Premature Bebekler 2014 prematüre doğum yapanlar buraya.....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza allahım hepinizin yawrularına acil şifalar versin... benim bir sorum olacak... ben 32+1 günlük hamileyim.. bebeğim bir hafta önce 2200 gramdı.. gelişimi gayet iyi dedi doktorum haftasına göre baya önde gidiyormuş yawrumun gelişimi.. ama benm erken doğum riskim çok yüksek bebeğim 27 haftalıkken ters dönmüş doğum pozisyonunu almıştı bu haftama kadar yatarak geçirdim hep... geçen hafta gittiğimde elle alttan muayene etti ve rahimde yumuşama olmuş.. her an açılma olabileceğini söyledi progestan fitil ve rahim ağzını temizleyecek zalain diye bir fitil verdi... p.tesi yine gidecem eğer açılmam yada başka bir sorun varsa ciğer geliştirecek iğne yapacak.. ben 30 yaşındayım 5 sene bebek bekledik tüp bebek denemem var ama tutmamıştı.. sonra doğal yolla hamile kaldım şimdide korkuyorum bebeğime bişe olacak diye erken doğarda bişe olur diye.. rahim yumuşamasından sonra açılma ne kadar zamanda açılma olur... bu durumu yaşayanlar beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim... bebeğimin yaşama şansı ne olur sizce doğarsa.. ne yapmayılıyım bu durumda yarın muayenem var çok korkuyorum geç buldum erken yitirmek istemiyorum yawrumu

Merhabalar bende perşembe günü 31+4 te suyumun bitmesi sebebiyle sezeryana alındım . Oğlum 1720 gr doğdu kuvezde hergün görmeye gidiyorum ve süt götürüyorum . Allah yardımcımız olsun...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bebeğiniz 32 haftalık ve kilosu çok güzel o yüzden şuan doğsa bile sağlık sorunu yaşamazsınız.Ciğerler 34 haftaya kadar gelişiyor.Rahim yumuşadıktan sonra ne zaman açılmaya başlar hiç bir fikrim yok ama stres yapmayın çünkü bu da erken doğumu tetikleyen bir unsur.Kontrollerinizi aksatmadan dinlenerek geçirin son haftalarınızı zaten doktor bir sorun görürse ciğer geliştiricileri yaptırtır.Dilerim sorunsuz bir doğum ile bebeğinize kavuşursunuz.
Benim kızım 31 hafta 6 günlük(suyumun azalaması nedeniyle)1.755 gr doğdu.Benimde erken doğum riskim vardı ve doktor 30 haftalık ciğer geliştirici yaptırdı,suyumun azalmasından dolayı sanırım bana söylemedi ama tehlikem varmış ki vurdurdu.
Gereksiz yere vurulan ciğer geliştirici bebekte beyinde kanamaya yol açabiliyormuş.

merhaba ufaklıkların annecikleri. bende aralık 2013'te 30 hafta 5 günlük,28 hft görünümlü 1050 gr. doğum yaptım 55 gün kuvözde kaldık 950 düştü daha sonra kendini toparladı. şuanda kızım 5 aylık düzeltilmiş 3 aylık ve gayet iyi bizimde gözümüzde katarakt vardı ameliyat olduk. kontrollerimiz devam ediyor. bizde zor zamanlar yaşadık ama sonu hayırlı oldu sabır anneler sabır. iyi doktor iyi hastane ve A sınıfı yoğun bakımı olan hastaneleri tercih edin mutlaka, gerisi allah kerim. hiç korkmayın benim kadar pimpirikli sulu gözlü biri daha var mı bilmem ama inanın ve her şey çok güzel olacak.SEVGİLER

bu konuyu açarken kızımla bu kadar ayrı kalabileceğim aklımın ucuna bile gelmemişti ama bugün 132. gün ve biz hala kavuşamadık rabbim kimseye yaşatmasın karmakarışık duygular bir taraftan hayat devam ediyor oğlum tek başınada olsa büyüyorrr :

