2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Canim gogus pompasi, saklama kabi/poseti almayacagim. Dogumdan sonra ilk an sut gelmezse hastanede varmis. Sonra eger yeterli sutum olursa zatrn bebegi birakip disaro cikmayacagim, ise baslayana kadar ihtiyacim olmaz. Arkadaslarima sordum hicbiri isr baslamadan once kullanmamis. Bazilarinin da zaten sutu az, mama da veriyorlar. Alacaksam da lansinoh manual pompa alacagim. Bizim hastanenin yanindaki eczanede bile var, acil ihtiyac olsa bile esim ordan alir. Fiyatina da baknadim ama simdi bosuna alnayim dedim. Ya hic kullanmazsam?

Lansinoh gogus kremi ve herhangi bir narkanin gogus pedlerinden bir paket alacagim ama, cantama koyacagim. Herkes bana lansinohun kremini tavsiye ediyor, bir tane aliriz, kullababilirsek devamini alirlar bize. :)

Canim ben bez dahil herseyden bir paket alacagim, stok yapmayacagim. Memnun kaldigimiz urunleri esimiz de gider alir, ama memnun kalmazsak elimizde kalacak.

Sampuan ve benzeri urunleri hangi marka alacaksiniz? Sebamed veya Mustela dusunuyorum. Ama markette dalin ve johnson's da gordum, bunlar yenidogana kullanilit mi? Sampuan alacagiz, yag krem vb. de alacak miyiz?

o zaman ben de almayım barı dogru dıyorsun ben de dogum yaptıktan sonra hep evdyım hıc calısmayacagım ıkıncı donemı dekapatmayı dusunuyorum yazdan sonra eylulde de bebıs 7 aylık falan olcak o zaman belkı alırım emerse....

ben bebek bakım urunlerı olarak sebamed dusundum ama ben bır kere sebamedı kullandım benım cıldıme alerjı yaptı sankı kızardı oyle hatırlıyorum o yuzden endıselıyım bebekte de olur dıye.aloe vera lı seylerde mesela bana alerjı yapıyor. mustelayı cok duydum onu dusunuyorum acaba ama ıcınde kımyasal var mı? Bir de aklımda bübchen var....alman markası o da ıyı dıye duydum.....haa bır de bır sıtede okudum gıdıp bakabılırsın... organık dıyor earth friendly angel mamma dıye bır sey unuttum sımdı o da ıyıymıs...ama kararsızım ıste.......bır sıte var tum markaların kımyasal bılesenlerını gosteren ama bulamaıyorum o sıteyı....

evet ben de merak edıyorum sampuan ve dus jelı bırlıkte olandan mı alacagız yag olacak mı krem olacak mı dıye ama mustelanın pısık kremını cok duydum arkadasım da mustela almıslar setını.

:)) Burda böle bebişim ya biz fakültede de veriyoz bu listeyi (hastanede çalıyom) benim gittiğim özel hastanede veriyo sana vermeyince şaşırdım bende neyse iyi çıkar inşallah ikimizinkide.

Benimki de özel hastane ama vermedi valla :44: ayrıca bu kadar kişi yazdı burda şekeri yüksek çıkan, ben böyle 50'liği yüksek çıkıp da 100'lük yaptırana kadar bol bol şekerli şey yemeli bir diyet ilk defa duyuyorum :44:

Canım ilk kez duydum bu kadar gittiğini açıkcası
yumoş bebek var da hiç sormadım nasıldır diye
kullaananlardan öğrenmek gerek
benim makine de 30u gösteriyo eşyalarda da 30 derecede yıkayınız yazıyor
ama hijyenik midir 30 derece için bilemiyorum
ama bebek modunu 30 derece yaptıklarına göre kesin işe yarıyordur

Çamaşırın hijyenini sağlayan suyun sıcaklığı değil, deterjanı heralde, yoksa 30 derece direk soğuk su.

Canım bebek modunda kaç dewirde yıkıyo makinan ?

Canım bekim makinanın sıkma devri görünmüyo, sadece azaltabiliyorum sıkmayı ama kaç olduğunu görmüyorum dijital ekranda:44:

Evet etkiloyomuş denemiş oldum, meyveyi süt yoğurda karıştırıp yiyosun seyreltiyosun yani
Canım zaten olay orda işte yani şeker problemi olmayan biri o tatlı şeyleri yediğinde şekeri çıkmıyor, istediği kadar yesin. şeker problemi olanda çıkıyor. Tatlı yenmediğinde herkesinki normal değerde. Yinede çok aklın karışmasın tabi günlk nasıl gidiyorsan öyle devam etmen en güzeli. Bide illa 50 lik yüksek çıkınca 75 liktede çıkma durumu olmuyor. 75 likte 50 likten farklı olarak 2. Saat şekerede bakıyolar. Rahat ol İnşallah çıkmıycak

