2014 Şubat Anneleri - Doğum Hikayeleri

çevreye aldırma canım bana da neler diyolardı ben hep Allah büyüktür korkmuyorum dedim.benim günüm geçti bi hafta kendi sancım hiç olmadı.41 haftayı doldurmuştum suni sancıyla normal doğumu deneyelim olmazsa sezeryana alcam dedi doktorum.6 şubat gecesi 10 da yatışım yapıldı 11de rahim ağzına küçük bi hap koydular o sancıları başlatacak dediler.o gün hiç rahim ağzında açıklık yoktu ama hapı koyarken 1,5 cm açıklık vardı.gece 3 gibi bel ağrısı hissediyodum.giderek arttı sonra sancılar yoğunlukla belimde hissettim ben.odada gezindim çömeldim çok rahatlatıyo.evet hiçbi ağrı kesici almadım.7 şubat sabahı suyumu patlattılar saat 10.35 te kızım dünyaya geldi.ebelerin dediğine göre doğumum hızlı ilerlemiş.saat olarak bakınca çok gelebilir ama son bi saat aslında zor geçiyo biraz.onda da sabırlı olacaksın.doğurmak kısmında hiç korkma bence en kolay kısım.kesi canını acıtmıyo hissetmiyosun bile.zaten bebiş doğunca herşeyi unutuyosun ve acayip rahatlıyosun.kafandaa öle sorular olması normal tatlım.çok takılmamaya çalış ALLAH yardım ediyo inanki.otomatik olarak iç güdüsel bi şekilde onun ihtiyaçlarını anlıyo cevaplıyosun.eğer sen o bebeğe bakamıcak olsaydın Allah onu sana göndermezdi öle düşün.kafana takılan bişey olursa her zamn sorabilirsin.hayırlı kolay doğumlar inşallah sağlıkla bebişini kucakla...:34:

canim benim inan icimi bir nevide olsa rahatlattin,evt bencede allah dayanilmiycak gibi olsa kimseye anneligi dogumu yasatmaz yaratmazdi.benimde ayin sonunda gunum bakalim o zmn kdr olucakmi yoksa bende gunumu gecirecekmiyim...yani zorlu surec sancilar mi yani acilmadan dolayi olan sancialrmi diyorsun cocuk dogarken ne gibi bisey hissediyorsun??,evt ya herkez az aha uyu sonra goruceksin bebek uyutmuycak eskisi gibi bilmem napamiycaksin kocanla vakit fgeciremiyceksin tarzinda seyler soyluyorlar acayip sinirimi moralimi bozuyorlar her cocuk bir olucak diye bisey varmi allahini seversen birde benim kayin validem herseye karismayi cok sever akil vermeler falan bilmem senin aile durumun naisl ama benim az biraz esimin tarafi sever akil verip karismauyi,bir yandan iyikide ayri evde oturuyoruz diyorum.siz nasilsiniz aile konusunda?

