2014 Şubat Anneleri

Canım benim. Bursa ya geldiginde fırsatın olursa tanısip ağırlamak isterim oglunla seni. Haksever ide çağırırız. Ne güzel olur.

Reyhan canım reçeten için çok teşekkürler...Viks iyi geldi galiba topuklarına sürdüm bir de peçeteye sürüp iki kat giysisinin içine koydum soluklansın diye eskilerin kesin yöntemleri işe yarıyor öksürük azalıyor galiba

Nazlıedam canım Uludağ gezisi bu gezi bir günlük yani imkan olsa gelmezmiydim..Misafirperverliğin için çok ama çok teşekkürler..İstanbuldan Bursaya kucak dolusu sevgiler...

bizimde yarın doğumgünü kutlamamız var. cuma günü büyük bir kısmı bitti temizliğin. canım çıktı. bugün kızımla ilgili işlerim vardı. birazda temizlik yaptım yine. her şeyimiz hazır. oğluşumda sanki ne olacağını anladı da bugün erkenden uyudu. şu yarını bi atlatsak rahat bir nefes alacam.

Yolun düşerse beklerim her zaman canım. Sende İstanbul a selam söyle. Cok özledim ama 2 senedir gidemiyorum. Bazen annem keske trip yapsada gelmese ben onu görmeye gitsem :) ama yok kadın iki cocukla zor olur ben gelirim kızım diyor :) ah İstanbul ahhhh..

alıntı yapmak zorunda kaldım. 10 dk geçmiş. şuanda hiç bir şey anlamıyorlar. anlayınca halimiz ne olacak acaba?

canım bizde bursada yaşıyoruz. istanbul'a ve bütün buradakilerin ülke, şehirlerine kucak dolusu evgi ve selamlar...

Kizlar gunaydin ben kayinvaldeme gidiyorum en az 1 hafta kalirim zeynep cok fena gicum kalmadi artik geceleri sabaha kadar agliyo biraz nefes almam lazim.... azilar cok zormus ins sizinkiler anlamadan pit pit cikarsin opuyorum son dogum gunu bebislerimizi rabbim hepsine saglik sihat versin huzurlu mutlu cocuk insan olsunlar bizlerede guc kuvvet sabir veversin; )

canım istanbulun neresindesin. ben Anadolu yakasındayım

sevindim iyi olmanıza annem yapardı işe yarradı bizde bende muhammed e yaptmıştım ona da iyi geldi komple ayak tabanına sür canım inşallah daha da iyi olur.kızlar aklıma takıldı muhammedin 3. alt dişi patladı ama düste yok önce üstte ki çıkmaz mı bir sorun olur mu dr götürüyüm mü

Masallah oglusuna...bizde bugun asi olduk.minada hemsirelere gorur gormez aglama basladi asisini zor yaptirdik aglamaktan mahfoldu..buarada bizim bas 45 sizce kucukmu kafasi.
canim selam bizim kizin kafasi da 45cm dogdugunda 34 cm di hep ayni persentil i takip ediyor. Onemli olan ayni sekilde buyumesi.yani birdenbire buyumesi veya hic buyumemesi kotu.Ortalama olcunun biraz altinda % 25 lik dilime giriyor. Olsun ne yapalim yapisal olarak biraz ufak olacak demek ki kiz cocugu, masallah akillari zekalari yerinde her seyi ogreniyorlar.
bu arada dun biz de disari cikmistik orada nisa dan 5 gun buyuk bir kiz bebek adi da mira ymis.masallah 12-13 kilo vardi, o da yürüyor du.tabi bizim nisa kosuyor o arkasindan gelmeye calisiyor, baya bi oynadilar.annesi hala emziriyor ve ek gida hic vermemisler.nasil ozendim anlatamam...biz de orada mamasini yedirmeye kalkistik bizim ufaklik bir aglamaya basladi ki daha kasigi gorunce. Apar topar eve donduk evde yedi hanfendi...

Gule gule gidip donun insallah cnm

reyan bizde siraya hic duymadi hani bunun icin doktora gitmeye gerek yok zaten doktor ne yapabilirki.genellikle tum bebeler alttan cikarir benim oglum ilk 3 disi ustten cikardi once..simdi usste 4 altta 4 dis var..ama ondan sora unuttum once nerden cikti diye hic dikkat etmem hani siraya uyuyomu diye

lip ben bulamadim kafa persentilini nerden bakiyosun

oglum 33 cm dogdu simdi 46 cm bi bakacaktim persentili ne diye

canim bence gerek yok doktora gitmene..mesala bazi bekler once altan disleri cikar bazilarinda ustten cikar...

Benim kizimda dogdugunda bas cevresi 34 cm...gorenler kafasi kucuk degil diyorr...yapicak bisey yok...

lip ben bulamadim kafa persentilini nerden bakiyosun

oglum 33 cm dogdu simdi 46 cm bi bakacaktim persentili ne diye
Canim bize dogdugu hastaneden saglik karnesi vermislerdi orada bas cevresi boy ve kilo icin cizelge var.12 aylik kiz bebe icin de 25 lik persentil oluyor.yani o yastaki bebelerin % 75 inden kafasi kucuk.ama % 25 inden buyuk demekmis. senin oglununkine de baktim % 25 lik persentilde erkek bebekler icinde.dogdugunda da kafasi 33 cm oldugu icin burada gelisime bakiliyor yani masallah bebeklerimz cok normal.benim kuzenimin oglunun dogdugunda 40 cm di kafa cevresi.yani bu cocugun kafasi baya buyuktu normal dogum yapamadi bu yuzden.
bir de bizim cocuklarin zayif gibi gorunmesinin sebebi kafalarinin ufak olmasi bana gore boylari masallah uzun, kilolari da normal, ama kafa ufak oldugu icin zayif gorunuyorlar.

Y
Ya canim bizimki de ilk 6aylikken alttaki 2 disi cikardi.sonra 8aylikken ust 2 dis, 9 aylikken ustten 2 tane daha.11 aylikken de alttan 1 tane daha cikardi yani 7 disi var su an.alttan niye 1 tane cikti anlamadim normalde 2 ser 2 ser geliodu bu disler.ben kopek ve azilardan cok korkuyorum cunku bizim kizda ne istah ne de uyku kaliyor dis cikarirken. Hatta nezle gibi bir seyler oluyor.1 defa da atesi oldu ilik suyla banyo yaptirdik calpol verdiydik ates dusmeyince.38-39 civariydi o gece cok korkmustum. Birisi de bana "limonu sik cocugun corabini icine batir , corabi hafif sik, o limonlu corabi cocuga giydir atesi 5-10dk sonra duser." Dedi.ona da doktoru soylemis.insallah gerek kalmaz ama aklimizda bulunsun, ilik banyo yaptirdiktan sonra yapilabilir.

Dun avm ye gittik ortaligi savas alanina cevirdi ayakkabi alacaktik denedik olmadi ama illa alalim diye agliuor elinden birakmiuor ordan ciktik canta gordu vitrinde ve bagirmaya basladi ya cok sinirli ve si.diden alisveris meraklisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…