Tatlı yendiğinde kandaki şeker nasıl yükselmiyo anlayamadım :44:

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar markafonıde suslu dunyalar dıye bebek tekstılı satısta... %100 pamuk dıyor ve cok ındırımlı seyler var ben hıc tekstıl urunu almadım netten guvenılır mıdır acaba? hastane cıkısları falan cok ucuz

Bu şeker yüklemedeki diyet olayı kafanızı iyice karıştırdı kapadım konuyu yanlış anlamaya meyan vermeyeyim neyse artıkın:)

Benimki de özel hastane ama vermedi valla :44: ayrıca bu kadar kişi yazdı burda şekeri yüksek çıkan, ben böyle 50'liği yüksek çıkıp da 100'lük yaptırana kadar bol bol şekerli şey yemeli bir diyet ilk defa duyuyorum :44:

Çamaşırın hijyenini sağlayan suyun sıcaklığı değil, deterjanı heralde, yoksa 30 derece direk soğuk su.

Canım bekim makinanın sıkma devri görünmüyo, sadece azaltabiliyorum sıkmayı ama kaç olduğunu görmüyorum dijital ekranda:44:

Tatlı yendiğinde kandaki şeker nasıl yükselmiyo anlayamadım :44:

Eşimi kobay seçtim :)) onun üzerinde deniyorum, parmakları delik deşik oldu adamın. aynı şeyleri yiyiyoruz ama çok farklı sonuç çıkıyor onun 120 altı tokluklar benimse yüksek.

doktorun hangi doğuma yönlerdiği değil aslında sizin hangisini istediğiniz önemli."ben normalden korkuyorum aslında"yı doktorunuz hissederse sizi kesin son dk.sezaryana yönlerdirir.
diğer sorunuza gelince onların hepsi safsata.eğer öyle olsaydı annelerimiz ya da ananelerimiz zamanki nesilleri 2.3.... 5. gibi çocukları hiç olmazdı çünkü kocaları yanlarına hiç yanaşmazdı.
yaradılış gereği kadın yapısında en kolay iyileşen yerdir orası ve bunu bütün kadın doğumcular bilir aslında.idrar kaçırma ne zaman olur ancak 4 yada üzeri doğum yapmış ve genelde evde doğurmuş yani dikiş atılmamış müdahale edilmemiş hanımlarda doğru, mesane düşüklüğü idrar kaçırma olur.ama işin asıl ilginç tarafı hiç doğum yapmayan bir hanım da menepoza girdikten sonra veya çok ciddi bir şeker hastalığı varsa idrar kaçırma problemi gene oluyor.
ciddi bir sağlık problemi yoksa sizin ve bebek için sezeryan asla önermicem bir konu.ki ben de şuan 2.bebeğimi bekliyorum ve ilk doğumumu normal yaptım.doktorlar saati belli ve çok uğraşmıcakları doğumları seviyor.diğer türlü saatlerce yada gecenin bi vakti gelmek sinir bozucu ve daha az paralı.

ben normal doğum istiyorum her şey yolunda giderse hatta belden aşağı uyuşturmadan suni sancıda isteyecem..etrafımdaki insanlar normal doğuma çok uzak baıyor ve farkında olmadan bende etkilendiğimi fark ettim ,o yüzden kendime bir iki kitap aldım beni normal doğumun faydalarını ğrendikçe güdüleniyorum..ayrıca burda normal doğum hiçde ucuz değil sezeryandan daha pahalı hatta.. ilk doğumunda tecrübeli olarak normal doğum için bana neler tavsiye edersin doğumu ne kolaylaştırır..

Ben de Allah ızın verırse normal dogum ıstıyorum..İnşallah bır problem cıkmaz ve normal dogum yapabılırım kokuyorum evet zor olabılır ama annelerımız nasıl yapmıs? elbettekı agrı sancı olacak dayanacaz yapacak bır sey yok.En basta sağlık ıcın ıstıyorum ben.Bir de o duygunun cok guzel oldugunu soyluyorlar. hatta acılmam cok olursa ben de belden uyusturma epıdural ıstemem gıbı gelıyor. Daha dogrusu bunu o an belırleyecek....ınsallah doktor da sezeryan yanlısı olmaz.