Bu topiği yeni gördüm.ben de bir Şubat annesi olarak doğum hikayemi yazmak istedim.34.hafta çamaşırımda biraz su vardı pimpirikli bir insan olarak hemen doktorumu aradım ve gittim.erken doğum şüphesiyle bir gece hastanede kaldım.bu arada tabiki doktorum bebek içerde ne kadar kalırsa o kadar iyi diyerek ilaçlarla doğumu geciktirdi.buna kendimi aşırı yormam sebep olmuştu artık iş yapma uzan dinlen bir süre dedi.ben de öyle yaptım ve 38.haftayı yarılamıştım henüz ne ağrı ne sancı bir şey yoktu.çok çok az bel ağrım vardı.daha önce hiç olmadığı için herhalde doğum yakın dedim çünkü annem sürekli bel ağrısından bahsediyordu doğum belirtileri için.ama ağrı o kadar az ki yine ben ayaklanıp yerimde durmadığım için olabilir diye düşündüm.bu arada tabi her hamile gibi gece uykum yok internette abimin eşiyle mesajlaşıyoruz öbür taraftan normal doğum videolarını bir kere daha izliyorum.eşim işteydi gece 3'e kadar böyle geçti annem de doğum yakın diye yanımdaydı.bu arada yurt dışından kızkardeşim senelik izne gelmişti hepimiz dua ettik doğum olmasın da rahat rahat hasret giderelim diye.o gideli iki gün olmuştu sadece.yani iki gün önce fıldır fıldır geziyorduk:) neyse ben 3'te yattım.4.40'ta içimden bir şey boşalır gibi bir hisle uyandım içgüdüsel olarak tuvalete koştum.o an foşşşş diye bir boşalma oldu.temizlendim hemen anneme seslendim anne kalk hazırlan suyum geldi dedim.annem bir anda fırlayıp ara ambulansı ara doktoru ara ay ne yapcaz diye boş boş dolanmaya başladı.anne bi sakin ol daha çok vaktim var dedim onu sakinleştirdim hadi hazırlan dedim.sonra eşimi aradım telefonu meşgule düşürdü çok kızdım.doktorumu aradım hemen hastaneye gel acile dedi.ben de giyindim tekrar eşimi aradım bir hışımla nerdesin sen dedim evin önündeymiş o yüzden açmamış telefonu.bi baktım eşim kapının önünde:) allahım bu kadar olur dedim yarım saat erken gelmiş kocacım tesadüfi olarak:) biz de hep diyorduk ki bu istanbul trafiğinde nasıl yetişcez hastaneye.allah öyle bir vakitte çıkardı ki bizi.sabah 5.15 kimse yok yolda.hemen hastaneye gittik doktorum bütün gün benimle ilgilenecek ebeyi göndermiş.acilde kontrol etti 1 cm açılma vardı acele yok dedi.odamıza çıktık.biraz zaman geçti 3 cm açılma olmuştu.sonra epey bi zaman hiç açılma olmadı.bu arada hem sabah hem öğlen doktorum geldi güldük şakalaştık sohbet ettik.ağrım çok az arada bir vuruyor nst ye de bağlıyım.eşim tedirgin volta atıp dışarı çıkıp duruyor:) annemin tavsiyeleriyle sürekli ayakta gezdim kolumda serum.çömeldim sık sık egzersiz yaptım karnıma masaj yaptım annem sürekli ayaklarımı ovdu ağrım azalırmış öyle sanırım işe de yaradı.sonra bir anda 6cm açılmam daha oldu.doktorum psikolojin bozulmasın diye en son doğumhanede Alcam dedi.bu arada poliklinikteki hastalarına bakmak için çıktı.ben de ebeye yalvarıyorum kontrol etme diye çünkü sancı değil onun kontrolü canımı acıtıyordu.ağrılar biraz artınca annem ebeye duşa sokalım dedi.beni bir güzel belime karnıma masaj yaparak sıcak suyla yıkadılar öyle rahatladım ki.açılmam tamamdı artık ama kızım aşağıya inmiyordu.sancım itmek için yetersiz kalıyormuş.suni sancı verdiler.bu arada hala suyum geliyor ebe böyle bir şey görmedim suyun ne bölmüş dedi.iyi değilmiş sanırım.sınra ebe dedi ki artık inelim tamam dedim.zaten lavmanı sabah yapmıştı.aşağıda suni sancı canımı bayağı yaktı ama toplasan 15 dk en fazla.o an bir ıkınma hissi.hemen doktoru ara dedim polikliniklerle hastane arası 2-3 dk.ebe demez mi ıkınma tut doktor gelsin.saçmalama bebek geliyor dedim.elimde değil ıkınıyırum tutmaya çalıştım birkaç sn o an doktorum girdi gayet sakin.ıkınayım mı dedim tabi dedi.bir iki hoopp kucağında ellerini dört yana açarak vıyak vıyak ağlayan bir kız gösterdi:) büyük bir rahatlama:) o anı anlatamam mümkün değil.ama ne olur kimse bana kızmasın sezaryanla olanların talihsizliği bu anı yaşayamamsk bence.ben şanslıyım her şey yolunda gitti ve istediğim gibi bir doğum yaşadım.allah herkese nasip etsin.sesi duyar duymaz eşim ve annem de geldiler içeri.benim dikişim atılırken onlar da ağlayan kızımla konuştular.ilk defa eşimin gizlice gözyaşlarını sildiğini gördüm ki bu yaşıma kadar ağlamadım demişti önceleri.çok şaşırdım o an ağlamasına.kızım giyinip benim göğsüme yatınca sesi kesildi ve emerken uyudu.tarifi mümkün değil muhteşem bir duygu.hala videolarını izleyip ağlıyorum mutluluktan.hayatımdaki en özel andı.bazen ağladığında aynı doğumdaki gibi oluyor yüzü o anı hatırlayıp gülümsüyorum izlerken.kızım yanımda odamıza çıktık.heyecan ve mutluluktan üç gün uyumadım.abartmıyorum sadece iki günün sonunda bir saat kadar.nasıl dayandım bilmiyorum sanırım kızıma bakarak:) bu arada hastanede bile hemen ayaklandığımı söylememe gerek yok sanırım.eve gelince de koşturup durdum o kadar rahattım ki ve enerjik:)) annem yeter artık bi dur dikişlerin tutmayacak sonra deyip kızıyordu:)
kısacası doğum bir kadının yaşaması gereken en güzel şey.şimdi artık kendimi daha güçlü de hissediyorum.ben bir bebek doğurdum diyorum.

