kızlar 1. saat şeker yüklemesi sonucum 149 çıktı kötü mü bu değer nasıl?
evet ya kendime bişi almıom aldıklarım gördüğün iki sütyen
benim geceki rüyamı birazdan yazcam ben neden etkilendim acaba
hoşgeldin proo:)
iyiyiz sen de ne var ne çok:d
gunaydın canım hoşgeldin özlettin kendini
biz de sonucumuzu dün aldık hayatım, benimki 150 çıktı. yukarda yazmıştım, değer 140'ın üzerinde çıktıysa 100'lük test istiyor genelde doktorlar.100'lük testte de 3 saat boyunca her saat başı kan veriliyor. bu durumda olan ben bbilim varız, ama o da henüz 100'lüğü yaptırmadı, perşembe yaptıracak diye biliyorum. ben cumartesi gidecem bakalım.
canım herkese aynı prosedür 50 yüklenio sonra arttırılıokızlar rüyalar, korkular, endişeler...
valla zor bir dönemden geçiyoruz, ilk 3 ay bebişler tutunsun diye gayret ederken, şimdi çoğumuz son 3 aya girdik ve bebişler erken doğmasın vaktinde, sağlıklı doğsunlar diye dua eder olduk. vücutlar ağırlaştı, kış geldi, hazırlıklar hız kazandı...çalışanlar doğum iznine ne zaman çıkacaklarını planlıyor, neredeyse hepimiz nasıl doğum yapacağını düşünüyor, merak ediyor.
ben iyice duygusallaştım mesela, ota çöpe ağlıyorum...benim bu halimi gören eşim de dayanamıyor, dün gece yatarken onun da iç çektiğini duydum. dün akşam şeker testi sonucum sınırın üstünde (150) çıkınca eşim hem sonuçları almaya hem de dr. la konuşmaya gitmiş. bize neden 50'lik test yapıldığını, eğer 75 ya da 100 lük yapılsaydı tekrar test yaptırmaya gerek olmayacağını söylemiş.dr. da biraz bozulmuş, açıklama filan yapmış anlatmış, diğer hastalarının test sonuçlarını göstermiş, 6 kişiden 4'ünün normal sadece ben ve bir diğer hamilenin yüksek çıktığını söylemiş. mesela glikoz yüklemesi sonrası sonucu 85 çıkan hamile varmış ama onun uç bir örnek olduğunu 52 kilo çok zayıf bir bayan olduğunu söylemiş. e peki bu işler kiloyla alakalıysa ben 76 kiloyum ve 75 ya da 100'lük yüklemeye razıydımve orada da testten önce söyledim, ben razıyken bana neden 50'lik yapıyorsun sen? sakalımız yok ki lafımız dinlensin. bir de eşim benim tekrar test yaptırmak istemediğimi filan söylemiş, o zaman da buradaki başka bir hastanedeki endokrinoloji uzmanının adını vermiş "o onaylarsa ancak kabul ederim" demiş, o adam da herhalde 50'lik test sonucuna bakıp karar vermez yine başka testler ister.
ya bir de son dönemde tam kan sayımı (hemogram) yaptıranınız oldu mu? bbilimciğim yaptırmıştı da onun kaç çıktı hemoglobin değer hatırlamıyorum. benim hamilelik öncesi 13.7 çıkardı hep. 3. aydaki ölçümlerde 13'e düşmüştü. 3.aydan beri demir hapı kullanmama ve demir içeren besinleri fazla tüketmeme rağmen 12 çıkmış bu değer. normal sınır da 12.2, yani normalin altında.
dr. efendi bu değeri yükseltmek için ne yapmam gerektiğini bile söyleme zahmetine girmemiş. demir hapını yanlış mı kullanıyorum acaba, ferrum fort vermişti bana, kahvaltıdan 1 saat sonra 1 bardak suyla içiliyor, ben yanında c vitaminli bir meyve de yiyordum. demir ile kalsiyumu aynı anda yemiyordum. daha ne yapabilirim ki...
bu arada şeker testi yenileneceği için dünden beri sıkı bir diyete girdim, inşallah sonuçlar iyi çıkar bu sefer, cumartesi günü 4 defa kan alacaklar (açlık, 1.saat-2.saat-3.saat), her defasında da koca koca tüpleri dolduruyorlar sinir oluyorum.
