bak ben bikaç sayfa önce yazmıştım bunları canım
evet çalışıyorumdoğum iznine çıkmadım daha ama tahminen 1 ay kala çıkacağım ve 3 ay bebeğimle vakit geçirme şansım olacak annem ve kayımwalidem bakacak doğal olarak saıp derindondurucuya atacağım poşet almadım biberona boşaltırken vitamini gidiyor diye kap aldım direk ağzına emzik takılıyor
hmm anladım canım
değişikmiş o süt saklama poşeti
birde şimdi doğumdan sonra çok saklama şansın olmaz bence ancak bebeğine yeter gibime geliyor sana önerim VEDE TÜM ÇALIŞAN ANNELERE
işe başladıktan sonra iş yerinde sağman kendine sağacak bir yer ayarla şimdiden, iş yerinde buz dolabı varmı bilmiyorum sağınca oraya koyarsın sonrada eve götürmek için bir termos edin resim atıyorum bildiğin su termoslarından en küçük boyundan alabilirsin içinede buz kaseti ayarla bir iki tane poşetiyle sütü içine koyarsın buz kaseti akülerinide yanına kaoyarsın gelirkenden soğukta gelmiş olur
ben oğlumda öyle yapmıştım ertesi gün annem veriyordu oğluma bu şekilde sütümü
çok haklısın bak bunu söylediğin iyi oldu süt saklama taşıma olayını.... Burası devlet dairesi bayan arkadaşlara soruyorum gülüyorlar ne arasın diye... Artık ben bi yer bulacağım bakalım aşağıda resmini attım termal çantayı düşünmüştüm süt saklama ve taşıma için yada kraft termal çanta da olabilir bunlar uygun olur sanırım
Eki Görüntüle 859624
16 gün önce teyzem doğum yaptı. Hastane çıkışının içinde hem iç zıbın hemde çıtçıtlı badisi vardı sadece çıtçıtlı badiyi giydirdi
ipli olduğu ve bebek onun içinde küçük kaldığı için açılıyor rahatsız ediyor bu daha kullanışlı biraz büyüsün evde giydirirsiniz dedi.
Ben 2 takım almıştım zaten çok gerekli görmüyorum. sizlerde hastane çantanıza 1 tane koyabilirsiniz bebek doğduğunda hastane hangisini giydirirse giydirir.
kalın askılı yarım kollu yada uzun kollu alttan çıtçıtlı badilerin daha kullanışlı olduğunu gördüm
bunlarda zaten termos vazifesi görüyor sanırım yani aynı mantık kendisi soğutmuyor da, içindeki malzemenin soğukluğunu koruyor sanırım
eğer canım bu çok pahalıysa ki bence öyledir basit bir termosta işini görür gibime geldi tabi yine bütçe senin karar senin
iş yerinde buzdolabın yoksa içine geceden buz akülerini fazla koyarsın yada varmı çevrede bakkal falan buz akülerini sabahtan onun dolabına falan kyarsın rica edip süt sağmana yakın gibip alırısn olmazmı ?
hastane olayından bende müzdrabım yüzde 200 geldi yüzde yüz olsa yine iyitamda bizi buldu yahu... ben devlette yapacağım göze alamıyordum bende ama okadar hastaneye para verceğime bebeğime bişiler alırım artı orda çektiğim sancıyı devlettede çekeceğim.[/QUOTE
SGK yetkilileri doğum sürecine girmiş bir kadının acil hasta statüsünde olduğunu söyledi.
Buna göre bir kadın sigortalı olsun ya da olmasın özel hastanenin doğum fark ücreti almaması gerekiyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Güvenlik Kanunu'nda yapılan yeni bir düzenlemeyle özel hastanelerde doğumun ücretsiz yapılabileceğini belirtti. Pekçok kadının bu konuda bilgisinin olmadığını belirten yetkililer "Hamile kadınlar sigorta borcu dahi olsa 'analık sigortası' kapsamında değerlendirilip sağlık hizmetinden yararlanabilir" dedi.