ağlayan kızımla konuştular.hemşire kızımı giydirirler bike hastane inmiyordu ağlamasın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hikayeni duygulanarak okudum canım:) hayırlı olsun bebeğin, sağlıklı uzun ömürleri olsun inşallah.. Doğum; bir kadının hayatındaki tek en önemli dönüm noktasıdır. Bizi kökten değiştiren, anne yapan.. Ben sezaryen oldum maalesef. İstemeyerek. Yüksek tansiyonum vardı kızımda. Büyük 19'du en son.. Baygın gibiydim.. Ve doktor ameliyata almalıyız demişti.. Normal doğuramayacak mıyım diye ağlamıştım :( ama kader.. Kızımda genel anestezi olmuştum ve senin dediğin gibi kızımın doğum anına dair hiçbir şey hatırlamamıştım.. O anı yaşayamamıştım.. Kucağıma verdiklerinde inanamamıştım bile "bu benim kızım mı" diye.. Ama oğlumda, yani 4 ay evvel spinal anestezi ile sezaryen oldum :) o ana tanık oldum.. Oğlumu ilk ben gördüm.. İlk ben hissettim.. O an paha biçilemez.. Allah yavrularımızı korusun dilerim ki..

canim benim inan icimi bir nevide olsa rahatlattin,evt bencede allah dayanilmiycak gibi olsa kimseye anneligi dogumu yasatmaz yaratmazdi.benimde ayin sonunda gunum bakalim o zmn kdr olucakmi yoksa bende gunumu gecirecekmiyim...yani zorlu surec sancilar mi yani acilmadan dolayi olan sancialrmi diyorsun cocuk dogarken ne gibi bisey hissediyorsun??,evt ya herkez az aha uyu sonra goruceksin bebek uyutmuycak eskisi gibi bilmem napamiycaksin kocanla vakit fgeciremiyceksin tarzinda seyler soyluyorlar acayip sinirimi moralimi bozuyorlar her cocuk bir olucak diye bisey varmi allahini seversen birde benim kayin validem herseye karismayi cok sever akil vermeler falan bilmem senin aile durumun naisl ama benim az biraz esimin tarafi sever akil verip karismauyi,bir yandan iyikide ayri evde oturuyoruz diyorum.siz nasilsiniz aile konusunda?

