2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Merhaba kızlarr öncelikle rabbimm hepinize bır nefeste doğumu nasip etsin..sizlerden bir ricam olucak 2.5 senedır bebek tedavısı görüyorum rabbim inşallah banada nasip eder 41 hamileden 41 ayetl kursı topluyrum 14 tane hamıle bulabıldım benım ıcın bı tane okuyup dua edersenız cok sevınırım..rabbimm hepinizden allah razı olsun :16:
Bende okudum canım bende tüp bebek yaptırdığım için seni çok iyi anlıyorum . İnşallah tez zamanda sağlıklı sıhatli bir şekilde hayırlısıyla bir bebek sahibi olursun Rabbim yardımcımız olsun!

canım dün olabilecek ihtimalleri bi saydı doktor dudağım uçukladı
ben bebeğime yapamam bunları dedi katlanacam mecbur
nar demedi de sadece mandalina yiyebilirmişim çok nadir de olsa
ekşi olduğu için tabiki, yoksa tatlı olanlarından yarım diyor
kuru kayısı incir üzüm hepsini yasakladı
meyveyi tamamen çıkartıcakmışım bi süre
bakalım bayram sonra şeker yüklemesi yaptırcam mecburen
şeker çıkmaz umarım ama çıkarsa fikir edinmem için iyi olur yemek listen

Canım biraz geç girdiğim için nete yeni gördüm doktora gittiğini ve çok sevindim senin adına. Ben cuma günü 100. Grlık şeker yükleme yaptırdım ve bir değerim yüksek çıktı doktorum şekerin var diyemem ama yinede diyetisyenden yardım almanı öneririm dedi bende çıktığım gibi diyetisyene gittim aldım listeyi dicem o ki sana doktorun ne dediyse onu yap banada yasakladı kurumeyveyi muzu falan ama diğer meyveleri üç ara öğün verdi sana onuda vermemiş belliki artan kilodan önlem almak istemiş inşallah yüklemen güzel çıkarda rahatlarsın yapcak bişeyok üç ay dikkat edicez!

Merhaba kizlar oncelikle Mevlam herkesin bebegini annesine babasina bagislasin insallah kuzularimizi saglikla kucagimiza aliriz. Benim ilk bebisim ve 12. Haftamiz bittiginde esimden dolayi kanadaya geldik.Burdaki saglik sistemi cok farkli. Sizin bebislerinizi gormenize imreniyorum vallaha ;)) burda doguma kadar bir gebe 2 veya 3 defa ultrasona giriyor bir sorun yoksa...12 haftadan sonra 22. Haftada ayrintili ultrasonda gorebildik bebisi ve cinsiyetini ogrenebildik. Normal muayenede sadece idrar testi yapilio. mezura ile karnimi olcuyor ve bir alet ile kalp atisini dinleyebiliyoruz... Gormemek kilosunu nasil boyu nasil bilmemek cok fena :(
simdi 27. Haftamizin son gunleri gece el uyusmasi oluyor bende ve sabah ellerim sismis kalkiyorum. Gun icinde birsey yok. Aranizda boyle birsey yasayan var mi ?
Benimde her sabah kalktığımda ellerim şiş ve özellikle parmaklarımı kapattığım zaman eklem yerlerinde ağrı oluyor ödemden diye tahmin ediyorum yanlız değilsin yani!

Merhaba arkadaşlar ne zamandır giremedim, zırsızdeli bebişiniz iyi olmasına sevindim, korkuların geçmiştir...

Kendin de dikkat edersin... Hepsi geçecek...

Biberon konusunda ise naçizane bir tavsiyem olacak arkadaşlar, ilk zamanlar sütünüz gelmese de çay kaşığı ile mamayı verin, şahsen ben öyle yaptım...

Emmeye henüz alınmayan bebeklerde biberon meme başı şaşkınlığına sebeb olabiliyormuş ve bu durumda emmeyi reddedip sürekli biberon istiyorlar ve sürekli sağma derdi başlıyor bu hem sizin için hem bebek için sıkıntılı bir süreç.. Her şeyi sterilize et, sütün sıcaklığını ayarla, ve sinir bozucu sağma işlemleri...

