Ailevi meseleler canım. Babamlar 6 kardeş. 3 kız - 3 erkek. Ama babaannem 89 dan beri bizimle yaşıyor. Diğer evlatlarına 15-20 gün gezmeye falan gidiyor sadece. Birkaç yıldır da alzaymır hastası. Hastane işlerine, rapor işlerine v.s hep annem babam koşturuyor. 90 yaşında artık. Annem babaanneme bakmak için işi falan bıraktı geçen seneden beri çalışmıyor. Sadece babamın emekli maaşıyla geçiniyorlar. Evim bi katında babaannem oturuyor. Neyse önceki akşam 2 amcam 2 halam ve kuzenim bize gelmişler. Herkes bir aradayken babam da açmış konuyu destek olun diye. Demez olaymış patlamış herkes. O sizin kızınızı büyüttü, onun sayesinde bu evi yaptınız, bakacaksınız diye köpürmüşler. Babam en küçük kardeş hep ezmişler bu zamana kadar. Kıyamet kopmuş tabi. En son kuzenim babamın boğazına yapışmış annemle halam zor almışlar elinden. Kuzenim de 28 yaşında. Utanmıyor da dayısını dövecek aklınca. İçim sıkılıyor düşündükçe annem babam ne üzülmüştürNefret ediyorum hepsinden.
Sağolun kızlar. Anladım ki hiçbirşeyi dert etmeye değmez. Evin yalıtım meselesini düşünüyordum günlerdir bu olay olunca unuttum hepsini. İnsan sevdiklerinden kazık yiyince para pul hiçbir değeri yok hakikaten.
Yalıtım işinden de vazgeçtik bu arada. 5 ustadan fiyat aldık 1000 TL nin altında fiyat veren yok. Üstelik epey zahmetli olacak. Maalesef 1 günde bitecek bir iş değilmiş. Kayınvalidemler de yaza yapın şimdi bu soğuklarda sen bu haldeyken karıştırmasınlar ortalığı dedi. Bi elektrikli soba alırız hem klimayı hem onu açarsın 1-2 ay biz ödüyoruz nasılsa elektriği dedi. Bizde vazgeçtik. Yaz sonu gibi yaptırcaz inşallah. Çok soğuk olursa 1.katta kayınvalidemler var sobayla ısınıyorlar onlara yayılcaz artık napalım.
Sağolun kızlar. Anladım ki hiçbirşeyi dert etmeye değmez. Evin yalıtım meselesini düşünüyordum günlerdir bu olay olunca unuttum hepsini. İnsan sevdiklerinden kazık yiyince para pul hiçbir değeri yok hakikaten.
Yalıtım işinden de vazgeçtik bu arada. 5 ustadan fiyat aldık 1000 TL nin altında fiyat veren yok. Üstelik epey zahmetli olacak. Maalesef 1 günde bitecek bir iş değilmiş. Kayınvalidemler de yaza yapın şimdi bu soğuklarda sen bu haldeyken karıştırmasınlar ortalığı dedi. Bi elektrikli soba alırız hem klimayı hem onu açarsın 1-2 ay biz ödüyoruz nasılsa elektriği dedi. Bizde vazgeçtik. Yaz sonu gibi yaptırcaz inşallah. Çok soğuk olursa 1.katta kayınvalidemler var sobayla ısınıyorlar onlara yayılcaz artık napalım.
ah canım, ben bu olayı şimdi duyuyorum tabii,
dün bir izolasyon meselesi vardı, kafan ona takıldı sanmıştım
bizim ailede de benzer sıkıntı yaşandı, ve yaşanıyor da... babanneme en küçük amcam bakıyordu. kanser olunca tedavisi ankara'da yapılacağı için diğer amcama getirildi.halalarımın hiçbiri evine kabul etmediler. son aylarını da ölümüne kadar bizim evde geçirdi. zor zamanlardı. şimdi kardeşlerin bir kısmı küs.
