- 19 Şubat 2010
- 40.776
- 32.772
- 798
Ne çekiyor bu bebişler bizim elimizden ya hu! Bunların hepsi toplanıp bize savaş açacaklar bu gidişle:) ben de zayıf zayıf diye çok kafama taktım ama artık aç kalmadığından eminsem hiç umursamıyorum. Babası gibi, fit benim kızım deyip teselli buluyorum:))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
hoşgeldin diyeyim yinede.bebeğin kız mı erkekmi ne zaman doğdu
benim oğlum en son 8700 dü bana kalsa zayıf :)
merhaba hanımlar..sizleri takip etmeye çalışıyorum elimden geldiğince..valla benim gün içinde pestilim çıkıyor..32 aylık oğlum ve 6 aylık kızım,gece gündüz nöbet tutan eşim,bilmediğim bir şehir..inanın saymakla bitmez..Allaha şükür hepimizin sağlığı sıhhati yerinde ya tek tesellim bu..
neyse kızlar ben size günlük menümüzü yazayım..her ne kadar 2.çocuğum olsada tecrübem olsada yani yinede bir yerde yanlışım varsa düzeltin..
sabah 7 anne sütü
sabah 9 kahvaltı (7 tane eti cici bebe,çeyrek kibrit kutusu beyaz peynir,1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi,yarım ceviz çatal ve ılık suyla ezip yediriyorum)
öğlen 12 anne sütü
öğlen 14 yarım su bardağı yoğurt
öğlen 17 yarım su bardağından fazla sebze çorbası (aklıma ne gelirse koyuyorum mesala bugün menüde kıyma pirinç soğan patates yeşil ve kırmızı mercimek karışımı çorba var)
akşam 19 anne sütü
akşam 21 anne sütü ve yatış
gece 4 gibi kalkarsa emiyor
bol bol su içiyor gün içinde ve meyve filesine muz koyuyorum onunla eğleniyor..
bu arada bende resim yükleyeyim bir ara :))
huzunbaz im ama maşallah kilosu imiş. ...Ya zayıf bi bebek olsaydiozaman dağa çok panik olurdun. ...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
8 kilo 9 kilo olan bebekler var aglicam.artik 7 olsa bali
vayyy vayyy vayyy
şimdiye kdar iştah sorunumuz yoktu kuzum yaa.böyle giderse zayıflarr
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=428768&page=6
bir arkadaş kusan bebeği için bir formul yazmış oku istersen...
kızlar kahvaltıya ne zaman başladınız bide ben sütüm az diye memede tutuyorum mamayı fazla vermiyordum baktım kilo alımı zayıf artık çorbaya ve muhallebiye başlamayı düşünüyorum umarım erken olmaz...
Ben kahvaltıya gelemedim henüz. ...oğlum istahsiz yoğurt bile veremiyorum. ...reyyan nerdeyse 6 aylık olacaklar yavaştan tattırsam çorba muhallebi ne...hergün oranı artırırken biraz daha....doktorunuz ne zaman geçin ne dedi...
kızlar hala kahvaltıya geçmeyen ve ek gıdaya geçişte korku yaşayan varsa aranızda hata yapıyorsunuz..bu aylarda ne tattırırsanız ilerde o kadar kolaylık çekersiniz..korkmayın ne bulursanız verin..sakınan göze çöp batar derler ya vallahi doğru..çocuklar beyin gelişimini en hızlı 2 yaşına kadar sürdürülermiş..yani şuan vereceğiniz eti cicibeye katılmış yarım dövülmüş ceviz bebeğinizin gelişimine çok büyük katkı sağlıyacaktır..benim ilk çocuğumun b12 vitamini 520 çıkıyor oldukça fazla maşallah..bunu cevize borçluyum..10.aydan itibaren sürekli tahin pekmez ve 2 ceviz verdim..halada veriyorum..artık anne sütü tadımlık doyumluk değil..maşallah 6 aylık oldular..
kızlar hala kahvaltıya geçmeyen ve ek gıdaya geçişte korku yaşayan varsa aranızda hata yapıyorsunuz..bu aylarda ne tattırırsanız ilerde o kadar kolaylık çekersiniz..korkmayın ne bulursanız verin..sakınan göze çöp batar derler ya vallahi doğru..çocuklar beyin gelişimini en hızlı 2 yaşına kadar sürdürülermiş..yani şuan vereceğiniz eti cicibeye katılmış yarım dövülmüş ceviz bebeğinizin gelişimine çok büyük katkı sağlıyacaktır..benim ilk çocuğumun b12 vitamini 520 çıkıyor oldukça fazla maşallah..bunu cevize borçluyum..10.aydan itibaren sürekli tahin pekmez ve 2 ceviz verdim..halada veriyorum..artık anne sütü tadımlık doyumluk değil..maşallah 6 aylık oldular..
