- 11 Şubat 2011
- 539
- 245
- 333
canım benim de plesenta aşağıdaymış ama bu dönemde aşağıda olması gayet normalmiş zaten ileri dönemde yukarı çıkarmış
önemli olan rahim ağzını kapamamsı ki o kanama yapıo zaten
oyüzden takacak birşey yok
doktor ben sormasam söylemiyordu bile muhtemelen burada çoğu kişinin öyle ve haberleri yok
tek başına mı yapıyorsun canım grup halinde değil mi ?
kafamda canlandırınca bir sürü hamile yoga yapıyorsunuz gibi düşünüyorum
başlamam lazım ama fırsatım olmuyor bu haftasonum da yoğun geçecek yoga düşünmüyorum ama doğum egzersizlerinde indirdiğim videolar vardı onlara bakarım
yok ayol:) başladığımdan beri tek ben varım bir de hoca var işte o kadar. önceki gruplarda en az 4-5 hamile oluyormuş, bize böyle denk geldi herhalde. cumartesi günleri bazen eşim, bazen de annem geliyor benimle beraber. ya aslında hep aynı hareketler olunca biraz sıkıldım, ama tabi hareketler de kısıtlı, yüzüstü-sırtüstü yatmalı hareket olmuyor, belli hareketler üzerinde yoğunlaşıyorsun. mesela kedi duruşu var, bel bölgesini acayip rahatlatıyor.kahraman duruşu var, süpürge hareketi var:) sonra eşime ileride ağrılarım olursa bana yapacağı masajları gösterdiler. bir de nefes egzersizi yapa yapa aldığım nefes kapasitesi arttı, böylece merdiven çıkarken bile nefes nefese kalmıyorum.
doğum egzersizlerini öğrendikten sonra evde tv karşısında bile yapabilirsin canım, onları ihmal etme. ben de şu perine masajı denen şeyi öğrencem. zeytinyağı sürülüyormuş ama nereye nasıl sürcez bilmiyorum:)
sağol canım ya ,sağlık ocağındaki dr.yüzünden taktım kafayı zaten,kanaman olursa pıhtılaşma sorunun var ,kanaman durmaz dedi.gerçi artık takmıyorum.olacağına varır herşey yoksa tadını çıkaramam kukulumun.
bazen bana da oluyor herkese oluyr aynı anda yazıyoruz sonuçta
hamileler boza içelim bolca ben onu da sevmem ama faydası çok muş
şimdi patron beni çağırdı elden verelim aradaki farkı dedi hak kaybına uğrama dedi
çok sinirlenmiştim oysaki gidip dövesim vardı ay dövemedimde neye vursam acaba
selam arkadaşlar
bayadır yazamadım şimdilik hersey yolunda 3lü test sonucu da temiz çıktı darısı tüm test yaptıracakların başına
aynen dikkatli olmam lazım Allahtan bayramda herkes şerbetli tatlı yapıyor bende hiç sevmem
tam isabet olacak
ben zaten k.v. lerin yanında bırak tatlıyı, pastayı, çikolatayı, pilav ekmek bile yemiyorum. ya resmen annemin kaderini yaşıyorum, o da canım hafif basenli olunca dikkat çekiyordu tabi, babam ve ailesi de kiloyu hiç sevmez, hepsi çiroz gibidir...biz küçükken babamın, babaannemlerin yanında az yerdi, sonra doymazdı tabi mutfakta yemeğe devam:)
ben eşimin yanında hiç çekinmem iştahlı iştahlı yerim ama k.v.lerin yanında öyle iştahlı yiyemiyorum. bir de sana "çok kilo almışsın " denildiyse hiç kimse yiyemez herhalde rahatça
sen bişey yerken laf mı söylüyorlar
aslında bizimkilerde öyle olsa fena olmaz bende çok yemek yemeği sevmem ara ara sık sık yemek isterim
baskıdan da hoşlanmam bayramda yoklar ama halası babannesi aratmaz kv yerini
ben zaten k.v. lerin yanında bırak tatlıyı, pastayı, çikolatayı, pilav ekmek bile yemiyorum. ya resmen annemin kaderini yaşıyorum, o da canım hafif basenli olunca dikkat çekiyordu tabi, babam ve ailesi de kiloyu hiç sevmez, hepsi çiroz gibidir...biz küçükken babamın, babaannemlerin yanında az yerdi, sonra doymazdı tabi mutfakta yemeğe devam:)
ben eşimin yanında hiç çekinmem iştahlı iştahlı yerim ama k.v.lerin yanında öyle iştahlı yiyemiyorum. bir de sana "çok kilo almışsın " denildiyse hiç kimse yiyemez herhalde rahatça
laf söyleme filan olmaz, konuşmalar hep saygı çerçevesinde ama ayrı ayrı "çok kilo almışsın" lafının üzerine haliyle sofrada kasılıyorsun. bir de karşındaki örneğin "simitin dörtte birini yerim, fazlası kilo yapar" dediğinde, sen haliyle tam simit yiyemiyorsun. bunun gibi şeyler işte cnm. kendi ailenin yanındaki gibi rahat olamıyorsun ne de olsa...
neyse ben gelecekler diye şimdiden biraz kasıldım galiba, rahat olmalıyım ki bebiş de rahat olsun deil mi?
aman canım sen hamilesin elbette ondan fazla yiyeceksin kilo da alacaksın
moral vermek yerine olumsuz konuşmaları kötüymüşgereksiz yani hiç yorum yapma daha iyi
kesinlikle kasma kendini bebeğin de sakince dursun içeride
ya canım annemle babam da benim yaz döneminde fazlaca şiştiğimin farkındaymış ama üzülmesin diye söylemiyorlarmış. herkes annen baban gibi düşünceli olamıyor işte.
neyse o şişlikler, ödemler gitti, şimdi sadece önde bir karnım var, egzersiz de yapıyorum, yediklerime de dikkat ediyorum. artık diyecek tek kelimeleri yok yani:)
malesef olmuyor kimse onlar giibi olmaz ki.
sen sağlıklı beslen de istersen kilo al takma kafana
ayyy kızlar ben biraz elişi-hobi meraklısıyımdır
kafamda yapıcaklarımın hepsini oluşturdum, bugün birazda boştum
internetten resimlerle kararlaştırdım herşeyi
kapı süsü, bez sepeti, kirli torbası, kozmetik sepeti ve duvara raf yapıcam
şimdilik bunlar, herşey hazır
ama bayramdan sonra başlayabilicem çok heyecanlandım walla
başka fikri olan var mı neler yapmayı düşünüyosunuz
6. Ayima girmek üzereyim allah kismet ederse bir oglum olucak. Odasinin siparisini verdik bayram sonrasi gelcek.Bugünde oyun parki geldi evin havasi degisti :) sanki o evdeymiste orda yatiyormus gibi... Yavastan alalim dedik hepsi bir zor olcak cok ivir zivir var su ana kadar bir corap bile almadim ona hep bekledik sonra yapariz diye birde sonra agirlascam gezemem yani biz ufaktan basladik almaya zorlanmayim ben diye allah herkeze güzel dogumlar nasip etsin o günleri görelim herkeze sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?