Son düzenleme:
arkadaşlar ben 35+2 haftalık oldum ve erken doğum riskimin yüksek olmasına rağmen doğum yapmadım bugün kontrolüm vardı doktorum erken doğsabile kuvöz sıkıntısı yaşamazsınız dedi.. 2900 gram olmuş paşam.. kilosuda iyi doğsabile sıkıntı olmaz dedi.. çok mutluyum içim nasıl rahatladı anlatamam günde 20 dk yürüyüş verdi ama sancılanırsan zorlama bırak dedi.. bende yürüyüş yapmaya çalışacam normal doğum istiyorum belki faydası olur... rabbim herkesin yawrusuna acil şifalar versin inşallah... kimseyi evladının acısıyla sınamasın

slm bayanlar ben 33+1 haftalık dogum yaptm oglum 1.ı600 grm dogdu 22 kuvezde kaldık ılk basta oksıjen sıkıntısı vardı snra 10 gun ac kaldı sermla besledıler anne sutum yoktu bebegım benı emmemıstı cunku snra 10 gun tek sagdım verdım snra kılo almk ıcın proteın mamalar var onu aldk verdık kılo aldı kuvezde 1.830 grmdı cıktık snra basladı macaremaz snra aptamıl pre verdık snra fıtık amelıyatı oldu kasıklarnda snra kan verıldı snra goz muaayenesı yapldı kullak muayenesı yapldı suan 6 aylık duzeltımıs 4 aylık 6.000 kg boyu 65 cm bas cevresı 41 cm yanı kısaca korkmayın bol bol dua edn rabbım hepısnıze yardımcı olsun cok zor ben 13 kılo verdm 50 gunde sıkıntıdan ALLAH kımseyı evladıyla sınamasın dua edın ve anne sutu verın bol bol anne sutu cok onemlı benm sutum sıkıntıdan cekıldı arkadaslar zamanla yasıtlarını yakalar korkmayın hıc benmde oyle oldu arkadaslar sımdı anne oldugumu anladm ama cok sıkıntılar yasadm psıkoljım bozuldu tammamen evladm cunku benm ÇÜNKÜ BEN BİR ANNEYIM HEMDE DUNYANIN EN ÖZEL ANNELERİZ ÇÜNKÜ BIZ IMKANSIZI BAŞARAN PRAMATÜRE BEBEKLERİN ANNESİYİZ ÇÜNKÜ BİZ ÖZEL ANNELERİZ ARKAADASLAR =)

gülhasena geçmiş olsun canım siz erken atlatmışsınız maaşallah.. allahım erken doğum yapan tüm annelerin evlatlarınıda böyle 10 günde çıkmayı nasip etsin.. okuyorum aylarca kalan var allahım yardımcısı olsun hepsinin... bizlerede sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...

okudukça umut buldum. benim oğlum da 32 haftalık 1600 doğdu, 24 gün küvezde kaldı. şimdi 40 günlük. iki haftadır evdeyiz. hep annem yanımdaydı. bu gece ben yalnız bakacağım. eşim de yardım eder elinden geldiği kadarıyla. ben bakamamaktan çok korkuyorum. hastaneden çıkmadan önce orda bir gece geçirdik ve oğlum 40 gram verdi bebek bakımı konusunda çok tecrübesizim...
yine de yazınız için çok teşekkür ederim. allah hepimizin yardımcısı olsun.

bir de bebeğinizin nörolojik gelişimi şimdi nasıl? gözle takip etmeye ne zaman başladı?

24 nisanda 34+1 de suyumun gelmiş olması nedeniyle sezeryanla doğum yaptım bebeğim 14 gün yeni doğan yoğun bakımda kaldı akciğerleri tam gelişmemişti ve enfeksiyon vardı 5 gün makinaya bağlı kaldı sonra nazalolarak oksijen aldı antibiyotikler falan. son 4 gün anne sütüne alıştırmaya başladılar yavaş yavaş zor günler geçirdik ama çok şükür iyi şuan 1.5 aylık oldu ve sadece anne sütü alıyo bu arada doğum yaptımda bebeğim 2320 grd şuan 3300. sanırım iyi gidiyoruz :) allah tüm bebklerimize sağlık sıhhat versin..

Son düzenleme:
selam arkadaşlar ben daha öncede yazmıştım sizlere erken doğum riskim var diye.. oğlum fazla dayanamadı ve 36+1 de sabah 5 te suyumun gelmesiyle doğum yaptım sezaryen oldum doktorum normal yaptırmadı bebek küçük enfeksiyon kapabilir diye... maaşallah oğlum iyiyiydi kuvöz sıkıntımız olmadı kilosu da 3100 gramdı.. 50 gram verdi hemen... emme refleksi gelişmediği için ememedi beni hemen bebeğim emmeyince sütümde gelmedi doktorum sağ dedi ama sağıncada çıkmadı... emmesi lazım dedi... çok afedersiniz bende eşimden yardım aldım eşim emdi bir gün boyunca ve hemen ertesi sabaha sütüm geldi.. bebeğim emmedği için sürekli inileyip durdu zor bir kaç gün geçiridk ama allahıma çok şükür şimdi emiyor ve sütümde bol bol yetiyor paşama... pazar günü 2 haftalık olacak kısmetse... allahım herkesin yawrusunu esirgesin...

