste........ lansıoh gogus kremı ve pedlerını de alacagım en azından....ama arkadasım lansıoh lanolın kremı kullanmıs ama kokusu cok kotu bebek sevmedı hıc kullanamadım duruyor dedı adından emın degıl ama lansıoh dıyor

canım gogus pompası ben alayım dıyorum ne bılım sonra bebek emmez falan acıl lazım olur hemen erden bulacagız? phılıps aventı okudum hep burda manuel olanından alayım dıyorum elektırıklı olanı cok pahalı cunku.......manuelı de ıs gorur yorumlarda oyle yazıyor pekı gogus kalkanı ya da gogus ucu alacak mısın? ben hepsı dursun dıyorum ama bılemedım ıste........ lansıoh gogus kremı ve pedlerını de alacagım en azından....ama arkadasım lansıoh lanolın kremı kullanmıs ama kokusu cok kotu bebek sevmedı hıc kullanamadım duruyor dedı adından emın degıl ama lansıoh dıyor

Canim gogus pompasi, saklama kabi/poseti almayacagim. Dogumdan sonra ilk an sut gelmezse hastanede varmis. Sonra eger yeterli sutum olursa zatrn bebegi birakip disaro cikmayacagim, ise baslayana kadar ihtiyacim olmaz. Arkadaslarima sordum hicbiri isr baslamadan once kullanmamis. Bazilarinin da zaten sutu az, mama da veriyorlar. Alacaksam da lansinoh manual pompa alacagim. Bizim hastanenin yanindaki eczanede bile var, acil ihtiyac olsa bile esim ordan alir. Fiyatina da baknadim ama simdi bosuna alnayim dedim. Ya hic kullanmazsam?

Lansinoh gogus kremi ve herhangi bir narkanin gogus pedlerinden bir paket alacagim ama, cantama koyacagim. Herkes bana lansinohun kremini tavsiye ediyor, bir tane aliriz, kullababilirsek devamini alirlar bize. :)

Canim ben bez dahil herseyden bir paket alacagim, stok yapmayacagim. Memnun kaldigimiz urunleri esimiz de gider alir, ama memnun kalmazsak elimizde kalacak.

Sampuan ve benzeri urunleri hangi marka alacaksiniz? Sebamed veya Mustela dusunuyorum. Ama markette dalin ve johnson's da gordum, bunlar yenidogana kullanilit mi? Sampuan alacagiz, yag krem vb. de alacak miyiz?

Back
X