2014 Şubat Anneleri

amin canım hb canım tatil nasıl olsun işte çogu salamak barışıp ağlamakl geçti heryerima rıyo ahtım var büyüyene kadar biyere gitmicem diye bayramda geçsinde gitmicwem biyere artık karışanalrdan bıktım usandım kocam yetiyo baan zaten

Kizlar malesef ben size katilmiyorum bu konuda.sakinan yada sakinmayan goz farketmiyor aslinda.başına bisey gelecekse geliyor.sadece birisi dillendirdigi icin daha dikkate aliniyor ve cocuk hasta olunca da aaa bak boyle yapiyodu ama hasta oldu diyoruz. Simdi 5 yasindaki kizin annesi dikkat etmeseydi suan daha kotu olacakti.bi taraftan da boyle bakmak lazim. Annelerimiz evet bize herseyi verdiler ama o zamanlar gdo gluten arsenik mi vardi.cevre hava toprak boyle kirli miydi.miss gibi toprak kokardi sebze meyveler.sularimiz piril piril kirlenmemisti. Suan elimizden geldigince organik yedirsek fena mi olur.15 yil sonra kanserde patlama olacak.bunu drlar basa basa söylüyor. Yarin cocuklarimiz hasta oldugunda keske yedirmeseydim icirmeseydim diye vah tüh edip vicdanim rahatsiz olacagina bebegim icin elimden geldigince organik almayi yedirmeyi düşünüyorum. 0-3 yas arasinda beslenme cok onemli.cocugun tum beden gelisimi yag hucrelerinin sayilari vs. bircok olay bu donemde gerceklesiyor. Hep kendimizle karsilastiriyoruz ama bizler ne kadar seker çikolata cips yedik arkadaslar. Buyudugu zamanda hep bu tarz yiyeceklere karsi alternatifler uretip yedirmemeye caliscam. Aslinda bu konuda daha cok yazmak isterdim ama zaten uzun olmus kusura bakmayin kuzular

Emziriyorum cnm ve diyet yüzünden sütümün azalması vicdan azabı yaşatır bana. O yüzden sabredicem ama işte paylaşmak istedim sadece. Gene de sagol

canlar haftaya salı annemlerin yanına gideceğiz inşallah 10 gün tatil yapacağız. şimdiden çok heyecanlıyım. ailem doğumumda gördü sadece bebeğimi. ilk defa görecekler büyümüş olarak. bol bol da ev yapımı reçel getirecem inşallah ev yapımı annem sağolsun kaynanam da salça ve turşu yapıyor valla çok iyi oluyor yaa hazırlara pek güvennmiyorum tatlarını da sevmiyorum açıkçası. bu arada benim oğlan sanırım bu birkaç gündür dönüyor. yani şu anda yüzüstüden sırtüstüne dönüyor. sırtüstü yatırdığımda çok çabalıyor ama sadece 2 kere başarabildi yüzüstü dönmeyi inşallah zamanla öğrenecek onu da. henüz dişimiz yok merakla bekliyorum. bu arada kızlar size bi soru soracam yaa siz kendi akrabanız olsa çokda güvendiğiniz biri olsa ama bekar 20 yaşında bi kız, bebeğinize bakıcı olmasını ister miydiniz? yoksa tecrübeli olsun da yabancı mı olsun derdiniz? çok kararsızım yaa çok iyi bakacak ve bakmayı çok isteyen bi akrabamız var ama tecrübeli değil. yani mesela Allah korusun bebeğin boğazına birşey kaçsa ne yapacağını bilemez. onun dışında belki de benden bile iyi bakar inanıyorum. zaten işe gitmeden önce günlük yedireceklerinin listesini yapar veririm benim isteğim dışına çıkmaz biliyorum. yoksa tecrübeli biri olsun da önceden çocuk yetiştirmiş bi yabancıyı mı bulayım siz ne dersiniz? bebeğim 1 yaşına geldiğinde başlayacaktım normalde işe ama maddi açıdan kendimizi toparlamamız lazım o yüzden 9 aylık falan olunca başlayacam inşallah..

Canim ben olsam hic dusunmeden akrabami tercih ederdim.evet tecrubede onemli ama bebegini en fazla ihtiyaci olan sey sevgi.sevgi zihin gelisimi sosyal gelisimi ruhsal gelisimini inanilmaz derecede etkiliyormus.hatta cocugun onune bissürü oyuncak yigini sermektense ona sevginizi verin dokunun diyor uzmanlar.cunku sevgi sadece zekayi degil herseyini etkiliyor cocugun.elbette bakici da sever ama kan bagi tabiki candir.eger kiz akli basinda bebegi de seviyorsa benim tercihim olurdu sahsen.yabanci ne kadar da olsa yabanci kaliyo.bizde ekonomik durumlari suan zorluyoruz.subata kadar calismicam.sonra baslayinca annem gelecek.hazirana kadar bakacak.bu sirada memlekete yakin bi yere tayin isticez ins hayirlisi bakalim.sirf bebegimi bakiciya vermemek icin tayin isticez dusun artik :) ben bu tarz seylerde cok pimpirikliyim. Bebeklere bakicilarin neler yaptigini duyuyoruz.Allah iyilerle karsilastirsin ins

Napcan arkadaşım çocuklu kadının her işi yarım olur derler burda.canı sağ olsun .Napcan .
Ay şu karışan insanlara sinir oluyorum yaa..

