2014 Şubat Anneleri

kızlar bebeğiniz çorba içiyor mu? benimkisi çorbaların tadını beğenmiyor tatlı olanlara bayılıyor ,elma armut suları pekmez gibi şeyleri yiyor şayet çorbaları içmek istemiyor

Yahu ne güzel, benim topik niye emeklemiyo ki acaba? çok kucakta da gezmiyo ama.. poff.

endişelenme canım sneinki tombik oldugu için öyle benim kızım 7 aylık 7 kilo düşün çok fena nerdeyse aya kalkcak korkuyorum :) ama oturamıyo tam olarak hop hop düşüyo çünkü üstüne oturacagı totosu yok görümcemin ogluda tombik iri bi bebekti yüz üstü koyunca aglıyodu zorlanıyo diye hemde ne aglamak hiç emeklemedi direk yürüdü üzülme cnaım olurmu:)) hepsi başka oluyo biizmkiler zayıf diye aktiftir ... komşunun oğluda cok şişman emeklemeden 10 alıkken yürüdü şimdi koşuyo daha yaşına girmedi

Benimkide 9 kilo o yüzden tutunup kalkıyo ama ayakta duramıyor tartamıyor kendini:)
Bizim bide 22 aylık ablamız olduğu için yani önümüzde bir model var oğlum o yüzden çok hızlı gelişiyor.

Maşallah.. Acaba bebeğiniz kaç aylık oldu şimdi? Benim bıdığın bi yere gittiği yok da daha endişelenmeye başlayayım mı diye soruyorum :)
19 Şubat doğumlu canım endiselenme her bebek farklı bazı bebekler hiç emeklemeden direk yürüyor

Benimkide 9 kilo o yüzden tutunup kalkıyo ama ayakta duramıyor tartamıyor kendini:)
Bizim bide 22 aylık ablamız olduğu için yani önümüzde bir model var oğlum o yüzden çok hızlı gelişiyor.
Masallah oglusuna benim kiziminda kilosu 8800 gr allah nazzarlardan korusun onlari..yerim ben onlari.

Kizlar 6.aydan itibaren tahil vermek gerekiyormus. Simdi tahilli mama aliyim dedim.netteki mama skandallarini okuyunca vazgectim.sizler nasil veriyosunuz tahılları.aksam muhallebi seklinde mi.

Ikinci konumuzda şu. Yogurt meyve yemiyo deyince arkadaslarim cicibebe karistir yiyolar dedi.eti cicibebe aldim.aldigim aksam sütümle karıştırdım verdim.saldirarak yedi.cok hosuma gitti:) ertesi gun meyve ve yoğurtla da cicibebe karisimi verdim.eskiye gore çoook yedi.yalniz iceriginde seker gluten nisasta vs. Bissürü zararli madde var napiyosunuz naapmam lazim ya.artik cicibebede vermiyorum. Kendim yiyorum kalani. Evde kendim yaptim biskuvi yalniz bebek ekmegi gibi oldu tatsiz tuzsuz yani onuda yemedi

Hipp in bebe biskivisini kullanıyorum organik.

cok şanslısın cnaım benim kızında bi rol modeli olsa neler yapardı düşünemiyorum :)) arkadaşa gittik onunki elini atarak emekliyodu 2 saatin içinde onu ve çığlık atmayı öğrendi sessiz bi kızım vardı artık cıvıl cıvıl

Selam hanımlar. Dun altı ay aşısını yaptırdık. Burda konusuldugu kadarıyla 3 bacak 1 damla şeklindeydi. Fakat bizimki 1 damla 1 kol ve 2 bacaktı. Koldaki hepatitmiş. Yavrum ilk defa böyle ağladı hıçkıra hıçkıra. Ve bir ayagını o kadar kotu vurdu ki coook kan aktı ve morardı. Biraz da şişti. Kendini çok kasmıştı ve hemşire sakinleşmesine izin vermedi. Hepsini arka arkaya vurdu. Onun dışında 7 kilo olmuş nerdeyse. Bi kaç gram eksik.