ne demek canım benim.bende senin gibiydim aklımda bis sürü soru dolaşıyodu son dönem.bi dğursam da rahatlasam diyodum.evet bana da diyolardı hala diyolar kaç sene yattın felan diye.hamileyken öyle saçma sapan şeyler söyleyenlere diyodum olsun yavrum için değer ben razıyım.insanlar sürekli konuşacaklar buna hazırlıklı olmaya çalış.hele doumdan sonra çocuk profları dolacak etrafın:1::1:he de geç:1::36::36:son bi saat zor biraz tatlım.ben devlet hastahanesine doğum yaptım ve yanıma kimseyi almadılar tek başıma olduğum için belki zor geldi bana bilemiyorum.doğum anı ise içinden bişeyler akıp gidiyo ve bi ıngaa sesi:16:müthiş bi rahatlama,mutluluk tarif edilemez bi şey.ilk sorduğum şey bebeğim ii mi demiştim.bebişinin de gazını uykusuz geceleri düşünme pozitif olmaya çalış.onu kucaklayacağın anı kokusunu gülüşünü seni gözleriyle takip edeceğini nefesini düşün.hele o ilk bakışları inan ki tanıyolar..bana göre hamileliğin son dönemi daha zordu uykusuz gecelerden mesela.benim kv le çok yakınız her gün beraberiz o da karışmıyorum der karışır ama bizim dediğimiz olur:37:özünde temiz kalpli ii bi insan.iianlaşıyoruz bi sıkıntımız yok çok şükür.bazen onu kırmamak için dediğini yaparım.kırklama yapmıcaktım ben mesala onun için yaptım.bazen he derim ama bildiğimi yaparım:27:senin kız mı oğlan mı bebiş.hamilelik nası gidiyo..:49:

Hikayeni duygulanarak okudum canım:) hayırlı olsun bebeğin, sağlıklı uzun ömürleri olsun inşallah.. Doğum; bir kadının hayatındaki tek en önemli dönüm noktasıdır. Bizi kökten değiştiren, anne yapan.. Ben sezaryen oldum maalesef. İstemeyerek. Yüksek tansiyonum vardı kızımda. Büyük 19'du en son.. Baygın gibiydim.. Ve doktor ameliyata almalıyız demişti.. Normal doğuramayacak mıyım diye ağlamıştım :( ama kader.. Kızımda genel anestezi olmuştum ve senin dediğin gibi kızımın doğum anına dair hiçbir şey hatırlamamıştım.. O anı yaşayamamıştım.. Kucağıma verdiklerinde inanamamıştım bile "bu benim kızım mı" diye.. Ama oğlumda, yani 4 ay evvel spinal anestezi ile sezaryen oldum :) o ana tanık oldum.. Oğlumu ilk ben gördüm.. İlk ben hissettim.. O an paha biçilemez.. Allah yavrularımızı korusun dilerim ki..

Canım her şey gibi doğum da bir kısmet işi.başımıza ne geleceği ve nasıl olacağı hiç belli olmuyor ama önemli olan o ilk anı görmek.bu da artık mümkün seninkinde olduğu gibi.benim aklım eskiye gidiyor Sezaryan deyince hep genel anestezi geliyor aklıma.sen deyince,ya evet artık herkes bu anı yaşayabiliyor ne güzel dedim.benim hiç zihnimden gitmeyecek bir görüntü kuzumu ilk gördüğüm an.)

ne demek canım benim.bende senin gibiydim aklımda bis sürü soru dolaşıyodu son dönem.bi dğursam da rahatlasam diyodum.evet bana da diyolardı hala diyolar kaç sene yattın felan diye.hamileyken öyle saçma sapan şeyler söyleyenlere diyodum olsun yavrum için değer ben razıyım.insanlar sürekli konuşacaklar buna hazırlıklı olmaya çalış.hele doumdan sonra çocuk profları dolacak etrafın:1::1:he de geç:1::36::36:son bi saat zor biraz tatlım.ben devlet hastahanesine doğum yaptım ve yanıma kimseyi almadılar tek başıma olduğum için belki zor geldi bana bilemiyorum.doğum anı ise içinden bişeyler akıp gidiyo ve bi ıngaa sesi:16:müthiş bi rahatlama,mutluluk tarif edilemez bi şey.ilk sorduğum şey bebeğim ii mi demiştim.bebişinin de gazını uykusuz geceleri düşünme pozitif olmaya çalış.onu kucaklayacağın anı kokusunu gülüşünü seni gözleriyle takip edeceğini nefesini düşün.hele o ilk bakışları inan ki tanıyolar..bana göre hamileliğin son dönemi daha zordu uykusuz gecelerden mesela.benim kv le çok yakınız her gün beraberiz o da karışmıyorum der karışır ama bizim dediğimiz olur:37:özünde temiz kalpli ii bi insan.iianlaşıyoruz bi sıkıntımız yok çok şükür.bazen onu kırmamak için dediğini yaparım.kırklama yapmıcaktım ben mesala onun için yaptım.bazen he derim ama bildiğimi yaparım:27:senin kız mı oğlan mı bebiş.hamilelik nası gidiyo..:49:

Selam canim nasilsin bizim bebis Kiz dedi doktorum,hamilelikte cok sukur iyi gidiyor gecen aksam aniden bacagima kramp girdi cok korktum resmen kipirdayamadim bile,valla burda bir arkadasim onun da hersey normal ken korku yuzunden sezaryen oldum diyordu fazla bi agri cekme mis sadece ameliyat sonrasi az agrim sizim var diyordu korkuyorum gunlerim yaklastikca acaba onun doktoruyla konusup extra dan para veripte konussami diyorum esim ise yapabilirsin ama cok korkuyorsan zorla olmaz konusuruz doktorla ben geldigimde diyo off :18: kayin validem benimde kotu niyetle karismiyordur belki ama bazi donemlerde insanin sknirleri cekmiyor patlamamak icin Zor tutuyor kendisink:39:

Selam canim nasilsin bizim bebis Kiz dedi doktorum,hamilelikte cok sukur iyi gidiyor gecen aksam aniden bacagima kramp girdi cok korktum resmen kipirdayamadim bile,valla burda bir arkadasim onun da hersey normal ken korku yuzunden sezaryen oldum diyordu fazla bi agri cekme mis sadece ameliyat sonrasi az agrim sizim var diyordu korkuyorum gunlerim yaklastikca acaba onun doktoruyla konusup extra dan para veripte konussami diyorum esim ise yapabilirsin ama cok korkuyorsan zorla olmaz konusuruz doktorla ben geldigimde diyo off :18: kayin validem benimde kotu niyetle karismiyordur belki ama bazi donemlerde insanin sknirleri cekmiyor patlamamak icin Zor tutuyor kendisink:39:

maşallah canım ne güzel kız demek:16:bacak krampları bende çok yaşadım.masaj rahatlatıyo baya.canım sezeryanla doğan bebeklerde alerjik astım daha çok görülüyo.eğer normale uygunsan bi sıkıntı yoksa normal doğum yap derim.korkma kendine güven..boşuna karnın yedi kay niye kestirecen ki.ben sezeryandan korkuyodum biraz :53:inş normal olur diye dua ettim durdum.:27:ve 3740 bi bebiş doğdu.benim ağrı eşiğim düşüktür mesela canım çok yanar acıya pek tahammülüm yoktur ama normal doğum yaptım düşün.Allah yardım ediyo gerçekten.sana bi dua önereceğim çok faydasını gördüm ben sen bilirsin tatlım paylaşayım da;*Rabbiyesir vela tuassır Rabbi temim bil hayr.anlamı*Rabbim kolaylaştır zorlaştırma Rabbim hayırla sonuçlandır.*
kendine bu kadar stres yapma herşey oluruna varır.bebişinde stresini hisseder biliyosun.kendini sıkma ki kolay bi doğum olsun.stresin sana faydası yok zararı
var biliyosun.:26:

Canim cok saol gercekten inan halq karar veremedim nasil olucagina dahir evt normal dogumdan sonra hemen aya kalkabiliceksin demisti arkadasimda ama korkuyorum Boyle korku yoktu icimde ya nerden firladi geldi birden bilmem cok saol verdigin dua icin canim bu dua pek cok seye yardimci oluyor diye okumustum,icimden hangisi daha hayirlisiyla oyle sonuclansin diyorum . Ever bende aciya dayanamam agri aciya karsi cok zayiftir bunyem bu yuzdende sezaryen icin konussami mi diyorum ama mademki olunecek bi agri fln degil sonrada bende basarabilirim diyorum,herkez bagirma cagirma dehset dolu hikayeler anlatinca bende urkup korkuyorum okadar cokmu agriyo acaba bagirip aglayincaya kdr diye :-(