Hayırlı olsun bebisin arkadaşım allah sağlık sıhhat versin

O mınıcık bebekler bizim mucızemız bende 35 haftalık hamıleydım ama 32 haftalık olarak dünyaya geldi 1,5 kıloydu kuvezde kaldı cok şükür şimdi evımızdeyız ıyıyız kı ben cok zor günler geçirdim ölümden dondüm ama evlat herseye değermiş. Güzel anneler umudunuzu sakın kaybetmeyın ewladınızı kucağınıza alacağınız gunü hayal edın lütfen çünkü asıl iş Ozaman başlıyor bakımı daha özenlı daha zor ıstersenız sızınle paylaşmaya hazırım.

Merhaba ben de 29+5 te erken dogum yaptim.bebegim hala kuvezde bugun 24 gun oldu. 3 gunlukken apneye girdi kalbi durdu geri calistirdilar. Simdi soylemek kolay gibi ama ne kadar kotu birdonem gecirdigimi anlatamam. Halen daha da acaba beynine falan hasar verdi mi telaşı içindeyim dua ediyorum surekli Rabbim onu saglikla bagislasin hayitlisiyla diye. Ve korkuyorum eve geldiğinde nasil bakacgimi hic bilmiyorum. 1260 gram doğdu bnm bebegim simdi 1700 gram. Solunum destegi hood ve kuvez içi karışık almaya devam ediyo. Siz nasil bir ortama soktunuz evde bebeği ben paylasmayi cok isterim daha besigini bile almadim

Sewe sewe yardımcı olabılırım yasınız kaç? Ben kızımla ewe geldiğimizde 1730 gramdı maşallah sızınkı okadar olmuş bile Allah'ın ıznıyle hıcbışey yoktur ınsallah bebegınızde. Ewe geldiğimiz zaman okadar panık yapmıştımki anlatamam ama bıze doktorun dediği bebek 3 3,5 kıloya gelene kadar iş demişti. Ziyaretçi ewe kabul etmedik kesinlikle çünkü ufacık bı enfeksiyon bebeklerimiz için çok tehlikeli bizi özellikle uyarmıslardı dikkat etmezseniz bebek tekrar hastaneye yatabilir demişti ki bu benim için en büyük kabustu ellerimizi sürekli yıkadık en önemlisi bu havlu kullanmadık hastanelerde olan kağıt pencereleri kullanıp attık ewin temizliğine biraz daha fazla özden gösterdik tabı sızınde hasta olmamanız önemli olursanız maske kullanın bakın ben bunlarıın hepsini yaptım ama cocuğum 3,5 kiloya yaklaşınca rahatladım dışarı çıktık ewe misafir kabul ettik bastan dikkat edersen sonra cok rahat ediyorsun bide beslenmemiz saatliydi hastanedede böyleydi sizin nAsıl bilginiz warım?

Benim de pzt 15 günlük olucak
36+0 da kanamayla nişanın gelmesi ile doğum sürecim başladı benim de, kuzumun ciğeri tam açılmadığı için 1 hafta küvezde kaldı allahıma şükürler pzt den beri yanımda artık

Ya iste ben pek bişi bilmiyorum. Benm bebegimin solunumu henjz duzene girmedigi icin biberonla bile beslemiyolar hala sondayla besleniyo once onlari bi halletsek. Daha 3 kere kucagima aldim. Nelere dikkat etmem gerektiğini internetten arastiriyorum ama böyle bilen yasayan birinden duyup öğrenmek daha iyi oluyo. Eve cikmasina henüz biraz vakit var yani bizim icin. Ama sağlıklı olsun da diyorun napalim katlanırim. Bugun kucagima vrdiler zaten dedim ben napicammm nasil bakicam nasil tutacagim...bakalim alisiriz inşallah... kafama takilan bişi oldukca sorarrim size. Bugün bebegimizin ilk rop muayenesi var dua edin bişi cikmaz inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…