2014 Şubat Anneleri

kızlar sağolun yazılarınızla destek oldunuz. oğluşum gece uyudu birkaç saat arayla emmeye uyandı. sabah 5.30 da ise yeniden mesai ye başladık ağladı ağladı yavrum kendinden geçti. saat 10 gibi kakasını yaptı çok şükür o da kurtuldu biz de rahatladı çokşükür 4. gündü bugün. neden oldu bu anlamadım inşallah bi daha olmaz inşallah kimsenin bebeğinin başına gelmez..

kızlarya birşey soracam belki çok cahilce bir soru olabilir ama inanın bilmiyorum ondan soruyorum hani 5-6 aylık gibi ek gıdaya geçeceğiz ya inşallah, eğer anne sütümüz yeterliyse mama yada devam sütü vermeye gerek varmı, yani sadece anne sütü ve çorba meyve yoğurt verebilir miyiz. hiç görmedim sadece bunu uygulayan, çevremde 6 ayı geçen bebeği olan herkez mama da veriyor sütü olsa bile

Sadece anne sutu veriyorum. 2-3 saat arayla emiyor. Bir seferde her iki memeyi de emiyo. 3 saat falan uyanmayinca sagiyorum gogus pedine akacagina buzluga atiyorum. Belirli bi sikligi yok sagmamin bebegimin uykusuna bagli.

bugün oglumu doktora kontrola götürdüm

tam 3,5 aylik..boyu 65 cm kilosu ise 6050 grm olmus

iki haftada 440 gr almis gecen aya göre ii almis ozaman bi ayda 540 gr almisti

bu istahsizliga ragmen ii almissdoktor boya veriyo dedi..iki hafta önce 61 di cünkü

doktora biraz zayif demi deyince ters ters bakti yaw..sagligi yerinde dedi hem normal standart kiloda ayina göre dedi...bende bisey diyemedim tabidorudur dedim..sey babaannesi dedesi biraz gördülerde dedim iyce sert bakti adammcevreye hic tahammülü yok anladim

ilahi yasakhayal doktorla bakışarak anlaşmışınız , az daha soru sorsaydın döverdi belki seni maşallah kuzucuğuna iyi almış kiloyu gerçekten bu ay

ilahi yasakhayal doktorla bakışarak anlaşmışınız , az daha soru sorsaydın döverdi belki seni maşallah kuzucuğuna iyi almış kiloyu gerçekten bu ay

yaw ben gözle anlasmiycaktim ama adamin sertligi karsisinda gözle yetindik..kilo sormaya tahammülü yokona göre bebek saglikliysa sorun yok sormaam artik kilosu nasi diye..diger doktoruna sorarim iki doktoru var nasi olsasaol kiscem sükür bu ay daha bi toparlanmis bakim tam 4 aylik olunca nekadar olacakk

canim oglun nasi oldu gecmisede bakamadim..ins iydir sikintisi kalmamistir kuzumun

canim bence sütün yeterliyse ek gidanin yaninda kendi sütünü verirsin..devam sütüde vermezsinama en az 500 gram süt vermelisin ek gidanin yaninda yani iki su bardagi kadarsana kalmis bisey bakarsin kilo alimida ii yse vermenede gerek yok bence devam sütünü

Son düzenleme:
Ya kizlar niye ek gida icin acele ediyorsunz sutunuz varsa kilo alımı yerindeyse 6aya kadar sadece anne sütü alsin kısıtlı bi dönem anne sutu ama diger besinleri ömrünün sonuna kadar yiyevek zaten hele de ben paket icindeki kasik mamalarina cok karsiyim icinde ne oldugu belli degil pirinc ununu bile pirincden yapardım ben oglumdada ayni seyi yapicam 6 ay sadece anne sutu 4ay bittikten sonra yogurt meyve suyu verilebilir ama muhallebi kaşık mamasi vermeyin onlara 6.aydan sonra gecicem ben ek gida dönemi cok zor bi dönem emzirmek cok kolay çorba yap meyve puresi yap bulasik hic bitmiyo sürekli telase yapıyor insan cikar memeyi emzir cok kolay bu firsati bu günleri iyi degerlendirelim