Bu arada son 1 aydir feci sekilde stresteyim burda bazi hemsireler doktorlar oyle azarlamalari falan oluyor demislerdi ondan dolayida korkuyorum sanirim canim inan deliricek gibiyim kimsede bisey demiyo , esime soruyorum okadar korkuyorsan konusariz doktorla amelqt konusunu diyor ama cogu insan basardiusa senmi basaramiycaksin diyo icimi dokebilicek insan olmasi ne guzel saol tatlim bu arada benj dinledigin tavsiye verdigin icin :-*

Bu arada son 1 aydir feci sekilde stresteyim burda bazi hemsireler doktorlar oyle azarlamalari falan oluyor demislerdi ondan dolayida korkuyorum sanirim canim inan deliricek gibiyim kimsede bisey demiyo , esime soruyorum okadar korkuyorsan konusariz doktorla amelqt konusunu diyor ama cogu insan basardiusa senmi basaramiycaksin diyo icimi dokebilicek insan olmasi ne guzel saol tatlim bu arada benj dinledigin tavsiye verdigin icin :-*

ne demek canım.anlıyorum seni banada doğuma yakın dehşet dolu hikayeler anlatıyodu kimi:30:ne anlıyolarsa korkutmaktan:41:tamam doğum ağrısı kolay olmayabiilir belkii ama günlerce aylarca sürecek bişey deil.bi kaç saat biraz sabır kuzum.sonra unutacaksın zaten.pozitif normal doğum hikayelerini okuyabilirsin olumsuz şeyleri okuma duyma elinden geldiğince.*la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim*bunu her sancı geldiğinde okumuştum çok fazlasıyla faydasını gördüm.hurma ye canım doğumu kolaylaştırıyomuş ben çok yemiştim.ayrıca bebişin ii ahlaklı ve sabırlı olması için Efendimizin tavsiyesi var.herkes nası doğuruyosa sende yapabilirsin Allah ın izniyle..kendine güven.Allah yar ve yardımcın olsun hayırlı doğumlar bi avazda kurtarsın inşallah...:54:

ne demek canım.anlıyorum seni banada doğuma yakın dehşet dolu hikayeler anlatıyodu kimi:30:ne anlıyolarsa korkutmaktan:41:tamam doğum ağrısı kolay olmayabiilir belkii ama günlerce aylarca sürecek bişey deil.bi kaç saat biraz sabır kuzum.sonra unutacaksın zaten.pozitif normal doğum hikayelerini okuyabilirsin olumsuz şeyleri okuma duyma elinden geldiğince.*la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim*bunu her sancı geldiğinde okumuştum çok fazlasıyla faydasını gördüm.hurma ye canım doğumu kolaylaştırıyomuş ben çok yemiştim.ayrıca bebişin ii ahlaklı ve sabırlı olması için Efendimizin tavsiyesi var.herkes nası doğuruyosa sende yapabilirsin Allah ın izniyle..kendine güven.Allah yar ve yardımcın olsun hayırlı doğumlar bi avazda kurtarsın inşallah...:54:

selam canim nasilsin bebis nasil bende bu 2 gundur az bel agrilarim oluyor ara sira kramp gibi ani agrida degilde sanci gibi bisey gelip gidiyor karnimda ..Evet herkez ne anliyor insani korkutmakla bilmiyorum benim eltimle birlikte dogum yapicak bir genc kadin vardi korkudan bebek tam artik basi asag cikicak iken birielerinin bagirip carmasini duyunca ebelerde bagirinca korkudan bebek yine yukari donmus dusun yani stres cok kotu bisey bence sakinlik huzur saglamali insanlar bole tur seyler anlatmamali.pozitif dogum hikayelerini cok okuyorum cnm aslinda ben dogumumu ingilterede yapicaktim ama esimin is yonunden deyisimler olunca yine baska yere deyismek zorunda kaldim.insallah cnm tavsiyelerini dinliycem allahim hangisi hayirliysa o dogoumu nasip etsin insallah sag salim birkere dogurup kucagima alsam..dua et benim icin tatlim.allah sendne razi olsun :49::21::16::16:

selam canim nasilsin bebis nasil bende bu 2 gundur az bel agrilarim oluyor ara sira kramp gibi ani agrida degilde sanci gibi bisey gelip gidiyor karnimda ..Evet herkez ne anliyor insani korkutmakla bilmiyorum benim eltimle birlikte dogum yapicak bir genc kadin vardi korkudan bebek tam artik basi asag cikicak iken birielerinin bagirip carmasini duyunca ebelerde bagirinca korkudan bebek yine yukari donmus dusun yani stres cok kotu bisey bence sakinlik huzur saglamali insanlar bole tur seyler anlatmamali.pozitif dogum hikayelerini cok okuyorum cnm aslinda ben dogumumu ingilterede yapicaktim ama esimin is yonunden deyisimler olunca yine baska yere deyismek zorunda kaldim.insallah cnm tavsiyelerini dinliycem allahim hangisi hayirliysa o dogoumu nasip etsin insallah sag salim birkere dogurup kucagima alsam..dua et benim icin tatlim.allah sendne razi olsun :49::21::16::16:

sağol canım iiyim bebişde ii diş çıkardı biraz huysuzluğu var sadece.karnında kasılma olabilir adet ağrısı gibi ağrın olabilir rahim kendini hazırlıyo çünkü.yurt dışında mısın kuzum sen..dualarım seninle..

Sevindim iyi olmaniza tatlim kac aylik senin bebis? dis cikarirken epey huysuzlaniyorlar eltimin cocugundan biliyorum , kusuyordu atesi cikiyordu biz dayanamiyoruz dis agrisina bebisler ne zahmet cekiyorlardir kuzucuklar.evet canim esim yurtdisinda calistiig icin ayri durmak canimiza tak etmisti benide goturdu ama diyorum ya sartlar cok cok farkli . Evet aniden gelip geciyo fazla surmuyor o sancilar artik 37 haftamin icindeyim sezaryen istersen ki hersey normal ken onermiyoruz ama 38-39 haftada yapiliyor dediler daha erken olmasi lazim degilmi ya ? Neyse allahim hangisini hayirli gorurse o olsun artik :-) kendime sakinlik veriyorum relax sarkilar dinliyorum doguma odaklanmamak aklima getirmemek icin optm canm.

Sevindim iyi olmaniza tatlim kac aylik senin bebis? dis cikarirken epey huysuzlaniyorlar eltimin cocugundan biliyorum , kusuyordu atesi cikiyordu biz dayanamiyoruz dis agrisina bebisler ne zahmet cekiyorlardir kuzucuklar.evet canim esim yurtdisinda calistiig icin ayri durmak canimiza tak etmisti benide goturdu ama diyorum ya sartlar cok cok farkli . Evet aniden gelip geciyo fazla surmuyor o sancilar artik 37 haftamin icindeyim sezaryen istersen ki hersey normal ken onermiyoruz ama 38-39 haftada yapiliyor dediler daha erken olmasi lazim degilmi ya ? Neyse allahim hangisini hayirli gorurse o olsun artik :-) kendime sakinlik veriyorum relax sarkilar dinliyorum doguma odaklanmamak aklima getirmemek icin optm canm.

dört aylık oldu canım erken çıkardı.evet sezeryanı o zaman yapıyolar die biliyorum bende.hakkınızda hayırlısı olsun canım.öptüm.:54:

Gunaydin cnm
Nasilsin bende dogumu bekliyorum aksam epey bi karnimda sancilar ve bacagimla belime gelen kramp gibi adet sancisi gibi agri hissettim ama uzaninca gecti valla korkuyorum ya esimde geldi aylik izin alabilmis cok sukur korkma falan en fazla birkac saat bir gun agri cekiceksin sezaryene bakilis diyor ben yanindayin falan desede heycan ve karisik duygulardan dolayi kalbimde carpinti hissettim allahimdan tek diledigim fazla sanci cekmeden bir 2 saat icerisinde doguruversem, sanci doneminde agrilar cok oluyormu yani bagirip cagirincaaya kadar ve mesela sanci doneminde az hissetmek icin biseyler yaptinmi nefes egzersizi yada uzanip yattin mi mesela optum cnm

