canlarım doktorla görüştüm bugun,3 ay daha devam dedi ilaçlara kesin olarak dedi , "degerin düşecegini sanmıyorum ama nekdr yukselir bilemiyorum,biz gene de bekleyebiliriz zamana yayabiliriz , acele etmek zorunda degiliz,biraz zaman alabilir ama gebelik şansımız hep var"dedi.
ve bugun bir kadınlar tanıştım , 56yaşında , 40 yasında evlenmiş 50 yasına dek bebek için ugrasmıs,eşinde sıfır sperm varmış asla bebek sahibi olamamışlar ve boşanmışlar,eşi içkiye vurmuş kendini,kadın bir servet sahibi,ama önüne bir bardak su vereni yokmuş.koskoca kadın "bebek"dedigim dakika aglamaya başladı, ne yapacagımı bilemedim.
"kardeşim 2 tane bebek aldırdı eşinden,sonra da yıllarca olsun diye ugrastı olmadı,istanbul'dan taşındılar ve bundan 2 yıl sonra kendiliğinden art arda 2 erkek bebek oldu,anne babasına sorsalar , çocuklarınıza birer göz lazım deseler, anne babası düşünür ama ben düşünmeden iki gözümü de feda ederim"dedi.
2tane manevi kızı varmış yanına almış bakıyormuş , annelik hissinizi biraz olsun tatmin etmedi mi dedim ,"asla"dedi,çok çabaladım ama kendi bebegimin kokusunu hiç duyamadım,oturup beraber bir akşam yemegi yiyemedim , dogmayan bebegime yazılmış onlarca mektup benle beraber mezara gidecek,onun için aldıgım eşyaları dagıtıp ölecegim"dedi..
çok büyük bir kaza geçirmiş , yüzü parçalanmış estetiklerle düzeltmişler ama yaşına göre müthiş güzel bir kadındı..Yuzunu kaybettigini sandıgı zamanlarda bile evlat hasretiyle yandıgı dakikalardaki acıyı duymamış..çok agladı,anlattı anlattı agladı..
"bir ayak sesine muhtacım hayatta kimsem yok , kardeşimin eşi de beni çocuklara pek yaklaştırmıyor, kardeşim de pek umursamıyor beni,hep yalnızdım ve hep yalnız olacagım ama hiç dua etmekten vaz gecmedim,hiç savaşmaktan vazgeçmedim"dedi..
"sakın pes etme, bebegini kucagına al , bir çare bir çözüm bul,bebegini sök al" dedi..
Yüzüne baktım,küçük bi kız kadar kaldı kocaman kadın,tüm annelik istegi,yaşı ne olursa olsun gözlerine vurdu,sanki yeni yüzleşmiş gibi anne olamadıgıyla , her cümlede biraz daha hüzne boguldu kadın..
O an dedim ki , vaz geçmicem, asla vazgeçmicem..
hiç birimiz asla vazgeçmicez..
bir bebegim olursa Asuman teyzenin kapısını çalıp, al sana gökten bir torun :) ,doya doya kokla diyecgm..biraz olsun yaralarını sarabilirim belki..
yaşim 30 ilk tüp bebek denememiz.iğnenin 5.günündeyim merkezim Trabzon clinart.sebep endometriozis ve astenotratospermi.herkezin gönlüne göre versin Allahım.dualarım hepimize...
slm emha, umarim bulantilarin bir an once gecer ama olsun onlar bile guzel..bebisin icin deger..benim icin son 11 gun, donmus transferim 4 subatta, ilk defa transfer yapilacak ve ilk denemem cok heyecanli ve umutluyumm:)
Canim nunayida hamis ettik sira sende insallhhh aetik dualarimiz seninle.pozitifi gorur sevincini bizlerle paylasirsin canim.benimde ilk transferde tuttu.rabbim hic yormadan mucizeni verir insallh
Bugün ilk gonalf imi yaptım ve bilmem kaçıncı tüp bebek denememize başladım.
ayy ne guzel ilk seferde tutmasi canim Allah nazarlardan saklasin, darisi hepimizin basina olsun insallah, zira yasim ilerliyor insallah fazla ugrastirmadan gelir bebislerimiz..artik aklimda tutamiyorum canim epey kalabalik olduk senin sorunun neydi hatirlatirmisin ria etsem:26:
canim bebek tedavime agirlik vermek icin 13 yillik isyerimden istifa etmistimya yarin isyerimdeki son gunum bu beni cok uzuyor sabahtan bu yana agliyordum ama simdi yazini okudumya biraz icim rahatladi en azindan hayatimizda bebegin herseyden daha onemli oldugunu tekrar dusundum.. elimden geleni yapacak daha cok zamanim olacak ve gelecekte genc birinin Asumann teyzeee ornegi olmakkkk istemiyorum..
