2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
zırsızdelı tesekkur ederım cnm sen de alacaksın yaaa sımdıden gule gule gıysın takma kafaya cıkınca alınıyor zaten her seye saldırıyorsun ama frenlemek gerek. senın bebısın de erkek mıysı

canım ben hiçbir şey alamadığım için çok gerginim
bebişim geliyorum dese dımdızlak kalacak maalesef
evet tatlım erkek olacak kısmetse

pekı cnm ne zaman alcaksın ? yavastan basla o zaman sen ıyısı sonradan daha da agırlasacaz

canım internet dışında alışveriş şansım yok maalesef
o yüzden de alamıyorum
ancak doğum için annemlerin yanına gittiğimde alabileceğim sanırsam
o da doğuma 3 hafta kala, tabi o zamana kadar doğurmamış olursam

Aslında çok istediğim gibi bir gecelik takımı bulamadım. Upuzun, Zevksiz şeyler dolu hem de ateş pahası. Dagide lohusa geceliği ve sabahlığı vardı. Penye, çok çirkin ve 160 TL!!! Ev için Suwenden 85 TL ye bir pijama, hastane için de 90 TL ye gecelik-sabahlık takım bir de 35 TLye yedek bir gecelik aldım. Kışın doğum yapacağız ama hastane sıcak olur ve serum takarlar diye kısa kollu aldım. Bu arada hepsi önden düğmeli.

Normal doğum yaparsanız gecelik çok rahat oluyor zaten kanamadan pijama altını giyemiyorsun ama geceliği sıyırp hastanede rahatça yatabiliyorsun... Önden düğmeli ve uzun kolluysada kollarının rahatça sıvanabilmesi öenmli. bide şu hasta bezini hastaneye bi sorun ben acıbademde doğum yaptım oradan verdiler aldığım canbebe hamile bezi olduğu gibi kaldı eve çıkınca da orkidin gece pedleri ytiyor. eğer hastaneden vermiyorlarsa canbebenin bebek bakım örtüsünden alın yanınıza bi paket kanama çok olduğu için doğumdan sonra yatak çabuk kirleniyo acıbademde onu da veriyorlar ve sıksık da değiştiriyorlar çarşaf daha az değişiyo böylece ve sen de daha az yoruluyorsun kalkıp otururken...

Normal doğum yaparsanız gecelik çok rahat oluyor zaten kanamadan pijama altını giyemiyorsun ama geceliği sıyırp hastanede rahatça yatabiliyorsun... Önden düğmeli ve uzun kolluysada kollarının rahatça sıvanabilmesi öenmli. bide şu hasta bezini hastaneye bi sorun ben acıbademde doğum yaptım oradan verdiler aldığım canbebe hamile bezi olduğu gibi kaldı eve çıkınca da orkidin gece pedleri ytiyor. eğer hastaneden vermiyorlarsa canbebenin bebek bakım örtüsünden alın yanınıza bi paket kanama çok olduğu için doğumdan sonra yatak çabuk kirleniyo acıbademde onu da veriyorlar ve sıksık da değiştiriyorlar çarşaf daha az değişiyo böylece ve sen de daha az yoruluyorsun kalkıp otururken...

kanama yoğunluğu ne kadar oluyo ve kaç gün sürüyo acaba

O bebek hiç susmadıya giyinene kadar , giyinince birden kesti ama :)) Yav hani küvvette yıkıcaktık bebişimizi akan suyun altında yıkadıya iki dakka da hatun o suyun derecesini nası sabitledi acaba!

Ayy sorma giyinince de misler gibi oldu kuzucuk. Sanki acaz avaz ağlayan bendim :)
Muhtemelen o kadın hemşireydi. Hastanedeki hemşireler hep öyle yıkıyorlar. Küvet file falan yok. Elektrikle ısınıyosa aynı ısıda gelir sanırım ama bende küvette yıkarım 5 ay kadar. Kadın güzel ipuçları verdî. O kısmı hoşuma gitti. Youtube da küvette yıkama videolarıda var.
Ay bi de hergün yıkamak gerekmiş bebekleri. Ben haftada bir yıkarım diyodum. :26:
Daha güzel büyürlermiş öyle. Tabi bizim kış olacağı için günaşırı yıkarız anca.

Ayy sorma giyinince de misler gibi oldu kuzucuk. Sanki acaz avaz ağlayan bendim :)
Muhtemelen o kadın hemşireydi. Hastanedeki hemşireler hep öyle yıkıyorlar. Küvet file falan yok. Elektrikle ısınıyosa aynı ısıda gelir sanırım ama bende küvette yıkarım 5 ay kadar. Kadın güzel ipuçları verdî. O kısmı hoşuma gitti. Youtube da küvette yıkama videolarıda var.
Ay bi de hergün yıkamak gerekmiş bebekleri. Ben haftada bir yıkarım diyodum. :26:
Anneme hemsire beninaynen boyle yikamayii ogretmis :) ben temmuz dogumlu oldugum icin annem beni 3-4 ay hep lavaboda cesmenin altinda yikamis :)
kis bebegi olduklari icin bizim boyle bir sansimiz yok bence. Suyun sicakligini ayarlayamadigimiz icin ben korkarim.

Findux canım sana çok teşekkür ediyorum...

En korktuğum şeylerden biri düz kafa... Yüzü bile ablaklaştırıyor...Kızımda çok şükür yok ama o zaman eşim askerdeydi ve annem hep yanımdaydı... Sağa sola hep çevirdi durdu, becerebilir miyim diye düşünüyordum...ben o yastığı alayım en iyisi... Bir yastık için Pahalı ama şimdiden az az biriktiririm... Zaten bir iki şey dışında fazla almıyorum....

Tabi canım hergün yıkanırmıymış bebek zaten du bakalım anneler kayınvaldeler derken 2 günde bir yıkarsam iyi ! Ben biliyom başıma gelceği cocuk hergün yıkanırmıymış ,üşütüceksin çocuğu ,kulana su kaçırdın , düzgün tut bırak bıraaak:)))

Findux canım sana çok teşekkür ediyorum...

En korktuğum şeylerden biri düz kafa... Yüzü bile ablaklaştırıyor...Kızımda çok şükür yok ama o zaman eşim askerdeydi ve annem hep yanımdaydı... Sağa sola hep çevirdi durdu, becerebilir miyim diye düşünüyordum...ben o yastığı alayım en iyisi... Bir yastık için Pahalı ama şimdiden az az biriktiririm... Zaten bir iki şey dışında fazla almıyorum....
Canım yardımım dokunduysa ne mutlu bana ben de alacağım yastığı inşallah işe yarar

canım o yastığın adını bize de söyle olur mu sipariş verirken
bu arada doktorum yün yastık yorgan ve yatak pedini yasakladı bana
bebek alerjik bünyeye sahip olursa yün kullanamazsın dedi
astım bile yapabilir, sen astım olduğun için bebeğinin tehlikesi var zaten diyo
ayrıca çok terletiyormuş yün
kafam karıştı o yüzden

Tamam canım yazdım yastığı doktorun bloğunun adresini deverdim sen de bir bak ! Yün yorgan alma o zaman sen riske atılmaz pamuk al pamuk mis gibi ev kaloriferlimi?

Back
X