Kızlar sıze de sey oluyor mu ınanamıyorum ocakta anne olacagıma mucıze gıbı bır sey tum yasantı degısecek.Sankı bır ruya gıbı....Bir de bızımkı 4 aydan sonra oldu bebısım.Maşallah bebısıme:)

herkese günaydın kızlar...
bugün size bir kaç sorum olacak
1.soru: Mothercare fabrika satış mağazası tam olarak nerede bileniniz varsa bana yardımcı olabilir mi?
2.soru: İlk gebeliği yaşayan arkadaşlar gebeliğinizle ilgili hiç bir problem yokken doktorunuz sizi hangi doğuma yönlendiriyor normal mi sezeryan mı?

Arkadaşım 37. haftasında her şey normal giderken çatı muanesine kadar doktoru ona normal doğum yapacağını söyledi..dün kıza demişki eğer normal doğum yaparsan gelecekte idrar kaçırma problemin olabilir..ve yeni evlisin cinsel hayatın eskisi gibi olmayabilir demiş kızın morali çok bozuk,,,ya doktor uğraşmak istemiyor yada gerçeklik payı var ...

Acaba çatısı mı müsait değildi.... Başka bir Dr daha görünsün... Çatı çok darsa doğum da çok zor olup bu dedikleri olabilir...Aslında tüm Drlar son ana kadar normal doğumdan yana gözükür ama bazısı son anda gerçek isteklerini belli ediyorlar...,

Eğer çatı muayenesi normalse Dr saçmalamış... Cinsel hayat daha bile iyi olabilir, idrar kaçırma içinse kegel egzersizleri var onları yapınca br problem olmaz... En azından bende olmadı.. Doğumdan sonraki iki gün yaşadım, şimdi hamilelikte bile olmadımçok şükür...

Normal doğumdan sonraki hafiflik paha biçilmez.... Öyle hoş bir halki... İnsan sanki güzelleşiyor, herkes bana öyle demişti, ben de bir kaç kişide bunu gördüm..

Tabii Rabbim alnımıza ne yazdıysa o olur... Kendini şartlandırma, hakkımızda ne hayırlısıysa o olsun...

kızlar ben de kapalı alan fobısı var... mesela hemen nefesım daralır. heyecanlanınca da nefesım daralır mesela ben rahım fılmı cektırmıstım onda cok korktum ve anestezı aldım.. sızce bu nefes darlıgı olayıyla ben normal dogum yapabılır mıyım bunu doktorumla konussam mı ama o da hemen sezeryan demesın?

Canim burda sular asiri kirecli. Bizim camasirlar icin bile toz deterjan kalintilari kalintilari kaliyor camasirlarin ustunde. Ben bu yuzden sivi aldim, erimez diye korktum. Iki durulama yapacagiz, sivi deterjan cikar diye umuyorum.
Sabun tozunun bir zarari yok diye biliyorum, hatta en zararsizi.

Ben daha hiç almadım da belli bi marka var mı peki önerebileceğin

ben normal doğum istiyorum her şey yolunda giderse hatta belden aşağı uyuşturmadan suni sancıda isteyecem..etrafımdaki insanlar normal doğuma çok uzak baıyor ve farkında olmadan bende etkilendiğimi fark ettim ,o yüzden kendime bir iki kitap aldım beni normal doğumun faydalarını ğrendikçe güdüleniyorum..ayrıca burda normal doğum hiçde ucuz değil sezeryandan daha pahalı hatta.. ilk doğumunda tecrübeli olarak normal doğum için bana neler tavsiye edersin doğumu ne kolaylaştırır..

aslına bakarsanız herkesin doğumu kendine özel oluyor.yani demek istediğim kimisi 2 saat sancı çekip 1-2 ıkınmada doğum yapabiliyorken bir başkası da 2 gün süren sancılar ve baya kesiklerle doğum yapıyor.yani burada bi kıstas yok.
ama tecrübeli bir anne olarak diyebileceğim şey en önce kendi beyninizde kararlı olmak.ben normal istiyorum diyip az biraz sancı girdiğinde dayanamıyorum epidural yapın yada sezeryana alın derseniz bir anlamı yok.epidurali özellikle normal doğumda asla tavsiye etmem.çünkü sancıyı durdurunca biyerde normal doğum sürecini de durdurmuş oluyorsunuz.o zamanda doğum kanalına çocuk girmiyor ve bekleme süreci sonunda doktor bebeğin hayatı tehlikeye girmesin diye sezeryana alabiliyor.bir kere hiç panik yapmamanız gerek.bu çok doğal bir süreç ve her kadının yaşadığı yada yaşayacağı bir durum.
sancılar önce azar azar başlıyor hafif karın ağrısı gibi ve aralık süreleri uzun.sonraki zamanlarda ki bu tamamen sizin bünyenizle alakalı.(bende sabahtan başlayıp akşama doğru şitdetlenmişti) ağrı en son ortalama 5 dk da bir girmeye başladığında yada suyunuz da gelebilir buarada, hastaneye gidin.öncesinde giderseniz hem hastane psikolojisi sizi ve ailenizi yıpratır hemde dr."hadi bebek gelmiyor sezeryana alalım diyebilir"en azından ben bu şekilde yaptım. sonrasında dr ve ebeler yardım ediyor.
normal doğumu kolaylaştıran bir diğer yol da bol bol yürüyüş ve bacak egzersizleri.kasları çalıştırıp esnetmeniz lazım.inanın çok faydası var.
o yola girdiğinizde de gerisi zaten kendilinden geliyor.

