- 22 Kasım 2024
- 417
- 856
- 18
Evet bir sure sonra sut üretimi duruyorSüt kendi kendine geri mi çekiliyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet bir sure sonra sut üretimi duruyorSüt kendi kendine geri mi çekiliyor
Bende ilk oyle denemiştim emme aralarını acmaya calistim bir sure ama kızımla basedemedim daha da cok istemeye basladi. Benim fikrim degil emzirme aralarını açtıkça sut üretimi de ona gore azalıyor.Kendi fikrin mi bu yoksa böyle bişey var mı? Bende emme aralarını açıyorum aynı öyle düşünüyorum da belki süt azalır diyorum zamanla
Evet uykuda verdim ben baya rahatlattı bir de hormonlardan mı bilmiyorum göğsümün sut doluydu arkadaşımın bebeğine diyorum ki gel seni emzireyim yeterki göğsüm rahatlasın oyle bir emzirme isteği yokuykusuzanne1 @Peynirdomates M meraklibirkisi benim tecrübem şöyle kızlar, benim sütüm öyle taşacak kaynayacakmkadar kadar hiç bir bebede olmadı ama çok şükür bebelere yetiyordu. Kızı tam iki sene, ortancayı 26 27 ay emzirdim çok şükür. Kızımda 9 aylık çalışmaya başlamıştım. Az olan sütüm iyice azalmıştı. Ve kesince hiç ağrı sızı olmamıştı. Ortancada evdeydim ve pamdemiydi. 7/24beraberdik
onda bir anda kestim. Tarihlere ilgilenen bir arkadaşım memeyi bıraktırmak için uygun günler şunlar demişti. Geceyi de gündüzü de pat diye kesmiştim. Bende yine ağrı falan olmadı ama oğlum gündüz uykusunu bıraktı
emzirip sallıyordum, asla kendini sallatmadı ve uyumadı.
Ama annemlerden duyduğum öyle çok dolduğunda gögüsleriniz bir sefer uykuda verirseniz rahatlamış gögüs.
Pat diye kesmeye kendim hazır değilim çünkü kendimi öyle şartlamışım ki 2 yaşa şuan tamamen kesersem vicdan azabı çekicem o yüzden azalıyorum en azından emme araları açılıyor kendmi böyle teselli ediyorum. Zaten şurada 24 aya ne kaldıuykusuzanne1 @Peynirdomates M meraklibirkisi benim tecrübem şöyle kızlar, benim sütüm öyle taşacak kaynayacakmkadar kadar hiç bir bebede olmadı ama çok şükür bebelere yetiyordu. Kızı tam iki sene, ortancayı 26 27 ay emzirdim çok şükür. Kızımda 9 aylık çalışmaya başlamıştım. Az olan sütüm iyice azalmıştı. Ve kesince hiç ağrı sızı olmamıştı. Ortancada evdeydim ve pamdemiydi. 7/24beraberdik
onda bir anda kestim. Tarihlere ilgilenen bir arkadaşım memeyi bıraktırmak için uygun günler şunlar demişti. Geceyi de gündüzü de pat diye kesmiştim. Bende yine ağrı falan olmadı ama oğlum gündüz uykusunu bıraktı
emzirip sallıyordum, asla kendini sallatmadı ve uyumadı.
Ama annemlerden duyduğum öyle çok dolduğunda gögüsleriniz bir sefer uykuda verirseniz rahatlamış gögüs.
İyi o zaman ya belki emmeyi kesene kadar sütte azalır çok ağrıda yapmazBende ilk oyle denemiştim emme aralarını acmaya calistim bir sure ama kızımla basedemedim daha da cok istemeye basladi. Benim fikrim degil emzirme aralarını açtıkça sut üretimi de ona gore azalıyor.
Benimde kaşık eliöde hava durmaktan sağ kolum uyuşuyor sürekli bazen yarım saat 45 dk uğraşıyorum kolum artık o kadar yoruluyor ki karıncalanm geliyor. Her yerimiz hasar aldı ya bir çocukla bu hale geldik. Çok geçmiş olsun sanadaKızlar yaklaşık bir haftadır sol kolum çok fena ağrıyor boyun omuz ve kol komple, dün baya kötü oldum parmak uçlarına kadar geldi ağrısı oturup hüngür hüngür ağladım ağrıdan, gece acile gittik sadece bir iğne yaptı gönderdiler bugün polikliniğe gittim emar röntgen ile baktılar küçük küçük fıtıklar oluşmuş özellikle sol tarafta, son bir haftadır oğlum çok kalkıyor çok emziriyorum sol taraftan, sol kolumda saatlerce pışpışlıyorum çok zor uykuya dalıyor bazen 1 saat kolumda kalıyor, özellikle bir kaç gündür daha çok kalkar oldu, dünden beri ağlıyorum resmen nasıl bir ağrı bu ya![]()
Çok geçmiş olsun benimde 3 gündür boyun omuz sırt her yerim ağrı içinde sağa doğru dönemiyordum boynum tutulmuş gibiydi tüm gece yatakta dönüp saçma sapan yatmaktanKızlar yaklaşık bir haftadır sol kolum çok fena ağrıyor boyun omuz ve kol komple, dün baya kötü oldum parmak uçlarına kadar geldi ağrısı oturup hüngür hüngür ağladım ağrıdan, gece acile gittik sadece bir iğne yaptı gönderdiler bugün polikliniğe gittim emar röntgen ile baktılar küçük küçük fıtıklar oluşmuş özellikle sol tarafta, son bir haftadır oğlum çok kalkıyor çok emziriyorum sol taraftan, sol kolumda saatlerce pışpışlıyorum çok zor uykuya dalıyor bazen 1 saat kolumda kalıyor, özellikle bir kaç gündür daha çok kalkar oldu, dünden beri ağlıyorum resmen nasıl bir ağrı bu ya![]()
Emiyor ama emmek için kalkmıyor, sadece sabaha karşı bir kez emiyor. Ağlıyor kucağımıza alınca dalıyor koyuyorum tekrar ağlıyor. Bazen ağlaması hiç durmuyor, belli olmuyor ne yaptığı hiçEmiyor muydu seninki unuttum onu ben
Umarım bizim de zamanla o kötü olan ama en azından bu kadar berbat olmayan döneme dönerİlla ki bir sebebi vardır bu kadar sik uyanmasının bizim de dis donemi ve sonrasında da ayrılık kaygısını zirvede yaşadığımız bir donemde boyle olmuştu zaten uykusu problemliydi hep.ama onu bile arar olmustuk delirmemek elde değildi. Dişleri cikti sonra biraz kaygi süreci de geçince tekrar eskiye dondu.