3 gundur bi lokma kahvaltı koymuyor agzına. Dün zorla yoğurt yedirdim. Çok üzülüyorum bu duruma. Bu arada dün ilk defa doğru düzgün su içti.20 cc filan ancak o da. Sürekli teklif ediyorum fakat içmiyor.
Gece yatağında uyumadı. Koyduğum gibi uyanıyordu bu yüzden yanımda yatırdım. Umarım alışmaz Demin ateşini ölçtüm 38 çıktı ve çook halsiz görünüyordu. Yarım fitil verdim. Umarım rahatlar biraz. Şimdi uyudu normalde gündüz uyumaz. Halsizlikten artık.

Galiba bizden bu kadar. Ha bi de kilo veremiyorum Ve ciddi psikolojim bozuk bu konuda. Hep ağlamaklıyım. O gün bi şeye güldüm. Eşim, seni oyle mutlu görmek ne güzel dedi. Düşünün artık halimi. Cok takıyorum. Eskiden zayıftım ve doğumdan sonra kilo aldım. Beni cok üzen de bu zaten. Dogum kilolarımı vermemiş olsaydım tamam da bi de üstüne aldım. Beni mahveden bu işte. Eski fotoğraflara bakınca kendimi tutamayıp ağlıyorum Öyle işte. Bu yüzden de verimli olamıyorum ve hep sinirliyim.

Ben burdayım işte. Olur mu? Kızının kilosu nasıl? Kaç kilo olmuş en son?

as canım bneimkide 6 ay kontrolünde 6850 çıktı biz 8 şubat dogumluyuz yani artık 7. ayımız dolucak 12sinde kontrollerimiz bakalım kaç olcak değişiklik var gb kusmasıda azaldı bazı günler hiç kusmuyo belki fark olur 7yi geçer hedefim 7500 üstü cıkarsa göbek atarız gelişimi gAYET iyi ona şükrediyorum artık kilo takıntım yokiyi olsunda diyorum ...

uyutmak işkence çogu zman satlerce salatıyo bazende emzirip yatırıyorum sinirden boynum tutuldu emzirirken cok acıkmadan güzel emmiyo deirtiyo beni uykusu geliyo emzirirp uyutmak istiyorum yok kene gb böle eliyle ayakalrıyla itiyo ben çekiyorum ayakta hoplaya zıplaya abuk subuk sesler cıkararak emziriryorum boynum belim kopuyo sallamaktan zaten omurlarım bacakalrım pert bazen titriyo elim ayam böle atıveresim geliyo kendimi yerlere ama öldürmeyen allah güçlendiriyo

bide bu yaramaz uykusuz kızımla kışa hazırlık için bişiler yapıyorum barbunya koydum fasülye kydum buzluga bide menemenlik yaptım ama bide bana sor nasıl yaptım öldüm bittimresmen bide 3 gecedir ugrasıyorum çıkan menemenlik 10 küççük kavanoz aglıcaktım resmen :/

yaramazlıkları çok hoşuma gidiyo kurdugum barikatları aşması kobloları bulması heryere girmesi hoşuma gidiyo :) nerdeyse dolap açmayı felan öğrencek gülüyorum bazen eşimle peşinden sessizce gidip ne yapıcak diye gülüşüyoruz bu cok güzel iki elyle kulakalrımı tutup agzını kocaman acık beni kendine cekmesine ölüyorum yiyiyoruz birbirimizi nasıl seviyosam cocu oda sevmeyi öyle öğrendi

eşimle çok tartışıyoruz bazen hiç böyle olmamıştık tartışmada değil ben bunalıp zeynebe barınca eşim bana inanılmaz kızıyo ve çok sinirleniyo bana öyle bi bakıyoki ölüyorum cok kinleniyo neden kızıyorum diye ama cok bunalıyorum yani hiç barmadan kızmadan nasıl büyütücez ilerde nolur bilmiyorum kendi yarım saat zor bakar oda akrnı tok altı temiz banyolu uykusu tamamsa yani ben 24 saat ayaktayım gece gündüz gece uykusu uyusam 2 saat gündüzleri melek gb oluyorum ama yarım saatte bi kalkınca deliricem artık diyorum dalamadan uyan dalmadan uyan sinirler alt üst tabikiben kızıma barmak istemiyorum ama çok zor sabredemiyorum kendim zaten üzülüyorum bide eşimin öyle kızması beni üzüyo sadece eşimde değil annem felanda hep eleştiriyolar beni nabıcam bilmiyorum büyüyene kadar hiçbiyere gitmek istemiyorum (