Canim esimde sperm sayisi azdi.hareketsizlik vardi.bendede rahimde polip cikti.tedavi surecinde histeroskopi oldum.
hamile olmayan kalmayacak insallh..herkes tedavisi sirasi gelince pozitifi gorecekinsallh.dualrim sizinle
insallah kucaklarsin bebisini bu sefer canim..
canlarım doktorla görüştüm bugun,3 ay daha devam dedi ilaçlara kesin olarak dedi , "degerin düşecegini sanmıyorum ama nekdr yukselir bilemiyorum,biz gene de bekleyebiliriz zamana yayabiliriz , acele etmek zorunda degiliz,biraz zaman alabilir ama gebelik şansımız hep var"dedi.
ve bugun bir kadınlar tanıştım , 56yaşında , 40 yasında evlenmiş 50 yasına dek bebek için ugrasmıs,eşinde sıfır sperm varmış asla bebek sahibi olamamışlar ve boşanmışlar,eşi içkiye vurmuş kendini,kadın bir servet sahibi,ama önüne bir bardak su vereni yokmuş.koskoca kadın "bebek"dedigim dakika aglamaya başladı, ne yapacagımı bilemedim.
"kardeşim 2 tane bebek aldırdı eşinden,sonra da yıllarca olsun diye ugrastı olmadı,istanbul'dan taşındılar ve bundan 2 yıl sonra kendiliğinden art arda 2 erkek bebek oldu,anne babasına sorsalar , çocuklarınıza birer göz lazım deseler, anne babası düşünür ama ben düşünmeden iki gözümü de feda ederim"dedi.
2tane manevi kızı varmış yanına almış bakıyormuş , annelik hissinizi biraz olsun tatmin etmedi mi dedim ,"asla"dedi,çok çabaladım ama kendi bebegimin kokusunu hiç duyamadım,oturup beraber bir akşam yemegi yiyemedim , dogmayan bebegime yazılmış onlarca mektup benle beraber mezara gidecek,onun için aldıgım eşyaları dagıtıp ölecegim"dedi..
çok büyük bir kaza geçirmiş , yüzü parçalanmış estetiklerle düzeltmişler ama yaşına göre müthiş güzel bir kadındı..Yuzunu kaybettigini sandıgı zamanlarda bile evlat hasretiyle yandıgı dakikalardaki acıyı duymamış..çok agladı,anlattı anlattı agladı..
"bir ayak sesine muhtacım hayatta kimsem yok , kardeşimin eşi de beni çocuklara pek yaklaştırmıyor, kardeşim de pek umursamıyor beni,hep yalnızdım ve hep yalnız olacagım ama hiç dua etmekten vaz gecmedim,hiç savaşmaktan vazgeçmedim"dedi..
"sakın pes etme, bebegini kucagına al , bir çare bir çözüm bul,bebegini sök al" dedi..
Yüzüne baktım,küçük bi kız kadar kaldı kocaman kadın,tüm annelik istegi,yaşı ne olursa olsun gözlerine vurdu,sanki yeni yüzleşmiş gibi anne olamadıgıyla , her cümlede biraz daha hüzne boguldu kadın..
bir bebegim olursa Asuman teyzenin kapısını çalıp, al sana gökten bir torun :) ,doya doya kokla diyecgm..biraz olsun yaralarını sarabilirim belki..
Arkadaslar merhaba nasilsiniz?? Tedavi surecindeki arkadaslar siz nasilsiniz.ne asamadasiniz?
Test gunu yaklasan varmi??
Nunamm sen nasilsin.en taze hamisimiz sensin? Dinleniyrmusun uyku bulanti varmi??
Ben cok kotuyum be yesem cikariyorum.kac gundur ishalim..uyku halim hic bitmedi;(( rabbim yardimcimiz olsun hepimizin..
benim de sürekli uykum var.kasık ve bel ağrıları çok şiddetli.bulantım yok herkeste olması gerekir mi acaba:/bir de wc den çıkmıyorum:)
benim de sürekli uykum var.kasık ve bel ağrıları çok şiddetli.bulantım yok herkeste olması gerekir mi acaba:/bir de wc den çıkmıyorum:)
yükseliiiyoooo canım hadi inşallaahh
yarın tekrarlıyacaksın dimi
canım bulantı için erken benim 7. hafta gibi oldu ama aşırı değildi sadece arada öğ öğ yapıyordum kusmadım hiç ayran ve salatalıkla geçiyordu kasık ve bel ağrısı normal ama yatarak dinlen bu önemli uykuuuuu o çok vardı nerdeyse 4 ay uyudum gözümü açamıyordum :)
inşallah yarın çok iyi değerlerini alacağız :)
başka bir rahatsızlığımı araştırırken 3.5 büyüklüğünde kist çıktı arkadaşlar.birtürlü tedaviye başlayamıyorum ben.hep birşey çıkıyor.vardır bir hayır ne diyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?