canım tokktur ondan yapmıştır öyle benim kız uynaınca meme veriyorum öğğ yapıyo daha acıkmamış oluyo herelde salıyorum yere 15 daka oynuyo sonra gösteriyorum karşıdan atlıcak nerdeyse kucama alıncada avuclarıyla tırmalıyo agzına verene kadar yani acıkınca kıymete biner
canım dogal zeytinyagı buabiliyosan yagı tavada kızdır asiti gitsin sogutup sür iyi gleir inşallah bol yıkamaya devam sıcaktan mı oldu yada bezdende olabilir çoksa bezini değiştir
hepsi 2014 yapımı ondandır cnaım
canim dr bize trosyd adinda bir krem verdi 1 gunde gecti. dene istersen
Bepanthol pişik kremi kullandım ben o ilaçlar hiç işe yaramayınca, hemen geçti, sabah sürdüm akşam hiçbişeyi kalmadı vallahi. Bi dene istersen.
Cok tesekkur ederim arkadaslar tavsiyelerinizi tek tek deniyecegim begeni gonderirken yanlis biseyler oldu telden dolayi ozur dilerim negatif begeni falan diyordu.Kesinlikle bepanten ilk doğduğunda benim kızı
cnda ıldu hametan nivea daha iki tane daha aldım pişik kremi banamısın demedi bepantenle üç günde geçti
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Semender cnm meyveli cici beben den yaptim cok seert oldu seninkidemi oyle oluyor?Blogun harika olmus un corbasinida deniycem insallah.
Benim kizimin poposu cok kotu pisik oldu sık sık yikiyorum havalandiriyorum hamaten ve kadrisim bi ilac kullaniyorum banamisin demedi neleer yapmaliyim ?
Semender cnm meyveli cici beben den yaptim cok seert oldu seninkidemi oyle oluyor?Blogun harika olmus un corbasinida deniycem insallah.
Benim kizimin poposu cok kotu pisik oldu sık sık yikiyorum havalandiriyorum hamaten ve kadrisim bi ilac kullaniyorum banamisin demedi neleer yapmaliyim ?
8 kilo 9 kilo olan bebekler var aglicam.artik 7 olsa bali
normal olan seninki aslında
Yok canim ya 6 kiloydu en sontakmicam diyorum ama hala yenidogan zibinlari.oluyo daha ayaklarida.minnacik
Yok canim ya 6 kiloydu en sontakmicam diyorum ama hala yenidogan zibinlari.oluyo daha ayaklarida.minnacik
Haksever 8.5-9 kilo normal değil gerçekten.boşuna üzme kendini.
günaydınnnHer bebeğin kendine özgü bir gelişimi var, hepimiz istiyoruz ki böyle tombik tombik yavrularımız olsun ama bazı bebekler, bazı yetişkinler gibi ortalama veya az kiloya sahip olabiliyor, iştahsız da olabiliyor. doktorunuzun bu konuya yaklaşımı önemli bence; eğer sağlığında bir sorun yoksa, motor gelişimi aksamıyosa bir bebeğin zayıf olması (ki altı yedi kilo zayıf değil, normal) kesinlikle sorun olmamalı. Sonra büyüdüğü zaman zorla yemek yediren, peşinde koşup çocuklarımızı bunaltan annelerden olmamız işten bile değil :) ama 8.5-9 kiloya da normal değil demeyelim lütfen, bu kadar kiloya sahip bebekler (örneğin benim bebeğim 9 kilo) abur cubur yedirilerek kilo almıyo, sağlıklı besleniyolar, doktorun kontrolü dışında bir beslenme söz konusu değil, yalnızca iştahlılar. Benim bebeğim sadece anne sütü alıyo, günde 5 veya 6 kez, daha yeni yeni de meyve tatmaya başladı. Örneğin doktor muhallebi vermememi söyledi kilosundan dolayı. İri bir bebek ve büyük ihtimalle irice (şişman anlamında söylemiyorum) bir yetişkin olacak. Bu yüzden birine teselli verirken diğerlerini endişeye sevk etmesek fena olmaz çünkü normal değilleri okuyunca hakikaten endişeleniyorum, sonra doktorumu arayıp sakinleşiyorum :) herkese minnaklarıyla güzel günler dilerim :)