M
kızlar ben de kapalı alan fobısı var... mesela hemen nefesım daralır. heyecanlanınca da nefesım daralır mesela ben rahım fılmı cektırmıstım onda cok korktum ve anestezı aldım.. sızce bu nefes darlıgı olayıyla ben normal dogum yapabılır mıyım bunu doktorumla konussam mı ama o da hemen sezeryan demesın?

Bilemem ki canım, Dr sorarsın bir de psikoloğa Danış istersen,

rahim filmi çektirmedim ama doğum yaptım, heyecanlanmak pek de mümkün değil o sancı arası tek düşündüğün bir doğursam oluyor... Hani film gibi bir bekleme durumu yok... Ama yine de danışmak gerekir...

Benim değerlerim seninkilerden yüksek ama seninde sınırda dikkat etmen lazım. Alabiliyosan parmaktan şeker ölçen aletlerden al yada birinde varsa bi dene. Tatlı bişeyler yedikten tam 1 saat sonra ölçüm yap 130 un üstüne çıkıyor direk zaten görürsün. Ama diyelim normal yemek salata yoğurt vs olan bi akşam yemeği ye yada tatlısız bi kahvaltı sonrasında 1 saat ölçtüğünde 110 larda çıkıyor. Yani benim böyle. Bazılarında diyet yemekleri yeselerde yüksek çıkıyor işte o zaman insülin gerekiyor. Ama sana zaten sadece dikkat et demiş herhalde.. Ölçüm yap filan dememiş. Bence dinle doktorunu dayanalım üç ay daha doğumdan sonra geçiyormuş. Dikkat etmezsek bebeğimiz de solunum problemi yada iri bebek doğma gibi sorunlar oluyomuş doktor dedi Allah korusun. Canım tatlı bişey istediğinde bunlar geliyo aklıma. Tatlı ihtiyacını meyve ile gidermeye çalış. Bide evde bulundurma eşinde yemesin yoksa dayanamıyor insan.

Geçici olarak bi doktora gitmiştim o da ilgilenmedi. O yüzden ölçüm aleti falan da al demedi. Bu problemlerin yasanmamasi için en iyisi sabretmek o zaman uygulaya uygulaya aliskanlik haline gelir herhalde diyet de:emir_bebek:

Makarna yemekle bile nasil yukselmis öyle canim. Demek ki Diyete birebir uyulacak. Yeter ki bebeklermzde bi problem çıkmasın:50:

M

Bilemem ki canım, Dr sorarsın bir de psikoloğa Danış istersen,

rahim filmi çektirmedim ama doğum yaptım, heyecanlanmak pek de mümkün değil o sancı arası tek düşündüğün bir doğursam oluyor... Hani film gibi bir bekleme durumu yok... Ama yine de danışmak gerekir...

tesekkur ederım canım doktoruma danısacagım.

Bence de bir psikologa danis canim, kendi kendini telkin ederek bassrabilecegine inaniyorum. kadin dogumcuya soylersen sezeryana yonlendirebilir. Sezeryanda da ancak genel anastezi ile tamamen bayilarak fobinin eykisinden kurtulabilirsin. Mesela ben sezeryan olmak zorundayim ama epidural-spInal anastezi istiyorum. Bazi kisilerin epiduralde tansiyonu dusuyormus fenalik geciriyorlarmis. Benim onceki ameliyatim da epidural ve spinal anastezi ileoldu, col memnunum. Kendi kendimizi telkin ederek ve hazirlayarak rahatlayabiliriz.
Ben daha hiç almadım da belli bi marka var mı peki önerebileceğin
Canim ben de kullanmadigim icin hangisi iyidir bilemiyorum. Burda sadece iki urun var: dalIn sivi deterjan ve hacisakir sabun tozu. Biz bakinirken markette bir bayan gelmisti yanimiza, o kullaniyormus em iyisi dalin ve hacisakir dedi. Ben de toz erimezse diye dalin sivi deterjan aldim. Henuz yikamadim. Umarim guzeldir.

Back
X