2014 Şubat Anneleri

günaydın kızlar..gebeliğim hiç iyi geçmiyor..2 yaşındaki oğlum sürekli oyun istiyor..idrar yollarımda enfeksiyon var sürekli mide bulantım oluyor..kilo almam gerekirken kilo veriyorum ..zaten suyum az ayın 26 sında bakalım ne diyecek doktor..çok yorgun ve bitkinim..lütfen dualarınızı eksik etmeyin..

bu arada bebeğimi en son 30+5 te görmüştüm..doktor geç döllenme dedi ve 11 mayıs olan satımı 18 mayısa çekti..yani bebeğim 29+5 te görmüş oldum..kilosu 1550 gr çıktı..sizce nasıl kilosu?bu kadar tereddüt etmemin sebebi karnımın hiç çıkmayışı ve kilo alamamam..sanki hamile değilim..ödem felanda yok..oysaki oğlumda 30 kilo almıştım..ne bileyim çok sıkıntılıyım..size bunu yazarken bile benim oğlan hadi anne hadi anne gel oynayalım diooo..offf offf ((

günaydıın yataktan zor kalktım bıraksalar akşama kadar yatıcaktım sanırım nolucak bu halimiz bilmem :26:

bende de tam tersi,
eskiden ben ben değilmişim demek ki, hamilelikten önce mesaim 9 da başladığı halde 8.30'a kadar yatakta keyif yaptığımı bilirim. ama şimdi 06.30 da gözlerimi açıyorum, 7 de eşimle beraber uyanıp sonra onu yolcu edip kendime kahvaltı hazırlıyorum, uzun uzun kahvaltı habeleriyle keyif yapıyorum. 8.50'de de evden çıkıp işe geliyorum.

canım imkanınız varsa maddi olarak oğlunu bir oyun grubuna veya kreşe yazdırsan haftada bir kaç gün
hem o sosyalleşir oyun arkadaşı blur kendine hemde sen biraz rahat edersin
doğumdan sonra dahada ilgi isticek çünkü oğlun ve sen ona buna veremeyeceksin eskisi gibi
ama kreş olayı olursa doğumdan önce düşünmen gerek doğumdan sonra olursa hiç gitmek istemez
vede karnındaki melek iyidir inş. üzülme sen üzüldükçe oda üzülüyor annesi endişe etme herşey iyi gidecek inş.

hepinize günaydın,
bu hafta su gibi geçip gitsin inşallah...

gunaydın lip öyle oluyor zaten bir bakıyorum hafta sonu olmuş

açıkcası günler bittikçe bir tuhaf oldum ben her ne kadar iznimi almama az kalsın desem bile burdan ayrılmakta tuhaf hissettiriyor kendimi 9 yıllık geçmişim var burda garip geliyor bazen

maşallah diyelim canım benim hiç bişey yapasım yok öyle yatasım var evde pinekleyesim var nasıl gelicek 37. hafta bakalım.. karnım çok acıkmasa yataktan kalkmıcaktım heralde

bi de son günlerde diş etlerim çok kanıyo benim sizlerin de öyle mi kızlar sabah bi kalkıyorum kanamış ağzım kanlı moralim bozuluyo dişlerimizi kaybetmeden şu bebiişleri bi doğursak bari :18:

Selam canlar.
Dünden beri yazdıklarınızı okuyorum sürekli ama yazamıyorum. Canım çok sıkkın.
Düşünmemeye çalışıyorum ama elimde değil. Akşam eşimle komedi filmine gittik ama yine de dağılmadı kafam.

viole kan basıncın artıyor normal bu durumlar hiç sıkma canını,
bende uzun süre yatamıyorum ya uykum var ama yatamaıyorum malesef

merhaba keping,
küçük çocuğu olan anne adaylarının biraz daha zor geçiyor hamilelikleri, çok haklısın.
idrar yolu enfeksiyonunu kontrol altına alamadılar mı canım, tekrar mı ediyor? bağışıklık sisteminin düşmüş olduğu tahmin ediyorum. bu durumda beslenmene dikkat etmen ve takviye vitaminleri aksatmaman lazım ama miden de bulanıyormuş aksi gibi. umarım doktorun çözüm bulabilir bu konuya. ama şunu bil ki en başından beri hepimizin başına birtakım olaylar geldi, kimimiz düşük tehlikesi, kimimiz plasentanın kötü yerleşimi, kimimiz erken doğum, kimimimiz de gebelik diyabeti nedeniyle sıkıntı yaşadık ve halen de yaşıyoruz. senin gibi idrar yolu enfeksiyonu geçirip mecburen antibiyotik kullanan da oldu. bunun dışında eşiyle, çocuğuyla, kayınvalidesiyle, işyeriyle çeşitli sıkıntılar yaşayanlar olduğu gibi, daha da kötüsü ailesinden birini kaybedenler bile oldu.