günaydınnn
sizi ilk kez görüyorum.daha önce geldinizmi hiç
kıyamam sanaa
Hayır elbette amacım iri bebeklere sağlıksız demek değil,lafı uzatmayayım deyip kısa kesince yanlış anlaşılmaya açık bir cümle oldu haklısınız.normal değil derken persentile göre bu kilodaki bebeklerin yüzdesinin düşük olduğunu kastettim.ama 7-7.5 kiloda olan bebek daha çok bu aylarda,hesapladım ordan biliyorum.sizin bebeğinize de maşallah Rabbim nazarlardan korusun.anne sütünü doya doya alıyor kuzu ne güzel işte:)
hoşgeldin diyeyim yinede.bebeğin kız mı erkekmi ne zaman doğduBir süredir takip ediyorum ama nadiren yazıyorum. Bir yandan evden çalışıyorum, bir de bebek, pek vakit bulamıyorum ama bazen girip en azından okuyorum, bazen de cevap veriyorum işte böyle :)
Eminim öyle demek istememeşsindir, biliyorum, sadece o kadar pimpiriklenmeye hazırız ki hepimiz bi anda endişelenebiliyoruz işte, ben de söylemek istedim sadece. Ama bu aylarda hakikaten de 7 kilo civarı yüzde 50 persentile denk geliyo, haklısın. Biz zaten yüzde 90 üzeri gidiyoruz. Teşekkür ediyorum :)
hoşgeldin diyeyim yinede.bebeğin kız mı erkekmi ne zaman doğdu
benim oğlum en son 8700 dü bana kalsa zayıf :)
muz daha hic tattirmadim cnm bidakine koyarim sagolasinn
Alla alla ozaman benim oğlanda anormal. Onların hiç birini yapmiyo...gerçi be demek istediklerini de çok anlamadım. tel sarar ne gibi.. bide niye herkes gel baba demiş gel anne yerine onuda anlamadım. ...alkışı nası yaparmış 5 aylik bebecok ilginc ne yalan söylum çoğuna inanmadim ben ogluma ilk anne demeyi öğretecem basarabilirsem
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
yaa bana çok komik geldi 2009 bebekleri ileri zekaymis o zaman.istisnalar olabilir belki ama bence sacma 4.ayda daha yeni yeni net gorup farketmeye başlıyorlar bosver canim okuma hic bunları bence
Eminim öyle demek istememeşsindir, biliyorum, sadece o kadar pimpiriklenmeye hazırız ki hepimiz bi anda endişelenebiliyoruz işte, ben de söylemek istedim sadece. Ama bu aylarda hakikaten de 7 kilo civarı yüzde 50 persentile denk geliyo, haklısın. Biz zaten yüzde 90 üzeri gidiyoruz. Teşekkür ediyorum :)
merhaba hanımlar..sizleri takip etmeye çalışıyorum elimden geldiğince..valla benim gün içinde pestilim çıkıyor..32 aylık oğlum ve 6 aylık kızım,gece gündüz nöbet tutan eşim,bilmediğim bir şehir..inanın saymakla bitmez..Allaha şükür hepimizin sağlığı sıhhati yerinde ya tek tesellim bu..
neyse kızlar ben size günlük menümüzü yazayım..her ne kadar 2.çocuğum olsada tecrübem olsada yani yinede bir yerde yanlışım varsa düzeltin..
sabah 7 anne sütü
sabah 9 kahvaltı (7 tane eti cici bebe,çeyrek kibrit kutusu beyaz peynir,1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi,yarım ceviz çatal ve ılık suyla ezip yediriyorum)
öğlen 12 anne sütü
öğlen 14 yarım su bardağı yoğurt
öğlen 17 yarım su bardağından fazla sebze çorbası (aklıma ne gelirse koyuyorum mesala bugün menüde kıyma pirinç soğan patates yeşil ve kırmızı mercimek karışımı çorba var)
akşam 19 anne sütü
akşam 21 anne sütü ve yatış
gece 4 gibi kalkarsa emiyor
bol bol su içiyor gün içinde ve meyve filesine muz koyuyorum onunla eğleniyor..
bu arada bende resim yükleyeyim bir ara :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?