bizdende böle aslında öyle cok anlatcakşey varki ooo roman olur kızıma herşeyi yazdım hamileyken ve devam edicektim ama vakit yok yazmaya :)

6 ay kınası yapıyomusunuz hanımlar biz bayramdan sonra yapıcaz değişik şeyler araştırıyorum ama ne yapabilicem bilmiyorum mudanyada kayınvaldemlerin sitenin altında toplantı yeri var baya büyük orda yapıcam mevlidi evde yaptım boyumun ölçüsünü aldım bizim sülale kalabalık herkezde coluk combalak geliyo o yüzden orda yapıcam kızımda bende bindallı mı giysek yoksa ben kıyafet mi alsam karar veremedim gelenlere cantık ayran ikram edicez bide süslü bi kına hediyelik ayarlıcam bebek şekerlerimide kendim yapmıştım bunuda kendim yaparım herelde keçeden anahtarlık yapabilirim belki bide kurabiye var aklımda ama bilmiyorum yapabilirsem süslemek istiyorum mekanı bide baklaım ne kadarını gerçekleştirebilicem fotoraflarım bol bol

Hipp in bebe biskivisini kullanıyorum organik.
Canim hipp konusunda da tartismalar var. Nette okuyorum. Onu verme bunu verme. Bide yemiyo. Sekerli eti cici bebeyi yuttu supurdu resmen. Ama zararli yani. Icerisindeki nisasta firinlanirken adrimal miydi neydi o maddeye donusuyomus. Bu da kanserojenmis sonucta hipp de firinda pisiriyodur.
Su saatten sonra kar zarar hesabi yapmam gerek sanirim. Ya yogurdu 1-2 mama kasigi yicek yada kanserojen iceren cicibebeyle yarim kavonoz yicek. Puffff.

bende bu bi pazar insanalrın saglık zaafından yararlanılıp oluşturulan bi pazar şu organik bu organik.. tamam kendimiz ekip biçelimde yedirelim işte o süper olurdu ama artık toprak bile organik değil su hiç değil o zman hiç insan eli degmemiş yerlerden toprak alıp hazır suyla sulayalım yetiştirelim hıı bide eski tohumları bulmak lazım yapmayın arkadaşalr bi arı mama kaç senelik marka bende yeni markalardan daha güvenilir , ucuz diye tercih edilmez ama.. cici bebe yani nabıcaz içindeki şeylerin organigini bulabilmek imkansız yemiyolarda başka türlü açlıktan mı ölsünler.. onu verme bunu verme çorbalardan nefret ediyo kızım neden tadsız tuzsuz tuza ve sekere alışmasın isteidm elimden gedigince köyden ürünler buluyorum köy sütü alıp mayalıyorum yumurta buluyorum ama cici bebenin içindekileri tahılları organik bulamam yani sadece anne sütü verelim zarar görmesin desek bile bizim ydiklerimizden de ona geçicek nasıl korucaz ne zamana kadar korucaz 1 yaşından sonra seker isticekler cukalata isticekler bende cocuguma ezmelere pestilelre alıştırıcam diyoruma lmıcam ama görmücekmi biri al,ine tutuşturmucakmı bayram seyran olmucakmı bence abartmamak alzım bu işi yani şimdi cici bebe veremezsek ilerdeki halimizi düşünemiyorum... kızım corbaları ymeiyo ona yaptıgım ama bizim yemeklere bitiyo ellerini çırpıyo ayakalrını vuruyo uçup sofraya gelicek akşam fasülye yemegi vardı salca bile koymadım domates zamanı zaten herşey vaktinde yaglı ve az tuzlu zeytinyağlı yaptım ekmegi bandırıp bandırıp verdim nasıl yiyo cok mutlu oldu bi ekmek veriyorum bide karpuzdan ooohh içine yapıştı yavrumun

bide yani nasıl köyde oturan orgnik beslenenlerdede kanser olabiliyo tamam tekbir bizden takdir allahtan ama yani kader diye bişey var rabbim korusun elimizden geleni yapalım ama çocuklar aç kalmıcak ya bişekilde beslicez yani