Mevzuata göre doğumsüreci acil kapsamında değerlendiriliyor. Hamile bir kadın sigortalı olsun ya da olmasın kendisine en yakın özel hastaneye gittiğinde, bu hastanenin durumu "acil" olarak görüp doğumu yaptırması ve hiçbir fark ücreti almaması gerekiyor.
ALINAN PARA İADE EDİLDİ
SGK yetkilileri, bununla birlikte uygulama sırasında bazı hastanelerin doğumiçin başvurmuş kadınları "acil hasta" saymayıp ya fark istediği ya da kamu hastanelerine yönlendirdiğini bunun ise yasalara aykırı olduğunu ifade ettiler.
Uygulamada bu tür yanlışları yapan hastanelerin uyarıldığı, ceza verildiği ya da hastadan doğumiçin alınmış paraların iade edildiği belirtildi.
4 KAT FAZLA ÜCRET ALIYORLAR
Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Genel Başkanı Orhan Demir ailelerin haklarını bilmeleri gerektiğini söyledi. Demir, "Hiçbir gebe kadın sosyal güvencesi yok diye geri çevrilemez. Normal doğum için devletin özel hastaneye ödediği miktar 400 liradır.
A sınıfı özel hastane de bu 400 liranın yüzde 90'ına kadar ücret alabiliyor. Buda sezaryende 437, normal doğumda ise 388 liradır. Tek kişilik oda için alacağı en yüksek ücret 97 liradır. Bütün bunlara rağmen özel hastaneler hastadan 3-4 kat ücret alıyor."
KUVÖZ HiZMETi BEDAVA
Erken doğumlarda, acilolarakkadınıhastaneyekabuledenbazıözelhastaneler doğumdan ücret almıyor. Ancak bebeklerin kuvözde tutulmasını normal tedavi kabul edipücretalıyor. Bu tür durumlarda kuvözdeki bebek için sunulan sağlık hizmetinin de yine "acil" kapsamında değerlendirilmesi gerek. Yani kuvöz hizmeti de ücretsiz.
HASTANE CEZA YER
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat ise şunları söyledi:"Neticede devletin hastaneye ödediği 400 lira bir ücret var. Bunun en fazla yüzde 90'ı vatandaştan alınabilir. Onun dışında da yatak ücr eti alınır. Bütün bunlar 900 lirayı geçmez. Fazla ücret alınır ve vatandaş ihbar ederse söz konusu hastane yıl bazında 1 milyon lirayı bulan cezalar yiyebilir."
Bu ücretleri bilin
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde özel hastanelerin doğum için alacağı tavan ve taban fiyatlar belirlendi. Buna göre A sınıfı özel bir hastane normal ve müdahaleli doğum için, en fazla 388,80 TL, epidural anesteziyle doğum için 413,10 TL, suda doğum için 360 ve sezaryen için en fazla ödenecek tutarın 437.40 TL olacağı belirtildi. Uygulama kapsamında Epidural ile doğum ve suda doğum istisnai sağlık hizmetleri olduğu söz konusu özel hastane 3 katını geçmemek üzere ilave ücret alınabiliyor. Bu da epidural anesteziyle doğumda 1.239 lira, suda doğumda ise 1.080 lira denk geliyor.
BUNU SİZİNLEDE PAYLAŞMAK İSTEDİM..
canım bakkalımız yok burda çay ocağımızda dolap varda söyleyemem utanırım :) ama yani mini bir dolabımız var yan odada yanında bir bayan arkadaş oturuyor ben ona söylerim sütümü sağınca onun dolabına koyarız buzluğa işten çıkana kadar buz gibi olur giderkende termos çantaya koyarım çanta 50 tl falan kraft termal çantada 20 tl falan dı sanırım kraft daha caizp yani okadar lüks bişi almayada gerek yok sonuçta aynı işi görecek... eşime söledim şimdi oda yanımda çalışıyor süt sağma için bir oda ayarlayacak bana soracak bakalım burası çok büyük bi yer koskoca hükümet konağında bi oda yoksaaa yani artık ne diyeyim :))
Merhaba canim. Sakin korkma. Allah saglikla kucagina verecek yavrunu.. Hep bunu düsün..