annem tarafında da büyükbabam tüm mal varlığını 1 dayım ve onun çocuklarına bırakmak istiyor. dayımın çocukları okumadılar, dolayısıyla düzgün bir işleri de yok. diğer çocuklarının hepsinin durumu daha iyi olduğu için mirasını onlara bırakmak istiyormuş. annem ve diğer çocuklarına da "helal edeceksiniz" diye baskı yapıyormuş. Allah büyüklere uzun ve sağlıklı ömür versin ama bu dünyadan göçtükleri zaman annemin tarafında da 5 kardeş birbirine düşecek diye korkuyorum.
benimde senin gibi jackoo.iki nüsha halinde doktor ve başhekim onaylı
bebişkonun durumu hakkında bilgi ver hele :)
günaydın kızlarrrr
çok uykuusuz ve yorgun gibiyim yaaa
hoşgeldin canımSelamlar herkese...Herkesin keyfi yerindedir umarım...
Prolet lütfen sıkma canını.Bebeğini düşün bu tatsız şeyleri düşünmemeye çalış. Kuzenin de terbiyesizlik etmiş.Sonuçta babanın kardeşleriyle çözebileceği bir sorun bu kuzen niye karışıyor ki...Terbiyesizlik yaptığı...
benimde senin gibi jackoo.iki nüsha halinde doktor ve başhekim onaylı
bebişkonun durumu hakkında bilgi ver hele :)
günaydın kızlarrrr
çok uykuusuz ve yorgun gibiyim yaaa
huzommm canımmm...dün arayacagdım amma sinemalardaymısın herüfünlerahatsız etmiim didim
kızcem cok iyi maşallah her sey yolunda....2180 gr ve boyu bastan popoya 32 cm.suyu eşi herseyi iyi dedi dr....sende durumlar nasıl.azcık aldım haberini adally bacımdan ama sen detaylı anlat hele M.Kemal'imi
:) sana ondan önceki gün mesaj atıydm
mkt bizi sevindirdi teyzesi 2022 gram 44 cm boy.haftası ile uyumlu.sorun yok dedi.spinal anestezi ile sezeryan yapalım dedi.spinal e takıldım az biraz.
güneşime bak yaaa.maşallahhh sübhanallahhh
Valla canım Allah'ım kimseyi o para denen illetin sıcak yüzüne alıştırıp insanları kırdırmasın. İnan anlayamıyorum. Amcamın biri Üniversitede Doç. Diğeri Ziraat Mühendisi. Diğer 2 halam temizliğe gidiyorlar. Haftada 6 gün 100'er liradan 2500 lira gelirleri var. Bunların eşlerinden bahsetmiyorum bile. Babaannem 10 gün onlara gidince bizi kolu komşuya rezil ediyor burası neresi diye başlıyor söylenmeye falan diye annemin babamın başının etini yiyorlar. Sanki babaannem burda Melek. Kaç defa karakola gitti oğlum paralarımı çaldı diye. Kaç defa ekmek almaya diye gidip kayboldu. Gittik boynuna asker künyesi yaptırdık da insanlar getirdi geri. Babama çıkacakları 100 liralık destek çok geldi gözlerine. Babam da bu katı kiraya versem 400-500 TL gelirim olcak benim, eşim çalışsa en az 1000 TL de o alıyordu. Ben her ay 1500 TL den vazgeçtim annem için elektriğini suyunu söylemiyorum bile size 100 TL çok mu geliyor demiş. Olan bu. Seve seve bakacaksın modundalar.. Allah bildiği gibi yapsın hepsini ne diyeyim. Babaannemin hayır duası yeter inşallah anneme..
