• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Sideferin ferritin yeterince yükseltmediğini söyleyen hekim ve eczacılar var, bunun aksini yaşayan hastalar da var. Benim Dr kızımda günde 2 oroferon demişti, ben onu arada atıp her gün sidefer aldım sıkıntı yaşamadım, hgb gayet yüksekti ama doktoruma itiraf etmedim bunu. Şimdi yine günde 2 aynı ilaçlardan verdi hgb o kadar düşük değil şimdilik günde 1 alıyorum bi dahaki tahlilde bu değeri korumuş olursam yanına sidefer microfer endofer vs birini ekleyip 2ye çıkarmayacağım yine. Nefret ediyorum demirden. Sidefer damla çocuklara veriliyor da kapsülü de vardı yetişkinler ondan alıyor. Damla alırsanız bütçe dayanmaz o çok hızlı biter
Benim hgb 13 ten 10 a düşmüş. Ferritin 5. Umarım bende de işe yarar. Benim gastrit sebebiyle hap kullanamıyorum dedim tetikliyor. Hep IV takıldı hastanede belli yıl arayla. Ondan kapsül dememis olabilir mi?

Bende 2 gündür genel bi alt karın ağrısı var ama sanırım gaza bağlı gerginlikten oluyor. 2 gün sonra detaylı randevum var. Koroid pleksus kisti duruyor mu bakalım. İnşallah sağlıkla huzurla güzellikle gelsin yavrum da, tüm yavrularımız da.
3 Hafta önce başladı bende o ağrılar. Dr a gittiğimde bebek iyiydi ve normal dedi ağrılar için. İnşallah kist geçmiştir güzel haberler verirsiniz bize🤲🤗

Canlar bir de bir şey soracağım. Kaşıntı problemi yaşayanınız var mı? Son on gündür sürekli kaşınıyorum bazı akşamlar kaşınmaktan uyuyamıyorum genelde bacak kalça oluyır ama karında kolda da oldugu oluyır

Benim hgb 13 ten 10 a düşmüş. Ferritin 5. Umarım bende de işe yarar. Benim gastrit sebebiyle hap kullanamıyorum dedim tetikliyor. Hep IV takıldı hastanede belli yıl arayla. Ondan kapsül dememis olabilir mi?
Hekimin bir tecrübesi var ise bi şey diyemem ama teknik olarak kapsül ile damla arasında fark yok. Bu ilaç içinde mikrokaplanmış parçalar içeriyor ve demirin emilimi bu sayede artıyor. Bu parçalar da kapsülün içinde de var damlada da. Midede açılacak kapsül parçasının da ilave bir zararı olmaz. Doktorun damla yazdığına emin miyiz?

Canlar bir de bir şey soracağım. Kaşıntı problemi yaşayanınız var mı? Son on gündür sürekli kaşınıyorum bazı akşamlar kaşınmaktan uyuyamıyorum genelde bacak kalça oluyır ama karında kolda da oldugu oluyır
Kol hariç hepsi çatlama potansiyeli yüksek yerler. Kilo artışınız nasıl yeterince nemli misiniz?

Hekimin bir tecrübesi var ise bi şey diyemem ama teknik olarak kapsül ile damla arasında fark yok. Bu ilaç içinde mikrokaplanmış parçalar içeriyor ve demirin emilimi bu sayede artıyor. Bu parçalar da kapsülün içinde de var damlada da. Midede açılacak kapsül parçasının da ilave bir zararı olmaz. Doktorun damla yazdığına emin miyiz?
Reçete yazmadı özel muayenehane olduğu için parayla almam gerekiyor her türlü diye. Söylediği anda telefonuma not aldım unutmamak için. O şekilde yazmışım. Hatta dozunu sordum kilona göre ayarlarsın dedi. Kapsüllerde böyle bi doz ayarı yok değil mi zaten ordan dolayi bile damla olduğuna eminim

Cildimde kuruluk artmaya başladı bu ara o yüzden oluyor nemlendirince geçiyor benimki. Ama uykuda rahatsız edecek kadar bi durumum olmadı hiç

Çatlama başlıyor olabilir mi canım iyi nemlendirince geçmiyo mu

Reçete yazmadı özel muayenehane olduğu için parayla almam gerekiyor her türlü diye. Söylediği anda telefonuma not aldım unutmamak için. O şekilde yazmışım. Hatta dozunu sordum kilona göre ayarlarsın dedi. Kapsüllerde böyle bi doz ayarı yok değil mi zaten ordan dolayi bile damla olduğuna eminim
Evet kapsülde doz ayarı yok ama şişe yaklaşık ayda 3 tane gider kapsül dozuna erişmek için. Yutma güçlüğü sanmış olabilir mi Dr? Bence bi daha sorun belki benim bilmediğim bir şeydendir ama belki de dalgınlıkla öbürünü söylemiştir.

