2014 Şubat Anneleri

Oğlana isim bulmak daha zormuş, kız isim alternatifi çooook hepsi güzel neredeyse
Bora ismini düşünüyoruz bizde oğlumuza, işin aslı bu isme %100 ısınmış değilim ancak, aklıma ilk geldiğidne hoşuma gitti sonra benim kızım duydu çok sevdi, başka isim beğendiremiyoruz Bora diye benimsedi kardeşini.
Benim başka alternatif isimlerimde var, Erdem (kızın adı ile uyumlu biraz..) ya da Mert gibi..
Kızıma 4. ayda cinsiyeti öğrenir öğrenmez o gün kararımızı vermiştik, hemen de benismemiştik bu sefer daha tam olamadı o durum :)

annemin evi hala öyledir bi yere gidilsin dönüşte hadi annemlere yol geçen hanı gibidir sıkılan uğrar habersiz gelenler falan ama annem çok sever ona kalsa her güne misafir olsun o zmaalar anneme yararım olmasa bile bir aşinalık var demek ki..

eve gidişim bugün 7 yi bulur taksi ile gidicem ama almam gerekenler var
aslında mimar değilim elektrik bölümü mezunuyum ama yaptığım iş iç mimarlık gibi bişey

bizde isim konusunda son anda karar vercez sanırım eşim henüz hiç bişi demiyor çünkü
40 tl verdim canım:)

anladım canım iyi günlerden giysin tekrardan

ya kızlar benim kız iki gündür acayip vuruyor ya çok sert hopluyorum yerimden oğlumdamı böyleydi acaba unuttummuki :26:

evet yaa benim de çok içime sindi,sonuçta bunu giyen bir bebek tabiki yeni de alcam ama bunlara da çook ihtiyacım olacak özellikle çıtçıtlı body ve alt pijamalara:)

EVEt canım içine de sindi ise ne güzel
senin bebek te kaç kez giyecek ki
ben şimdiden düşünüyorum valla sonra napıcam onları diye inşallah ihtiyacı olan ve kıymetini bilen birisini bulurum

aslında kız erkek farketmiyor bizde zor karar verdik.
Bora ismi güzelmiş Erdem diye tanıdığım olduğu için ısınamıyorum

Allah'a şükür ben de hamileyim.İnşaallah şubatta kızımı kucağıma alacağım.Rabbim isteyen herkese versin

iç mimarlıkta zevkli olmalı benim annemde öyle, yaşı da var baya beni geç doğurmuş ama maşallahı var canım benim, pire gibi koşuşur, onun da seveni çoktur, geleni gideni :)..Ama eski tahammülü kalmadı onu fark ediyorum :)

zevkli keyifli bazen de sıkıcı ..

yaş ilerledikçe yoruluyorlar canım bizimki de öyle ama gelen genç kesim olunca anneme iş kalmıyor gelen yapıyorda

hangi demiri içiosun tatlım? bende dün içmeye başladım ferrum, midem biraz bulandı sanki..
çiş mi ay gece uykumdan uyandırıyor beni, sürekli :) Normalde de çok tutamam ben, çok gidip gelirim tuvalte ama hamileikte artıyor tabi.
1 saatte 4 sefer, tam randımanlı hemde demek hmm sen çok su içiyorsun bir de o zaman. Yani doluyor ki depon geliyor, eh bebek de bastırıyor..
Laurana, fanfinfon işleri nası gidioyr? Valla o iş dedi mi aklıma sen geliyorsun bizde başladık biraz biraz ama işte o bizim imkanlı olan pozis. ile istemiorm ben pek işime gelmiyor, yani şöyle diyim söylemesi ayıp, artıkın bende özledim bendeee (daha önce istemiyordum valla şu haftalara kadar ...) ama imkanlarda zorlanıyorum, biraz da canım acıyor oram buram..Artık olduğu kadar yapıyoruz birşeyler ne diyim..
Ay bir de çok komik ya biz bebek de gelince ne yapıcaz acaba, nası fırsat bulcuaz..Şimdiden diyim kızlar bebek olunca ilk aylar ne enerjiniz kalacak, kalsa da yine imkanlar daralacak falan fişman...
İşte bizim olay anında söylemesi ayıp, minik cadı gelmez mi bi de anladı sanki fırlama ne yapıosunuz bakim siz dedi gecenin bi saati, hemen toparlandık ben de sarıldım kızıma onla uyudum valla