off ben öyleyimbi türlü geçemiyorum tam olarak azıcık azıcık veriyorum hala tam öğün olmadı ama haftaya başlıcam zaten kilo kontrolumuz var buyuk olasılık dr.da ver dicek.
kilo konusunda da benim bebegim maşallah iyi bi kiloyla doğdu ve iyi de ilerledi ama ek gıdada beklediğim yeme isteğini bulamadım sürekli emme peşinde tabi ilk aylardaki gb degil sütüm de artık yani iştahsız bebegi olanlar uzulmesin bebek kilolu olsa da olmasa da iştahsız olabiliyor.
bide ben de iri bir bebekmisim su an da cok zayıf sayilmam ama iri kemikli ve uzun biriyim yani kilo meselesi genetik de olabiliyor bütün n bebislerimiz sağlıklı olsun bundan önemlisi yok
Canım kunun kilosu iyiymiş maşallah. Dr bana aç kalmaz o yemiyorsa zorlama dedi. Bir rahatsızlığı yoksa, keyfi de yerindeyse problem yoktur. Kız senin ki büyümüş işte daha ne. Memur çocuğu 3 öğün besleniyor :))canlarımmm
oğlum 3 öğün yedi bugün sadece 3 neyapacağım bilemiyorum
Eminim öyle demek istememeşsindir, biliyorum, sadece o kadar pimpiriklenmeye hazırız ki hepimiz bi anda endişelenebiliyoruz işte, ben de söylemek istedim sadece. Ama bu aylarda hakikaten de 7 kilo civarı yüzde 50 persentile denk geliyo, haklısın. Biz zaten yüzde 90 üzeri gidiyoruz. Teşekkür ediyorum :)
öylede canım bi kilolu bebeği olup istahsiz olan anneler var senin gibi bide benim gibi hem istahsiz hem zayıf olan bebeği olan anneler var...senin Yawrun un 10 aylığa yetecek kadar kilosu var masallahhh. .oğlum en son 6800 du...2 aydır acayip istahsiz gelde takma...Yaw ben bazen genetiğe inanmıyorum. ..ablam 158 esi 165 oğlu kızının maşallahi var. ..kızı 175 85 kg oğlu 185 90 kg..benle eşimde ufak değiliz. ..ben 170 75 kilo eşim 175 80 kilo...Genetikle her zaman alakali olmuyo bence...böyle örnek çok çevremde çünkü. ..
illa ki canim genelleme bu tabi herkes uymayabilir mesela benim eşim esmer ben acik tenliyim ama saclarim falan koyudur oğlum sarıya yakın kumralbabama çekmiş illa anne baba olmayabiliyor.
Yeğenim cok iştahsızdi su an da hic yemek istemiyor ama balerin gb.zarif görsen kimisi de bebekken hic yemeyip sonraan cok kilo alıyor.gidalari yedikce sever belki ben öyle düşünüyorum artık bize de hersey alerji yapıyor verecek meyve kalmadı zaten iki kaşık zpr sokuyorum ağzına.insallah ilerleyen aylarda duzelirler
kızlar bebeklerinizde size düşkunluk başladı mi yani vardı zaten sanki ilk aylara dönmüş gb.yiz biz sürekli koynumda durmak istiyor.bu aylarda oluyormuş anne ve babayi goremeyince yalnızlık korkusu falan ondan herhalde
kiloları yazınca şaşırdım bizimki 7.800 1,5 ayda sadece 400 gr almış....boyuda 70 cm
Maşallah canım gayet iyi kilosu boyu
illa ki canim genelleme bu tabi herkes uymayabilir mesela benim eşim esmer ben acik tenliyim ama saclarim falan koyudur oğlum sarıya yakın kumralbabama çekmiş illa anne baba olmayabiliyor.
Yeğenim cok iştahsızdi su an da hic yemek istemiyor ama balerin gb.zarif görsen kimisi de bebekken hic yemeyip sonraan cok kilo alıyor.gidalari yedikce sever belki ben öyle düşünüyorum artık bize de hersey alerji yapıyor verecek meyve kalmadı zaten iki kaşık zpr sokuyorum ağzına.insallah ilerleyen aylarda duzelirler
kızlar bebeklerinizde size düşkunluk başladı mi yani vardı zaten sanki ilk aylara dönmüş gb.yiz biz sürekli koynumda durmak istiyor.bu aylarda oluyormuş anne ve babayi goremeyince yalnızlık korkusu falan ondan herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?