İsterseniz int... Meme başı şaşkınlığı diye araştırın....

Canım biraz geç girdiğim için nete yeni gördüm doktora gittiğini ve çok sevindim senin adına. Ben cuma günü 100. Grlık şeker yükleme yaptırdım ve bir değerim yüksek çıktı doktorum şekerin var diyemem ama yinede diyetisyenden yardım almanı öneririm dedi bende çıktığım gibi diyetisyene gittim aldım listeyi dicem o ki sana doktorun ne dediyse onu yap banada yasakladı kurumeyveyi muzu falan ama diğer meyveleri üç ara öğün verdi sana onuda vermemiş belliki artan kilodan önlem almak istemiş inşallah yüklemen güzel çıkarda rahatlarsın yapcak bişeyok üç ay dikkat edicez!

saol canım benim
biraz dikkat etmem gerekiyo artık napıyım
daha önümde uzun bi zaman var
böyle devam edersem 10 kilo daha alırmışım
o yüzden kesti işte
bebişim içinde kendim içinde biraz feragat edecem artık napıyım

Merhaba arkadaşlar ne zamandır giremedim, zırsızdeli bebişiniz iyi olmasına sevindim, korkuların geçmiştir...

Kendin de dikkat edersin... Hepsi geçecek...

Biberon konusunda ise naçizane bir tavsiyem olacak arkadaşlar, ilk zamanlar sütünüz gelmese de çay kaşığı ile mamayı verin, şahsen ben öyle yaptım...

Emmeye henüz alınmayan bebeklerde biberon meme başı şaşkınlığına sebeb olabiliyormuş ve bu durumda emmeyi reddedip sürekli biberon istiyorlar ve sürekli sağma derdi başlıyor bu hem sizin için hem bebek için sıkıntılı bir süreç.. Her şeyi sterilize et, sütün sıcaklığını ayarla, ve sinir bozucu sağma işlemleri...

İsterseniz int... Meme başı şaşkınlığı diye araştırın....

canım doktor bana da aynısını söyledi
o yüzden gerek yok almana dedi
sütün gelmezse alırsın artık dedi

Benimde her sabah kalktığımda ellerim şiş ve özellikle parmaklarımı kapattığım zaman eklem yerlerinde ağrı oluyor ödemden diye tahmin ediyorum yanlız değilsin yani!

canım tuzlu yiyecekler ve hareketler de azlık ödemi tetikliyormuş
ben işe başladım 3 günden sonra ayaklarımda ki şişden eser kalmadı

Merhaba kızlarr öncelikle rabbimm hepinize bır nefeste doğumu nasip etsin..sizlerden bir ricam olucak 2.5 senedır bebek tedavısı görüyorum rabbim inşallah banada nasip eder 41 hamileden 41 ayetl kursı topluyrum 14 tane hamıle bulabıldım benım ıcın bı tane okuyup dua edersenız cok sevınırım..rabbimm hepinizden allah razı olsun :16:

ben de okudum canım Allahım hayırlısıyla kısmet eder inşallah

bende okudum...umarım en kısa zamanda hamilelik haberinizi alırız inş..

Kızlar bende iyce ödem oluştu.ayakbileklerim şiş ayaklarımda 1 numara büyüdü:((( ödem için napabilirim

benim ödemimin inmesinin 2 sebebi var canım
1. tuzu çoook azalttım
2. çalışırken en az 7 saat ayaktayım
hareket ödemin bir numaralı düşmanı dedi doktor
günlük en az yarım saatte yürümeliymişiz

canım okudum bende
Allahım sana da bebiş nasip etsin

Yok uyaninca bakiyorum kolumun uzerine yatmamisim :( ay sonunda dr randevumuz var ona da soracagim. Burdakilerin bakis acisi ve yontemleri farkli bakalim ne diyecek. Hani cektiklerimiz sorun degil de Mevlam bebislerimizi korusun onlara bisey olmasin.