NİHAYET OĞLUŞUMA İLK KES BİŞİLER ALDIM :) sizi okudukça panik oluorum ama toplu alışveriş yapıcaz daha çıkamadık almaya inşallah güle güle giyer oğluşum birde ben ne alıcam kalınmı alıcam incemi alayım bilemiyorum sizler neler yapıosunuz. evimiz kalariferli çok da sıcak oluyor çok kalın bişiyler giyilmez herhalde diorum bide bizim sıpalar kışı 2-3 ay görücekler 3 aylığa kadar kışlık sonrasını daha ince mevsimlik mi almalı yoksa giyilirmi daha ki çok ayrıntı mı düşünüyorum ne :)

sen mi düşünüyrsn ?

bildiğim kadarı ile 5 yıl geçtikten sonra doktor izni ile problem yoksa yapılabiliyor

hmm yok cnm daha 5 yıl olmadı ama 4 yıl olacak..burada cerrah ablam da 2 yıl geçtiyse olur diyor da...• Sezaryenin alt segment transvers insizyonla yapılmış olması, gerekiormuş, benim öyle midir ki?

Yine link vereyim ; İstanbul Doğum Akademisi

Benim naçizane, normal doğum yapmamış ama çevresindeki anneleri izlemiş biri olarak söyleyeceğim şudur ki :) Öncelikle normal yapacağım diyen büyük bir oranda normal doğuruyor. Ama yine de zorlamamak lazım Allah korusun, olmuyorsa da zorlamamak lazım hem kendi sağlığımız hem bebek için..
Bir de bol yürüyen, bol gezinen, bol merdiven çıkanların sanki daha kolay oluyor mu ne

çok detayını bilmiyorum 2 yılda olabilir kısacası yapabilirsin dedikten sonra oluyor.

verdiğim linkteki yazıları okudum hatta bunların desteklediği hipnozla doğum kitabını okuyorum şimdiden faydasını da gördüm.

normal doğum istiyorum inşallah nasip olur

yürümek ve nefes egzersizlerine elimden geldiği kadar devam ediyorum.

Son düzenleme:

owwwwwwwww basıldınız demek
hemde gecenin bir yarısımı uyandı kızın wuhuuuuuuuuuu
benim oğlum hiç uyanmaz allahtan geceleri çok derin uyur
zaten uyansada ordan seslenir anne diye
basılmak kötü bir duygudur eminim
hele canım ikinci doğduktan sonra fırsat olmucak o ayrı ama birde bunları 14-15 yaşlarına geldiklerinde düşün şimdi yine ne zaman uyuyup ne zaman uyandıklarını biliyoruz ozaman gençler ya oturacaklar gecenin körüne kadar onların uyumasınımı beklemek gerekecek acaba bazen bunları düşünüyorum ben :26: çocukları büyüdükçe o işi yapmak zorlaşcak o kesin

çok güzel canım güle güle giysin oğluşun
devamınıda bekliyoruz aldığın zman

çocuğum şöyle 3*4 yaşına gelince ya kapıyı kitler yaparım yada yapamam herhalde ya şimdi gelir ya görürse korkusu ile

selam kızlar bugün sağlık ocağında randevum vardı aşımı vurdular ateş yaptı kafam bile takmıyordu biraz uyumuşum iyi geldi ilkinde bu kadar kötü olmamıştım ebe bebeğimin kalp atışını dinletti o aletlerlerden evede almak lazım çok güzel bi his saatlerce dinlesem bıkmam ben hareketsiz diyordum bebişim için ama çok hareketliymiş meğersem 1 dk içinde kaç kere hareket etti sayamadık valla 11 ekim cuma günü ayrıntılı ultrasonumda var hadi hayırlısı

canım yazdıklarına katılıyorum fakat o bol yürüyen bol merdiven çıkan kişilerin daha kolay doğurduğu durumu bana doğru glemiyor inan oğlumda ne yürüdüm ne merdiven çıktım doğru dürüst oldukçada ağır bir gebeydim ama yinede doğumum çok zor olmadı 5 saatte kendi sancımla 10 cm açıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…