[QUO TE="zeren140214, post: 36765746, member: 588397"]Kizlar malesef ben size katilmiyorum bu konuda.sakinan yada sakinmayan goz farketmiyor aslinda.başına bisey gelecekse geliyor.sadece birisi dillendirdigi icin daha dikkate aliniyor ve cocuk hasta olunca da aaa bak boyle yapiyodu ama hasta oldu diyoruz. Simdi 5 yasindaki kizin annesi dikkat etmeseydi suan daha kotu olacakti.bi taraftan da boyle bakmak lazim. Annelerimiz evet bize herseyi verdiler ama o zamanlar gdo gluten arsenik mi vardi.cevre hava toprak boyle kirli miydi.miss gibi toprak kokardi sebze meyveler.sularimiz piril piril kirlenmemisti. Suan elimizden geldigince organik yedirsek fena mi olur.15 yil sonra kanserde patlama olacak.bunu drlar basa basa söylüyor. Yarin cocuklarimiz hasta oldugunda keske yedirmeseydim icirmeseydim diye vah tüh edip vicdanim rahatsiz olacagina bebegim icin elimden geldigince organik almayi yedirmeyi düşünüyorum. 0-3 yas arasinda beslenme cok onemli.cocugun tum beden gelisimi yag hucrelerinin sayilari vs. bircok olay bu donemde gerceklesiyor. Hep kendimizle karsilastiriyoruz ama bizler ne kadar seker çikolata cips yedik arkadaslar. Buyudugu zamanda hep bu tarz yiyeceklere karsi alternatifler uretip yedirmemeye caliscam. Aslinda bu konuda daha cok yazmak isterdim ama zaten uzun olmus kusura bakmayin kuzular[/QUOTE]
Tabi canım bazı yerlerde hak veriyorum sana.fast food a bizde karşıyız .ama bu devirde güven yok hicbirseye .biz kendimiz yetistiriyoruz elinizden geldigince ama sene domateslerimiz olmadı pek tarım ilacı atmak gerekiyomus doğal şeyler denedik ise yaramadı .toprağa atılan zehir meyveye sebzeye atılan zehir ne yazık ki .inegi olanlar var çok ünlü bi markaya gidiyor sütleri.inekler verilen yemlerde ne olduğu belli değil hayvanlar kisirlasiyo felan.bugün doğal diye aldığımız tereyanin içinden bi avuç un çıktı resmen..ben ne çok sakınmak istiyorum ne de çok salivermek ..
Hadi Allah yardimcimiz olsun zor bu devirde..

Kızım dünden beri hem oksuruyo genizi dolu gibi .hem burnu akiyor .hem dış cikariyo .üç gündür fena haldeyiz.surupta önermiyorlar oksurukle balgami atsin diye.köpek dişleri zor olurmus grip gibi belirtiler gosterebiliyomuş genizi akıntısı yapiyomus .büyük ihtimal disten.şu dişler bi ciksa hayırlısıyla...

Geçmiş olsun cnm
Ama köpekler için çok erken önce azılar çıkacak 17 aydan sonra köpekler çıkar

Geçmiş olsun cnm
Ama köpekler için çok erken önce azılar çıkacak 17 aydan sonra köpekler çıkar
sağol canım.evet canımama bizim kız erken başladı diş çıkarmaya.üstte dört dişi var onların sol ve sağ yanlarından iki sert kabarklık beyazlık var.resmen diş geliyo yani.altta da iki taane var iki tane dha çıkacak gibi.onlarda yakında gelcek gibi görünüyo.bende anlamadım ki peş peşe geldi bu dişler.genetikselmiş her bebek farklımış..

Canlarım,alıntı yapmak istiyorum ama hepsini okuyayım derken geri dönmek zor oluyor.annem geldi ben tezi yazayım diye ama kızım aynı evin içinde bile bensiz durmuyor.çok zorlanıyorum,ne yapacağımı bilemiyorum.annem de çok şımarttığımı düşünüyor ama yavrucak benden başka kimseyle uzun süre kalmadı ki ne yapsın
Organik beslenme konusunda zeren'e katılıyorum.nice tıp profesörleri ekranlarda pazar sahiplerini karşılarına alma pahasına bas bas bağırıyorlar şunu bunu yemeyin diye.elbette siz de haklısınız ne kadar sakınaniliriz ama imkanımız ölçüsünde sakınmalıyız diye düşünüyorum.insan isterse her şeyi yapar.blogda bununla ilgili bir yazı yazmıştık iki hafta önce.dilerseniz isteyince neler yapılabiliyormuş bi göz atın.
Bu arada limondan yoğurt yapımını duyan var mı merak ettim?:)