Gunaydin cnm
Nasilsin bende dogumu bekliyorum aksam epey bi karnimda sancilar ve bacagimla belime gelen kramp gibi adet sancisi gibi agri hissettim ama uzaninca gecti valla korkuyorum ya esimde geldi aylik izin alabilmis cok sukur korkma falan en fazla birkac saat bir gun agri cekiceksin sezaryene bakilis diyor ben yanindayin falan desede heycan ve karisik duygulardan dolayi kalbimde carpinti hissettim allahimdan tek diledigim fazla sanci cekmeden bir 2 saat icerisinde doguruversem, sanci doneminde agrilar cok oluyormu yani bagirip cagirincaaya kadar ve mesela sanci doneminde az hissetmek icin biseyler yaptinmi nefes egzersizi yada uzanip yattin mi mesela optum cnm

kuzm cvplayamadım k bakma.normal doğum sabır işi canım.ama dayanamayacağın bi sancı değil.epidural konusuna ne düşünüyosun dr ne diyo.ben almadım ama.alanlarla bi sor olmazsa.Allah bi an önce kurtarsın korkma O tutacak inşallah elinden..ben gezindim çömelmek çok rahatlatıyo.korkma Allah büyüktür..:54:

kuzm cvplayamadım k bakma.normal doğum sabır işi canım.ama dayanamayacağın bi sancı değil.epidural konusuna ne düşünüyosun dr ne diyo.ben almadım ama.alanlarla bi sor olmazsa.Allah bi an önce kurtarsın korkma O tutacak inşallah elinden..ben gezindim çömelmek çok rahatlatıyo.korkma Allah büyüktür..:54:

Onemli degil canim nitekim bebis var onunla ilgilenmek,Ev isleri fln kolay degil. Valla burda neyazikki cok sacma kaliyor ya bazi seyler,mesela doktorla hemsirelerle konustum dayanilmiycak kadar sanci olmazsa epidurelde yapmiyorlar ve mecbur kalmayincada sezaryande kabul etmek istemiyorlar Yuce Rabbim dayanma gucu verir insallah kurtuluruz bir an once bebisimle inan son gunler gecmek bilmiyor sunun surasinda 10 gun kaldi nerdeyse ama gelde bana sor ara sira sancim kasilmalarim olunca bile korkar oldum agrilara dayanabilirim insallah dunden beri de sanki karnim az asaga inmis gibi ,dualarini esirgeme bizden teyzesi..cok optuk bebisinle ikinizi .

Onemli degil canim nitekim bebis var onunla ilgilenmek,Ev isleri fln kolay degil. Valla burda neyazikki cok sacma kaliyor ya bazi seyler,mesela doktorla hemsirelerle konustum dayanilmiycak kadar sanci olmazsa epidurelde yapmiyorlar ve mecbur kalmayincada sezaryande kabul etmek istemiyorlar Yuce Rabbim dayanma gucu verir insallah kurtuluruz bir an once bebisimle inan son gunler gecmek bilmiyor sunun surasinda 10 gun kaldi nerdeyse ama gelde bana sor ara sira sancim kasilmalarim olunca bile korkar oldum agrilara dayanabilirim insallah dunden beri de sanki karnim az asaga inmis gibi ,dualarini esirgeme bizden teyzesi..cok optuk bebisinle ikinizi .

burda da sezeryan mecbur kalırlarsa yani benim doğum yaptığım hastanede öleydi.geçecek inşallah kuzum yakında bebişii kucaklayacaksın inşallah..çektiğin bütün ağrıları sıkıntıları unutacaksın o zaman.Allah yardımcınız olsun dualarım sizinle öpüyorumm:54:

burda da sezeryan mecbur kalırlarsa yani benim doğum yaptığım hastanede öleydi.geçecek inşallah kuzum yakında bebişii kucaklayacaksın inşallah..çektiğin bütün ağrıları sıkıntıları unutacaksın o zaman.Allah yardımcınız olsun dualarım sizinle öpüyorumm:54:

Allah razi olsun canim gercekten acayip stres altindayim aksam epey kasilma hissettim karnimda ve belimde insallah aksam gelir sancilarimda evde geciririm cogunu cunki drek hastaneye gidip orda cekmek istemiyorum dahada strese girerim diye dayanabildigim kadar evde esimle gecirmek isterim o sikintili donemi hem dedigin gibi dolasmak haratlatir diye d e.sag salim gelse birkere kizim :-( bizde cok opuyoruz.

Back
X