Erken dogum tehliken mi var?
Ben de hamileligimin basinda düsük tehlikesinden dolayi bir ay yatmistim hep..
Haplar icmistim wc harici kalkmamistim yataktan..
Neyse ki hersey yoluna girdi..
İnsallah senin de yoluna girecek..
Asla stres yapma. Canin sıkılırsa yaz buraya paylas kafani dagit..
Cok dikkat et kendine..
hastane olayından bende müzdrabım yüzde 200 geldi yüzde yüz olsa yine iyitamda bizi buldu yahu... ben devlette yapacağım göze alamıyordum bende ama okadar hastaneye para verceğime bebeğime bişiler alırım artı orda çektiğim sancıyı devlettede çekeceğim.[/QUOTE
SGK yetkilileri doğum sürecine girmiş bir kadının acil hasta statüsünde olduğunu söyledi.
Buna göre bir kadın sigortalı olsun ya da olmasın özel hastanenin doğum fark ücreti almaması gerekiyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Güvenlik Kanunu'nda yapılan yeni bir düzenlemeyle özel hastanelerde doğumun ücretsiz yapılabileceğini belirtti. Pekçok kadının bu konuda bilgisinin olmadığını belirten yetkililer "Hamile kadınlar sigorta borcu dahi olsa 'analık sigortası' kapsamında değerlendirilip sağlık hizmetinden yararlanabilir" dedi.
Mevzuata göre doğumsüreci acil kapsamında değerlendiriliyor. Hamile bir kadın sigortalı olsun ya da olmasın kendisine en yakın özel hastaneye gittiğinde, bu hastanenin durumu "acil" olarak görüp doğumu yaptırması ve hiçbir fark ücreti almaması gerekiyor.
ALINAN PARA İADE EDİLDİ
SGK yetkilileri, bununla birlikte uygulama sırasında bazı hastanelerin doğumiçin başvurmuş kadınları "acil hasta" saymayıp ya fark istediği ya da kamu hastanelerine yönlendirdiğini bunun ise yasalara aykırı olduğunu ifade ettiler.
Uygulamada bu tür yanlışları yapan hastanelerin uyarıldığı, ceza verildiği ya da hastadan doğumiçin alınmış paraların iade edildiği belirtildi.
Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Genel Başkanı Orhan Demir ailelerin haklarını bilmeleri gerektiğini söyledi. Demir, "Hiçbir gebe kadın sosyal güvencesi yok diye geri çevrilemez. Normal doğum için devletin özel hastaneye ödediği miktar 400 liradır.
A sınıfı özel hastane de bu 400 liranın yüzde 90'ına kadar ücret alabiliyor. Buda sezaryende 437, normal doğumda ise 388 liradır. Tek kişilik oda için alacağı en yüksek ücret 97 liradır. Bütün bunlara rağmen özel hastaneler hastadan 3-4 kat ücret alıyor."
KUVÖZ HiZMETi BEDAVA
Erken doğumlarda, acilolarakkadınıhastaneyekabuledenbazıözelhastaneler doğumdan ücret almıyor. Ancak bebeklerin kuvözde tutulmasını normal tedavi kabul edipücretalıyor. Bu tür durumlarda kuvözdeki bebek için sunulan sağlık hizmetinin de yine "acil" kapsamında değerlendirilmesi gerek. Yani kuvöz hizmeti de ücretsiz.