Kızlar enfeksiyon için antibiyotik kullanıyorum 9 gündür kullanıyorum altta rahmin altında bi batma hissi oluyordu hep hala da var bu enfeksiyona baglı degil demek ki diye düşünmeye başladım sizde de böyle bir şey var mı?
Bir de bebeğin hareketlerini on beşiinci haftadan beri hissediyorum ama bugün resmen delirmiş gibi durmadı yerinde 😄 öyle çok şekerli şeyler de yemedim stres de yapmadım. Neden böyle ki

Evet kapsülde doz ayarı yok ama şişe yaklaşık ayda 3 tane gider kapsül dozuna erişmek için. Yutma güçlüğü sanmış olabilir mi Dr? Bence bi daha sorun belki benim bilmediğim bir şeydendir ama belki de dalgınlıkla öbürünü söylemiştir.
Daha almadım zaten yarın kontrolde bi sorayım bakalım 😅 zaten özel muayenesi multivitamini bebek esyalari derken masraf çok 😅 hersey ne kadar da maliyetli oldu boyle 😵‍💫 çok teşekkür ederim bu arada 😊

Gebelik kolestazı diye birşey var ama 20 li haftaların sonrasında başlarmış oda genellikle ciddi bir kaşıntı problemi oluştururmuş bildiğim kadarıyla, avuç içi ve ayak tabanı en çok kaşınırmış geceleri uykudan uyandıran cinsten bir kaşıntı, seninki o değildir diye umuyorum doktora gidip sorabilirsin çatlağa ve kiloya bağlı olma ihtimali daha yüksektir bence

Ay evet ya karnım çatlayacak o yüzden kaşınıyor diyorum ama kolum bacaklarımı anlayamadım. Bir kızarıklık vs de yok anlamadım ben de

Arkadaslar gebelik ve yasanilanlar herkese ozeldir
Bugun kagan kocatepenin youtube dan cok videolarini izledim
Her.cumlesinde sakin bunu kafaniza takmayin deniliyor
Gebelerin biseyi kafasina takmamasi adina doktor.olarak cok buyuk efor gosteriyor
Herkesten nacizane ricamdir
Hatali veya degil
İLaç olsun
Gezmek olsun
Esya olsun
Yemek olsun
Sigara icmek olsun
Boyle seyleri elestirer bicimde yazmayalim
Tabiiki keske inanin cani gonulden diyorum hepimiz herseyi en uygun kosullarda yapabilsek ama bazen olmuyor
Mesala aylardir canim kola istiyor.ama icmiyorum
Bu benim tercihim
Ama mesala mayonez tukettim
Bu da benim tercihim
Bu tercih edildigi icin kimse cirkin bir davranis sergilemiyor
Lutfen buna oncelikle emin olun
Benim arkadaslarim vafdi 2 paket.sigara icerlerdi
Inanin cok iyi anneler ve cok saglikli cocuklari
Keske icmeselerdi
Ama.mesala bir arkadasim esiyle.bosanma.asamasindaydi gebeyken ve icti
Yani lutfen tartisma olarak algilanmasin ya da cevap verilmesin o tarzda biz burada kafamiza takilsin diye degil birbirimizi hep rahatlatmak icin bir arada olalim🥰
Cunku her gebelik kisiye ozeldir.yasadiklari yasayacaklari
Maneviyatlari
Hersey bambaska🤩

Arkadaslar gebelik ve yasanilanlar herkese ozeldir
Bugun kagan kocatepenin youtube dan cok videolarini izledim
Her.cumlesinde sakin bunu kafaniza takmayin deniliyor
Gebelerin biseyi kafasina takmamasi adina doktor.olarak cok buyuk efor gosteriyor
Herkesten nacizane ricamdir
Hatali veya degil
İLaç olsun
Gezmek olsun
Esya olsun
Yemek olsun
Sigara icmek olsun
Boyle seyleri elestirer bicimde yazmayalim
Tabiiki keske inanin cani gonulden diyorum hepimiz herseyi en uygun kosullarda yapabilsek ama bazen olmuyor
Mesala aylardir canim kola istiyor.ama icmiyorum
Bu benim tercihim
Ama mesala mayonez tukettim
Bu da benim tercihim
Bu tercih edildigi icin kimse cirkin bir davranis sergilemiyor
Lutfen buna oncelikle emin olun
Benim arkadaslarim vafdi 2 paket.sigara icerlerdi
Inanin cok iyi anneler ve cok saglikli cocuklari
Keske icmeselerdi
Ama.mesala bir arkadasim esiyle.bosanma.asamasindaydi gebeyken ve icti
Yani lutfen tartisma olarak algilanmasin ya da cevap verilmesin o tarzda biz burada kafamiza takilsin diye degil birbirimizi hep rahatlatmak icin bir arada olalim🥰
Cunku her gebelik kisiye ozeldir.yasadiklari yasayacaklari
Maneviyatlari
Hersey bambaska🤩
O kadar hissederek okudum ki yazdıklarını.evet burda herkes bir şeyleri paylaşıyor fakat birilerini yargılamak hiç birimizin haddine değil.hayatımızın normal bir zamanında da değiliz hamileyiz ve malesef ki herkesin gebeliği rahat ilerlemiyor.burda yazılanlara gerilip lekelenmesi olan da var benim gibi tansiyon hastası olup tansiyonu yükselen de .demem o ki burda birbirine destek olmak bir şeyler paylaşmak varken yargılamak yersiz kalıyor

Bu arada sigara kullananlar var neye sasiriyorsam denilmis
Ben kullaniyorum sigara arkadaslar doktorumun verdigi adet ve.onay ile en hafif sigara ile
HAmburgerde.yiyorum
Patates de yiyorum
Çayda iciyorum
Mayonez tukettim
Antibiyotik 3 kutu kullandim
Prilamda hala kullaniyorum
Monural sase 3 adet bitirdim
Baska aklima gelen bisey yok ama burada.eminim zorbalanmaktan cekindigi icin sigara ictigini saklayan cok arkadasim vardir

Back
X