he kuzum o gün misafirim vardı.tlfnu elime aldığımda 11 falandı,gec olmuştu
eger bi gün beni sevmezsen o eşeği sana göndercem haberin ola
maşallah M.Kemal'ime.....spinale niye takıldın ki kuzum.demek sende iyisin genel anesteziye gerek duymamıs
spinalde bebeğe ilaç gitmiyormuşş.karnımda çok dikiş var ne ile karşılacağını bilmiyor.sanırım o yüzden
canım bu dünyada yapılan hiç bir kötülük yapanın yanına kar kalmıyor, bu dünyada yapılan iyilik de, emin ol hayır olarak iyiliği yapan kişiye geri dönüyor. günlük olayların içinde kaybolmayıp daha geniş bir düşünce yapısıyla hayat bakmaya başladığın zaman bunu daha iyi anlıyorsun...sen de anlamışsın bunu... alzheimer hastasına bakmak çok zor hakikaten, Allah annenin,babanın,sizin adımınız başına sevap yazsın inşallah...
kızlar selam, nasılsınız?
şöyle bi son sayfaya baktım hızlıca, prolet'in ailevi meseleleri olmuş..sıkma canım her ailede oluyor...insan çok üzülüyor,bazen böyle görünce yaşlanmak istemiyorumtövbe yarabiim..bizde yaşadık çeşitli şekillerde, ama arkadaşlarında dediği gibi önce bebeği düşünüp üzülmemeliyiz..
kardeşlerin birbirine destek olmayışı da ne fena di mi, böyle zamanlarda kardeş olgusunu da sorguluyorum..
bizde hastalıklarla geçirdik yine 3-5 günü, benim minnak kızım hastalandı bi ateş bi ateş, öksürük aksırık tıksırık, onun başında beklemekten ben helak oldum, dün baya bi çarpıntım oldu. Annemi aldık geldik bize, sağolsun o kızımın yanında durdu kv kp de var ama tabi kv işlevsiz. ah ah vah yapabiliyor sadece.
neyse dün ateşi 39.3 e kadar çıktı ama bitti sanırım inşallah, bugün iiyydi, ancakkk ateş sonrası olan şey oldu..dili bembeyeaz pamukçuk o da yemek yemesini filan etkiliyoriştahı kesiyor. inat ettim antibiyoitk vermedimböyle iyileşti diye sevinirken bu iş çıtkı, neyse ..bi yerlerden karadut pekmezinin iyi geldiğini öğrenmiştim (geçen kışta ateş sonrası dili yara olmuştu..) şimdi eve onu tarif ettim.
evdekilerde, çocuuk büyütmüş de olsalar, aradan yıllar geçmiş tabi bazen beni sakinleştireceklerine daha fena panikletiyolra, ben de iş yerinde hop otorıyp hop kalkıorm, çıkmayan tansiyonum çıkıyor filan.
dün hatta çarpıntım oldu baya bi revirde yattım bi yarım saat.
işte patron domuzluklarına devam ediyor, çok cnm sıkılıyor
gün sayıyorum şurada, çocuk hastlaandı mı hele işe gelmek çok zor, ama son dönem çok izin aldım ve de adamla papaz olduk die izin mizin istemeden geliorm..bugün geciktim gerçi..
doğum sonrası çalışmasam die sohbet açtım sabah eşime ama artık giderlerde kreş parası da var, ben çalışmasam bakıcı tutmasak da..ve masraflar artacak da..çok çözüm gibi gözükmedi, Allah kerim...
selam millet ya aranızda hiç safra kesesi problemi yaşayan oldu mu?
bu benim gecen hafta yaşadığım ağrılar dün akşam yine başladı.. ama daha uzun sürdü bu sefer karnımın sağ üst tarafında yavaştan başlıyo şiddetlenip sırtıma doğru vuruyor oraya dokununca da ağrıyor..bi yarım saat devam ediyor hareket edince artıyor..sonra geçip bir süre sonra yine başlıyor.. sabah 5e kadar uyanıktım.. gece daha da fazla oluyo bi de..yani bunun hamilelikle ilgili bi ağrı olmadıgını düşünmeye başladım.. dr.umu aradım az önce safra kesesi yada karaciğerle alakalı olabilir mi acaba diye.. o da olabilir böbrek taşı da olabilir yarın bi gel bakalım dedi... yaklaşımı beni tatmin etmedi açıkçası..
bi dahiliyeciye mi gitsem diyorum.. ankarada gidebileceğim iyi bir dahiliye dr.u var mı bildiğiniz?
ayy arkadaşım seni o kadar iyi anlıyorum kii safra kesesi ağrısı çok çekilmez bişiy hamileliğimden önce vardı ben de perişan etti beni ve yine ufak ufak başladısafra kesemde çamur vardı.. Allah yardımcın olsun...