HASTANE CEZA YER
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat ise şunları söyledi:"Neticede devletin hastaneye ödediği 400 lira bir ücret var. Bunun en fazla yüzde 90'ı vatandaştan alınabilir. Onun dışında da yatak ücr eti alınır. Bütün bunlar 900 lirayı geçmez. Fazla ücret alınır ve vatandaş ihbar ederse söz konusu hastane yıl bazında 1 milyon lirayı bulan cezalar yiyebilir."
Bu ücretleri bilin
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde özel hastanelerin doğum için alacağı tavan ve taban fiyatlar belirlendi. Buna göre A sınıfı özel bir hastane normal ve müdahaleli doğum için, en fazla 388,80 TL, epidural anesteziyle doğum için 413,10 TL, suda doğum için 360 ve sezaryen için en fazla ödenecek tutarın 437.40 TL olacağı belirtildi. Uygulama kapsamında Epidural ile doğum ve suda doğum istisnai sağlık hizmetleri olduğu söz konusu özel hastane 3 katını geçmemek üzere ilave ücret alınabiliyor. Bu da epidural anesteziyle doğumda 1.239 lira, suda doğumda ise 1.080 lira denk geliyor.
bendede iştah eskisine göre azaldı ben bunu bebeğin büyümesi ve mideye yaptığı baskıdan olarak düşünüyorum
oğlumdada böyle olmuştum ben fazla yiyemedim son iki ayımda özellikle hoş yinede totalde 15 kg almıştım hayır iyiki iştahsızmışım
20 tl çok iyi fiyatmış bence
ben daha yüksektir diye düşünmüştüm
pompan iyiyse 20 dkda 80 cc süt sağarsın canım tek göğsünden benim öyle oluyordu yani
ama pompa çok çok önemli ben oğlumda almıştım önce pompa kraft marka fakat çok kötü sağdı mafetti göğsümü ve sağamıyordu çok acı çekiyordum ama 10cc süt sağmıyordu 10 dkda
sonra binbir güçlükle o pompayı iade ettim
yerine profosyonel makina kiralayan bir firma var ameda marka ordan kiraladım hastanedeki makinalardan çok güzel sağıyordu ne bir ağrı yapıyor ne sızı çocuk emmesine uygundu sağma mantığı çok güzeldi
o yüzden pompayı alma fikri beni korkutuyor kiralam daha mantıklı geliyor bana kiralama deyince ıyy deme hijyenik oluyor sütle temas eden ksıımları sana özel geliyor 0 yeni diğer kısmını kiralıyorusun sadece
Kızlaar sonunda gelebildim
nerdeyse 15 gündür falan hiç giremedim...
Yerime alınan malum şahısla uğraşıp duruyorum..
Bu konuda biraz huzursuzum, adam işi zr kavrıyo ama yinede 32.haftada çıkmamı bekliyolar gibi geldi bana
fazla işde yapamıyorum , iyice köşe yastığı hissetmeye başladım kendimi..
Umarım herkes iyidir ve keyifler yerindedir..
Birde doğum için hastane sıkıntım başladı. Zamlardan sonra içim karardı , burda fiyatlar uçtu gitti.
Devlete gitmeyide göze alamaıyorum, tüm hastaneler %100 zam geldi.
Konuşmuşsunuzdur belki bu konuları, geçmişi okuyamadım çünkü.
Neyse şimdilik bukaaa
arada girmeye çalışırım yine.