canım hamilelikte ödem normal demişti bana doktorum
tuzu azalt ve daha sık hareket et demişti
mesela oturuyorsan yarım satte bir dolaş
sürekli ayakta kalıyorsan da yarım saat bir saatte bir otur dinlen dedi
ama oturma pozisyonlarında ayakları uzatmak ya da yukarı kaldırmak çok önemliymiş

Sabahmeltemi gule gule guzel gunlerde kullansin insallah yavrun cicilerini :))
Daginin emzirme sutyeni ve atleti guzel mi? Ben de bakayim dagiye. Benim goguslerim cok asiri asiri buyudugu icin artik aralik ayinda alayim diyorum. Simdi alirsam kucuk gelebilir.

Zirsizdelicim her hastane farkli olabilir ama benim dogum yapacagim hastane bir tane biberon istiyor. Ilk sutumuz gelmezse hemsireler biberon istiyormus. Istersen bir tane al ve steril et, o an telasa kapilmamak adina. Anne gogsune benzeyen biberonlar 25 tl civari. Ben bir de emzik aldim. Minik biberonlarda anason cayi da verebiliyormusuz, bebegin gazi varsa rahatlatiyormus.

canım doğum yapacağım hastaneye gidemediğim için bilemiyorum açıkcası
alayım bari bir tane
peki hangi markanın anne göğsüne benzeyen biberonu var?
ayrıca ayrı başlık almak mı mantıklı ayrı biberon mu sence?
geçen bi arkadaş yenidoğan için biberon alsan 3-6 aylık başlıkla sonradan değiştirip kullanabilirsin dedi
ama fiyatlar arasında 5 lira falan fark ediyormuş
bu durumda mantıklı olan her ay dönemi için bi biberon almak mı olur?
birde cam diyorlar , cam mı en iyisi?

Bende okudum canım bende tüp bebek yaptırdığım için seni çok iyi anlıyorum . İnşallah tez zamanda sağlıklı sıhatli bir şekilde hayırlısıyla bir bebek sahibi olursun Rabbim yardımcımız olsun!

ben de okudum canım Allahım hayırlısıyla kısmet eder inşallah

bende okudum...umarım en kısa zamanda hamilelik haberinizi alırız inş..

hepiniz çok iyisiniz kızlarr..allah razı olsun sizden :16:

canım doğum yapacağım hastaneye gidemediğim için bilemiyorum açıkcası
alayım bari bir tane
peki hangi markanın anne göğsüne benzeyen biberonu var?
ayrıca ayrı başlık almak mı mantıklı ayrı biberon mu sence?
geçen bi arkadaş yenidoğan için biberon alsan 3-6 aylık başlıkla sonradan değiştirip kullanabilirsin dedi
ama fiyatlar arasında 5 lira falan fark ediyormuş
bu durumda mantıklı olan her ay dönemi için bi biberon almak mı olur?
birde cam diyorlar , cam mı en iyisi?

Evet canim basliklari degistirip sonra da kullanabiliyormusuz. Benim arkadasim 6. Ayda meyve suyuna basladi, minik biberonla veriyor yine. Zaten 3 biberon boyu var, 125 ml civari olanlar ve 250 ml civari olanlar. Buyuyunce ne icecegine gore her ikisi de kullaniliyormus. Tabii dneyimli arkadaslar daha iyi bilirler, yanlis birsey soylemiyorumdur umarim.
Bana da cam tavsiye eden oldu. Ben aslinda dayanamadim 3 biberon aldim :( 1 tane cam Nuk. Birer tane plastik Dr. Browns ve Chicco. Gerek yok 1 taneden fazlasina. Chicconunku anne gogsune benziyor, hastaneye onu goturecegim.
Dilzarcim sen de haklisin, mutlaka biberondan sonra memeyi yadirgayan bebekler vardir. Benim arjadaslarim sorun yasamadigi icin pek bilgim yok bu konuda. Umarim sorun yasamayiz.