benim için de kasım-aralık ayları hiç iyi geçmedi diyebilirim. ama her şey biz insanlar için, şu an hep "hayatımız daha iyi olacak, bebeğimizi kucağıma aldığımda her sıkıntı bitecek" diyorum kendi kendime.

bebeğinin kilosu için endişe etme lütfen, ben 1.5 aydır gebelik diyabeti yüzünden diyet yapıyorum. ilk ay 2 kilo verdim, şimdi o verdiğim 2 kilonun 1 kilosunu tekrar aldım. ama bebek büyümeye devam ediyor. bazı besinleri yiyemiyorum buna üzülüyorum ama bebek alması gerekeni alıyor zaten.
dün bende kontrole gittiğimde benden 1 hafta geride olan bir hamile gördüm, karnı benimkinden daha büyüktü, ama benim bebeğim çok şükür sağlıklı. sen de bebeğinin sağlıklı olmasına şükret canım.

gebelik haftasına göre 30. haftada ortalama 1400 gram oluyormuş bebekler. buna kağan kocatepe'nin internet sayfasından bakıyorum.
yani bebeğinin kilosu için endişelenmeni gerektirecek hiç bir sebep yok.

bence şu an yapman gereken idrar yolu enfeksiyonunu tedavi etmek ve mide bulantını geçirecek bir çare bulmak, (zencefil denemiş miydin, ilk aylarda mide bulantısı yaşayanlara az miktarda zencefil öneriliyor) ve protein - kalsiyumu yeterli düzeyde almaya özen göstermek.
neden kilo almadım diye de düşünme, ben de son aylara girdiğim halde kilo alamıyorum ama bebek kilo alıyor,

noldu prolet ?????????????

Ailevi meseleler canım. Babamlar 6 kardeş. 3 kız - 3 erkek. Ama babaannem 89 dan beri bizimle yaşıyor. Diğer evlatlarına 15-20 gün gezmeye falan gidiyor sadece. Birkaç yıldır da alzaymır hastası. Hastane işlerine, rapor işlerine v.s hep annem babam koşturuyor. 90 yaşında artık. Annem babaanneme bakmak için işi falan bıraktı geçen seneden beri çalışmıyor. Sadece babamın emekli maaşıyla geçiniyorlar. Evim bi katında babaannem oturuyor. Neyse önceki akşam 2 amcam 2 halam ve kuzenim bize gelmişler. Herkes bir aradayken babam da açmış konuyu destek olun diye. Demez olaymış patlamış herkes. O sizin kızınızı büyüttü, onun sayesinde bu evi yaptınız, bakacaksınız diye köpürmüşler. Babam en küçük kardeş hep ezmişler bu zamana kadar. Kıyamet kopmuş tabi. En son kuzenim babamın boğazına yapışmış annemle halam zor almışlar elinden. Kuzenim de 28 yaşında. Utanmıyor da dayısını dövecek aklınca. İçim sıkılıyor düşündükçe annem babam ne üzülmüştür Nefret ediyorum hepsinden.

canım benim merhaba,
ne kadar üzülme desem de insan kafayı takıyor. biz de geçen ay doktora gittiğimizde gelip arabamıza sürtünüp geçmiş dolmuşun teki, tabi kaçmış. 400-500 liralık zarar var. araba eski olunca kaskosu da yoktu, kendimiz yaptırıcaz mecbur, ben onu görünce nasıl moralim bozulmuştu anlatamam.
ayrıca burda paylaşmıştım, işyerinde hakettiğim ünvanın başımızdaki kişi tarafından keyfi olarak verilmemesi sebebiyle doğum izni süresince alacağım maaştan 4 bin TL'ye yakın zararım var.

