2014 Şubat Anneleri

canim dr bize trosyd adinda bir krem verdi 1 gunde gecti. dene istersen

Bepanthol pişik kremi kullandım ben o ilaçlar hiç işe yaramayınca, hemen geçti, sabah sürdüm akşam hiçbişeyi kalmadı vallahi. Bi dene istersen.

Cok tesekkur ederim arkadaslar tavsiyelerinizi tek tek deniyecegim begeni gonderirken yanlis biseyler oldu telden dolayi ozur dilerim negatif begeni falan diyordu.

ben arkonun tüpte olanlarından( ilaç - dişmacunu gibi olanlardan) kullanıyorum çok iyi geliyor kuzenime söyledim o da kullandı oda memnun kaldı dene istersen.

Canım sert oluyor hazır bisküviler gibi olmaz hiçbir zaman ama sen biraz daha yumuşak olmasını istiyorsan pirinç unuyla irmiği daha çok kat,buğday ununu azalt.ben zaten robotta çektiğim için sorun etmedim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

8 kilo 9 kilo olan bebekler var aglicam.artik 7 olsa bali

Yok canim ya 6 kiloydu en son takmicam diyorum ama hala yenidogan zibinlari.oluyo daha ayaklarida.minnacik

Önemli olan sağlıklı olması canım inan kilosu fazla olduğunda da çok yoruluyorsun taşımak çok zor oluyor,kıyafetler hemen küçülüyor,ayına uygun kıyafet bulamadığın için herşeyi alamıyorsun yani çok da iyi birşey değil kilolu olması,sağlıklıysa bebeğin gerisini takma hiç zaten ilerde o alır kilo

Haksever 8.5-9 kilo normal değil gerçekten.boşuna üzme kendini.

Her bebeğin kendine özgü bir gelişimi var, hepimiz istiyoruz ki böyle tombik tombik yavrularımız olsun ama bazı bebekler, bazı yetişkinler gibi ortalama veya az kiloya sahip olabiliyor, iştahsız da olabiliyor. doktorunuzun bu konuya yaklaşımı önemli bence; eğer sağlığında bir sorun yoksa, motor gelişimi aksamıyosa bir bebeğin zayıf olması (ki altı yedi kilo zayıf değil, normal) kesinlikle sorun olmamalı. Sonra büyüdüğü zaman zorla yemek yediren, peşinde koşup çocuklarımızı bunaltan annelerden olmamız işten bile değil :) ama 8.5-9 kiloya da normal değil demeyelim lütfen, bu kadar kiloya sahip bebekler (örneğin benim bebeğim 9 kilo) abur cubur yedirilerek kilo almıyo, sağlıklı besleniyolar, doktorun kontrolü dışında bir beslenme söz konusu değil, yalnızca iştahlılar. Benim bebeğim sadece anne sütü alıyo, günde 5 veya 6 kez, daha yeni yeni de meyve tatmaya başladı. Örneğin doktor muhallebi vermememi söyledi kilosundan dolayı. İri bir bebek ve büyük ihtimalle irice (şişman anlamında söylemiyorum) bir yetişkin olacak. Bu yüzden birine teselli verirken diğerlerini endişeye sevk etmesek fena olmaz çünkü normal değilleri okuyunca hakikaten endişeleniyorum, sonra doktorumu arayıp sakinleşiyorum :) herkese minnaklarıyla güzel günler dilerim :)

Hayır elbette amacım iri bebeklere sağlıksız demek değil,lafı uzatmayayım deyip kısa kesince yanlış anlaşılmaya açık bir cümle oldu haklısınız.normal değil derken persentile göre bu kilodaki bebeklerin yüzdesinin düşük olduğunu kastettim.ama 7-7.5 kiloda olan bebek daha çok bu aylarda,hesapladım ordan biliyorum.sizin bebeğinize de maşallah Rabbim nazarlardan korusun.anne sütünü doya doya alıyor kuzu ne güzel işte:)

günaydınnn
sizi ilk kez görüyorum.daha önce geldinizmi hiç
Yok canim ya 6 kiloydu en son takmicam diyorum ama hala yenidogan zibinlari.oluyo daha ayaklarida.minnacik

kıyamam sanaa

Eminim öyle demek istememeşsindir, biliyorum, sadece o kadar pimpiriklenmeye hazırız ki hepimiz bi anda endişelenebiliyoruz işte, ben de söylemek istedim sadece. Ama bu aylarda hakikaten de 7 kilo civarı yüzde 50 persentile denk geliyo, haklısın. Biz zaten yüzde 90 üzeri gidiyoruz. Teşekkür ediyorum :)