Evet canim basliklari degistirip sonra da kullanabiliyormusuz. Benim arkadasim 6. Ayda meyve suyuna basladi, minik biberonla veriyor yine. Zaten 3 biberon boyu var, 125 ml civari olanlar ve 250 ml civari olanlar. Buyuyunce ne icecegine gore her ikisi de kullaniliyormus. Tabii dneyimli arkadaslar daha iyi bilirler, yanlis birsey soylemiyorumdur umarim.
Bana da cam tavsiye eden oldu. Ben aslinda dayanamadim 3 biberon aldim :( 1 tane cam Nuk. Birer tane plastik Dr. Browns ve Chicco. Gerek yok 1 taneden fazlasina. Chicconunku anne gogsune benziyor, hastaneye onu goturecegim.
Dilzarcim sen de haklisin, mutlaka biberondan sonra memeyi yadirgayan bebekler vardir. Benim arjadaslarim sorun yasamadigi icin pek bilgim yok bu konuda. Umarim sorun yasamayiz.

Telefondan girdigim icin hatali yazdim.
2 biberon boyu gordum, 3 yazmisim.
Chicco ve aventin anne gogsune benzeyen minik biberonlari var.

Bebeğin küvetini filesini maşrapasını kovasını aldım
2 tulum takım 2 zıbın takım aldım,1 pazen battaniye 2 penye battaniye 1 peluş battaniye
1çorap 1eldiven
Kısa ve uzun kollu çıtçıtlı badi
2 patikli tek alt 3 tane mama önlüğü
alt açma seti
6 lı ter havlusu 12 li ağız mendili
Bebek kundağı
Chicco burun aspiratörü
bebedorum mini cam biberonu
Ayıcıklı bebek ayakkabısı 1 tane pufidik patik
birde ayıcıklı banyo havlusu aldım

heepsine sadece 262 tl ödedim:) internetten aldım hepsini kızlar ve aldığım herşey çook güzel kaliteli ama ucuza aldığımı düşünüyorum bulardan ayrı kıyafete bi 500 daha ayırıcam kadife tulumlardan almak istiyorum biberon bebek suluğu alırım bi kaç komik çıtçıtlı atlet önceden babamız gsstoredan hastane çıkışı almıştı bende bi takım daha alırım bi tane daa peluş battaniye çorap 3-6 ay takım 6-9 ay takımlar alıcam bunları pek ucuza almam modeline göre beğendiimi alırım bebişin ıvırzıvırı bitmioki aklıma gelen bunlar şimdilik:)

hangi siteden aldın misaa? ben de almak istiyorum ama emin olamıyorum internet için. madem memnun kaldın sen, alırım ben de.

kızlar biberon için ilk kızımda nuk almıştım gaz yapmayanlardan bir de minik 30 ml lik biberonlardan almıştım bebek ilk doğduğunda 30 ml lik yetiyor benim göğüslerim yara oldu 1 ay emziremedim mecburen sağıp verdim Allahtan sonra memeyi de aldı şimdiki bebeğime de chicco step up 1 aldım cam takıntım yok kaliteli olduktan sonra zaten camlar çok ağır ayrıca sadece emzik kısmını değiştirerek uzun süre kullanabilirsiniz biberonları sürekli farklı almaya gerek yok
emzirme atleti ilk kızımda albimini almıştım çok güzeldi kalitesi large almışım baktımda şimdi 2 tane aldım shipsbaby netten daha gelmedi ama yorumları güzeldi bakalım normalde 80 beden göğüslerim 85 ve 90 aldım ilk zamanlar çok büyüyor göğüsler çünkü

Kızlar demin ekim annelerine bi gireyim dedim nası hazırlıklar yapmışlar bi danışam diye Allah biri yazmış neyse yazmıyam şimdi burda :) son günler baya uğraşcaz sanırım Rabbim kolaylıklar versin herbirimize inşallah !

Back
X