Benim düşündüklerimi yazmışsın :)
Ben valla okadar araştırmıyorum zaten sakınan göze çöp batar mantığıda var. Teyzemin komşusu kızına herşeyin organiğini aldılar asla şeker vs yedirmediker kız daha 5-6 yaşına gelmeden memeleri büyüdü ve regl olmaya başlıyodu şimdi sürekli dr dalar hormon tedavisi gördürüyokar regl durdurdular felan. Velhasıl çok araştırmıycaksın çom bilmiş olmuycaksın onlar kuzenime kızıyolardı çocuğunu ne biçim besliyosun orgAnik şeyler al diye ama sorun orlarda çıktı.
Bende veriyorum bebe bisküvisi yoğurda ve meyve püresine karıştırıyorum. Zaten çok kötü olsa okadar denetimden geçiyor bu ürünler elbet bişey çıkardı

yani aptamilde gdo çıktı en iyi marka deniliyodu doktorlar onu veriyodu ve kutusu 50 tl sadece mamayla besleyen aileler resmen çöküyo ama ben hala aptamil kullanan görüyorum böle böle diyorum ama kaşık amamsında cıkmış diyolar devam sütünde yokmuş diyolar yok artık bi amrkada gdo çıkmış ama ben osunda cıkmış busunda cıkmamış dicem zaten hepsinde gdo var sadece standart oranından yüksek oldumu sorunlu diyolar ahh ahh ne bileyim allah herkeze vicdn versin yavrularımız biizm en kıymetlilerimiz canımıza vişey olsun tabiki istemeyiz ama gerçekçi olmak alzım masal dünyasında yaşamıyoruz malesef

hakseverim hoşgeldin arkadaşım.tatil nası geçti.geçmişi okuyamadım.
çok haklısın.aynı düşünncedeyiz.bende bi çok yönden pek sakınmıyorum.neyi seviyosa veriyorum aşırıya kaçmadan.aynen bizim yemeklerimizden yediriyorum istiyo bayılıyo kuzum.annelerimiz bizi böyle büyütmüş çok şükür sağlıklıyız işte.hem nereye kadar koruyabilirsin gerçekten..
afiyet olsun kuzuya da:)löp löp et olsun karpuz gibi toto olsun..

Canım bu kilo takıntısı bende de oldum olası vardır.tahammul edebileceğim tek sebep hamilelik.ben de hep zayıftım.şimdi 58 kiloyum.bi 5 kilom var onu da emzirdiğim için veremiyorum.6 kilo verdim diyet yaparak sütüm belirgin azalmıştı 2 ay öncesi.bi süre mama vermek zorunda kaldım.şimdi sütümü arttırdım kızım da mamayı bırakınca mecbur geri kalanını veremedim. 6 kiloyu 1 Ay'da verdim protein diyeti yaparak: sabah 2 yumurta öğle ve akşam haşlanmış tavuk göğsü yedim.her sabah tartılıyordum genelde 300-500 gram gidiyordu.zaten yemek arayan biri de değilim.eğer emzirmiyorsan bu şekilde yapabilirsin. Bi de şeyda Coşkun un 14 günk diyetleri var gerçekten verdiriyormuş.instagram yorumlarını okudum çok araştırdım fakat yapamadım çünkü evde malzeme yok ,bebek var ,almaya vakit yok...çok hevesim var kilo vermeye ama bebeğimi bir süre daha emzirmek istiyorum . Kıyafetlerim olmuyor aynalara bakmak istemiyorum göbek sarktı ...olsun sağlıklı büyüsünler de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…