bende bir zamnalar senin gibi yetersizlik duygusuna kapılmıştım. sağolsun nazlıedam beni kendime getirdi. biliyorum çk zor bir durum. Allahım başka dert vermesin ama onun bana söylediğini söylüyorum: sen bu durumun yaşanmaasını istiyor musun cevasp: hayır bu durumda üzülüyormusun cevap evet, ve bu durumun yaşanmaması için elinden geleni yaptın mı evet. o zaman sen iyi bir annesin. sadece elinde olmayan durumlar oluyor o kadar. üzülmeyi bırak ve bebişine sarıl, onun sana ihtiyacı var annesi güçlü ol

İyiymiş,her soruna bir çözüm bulmuşlar ne güzel:))
Yine de biberon alması için uğraş,Uykusunda ve açken vermeyi dene yada birbaşkasının elinden vermeyi dene,teklif et sadece,zorlama,ısrar edersen ters tepebilir.birde farklı uçlu biberonlar dene ve hergün pes etmeden teklif et sonunda alacaktır

kızlar yaa sütüm arttı gibi ama oğlum emmiyor

benim sütüm olduğunda beyefendi emmiyo, olmadığında memeye yapışık. sinir bücürük:)) bende bir jaç tane dolaba koydum, biriktiremiyorum çünkü o kadar yok ve yazın burda değiliz, yanımızda da götüremiyoruz( şimdilik karnını doyuruyor ama iştahsız(

Ne güzel benimki hiç memeye düşkün değil,emzik niyetine bile hiç uzun uzun emmedi, enfazla 5 dk emiyor

Valla benim kız orada hayatta oynamaz büyüse de:) hatta kıyameti koparacağından hiç şüphem yok kocayı masrafa sokmayayım bari:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben onu kullanıyorum canım. beşik gibi ve istediğin yere katlayıp götürebiliyorsun. bizimki orda uyuyo, başka yerde ağlıyor ve çabuk uyanıyor.arkadaşın da kızı vardı kız hep orda evcilik oynuyordu.ama gerçekten hapishane gibi, fermuarı var dıştan kapatıınca, içteki zor durumda kalır.

Aynen canım benimkide iştahsız,kaçdefa meme yerine biberon verdim 60 cc zor içti

bazen doktorları anlayamıyorum, bazıları şişman bebek istemiyoruz 3 saatte bir emzirin diyolar, bazıları gelişimi çok iyi diyor bazıları ise geri diyor. en tuhafıda birbirine benzeyen durumlarda.

Canım sen ilk memeyi tamamen emzirip bitirdikten sonra mı 2.ye geçiyorsun yoksa tam bitirmeden mi geçiyorsun.ben tam bitirmeden geçersem ikinciyi emiyor ama ozaman da ikisini de yarım emmiş oluyor anlamadım ki???

Sütün yeterliyse hiçççç gerek yok devam sütüne,zaten devam sütü verirsen anne sütüne yer kalmaz

Sadece anne sutu veriyorum. 2-3 saat arayla emiyor. Bir seferde her iki memeyi de emiyo. 3 saat falan uyanmayinca sagiyorum gogus pedine akacagina buzluga atiyorum. Belirli bi sikligi yok sagmamin bebegimin uykusuna bagli.

Maşallah canım demek hala akacak kadar sütün var,benimki 4 saat beklese bile sertleşmiyo.zaten şimdiye kadar hiç aktığı da görülmemiştir.
Canım seninki ilk memeyi tam bitirdikten sonramı ikinciye geçiyor?

ay canım doktorla diyaloğunuza çok güldüm
maşallah tosuncuğa da bu ay güzel almış.boyu çok ii bence.selvi boylu endamlı bi erkek olcak galiba kıslar gözlerini alamazlar artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…