2014 Şubat Anneleri

Merhaba,
7 haftalikken gittim karin ultrasonunda sadece kesem gorundu. Sonra alttan bakalim dedi doktorum ve alttan bakinca bebis de gorundu kalp atislari da duyuldu. Gerci kalp atislarini ben secemedim cunku alttan bakilan ultrasonda karin sesleri de karistigi icin biraz karisik cikiyor sesler ama esim ve doktorum net duyduklarini soylediler. 3 adet ultrason fotografi verildi bir tanesinde 3,20 digerinde 4 mm yaziyordu. Ve bana da dedi doktorum biraz ufak kalmis ama hersey saglikli gec dollenme olmus dedi. Ve gercekten gelismis makinalarda daha ufakken duyulabiliyor bana kendi doktorum da dedi.
Korkma sakin, bence biraz da karsindakilerin ihmalkarligi senin moralini bozmus. Stresten kacinmaya calis ve kim icine daha fazla siniyorsa o kisiyle devam et cunku, Allah eksikliklerini gostermesin ama moral bozan cok doktorlar da var (sadece kadin dogum degil). Durumumuz benziyor o nedenle sikma guzel canini zaten bence bir sonraki doktor ziyaretine icine serin sular serpilecek, rahatlayacaksin herseyin yolunda oldugunu gorunce insallah..

Ne guzel gorebilmissin goz kirpar gibi kalbi atip durmustur ekrandan sana :))
Ben gebeligimin cok basinda idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle antibiyotik almak zorunda kalmistim. 2 doktor onayladi ama prospektuste gebelikle kullanilmasi sakincalidir uyarisi vardi. 2 doktor da hic sakincasi olmaz dedi, birkac kere sormustum. Zaten enfeksiyonun devam etmesi daha tehlikeli olacagi icin kullandim ilacimi, insallah hicbir sikinti olmaz. Demek istedigim, kabizligin dayanilmaz derecedeyse, vucudunda atigi biriktirmekten daha mantikli bir cozum olabilir ilaci almak.
Kabizliga gelince, ayni sikinti bende de var, gebelikten once de vardi zaten. 4+ gun oluyor bazen cikamadigim zamanlar. Gun kurusu (kuru kayisinin gunes altinda kurutulmus olani) ve arkasina ilik su icmek cok iyi geliyor. sabah ac karnina ozellikle. Umarim yardimci olabilmisimdir. sevgiler...

kayısı yiyorum ama pek bir faydası yok
kabızlık hamilelikte pek tercih ettiğimiz bir durum değil dedi ilacı da çok rahatsız oldugunda içersin dedi günlük almana gerek yok dedi
9+1 im bugün ben içerde gaz olduğundan net göremedik kalp atışını
2 hafta öncekinde çok net görünüyordu :))))pıt pıt atıyordu kalbimiz

ha bir de unutmadan doktor cok fazla ikinma diye uyardi beni..
yani zaten biliyorsundur belki de, ben cok muzdaribim bu konudan ondan paylasayim dedim : ))

evet bendede gec dölenme olmus dedi galiba doktor 8 haftadaydiym Doktor 9 haftanin icinde Allah izin verirse dinletecek ama son giitigim 7-1 gittigimde 5 milim olmustu ama gec dölemme oldugu icin bir hafta arkadayim regenne göre kafani takma bnde cok takmistim 8 gün sonra kalp atisini duymaya gidecegim kalbini ferah tut rabbim neylerse güzel eyler......

bende aynı dertten müzdariptim salı günkü kontrolümde sordum doktora bana prebiyotik yoğurt veya activa yoğurtlardan yiyebileceğimi söyledi.ertesi günü aldım kayısılı olanından hatta ve çok şükür rahatlattı beni hemen..tavsiye ederim o yoğurtlardan almanı..

Son düzenleme:

canım ben kuru kayısıyı kaynatıp suyunu içiyorum daha çok faydasını gördüm normal kayısıya göre

teşekkürler kızlar fikirleriniz için
ilaç kullanmayı çok seven biri değilim çünkü (

canim peki reglin duzenlimiydi normalde? yani neye istinaden gec dollenme dedi?
bir de 7+1'de gittik 5 milimdi diyorsun...kap atisini duyamadiniz mi? 5 milim olmussa duyulur diyorlardu...benim kafa cok karisti...

Son düzenleme:
taze anneler hepinize iyi akşamlar...ben de yarın ilk muayeneme gidicem çok sitresliyim...:18: zaman geçmek bilmiyor...acaba kalp atışları duyulurmu kahve tanemim

canim peki reglin duzenlimiydi normalde? yani neye istinaden gec dollenme dedi?
bir de 7+1'de gittik 5 milimdi diyorsun...kap atisini duyamadiniz mi? 5 milim olmussa duyulur diyorlardu...benim kafa cok karisti...

QUOTE=cemos26 ben 4 kere tüb bebek denedik normal yolla bebgimiz olmaz dedi doktorlar son tüb bebk dememizde hamile kaldim bos gebelik oldu kürtac oldum sonra aradan 1regen gectikten sonra normal yolla hamile kaldim rabbimin mucizesi ben yurtdisinda kaliyorum son gittigimze Doktor ulrasaldan bakarken kalbi atiyo dedi ama dinlatmedi haftaya geldigide defterini ve kann tahlileri vercegim dedi o siradada kalp atisini duyarsiz ddedi.

Son düzenleme:

canim ya Allah bagislasin...kalp atisini gorduysen yeterlidir...doktoru de takdir ettim, bebek cok kucuk, zarar vermesin diye dinletmedi demek ki...haftaya buyumus olur, rahatca dinlersiniz:))

saol canım cevaplamışsın içim rahatlıyo böyle yazılar okuyunca sanırım ben baya bi pimpirikliyim :18:bende de 6 gün falan oynuyo 6 gün geride söyledi yani belki fark kapanır.. zaten herşeyin yolunda olduğunu hatta cinsel hayatımıza bile devam edebileceğimizi söyledi lekelenmelerim de tamamen geçti içim rahat şimdilik Rabbim bebeklerimizi korusun

canim ya Allah bagislasin...kalp atisini gorduysen yeterlidir...doktoru de takdir ettim, bebek cok kucuk, zarar vermesin diye dinletmedi demek ki...haftaya buyumus olur, rahatca dinlersiniz:))

rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsintesekkür edrim Allah razi lsun evet Doktor cok asamalardan gectigimii bildigi icin Kücük dedi ulrasaltdan gösterdi tabiki ben o heycanla bakamadim insallah günleri sayiyorum hayirlisiyla 7 gün kaldi...

kuzummm içini rahat tut.bebişkolarımızı allahın izniyle alacağız kucağımıza

oooooooooooooooooo kutacımmmmmm güzel haberlerini bekliyoruz kuzum.benim randevum çarşamba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…