bu dr. dan iyice soğudum zati, değiştirmek istiyorum aslında, hastaneyi değiştiremem ama doktoru değiştirebilirim belki, bilmiyorum ne yapıcam
sınırın üstünde sanırım canım ya doktorunla konuş istersenkızlar 1. saat şeker yüklemesi sonucum 149 çıktı kötü mü bu değer nasıl?
senin eşinde sen gibi:)bende çok seviyorum metrobüs ile yakın oluyor bana ama erkenden gitmek lazım bomboş rahat rahat geziyorum..
bebek eşyalarına da bakarmeşim çalışmazsa birlikte gideriz ne güzel olur valla
sıcaktan üstün açıkta kaldı demek
oyyy ben daha doktoruma göstermedim sonucu perşembe randevum var.. son günlerde ekmeği ve kızartmayı fazla kaçırdım ondan olabilir mi ki :26: senin yazını şimdi okudum canım ben zaten endokrinolojiye gidiyorum tiroid için şimdi bunun içinde mi gideceğim inşallah çok bi sıkıntı görülmez
:)) adamlar da şaşıracak noluyor bunlara diye:))yazın ayaklarımın altını ateşler basıyodu habire soğuk suya sokuyodum çıldırıyodum ateş basmasından.. doktoruma sormuştum menapoz belirtileri göstermen gayet normal demişti çünkü yumurtlamıyoruz adet olmuyoruz ya.. sebebi buymuş yani gayet normal kızlar ben de normalde çok üşürüm eşim sıcaklar şimdi tam tersi oldu ben pişiyorum eşim battaniyeyle oturuyo
Canim teşekkür ederim. Hosgeldin. Sukur donebildin ya.biraz daha gec gelseydi n dogum zamsni gelecek gorusemicektik
Cok normal canım. Ama sen yine de kalin giyin.geceleri ort üstünü. Sonra benim gibi olursun Allah korusun. Yanıyorm yanıyorum dedim actim ustumu.yatak dosek yatıyorum simdi.
Benimde aciyo canim.geriliyo.disins cikmssa bari
Herkese gunaydin.sirt agrim basladi yine.uyuyamadim.
Huzunbazim burda misin canommm
Evet yaa okullu olmayı ben de seviyorum:) bitmese keşke hiç:))
he yaa öğrenci milleti hep dertli milleti
vers,n valla canım ya şu tez önerisi rapor falan kafamı bozuo oksam seviom okullu olmayı ben:)
hadi bakalım hayırlı haberlerle gel.
annenlerde moral depolamışındır
inşallah sıkıntı olmaz canım benim, ben zaten aşırı kilo almamak için dikkat ediyordum, bana "hamurişi,tatlı, kızartmayı bu hafta yemeyin, 1 hafta sonra testi tekrarlamanız gerekiyor" dediler.
şimdi ağzıma her giren şeye dikkat ediyorum, kuru incir yiyordum mesela bu hafta onu da yemiycem, meyve yiyordum günde 4 tane onda da şekeri az olan meyveleri tercih edicem.öğlen ve akşamları sadece et, sebze, salata yiycem. arada bir pekmez yiyordum, onu tamamen kestim.
saçmasapan şeyler yaptırıyorlar insana, walla moralim çok bozuk benim
Hoşbukduk canımm Keşke imkanım olsa kaldaydım annemler ablamlar el bebek gül bebek süperdi kaldım yine burda bibaşımasen nasıl oldun kıyamam ya bayağı ağır grip olmuşssun
canım herkese aynı prosedür 50 yüklenio sonra arttırılıo
hatta bana haftamdan evvel 75 yüklendi şeker olabilir mi diye
sonra geçen hafta 50 lik yüklendi
kan değeri de ben baktırdım
benimki de düşmüş biraz 12 gibi olmuş
eskiden 13 tü doktor hamilelerde olabilen bişi dedi kritik surumda değil sorun etme dedi
sen buara sanırım biraz moralsiz biraz da streslisin.
takma bukadar eğerki 10 11 falan olurssa sorun olur demekki ilacı içmesek daha kötü olcak
sınırın üstünde sanırım canım ya doktorunla konuş istersen
senin eşinde sen gibi:)
benimki de ucuzdan anlamaz mesela
ben gezer alırım o bi defada ne gerekse onu alır
bi gez bak al yok
net olarak ne ihtiyaçsa o alıncak
Doguma ne kaldi kuzum.kavusursunuz yine inşbayram tatilinde grip olmustum onu zar zor atlattim.bi haftadr iyiydim.simdi de fena usutmusum.ama iyiyim cok sukur.kalbim carpio biraz.