Bir süredir takip ediyorum ama nadiren yazıyorum. Bir yandan evden çalışıyorum, bir de bebek, pek vakit bulamıyorum ama bazen girip en azından okuyorum, bazen de cevap veriyorum işte böyle :)
hoşgeldin diyeyim yinede.bebeğin kız mı erkekmi ne zaman doğdu

benim oğlum en son 8700 dü bana kalsa zayıf :)

hoşgeldin diyeyim yinede.bebeğin kız mı erkekmi ne zaman doğdu

benim oğlum en son 8700 dü bana kalsa zayıf :)

Hoşbulduk, teşekkürler. Benim bebeğim 21 şubat doğumlu bir kız, boyu da 69,5 cm biraz iri hakikaten ama zamanla yüzde yetmiş beşlik persentile doğru çekileceğini düşünüyoruz. Vallahi yeni bebek sahibi olmuş kiminle konuşsam bebeğinin zayıf olduğunu düşünüyo, oysa bebekler bence kendilerini bizim onları tanıdığımızdan daha iyi tanıyolar. Benim derdim de başka mesela, toplu bi bebek olduğu için dönüyo ama düzelemiyo, hareket ederken yoruluyo, bunlar sağlıksız şeyler bence, o yüzden kilo alım hızının yavaşlamasını istiyorum ki daha rahat uyusun, daha hareketli ve keyifli bi bebek olsun, enerjisini atabilsin. Çünkü başka türlü sorunları olmadığı müddetçe bebek aç kalmıyo, benim doktorumun söylediği de buydu. O yüzden kilodan öte mutlu mu sağlıklı mı ona bakmak lazım. Yoksa benim bebek de herkese normal geliyo ben diyorum şişko diye:) o yüzden gözünü seveyim 8700 zayıf değil pek tabii ki, maşallah tombalak bir evladın var:)

canım yeni tadlara tepki veriyorlar uğraşmak lazım mesale yoğurt için 3 hafta uğraştım anca alıştı...

muz daha hic tattirmadim cnm bidakine koyarim sagolasinn

öğret canım önce anne desin o kadar emek veriyoruz...

bencede ileri zeka olabilirler...

yaa bana çok komik geldi 2009 bebekleri ileri zekaymis o zaman.istisnalar olabilir belki ama bence sacma 4.ayda daha yeni yeni net gorup farketmeye başlıyorlar bosver canim okuma hic bunları bence

kiloları yazınca şaşırdım bizimki 7.800 1,5 ayda sadece 400 gr almış....boyuda 70 cm

Ne çekiyor bu bebişler bizim elimizden ya hu! Bunların hepsi toplanıp bize savaş açacaklar bu gidişle:) ben de zayıf zayıf diye çok kafama taktım ama artık aç kalmadığından eminsem hiç umursamıyorum. Babası gibi, fit benim kızım deyip teselli buluyorum:))

merhaba hanımlar..sizleri takip etmeye çalışıyorum elimden geldiğince..valla benim gün içinde pestilim çıkıyor..32 aylık oğlum ve 6 aylık kızım,gece gündüz nöbet tutan eşim,bilmediğim bir şehir..inanın saymakla bitmez..Allaha şükür hepimizin sağlığı sıhhati yerinde ya tek tesellim bu..

neyse kızlar ben size günlük menümüzü yazayım..her ne kadar 2.çocuğum olsada tecrübem olsada yani yinede bir yerde yanlışım varsa düzeltin..

sabah 7 anne sütü

sabah 9 kahvaltı (7 tane eti cici bebe,çeyrek kibrit kutusu beyaz peynir,1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi,yarım ceviz çatal ve ılık suyla ezip yediriyorum)

öğlen 12 anne sütü

öğlen 14 yarım su bardağı yoğurt

öğlen 17 yarım su bardağından fazla sebze çorbası (aklıma ne gelirse koyuyorum mesala bugün menüde kıyma pirinç soğan patates yeşil ve kırmızı mercimek karışımı çorba var)

akşam 19 anne sütü

akşam 21 anne sütü ve yatış

gece 4 gibi kalkarsa emiyor

bol bol su içiyor gün içinde ve meyve filesine muz koyuyorum onunla eğleniyor..

bu arada bende resim yükleyeyim bir ara :))

masaalahhhh iştahlı bi bebek...bence eksik yok...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…