canım yapabiliyosan ne mutlu sana dediğim gb bende elimden geldiğince koruyorum kışın işimiz daha zor olucak ben herşeyi mevsiminde yediricem illa onuda yesin bunuda yesin yapmıcam mesela yapabildiğim kadarıyla bende yapıyorum ama cici bebe ve arı amam bana öcü gelmiyo hazır yogurtlar hazır gıdalar o kutu mamalar daha korkunç geliyo ben kızım için mecbur kulanıyorum bebelacın kusma önleyici mamasını tickerını koyulaştırıcısını nabıcam elden bişey gelmiyo onu vermezsem agız dolusu her yedigini yediginden fazla kusuyo yani elden bişey gelmiyo bi noktada tıkanıyosun yoksa yapabildigince yapmak en güzeli tabiki benim kızım zor bi cocuk sürekli salalmak felan geceleri 2-3 saat uyursam şükrediyorum sürekli uyanıyo midesi bulandıgı için belkide sürekli aç sanıyo kendini doyma güdüsü yok o yüzden cici bebeyi yapmaya vaktim yok en basit bi yogurt ne varki sütü kaynat mayala sabah sütü alıyorum uyutana kadar kaynatamıyorum uyutuyorum sonra kaynatana kadar uyanıyo bidahaki uyutuşumda mayalıyorum akşam eşim gelince çıkarıp buzdolabına koyuyorum pcye bile kucagımda yazıyorum barış çarış

rüyamda kızımla kek yapıyoduk çok güzel duru bi yüzü vardı böle melek gb bembeyaz parlıyodu canım a konuşuyodbide kibar kibar çok güzeldi yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Oy canim benim gecmis olsun zuzuya walla sen simdiden kurtuldun dislerden daha bizim cok isimiz var, beklemedeyiz :)
Duydum canim nette okumustum ama denemedim. Ben nohuttan yaptim halende devam ediyorum onun mayasini kullaniyorum

kızlar benim oğlan hala desteksiz oturamıyor desteklide oturmak istemiyor sürekli kaykılıyor siz nasıl alıştırdınız yada mama sandalyesine bağlasam dik pozisyona gitsem alışır mı acaba...

rüyamda kızımla kek yapıyoduk çok güzel duru bi yüzü vardı böle melek gb bembeyaz parlıyodu canım a konuşuyodbide kibar kibar çok güzeldi yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ins o gunleri de goruruz canim. Yalniz benim kiz bana cektiyse anca evlenince girer mutfaga

kızlar benim oğlan hala desteksiz oturamıyor desteklide oturmak istemiyor sürekli kaykılıyor siz nasıl alıştırdınız yada mama sandalyesine bağlasam dik pozisyona gitsem alışır mı acaba...
Canim zamani gelmemistir oyle yapma o nasil istiyorsa ona gore davran. Zorla otursun diye ugrasma bence. Benim kiz halen destekli oturmaya calisiyor. Oturunca da hemen ellerimi tutmak istiyor, tutuyorum hop ayaga kalkiyo yurumek istiyor.Daha bir haftadir da yuzustunden sirtustune donmeyi basardi. Takma kafana vakti gelince olur gider.her insanda oldugu gibi bireysel farkliliklar oluyo olmak da zorunda.

Ins o gunleri de goruruz canim. Yalniz benim kiz bana cektiyse anca evlenince girer mutfaga

inş. canım bende evlendiğimde bi taze fasülye bide mercimek çorbası biliyodum evlendik balayına gittik 1 hafta ordan geldik kayınvaldemlerle kaplıcalara gitmiştik 10 gün ordan geldik ramazandı herkez yemege aldı 1 ay evde yemedik resmen sonra kaldım evle başbaşa kayınvaldemden telefonda tarif aldım hep soganı tencereye koya kadar sölüyodu kadıncaz sonra internet aldıkta hepsini geçtim

ilk yaptıgım yemekte eşim istifra etmişti ama çirkin oldugundan değil onuda ye bunuda ye yoksa küserim dedim dedim adam birden patladı nasıl ağladım ama anneside corba vermişti başında ağlıyorum diyoki yemeği pilavı tatlıyı değil çorbayı çıkarıyorum üzülme diye ay o gün geldi aklıma

zerencin takmıyorum zorlamakta istemiyorum aslında sürekli ayakta durayım yada dönerek gidiyim diyor biraz otursa bende rahat ederim diyorum çünkü dönerek evi talan ediyor kafasını vuruyor lap lap bir dönüşü var koca adam vursa canı yanar benimkinde tık yok yeni ne öğrenirse sürekli onu yapıyor ya bende dedimki oturmayı öğrenirse belki oturur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…