arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza allahım hepinizin yawrularına acil şifalar versin... benim bir sorum olacak... ben 32+1 günlük hamileyim.. bebeğim bir hafta önce 2200 gramdı.. gelişimi gayet iyi dedi doktorum haftasına göre baya önde gidiyormuş yawrumun gelişimi.. ama benm erken doğum riskim çok yüksek bebeğim 27 haftalıkken ters dönmüş doğum pozisyonunu almıştı bu haftama kadar yatarak geçirdim hep... geçen hafta gittiğimde elle alttan muayene etti ve rahimde yumuşama olmuş.. her an açılma olabileceğini söyledi progestan fitil ve rahim ağzını temizleyecek zalain diye bir fitil verdi... p.tesi yine gidecem eğer açılmam yada başka bir sorun varsa ciğer geliştirecek iğne yapacak.. ben 30 yaşındayım 5 sene bebek bekledik tüp bebek denemem var ama tutmamıştı.. sonra doğal yolla hamile kaldım şimdide korkuyorum bebeğime bişe olacak diye erken doğarda bişe olur diye.. rahim yumuşamasından sonra açılma ne kadar zamanda açılma olur... bu durumu yaşayanlar beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim... bebeğimin yaşama şansı ne olur sizce doğarsa.. ne yapmayılıyım bu durumda yarın muayenem var çok korkuyorum geç buldum erken yitirmek istemiyorum yawrumu