Lepican benim kan degeri 10
Ilaci da icemiyrm bi kac gundur cikariyorum.
kızlar rüyalar, korkular, endişeler...
valla zor bir dönemden geçiyoruz, ilk 3 ay bebişler tutunsun diye gayret ederken, şimdi çoğumuz son 3 aya girdik ve bebişler erken doğmasın vaktinde, sağlıklı doğsunlar diye dua eder olduk. vücutlar ağırlaştı, kış geldi, hazırlıklar hız kazandı...çalışanlar doğum iznine ne zaman çıkacaklarını planlıyor, neredeyse hepimiz nasıl doğum yapacağını düşünüyor, merak ediyor.
ben iyice duygusallaştım mesela, ota çöpe ağlıyorum...benim bu halimi gören eşim de dayanamıyor, dün gece yatarken onun da iç çektiğini duydum. dün akşam şeker testi sonucum sınırın üstünde (150) çıkınca eşim hem sonuçları almaya hem de dr. la konuşmaya gitmiş. bize neden 50'lik test yapıldığını, eğer 75 ya da 100 lük yapılsaydı tekrar test yaptırmaya gerek olmayacağını söylemiş.dr. da biraz bozulmuş, açıklama filan yapmış anlatmış, diğer hastalarının test sonuçlarını göstermiş, 6 kişiden 4'ünün normal sadece ben ve bir diğer hamilenin yüksek çıktığını söylemiş. mesela glikoz yüklemesi sonrası sonucu 85 çıkan hamile varmış ama onun uç bir örnek olduğunu 52 kilo çok zayıf bir bayan olduğunu söylemiş. e peki bu işler kiloyla alakalıysa ben 76 kiloyum ve 75 ya da 100'lük yüklemeye razıydımve orada da testten önce söyledim, ben razıyken bana neden 50'lik yapıyorsun sen? sakalımız yok ki lafımız dinlensin. bir de eşim benim tekrar test yaptırmak istemediğimi filan söylemiş, o zaman da buradaki başka bir hastanedeki endokrinoloji uzmanının adını vermiş "o onaylarsa ancak kabul ederim" demiş, o adam da herhalde 50'lik test sonucuna bakıp karar vermez yine başka testler ister.
ya bir de son dönemde tam kan sayımı (hemogram) yaptıranınız oldu mu? bbilimciğim yaptırmıştı da onun kaç çıktı hemoglobin değer hatırlamıyorum. benim hamilelik öncesi 13.7 çıkardı hep. 3. aydaki ölçümlerde 13'e düşmüştü. 3.aydan beri demir hapı kullanmama ve demir içeren besinleri fazla tüketmeme rağmen 12 çıkmış bu değer. normal sınır da 12.2, yani normalin altında.
dr. efendi bu değeri yükseltmek için ne yapmam gerektiğini bile söyleme zahmetine girmemiş. demir hapını yanlış mı kullanıyorum acaba, ferrum fort vermişti bana, kahvaltıdan 1 saat sonra 1 bardak suyla içiliyor, ben yanında c vitaminli bir meyve de yiyordum. demir ile kalsiyumu aynı anda yemiyordum. daha ne yapabilirim ki...
bu arada şeker testi yenileneceği için dünden beri sıkı bir diyete girdim, inşallah sonuçlar iyi çıkar bu sefer, cumartesi günü 4 defa kan alacaklar (açlık, 1.saat-2.saat-3.saat), her defasında da koca koca tüpleri dolduruyorlar sinir oluyorum.
bu dr. dan iyice soğudum zati, değiştirmek istiyorum aslında, hastaneyi değiştiremem ama doktoru değiştirebilirim belki, bilmiyorum ne yapıcam
selam lip bende dün eşin naptı diye merak ediyordum tatlımkızlar rüyalar, korkular, endişeler...