öpüldünüz...
patikli atıyorum buraya vede çıtçıtlı bady resmi
bunalrdan 6 şar tane almanı öneriirm ben
Eki Görüntüle 859580 Eki Görüntüle 859579
hastane çıkışının altına giydireceksin çünkü bunlardan aynı zamanda
20 tl çok iyi fiyatmış bence
ben daha yüksektir diye düşünmüştüm
pompan iyiyse 20 dkda 80 cc süt sağarsın canım tek göğsünden benim öyle oluyordu yani
ama pompa çok çok önemli ben oğlumda almıştım önce pompa kraft marka fakat çok kötü sağdı mafetti göğsümü ve sağamıyordu çok acı çekiyordum ama 10cc süt sağmıyordu 10 dkda
sonra binbir güçlükle o pompayı iade ettim
yerine profosyonel makina kiralayan bir firma var ameda marka ordan kiraladım hastanedeki makinalardan çok güzel sağıyordu ne bir ağrı yapıyor ne sızı çocuk emmesine uygundu sağma mantığı çok güzeldi
o yüzden pompayı alma fikri beni korkutuyor kiralam daha mantıklı geliyor bana kiralama deyince ıyy deme hijyenik oluyor sütle temas eden ksıımları sana özel geliyor 0 yeni diğer kısmını kiralıyorusun sadece
bendede iştah eskisine göre azaldı ben bunu bebeğin büyümesi ve mideye yaptığı baskıdan olarak düşünüyorum
oğlumdada böyle olmuştum ben fazla yiyemedim son iki ayımda özellikle hoş yinede totalde 15 kg almıştım hayır iyiki iştahsızmışım
ALINAN PARA İADE EDİLDİ
KUVÖZ HiZMETi BEDAVA
HASTANE CEZA YER
Bu ücretleri bilin
maalesef 3-4 katı parayı talep ediyorlar.bayram da kanamam olunca acil devlet hastanesine gittik.ağrım var kanamam var.bayan dr. geldi binbir nazla büük bir lütuf gösterdi...kafasını bile kaldırmadı,alttan muayne etmem lazım kabul ediyor musun dedi.niye ultrason muayenesi yapmadığını sordum olmaz kabul etmiyorsan imzala git dedi.zaten bayramın 4.günü nöbet tutuyorum diye dr.stres topu.imzaladım ve çıktım.hemen dr.mu aradım.şehir dışında olmama rağmen geri döndüm.drum beni bekliyordu hemen ultrasona aldı tetkikleri yaptı,gönderdi.ona durumu anlatınca da kanamalar da vajinal muayenenin tehlikeli olacağını söyledi.evet özel hastaneye paryı bayıldım ama o devlet hastanesindeki dr.dan sonra hiç gözüme görünmedi.maalesef bnm devlet hastanelerinde hiç memnuniyetim olmadı
maşallah sunshine sanaBencede yiyecek yer kalmıyor. :) Ben aslında deli gibi acıkıyorum, sabırsızlanıyorum yemek yemek için ama oturunca sofraya hop diye şişiveriyorum.
Ben de kızımda 16 kilo almıştım doğuma girererken, son haftalarda ne gözüm dönüyordu ya tabak tabak yemekler yemek istiyordum. Eşime diyordum AVM'lere gitmeyelim diye, orada gördüğüm herşeyden istiyorum çünkü aynı anda. Hoş şimdide başladı biraz o durumlar
canım bence yeterli olur çıtçıtlı badin ve patiklinbbilimim ben bu patikliden 4 tane aldım.e 2 tane hastane cıkısınınki var etti 6. 4 takımdan ikisininkide patikli etti 8..yeter dimi
çıtçıtlı badi de 6 tane aldım yenidogan.teyzem de 4 tane yeni doğan verdi.daha bir-iki kez giyilmiş.yeni yani.onları da eklersek 10 tane oluyo çıtçıtlım....3 tane de 3-6 ay var.o da yeter dimi
nerden kiralanıyo ki kuzum.burda nerde var acaba.ya da yenisini almaya kalksak ne kadar o markanınki:26:
banyo ve wc yı yıkadım bırde mutfak supurgesıyle evı oyle bır gezdırdım ortalıgı topladım bakalım aksama ne yapcam belım tutuldu sımdıden.kızlar yaaa herkesmı bebegını gumbur gumbur hıssedıyor ben sadece kendımı dınlersem cok az hıssedıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?