Ahhh canım heves kaldı mı kiya kıyamam biraz kendine gelecek birşeyler mi yapsan seni ne iyi hissettiriyorsa yoksa böyle çok daha strese giriyorsun
Benimki bizim yanımızda ağlamıyor her zaman ama yanımızq alınca ne kendisi ne biz uyuyoruz tekme atıyor üstümüze çıkıyor dönüyor falan rahat edemiyo sinirleniyor ama yatağına koyarsam kıyameti koparıyor hiçbir zamanda alışması her şeyi denedim hep yanıma alınca sakinleşti ama artık böyle olmuyor ya her yerim ağrıyor üstüne uyuyamıyorum da benimk de her uyanışı memeden değil 1 kere ya da 2 kere emiyor geceEmiyor ama emmek için kalkmıyor, sadece sabaha karşı bir kez emiyor. Ağlıyor kucağımıza alınca dalıyor koyuyorum tekrar ağlıyor. Bazen ağlaması hiç durmuyor, belli olmuyor ne yaptığı hiç
Benimde parmak uçlarım karıncalanıyor dünden beri, ağrı kesici içiyorum, krem sürüyorum 1-2 saat geçiyor geri başlıyor, özellikle akşamları daha çok ağrı oluyor şuan yine başladıBenimde kaşık eliöde hava durmaktan sağ kolum uyuşuyor sürekli bazen yarım saat 45 dk uğraşıyorum kolum artık o kadar yoruluyor ki karıncalanm geliyor. Her yerimiz hasar aldı ya bir çocukla bu hale geldik. Çok geçmiş olsun sanada
Evet maalesef, sende ihmal etme ben geçer dedim 1 haftadır geçmedi dünden beri daha kötüyüm, parmaklarım uyuşuyor artık ağrıdan kolumdan aşağı karıncalanma oluyorÇok geçmiş olsun benimde 3 gündür boyun omuz sırt her yerim ağrı içinde sağa doğru dönemiyordum boynum tutulmuş gibiydi tüm gece yatakta dönüp saçma sapan yatmaktan
O işte fıtıkta oluyor ya 1 çocuktan sonra yamuldukEvet maalesef, sende ihmal etme ben geçer dedim 1 haftadır geçmedi dünden beri daha kötüyüm, parmaklarım uyuşuyor artık ağrıdan kolumdan aşağı karıncalanma oluyor
Aynen daha kolay olurİyi o zaman ya belki emmeyi kesene kadar sütte azalır çok ağrıda yapmaz
Insaallah cok daha iyi olurUmarım bizim de zamanla o kötü olan ama en azından bu kadar berbat olmayan döneme döner
Ahhh canım heves kaldı mı ki![]()
Yani en azından sabaha karşı emzirmeye alana kadar odasında yatıyor çoğu zaman, direniyorum bu konuda. Çünkü bizim yatağa da alsam aynı kucağımıza tırmanıp ayağa kalkmamızı istiyor. Evet yanımda yattığında ben de hiç rahat değilim, hele ki sabah aldığım için midir bilmem o saatlerde daha hareketli oluyor. Sürekli kolumu tutmaya sıkmaya çalışıyor.Benimki bizim yanımızda ağlamıyor her zaman ama yanımızq alınca ne kendisi ne biz uyuyoruz tekme atıyor üstümüze çıkıyor dönüyor falan rahat edemiyo sinirleniyor ama yatağına koyarsam kıyameti koparıyor hiçbir zamanda alışması her şeyi denedim hep yanıma alınca sakinleşti ama artık böyle olmuyor ya her yerim ağrıyor üstüne uyuyamıyorum da benimk de her uyanışı memeden değil 1 kere ya da 2 kere emiyor gece
Ya gerçekten öyle ilk çocukta hepimiz döküldükO işte fıtıkta oluyor ya 1 çocuktan sonra yamulduk