ne kadar üzülsen de her şey olacağına varıyor, iyi düşün güzelim...cana gelmesin de, sağlıkla bebişlerimizi doğuralım da...gerisi nasıl olsa halledilir...hepimiz kayıplara uğruyoruz, hayırlısı neyse o olsun canım...

offf canım ya durumlar çok can sıkıcı haklısın fakat yinede sen bunları dert etmemeye çalış, allahlarından bulsunlar de geç, o kuzenin ne hadsiz ne saygısız biriymiş ayrıca terbiyesiz,
sen o davaların içinde olma mümkün olduğu kadar
bizimde başımızda benzer durum var biliyorsun nenem annemde yine allah kimseyi bu kadar yaşatmasın diyorum artık
bizimkide 90 yaşında, ve af edersin ölse millet zil takıp oynucak o durumda artık herkes bakmak ne kadar zor biliyorum gerçektende
allah bizim annelerimizi esirgesin ben annemdeki gücü kendimde göremiyorum mesela neyse
sonuç olarak bunları dert etme bebeğini düşün inan onun ve senin sağlığın herşeyden önemli vede annenin sağlığı tabiki moraller düzelir herşey zamanla unutulur, fakat sağlık en büyük nimet moralini bozup sağlığından olma proletim

Canım Allah annenin babanın yardımcısı olsun.Annene güç kuvvet versin.eli öpülecek insanlar onlar.sen bunu biliyosun ya bırak el bilmesin.zaten en yakınlarından yersin en acı tokadı...çok can sıkıcı,üzülmemek elde değil,hele o kuzeninin yaptığı.....saygısız,terbiyesiz,....valla daha saydırılır ama neyse

sen kuzucuğunu düşün,bak hangi hormonun salgılanıyosa ona da geciyomus göbek bağıyla...Kaan Kocatepe söylemişti..sen mutluysan o da rahat ve mutlu ama sen mutsuzsan o da mutsuz annesi....Allah'a havale et sen o insanları....annenin babanın yanında ol

terbiyesiz insanlarmış canım allaha havale edin hepsini

gerçekten çok can sıkıcı bir durummuş canım. insanlar ne kadar da hadsiz olabiliyorlar. söylenecek çok şey var da sen kafana takma bunları. allah sizinkilere güç, kuvvet, sağlık versin. bu da onların insanlığı.

Sorma canım. Aslında büyük halam bi tane. Bütün sülaleyi bi arada tutan o. Yoksa hiçbiri saygı duyulacak insanlar değil. O babamın boğazına yapışan da onun en küçük oğlu. Deli damarı vardır biraz. Konuşmayı bilmez hemen şiddete başvurur. O hareketinin üstüne halam da ona vurmuş. Sen karışma sana noluyor diye. Diğer amcamlar halamlar tiyatro oynuyormuş gibi izlemişler oturdukları yerden. Kimse ayırmaya kalkmamış. Babamı düşünüyorum. Kim bilir ne kadar üzülmüştür. Neyse elimden birşey gelmiyor. Dün kuzenime bi mesaj yazdım hiç cevap vermedi. İnşallah anlamıştır hatasını.
Bebeğimi düşünüp üzülmemeye çalışıyorum ama elimde değil. Annemin babamın üzüntüsüne üzülüyorum.
Annem bebeğe destek olmak için yövmiyeye gidiyor 2 aydır konfeksiyona. Sokakta bi tekstil atölyesi var oraya. Neden çünkü onların annelerine sabah öğlen yemek vermeye gelebiliyor. Ama onlar o kadar nankör ki evlerine her birinin 4-5 bin TL para girmesine rağmen çirkinleşmeyi seçtiler. Sağolun varolun biz destek olalım size diyeceklerine..!

benimde senin gibi jackoo.iki nüsha halinde doktor ve başhekim onaylı
bebişkonun durumu hakkında bilgi ver hele :)
günaydın kızlarrrr
çok uykuusuz ve yorgun gibiyim yaaa

Selamlar herkese...Herkesin keyfi yerindedir umarım...

Prolet lütfen sıkma canını.Bebeğini düşün bu tatsız şeyleri düşünmemeye çalış. Kuzenin de terbiyesizlik etmiş.Sonuçta babanın kardeşleriyle çözebileceği bir sorun bu kuzen niye karışıyor ki...Terbiyesizlik yaptığı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…