moralini bozma canım ya belki de 100lükte hiç bişey çıkmıcakben de 2 haftadır çok kaçırdım farkındayım pilav, sarma, bol ekmek, tatlı, çikolata, kurabiye,bol kızartmalı yiyecekler derken bi dünya oldu işte.. biliyodum böyle olacağını.. 100lük 1 hafta sonra mı isteniyo 50likten :26:
oy oy neler yemişin hakikaten, ben buları yesem 100 kiloyu geçerim herhalde:)
sağol canım iyi dileklerin için, cümlemizin her bir seyi iyi çıkar inşallah, sağlık en önemlisi, evet bana 1 hafta sonra dediler, bbilime de öyle demişler
kızlar rüyalar, korkular, endişeler...
inşallah sıkıntı olmaz canım benim, ben zaten aşırı kilo almamak için dikkat ediyordum, bana "hamurişi,tatlı, kızartmayı bu hafta yemeyin, 1 hafta sonra testi tekrarlamanız gerekiyor" dediler.
şimdi ağzıma her giren şeye dikkat ediyorum, kuru incir yiyordum mesela bu hafta onu da yemiycem, meyve yiyordum günde 4 tane onda da şekeri az olan meyveleri tercih edicem.öğlen ve akşamları sadece et, sebze, salata yiycem. arada bir pekmez yiyordum, onu tamamen kestim.
saçmasapan şeyler yaptırıyorlar insana, walla moralim çok bozuk benim
Hoşbuldum canlar.. Bende özledim sizi. Mobilyaları bekliyorum bu hafta. Bi gelse de yerlestirsem aldiklarimi. Herseyi bi tarafa tıktım. Hafta sonu da günüm var. Toparlanmam lazım. Bir de benim sipa resmen dövüyor artık beni. Disaridan gorunuyor tekneleri. Babamız da soklarda..
Hoşbuldum canlar.. Bende özledim sizi. Mobilyaları bekliyorum bu hafta. Bi gelse de yerlestirsem aldiklarimi. Herseyi bi tarafa tıktım. Hafta sonu da günüm var. Toparlanmam lazım. Bir de benim sipa resmen dövüyor artık beni. Disaridan gorunuyor tekneleri. Babamız da soklarda..
sana da günaydın canım, ben de aynı durumdayım duygusallığın dibindeyim, eşim slow müzik bile açmıyor artık arabada, evde. hemen başlıyorum ağlamaya...
demir değerleri benim de düşük çıktı, ama ben hiç bilmiyordum demirle kalsiyumun aynı anda alınmayacağını. doktorum sabah aç karna demişti ama ben unutuyor tok da içiyorum valla... ben doktorumdan memnunum aslında ama bazılarını duyuyorum egzersiz falan veriyor doktorları şunu ye bunu ye diyor, ne bileyim ilgililer yani, bana hiç öyle şeyler demedi şimdiye kadar. özel hastaneye gidiyorum bir de. ama çok yoğun doktorum , çok tatlı dilli ve tecrübeli bi hanım o yüzden devlet hast. gibi sıra bekliyoruz her gidişimizde, ultrason masasına yatıp kalkmam bir oluyor..
sen nerede oturuyorsun, hangi hast.ye gidiyorsun canım ? ben ist. yeni bosnada nisa hast.ne gidiyorum..
dün gece çok değişik şeyler oldu bana da.. ellerim ayaklarım şişti. normalde zayıf bir insanım ve 5 kilo aldım daha ama hafta sonu çok ayakta durdum misafir yüzünden hiç oturamadım nerdeyse ondan da olabiliyormuş..
gündüz tartıldım 64düm gece şişince tartıya çıktım 65 olmuş. 1 kilo şişmişim yanibol su içtim falan ayaklarımı diktim havaya bu sabah iyiyim şükür, azcık kaldı ellerimde ayak bileklerimde... kim bilir daha neler bekliyor bizi...
ve bebeğim hiç durmadı gece, zaten zor uyumuştum, gece 3 gibi hareketleriyle uyandırdı, uyutmadı beni.eşim de şok oldu buna ne oldu böyle diye , göbek deliğimden bi yerleri çıkacak zannettim..inan karnımın içi acıyor şu an... ve hala kıpır kıpır benim kız, hiç yorulmuyor ve uyumuyor heralde ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?