Herkese selam. Ne oldu böyle yaa topik bomboş kalmış ??
kızlar selam, nasılsınız?
şöyle bi son sayfaya baktım hızlıca, prolet'in ailevi meseleleri olmuş..sıkma canım her ailede oluyor...insan çok üzülüyor,bazen böyle görünce yaşlanmak istemiyorumtövbe yarabiim..bizde yaşadık çeşitli şekillerde, ama arkadaşlarında dediği gibi önce bebeği düşünüp üzülmemeliyiz..
kardeşlerin birbirine destek olmayışı da ne fena di mi, böyle zamanlarda kardeş olgusunu da sorguluyorum..
bizde hastalıklarla geçirdik yine 3-5 günü, benim minnak kızım hastalandı bi ateş bi ateş, öksürük aksırık tıksırık, onun başında beklemekten ben helak oldum, dün baya bi çarpıntım oldu. Annemi aldık geldik bize, sağolsun o kızımın yanında durdu kv kp de var ama tabi kv işlevsiz. ah ah vah yapabiliyor sadece.
neyse dün ateşi 39.3 e kadar çıktı ama bitti sanırım inşallah, bugün iiyydi, ancakkk ateş sonrası olan şey oldu..dili bembeyeaz pamukçuk o da yemek yemesini filan etkiliyoriştahı kesiyor. inat ettim antibiyoitk vermedimböyle iyileşti diye sevinirken bu iş çıtkı, neyse ..bi yerlerden karadut pekmezinin iyi geldiğini öğrenmiştim (geçen kışta ateş sonrası dili yara olmuştu..) şimdi eve onu tarif ettim.
evdekilerde, çocuuk büyütmüş de olsalar, aradan yıllar geçmiş tabi bazen beni sakinleştireceklerine daha fena panikletiyolra, ben de iş yerinde hop otorıyp hop kalkıorm, çıkmayan tansiyonum çıkıyor filan.
dün hatta çarpıntım oldu baya bi revirde yattım bi yarım saat.
işte patron domuzluklarına devam ediyor, çok cnm sıkılıyor
gün sayıyorum şurada, çocuk hastlaandı mı hele işe gelmek çok zor, ama son dönem çok izin aldım ve de adamla papaz olduk die izin mizin istemeden geliorm..bugün geciktim gerçi..
doğum sonrası çalışmasam die sohbet açtım sabah eşime ama artık giderlerde kreş parası da var, ben çalışmasam bakıcı tutmasak da..ve masraflar artacak da..çok çözüm gibi gözükmedi, Allah kerim...
selam millet ya aranızda hiç safra kesesi problemi yaşayan oldu mu?
bu benim gecen hafta yaşadığım ağrılar dün akşam yine başladı.. ama daha uzun sürdü bu sefer karnımın sağ üst tarafında yavaştan başlıyo şiddetlenip sırtıma doğru vuruyor oraya dokununca da ağrıyor..bi yarım saat devam ediyor hareket edince artıyor..sonra geçip bir süre sonra yine başlıyor.. sabah 5e kadar uyanıktım.. gece daha da fazla oluyo bi de..yani bunun hamilelikle ilgili bi ağrı olmadıgını düşünmeye başladım.. dr.umu aradım az önce safra kesesi yada karaciğerle alakalı olabilir mi acaba diye.. o da olabilir böbrek taşı da olabilir yarın bi gel bakalım dedi... yaklaşımı beni tatmin etmedi açıkçası..
bi dahiliyeciye mi gitsem diyorum.. ankarada gidebileceğim iyi bir dahiliye dr.u var mı bildiğiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?